29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 3.5.2010 13:26

Autor to pojmenoval

a popsal brilantně.

P. Kolář 3.5.2010 13:23

Vy polointeligente, rejpat do důchodců,

Dělnické strany, komunistů a jiných různých skupin obyvatelstva lze, ale cikánů se nelze dotknout ani na dálku. To je demokracie? Ne, to je pozitivní selektivní diskriminace

A. Novák 3.5.2010 12:51

PŘEMLUV ŘÍĎU !!!

studenti, žadejte zveřejnění kompletních výsledků hlasování na všech školách, kde volby proběhly. Třeba někde ČSSD vyhrála...?

V. Kolman 3.5.2010 11:47

NEJEN LADA, ALE I HAŠEK

V rámci všeobecného multikulti blbnutí je třeba také zakázat a hodit do stoupy i dílo spisovatele Jaroslava Haška, který ve "Švejkovi" napsal (výrok sapéra Vodičky) - cituji: "....bijte je hlava nehlava ku**y maďarský....".

      Doufám jenom, že se nad tím rozumní Maďaři pousmějí a nebudou nám kvůli tomu chtít vyhlásit válku :-))

      P.S. - Neví někdo o nějakých knižních ukázkách dehonestace Čechů/Čechoslováků??? Abychom také mohli začít "ublíženecky" řvát a naříkat, jak nám ti zlí, oškliví, xenofobní, rásističtí.......   ubližují.

J. Hejna 3.5.2010 10:12

Ježíšmarjá, to je (autocenzurováno).

Tomáš Bouška, tiskový mluvčí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR

Ministerstvo doporučuje, aby učitelé tyto pasáže použili jedině tehdy, pokud chtějí na nich dokladovat nebo vysvětlit dětem právě otázku xenofobie, která se dostala do dětské literatury, což připouštíme. Školský zákon navíc zakazuje jakoukoliv diskriminaci a podle toho se škola musí s výběrem pomůcek řídit. Pokud by tato ukázka byla součástí čítanky nebo jiné učebnice a měla platnou doložku ministerstva školství, tedy byla by schválená ministerstvem jako platná učebnice, a nebylo u ní patřičné vysvětlení, že se jedná o nějaký politicky nekorektní citát, pak by se tím ministerstvo muselo rozhodně zabývat a došlo by k porušení zákona.

Souhlasíme, že z dnešního pohledu je to velice necitlivé vyjádření, politicky nekorektní a problematické a nehodí se k tomu, aby se používalo jako učební pomůcka.

V. Kain 3.5.2010 8:22

Ministryně školství

Kdo to je ta ministryně školství.Kdo ji do této vlády nominoval? Vypadá to,že silně kope za ČSSD,tak jako nestranický ministr vnitra,který už dnes nestydatě kandiduje za stejnou stranu.

J. Štrobl 3.5.2010 9:19

Re: Ministryně školství

Paní ministryně byla nominována ODS a je údajně poradkyní M. Topolánka. Fuj.

O. Kadlec 3.5.2010 2:36

Námitka

S tím co pan Matějka napsal srdečně souhlasím, paní ministryně by zasloužila vyrazit, což ona asi ví a je jí to fuk. Taková už je tato vláda...

Přesto mám námitku proti představám pana Matějky, že dotace na zmíněné projekty obecně by se měly zrušit, protože kdyby se peníze nechaly těm, kdo je vydělali, dali by na takové účely peníze sami a rádi.

Pan Matějka častokrát dokazuje, že je prolezlý vlastní ideologií a nezná lidi. Nedají. Devět lidí z deseti, co umí vydělávat větší peníze, strašně nerado dává tyto pracně vydělané šušče kamkoli, kam nemusí, komukoli jinému než sobě nebo svým dětem. Takový jsou tady lidi!

Takže, pane Matějka, až vyhrajete volby české i evropské, klidně zrušte dotace, ale počítejte s tím, že spousta dobrých věcí nebude a mnoho dobrých akcí nenastane. Ani to nikoho nenapadne, protože ten, koho by to i napadlo, na to nebude mít a ten kdo na to má bývá často úzkoprsý. Takoví bývají pracháči. Ne všichni, ale mnozí. Klidně zrušte i úřady, pokud počítáte s tím, že jejich práci nebude nikdo dělat. Takový je i náš prezident. Prý ví o bance, která je zbytečná..."tel'o rokov som robil vo financiach" - ale zbytečnou banku jsem v životě neviděl. (O úřadech to tak jistě říci nemohu.) 

J. vavruška 3.5.2010 9:13

Re: Námitka

Možná zná pan Matějka jiné lidi než Vy. 

Nemusí dávat všichni na všechno, jak je tomu dnes s daněmi. Můj kamarád, amatérský herec, jehož manželka je doktorka, pravidelně přispívá na Nemocniční klauny, protože je mu to blízké. Mně klauni zase tolik nelákají a žádného neznám, ale klidně bych dal na projekty jako jsou Zmizelí sousedé, další aktivity Post Bellum a určitě bych jakkoliv podpořil výuku základních principů ekonomie na základních školách, protože dnes o této problematice děti dostávají ve škole jenom samé bludy.

Divil byste se, ale v USA dokonce existovali lékaři (tedy ještě před zavedením různých povinných programů zdravotního pojištění), kteří jednou za měsíc nebo jednou za čtrnáct dní vyšetřovali nemocné bez zdravotního pojištění - a fungovalo to.

Svobodná společnost si k řešení problémů vytváří vlastní struktury, které se od těch státníchj pochopitelně značně liší. Pokud snížíte daně a zrušíte státní angažmá, neznamená to, že svět skončí, že nebudou silnice a dálnice, že nebude zdravotní péče. Stát například nikdy neřídil a neorganizoval vývoj a výrobu počítačů a právě proto má dneska skoro každý svůj počítač s mnohanásobkem výkonu než před dvaceti lety a za zlomek ceny. Stát řídí a reguluje veřejnou dopravu, a ta je pořád skoro stejně mizerná a nakvalitní jako před dvaceti lety, jenom mnohem dražší. Ještě stále nevěříte?

O. Kadlec 3.5.2010 10:36

Re: Námitka

Pane Vavruška,

   - jednotlivci které já nebo vy známe jsou pro to co sděluji irelevantní. Jsou to jednotlivci. Já znám například mnoho křesťanů - a podívejte se na data...

   - nepoužívejte "bych". Lidí, kteří by dávali milióny, kdyby je měli, je hodně. Málo je lidí, kteří to dělají. A i ti, co to dělají, je dávají tam, kam chtějí, což je naprosto v pořádku. Má to ale ten důsledek, že se peníze neakumulují. S tím se ve svobodné společnosti počítá, a proto existují daně a dotace. Tam, kde existuje sice dávání vydělaných peněz, nikoli ale dotace, není svobodná společnost, ale somálsko.

   - ve Státech žije velké množství Američanů, ale v ČR jich je málo. Proto tu nebude fungovat to, co v Americe. To zdravotnictví ale funguje v USA jinak: zadarmo není NIC. Pokud neplatíte nebo nemáte dostatečné pojištění, pravděpodobně vás nenechají umřít. To je vše. Nikdo vás nebude léčit. To co popisujete byla pravděpodobně marketinková nebo osvětová propagační akce. V mnoha jiných věcech, třeba v případě universit, to tam ovšem funguje na soukromých penězích. U nás to však fungovat nemůže.

   - Počítače jsou, milý pane, byznys. To bych řekl že byste měl poznat. Veřejná doprava většinou nebývá byznysem, proto ji buď platí stát, nebo město, nebo neexistuje. V jižních Čechách se budou stavět další bloky JETE, protože na tom vydělá jak generální dodavatel tak investor, tedy ČEZ. Na dálnici vydělá generální dodavatel, nikoli však investor, proto bez státní ingerence a dluhopisů prostě žádná dálnice nebude. 

K. Kužel 3.5.2010 11:27

Re: Námitka

Máte pravdu. Prezident měl na mysli EBRD - banku pro pomoc rozvojovým zemím. Ta banka pod vedením svého presidenta Attaliho vybudovala nádherný palác, který by bez ní určitě nestál!

Zlé jazyky sice říkaly, že na výstavbu paláce dala banka mnohem více prostředků než kolik jich půjčila oněm zemím, ale to je jen zlovolná propaganda. Takový palác představuje přece trvalou hodnotu, kdežto nějaké půjčky by se bůhvíjak proinvestovaly a vůbec...

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

O. Kadlec 3.5.2010 11:44

Re: Námitka

Sám jste řekl, že to říkají "zlé jazyky". Tak je neposlouchejte. Pokud tedy sám nemáte zlý jazyk...