19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Válková slabým článkem ANO?

Při rozplétání politických krizí nebývá zvykem, aby vítěz bral vše. Zpravidla i on, aby příliš nezpychl, je přinucen něco obětovat. Nejčastěji jde o pěšáky na pomyslné šachovnici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 12.4.2014 21:10

Myslím si

Myslím si, že když ministr nechce spolupracovat se  svými podřízenými, tak je odvolává (viz všechny vlády, které od roku 89 tady vládly).  Stejně se nyní odvolávalo z ČD, z ŘSD, SŽDC, různých státních firem. Dohnal se považuje za jediného schopného a podle něj není nikdo lepší než on. Ale jen podle něj. I když Válkovou nemusím, tak ostře ji za toto neodsuzuji, za jiné výroky ano.

B. Holubec 12.4.2014 13:08

Válková je totálně nekompetentní

A. Po odborné stránce: 1. V případě ředitele vězeňské služby Dohnala, kterého nejprve nařkla z "nespolupráce" při kontrole, aby jej nakonec vyhodila za "odměny" a to tak (a to nejsem jeho fanoušek ani náhodou), že jako generálovi mu nenabídla ani jiné umístění v rezortu, o adekvátním jeho hodnosti a zkušenostem, nemluvě - jako vysoká státní úřednice je naprosto tragická: 2. V kauze Opencard nejprve oznámí národu že na Městském státním zastupoitelství provede ministerstvo kontrolu, a až poté, co je upozorněna, že na to nemá ze zákona pravomoc, osloví nejvyššího státního zástupce Zemana se žádostí na její zajištění. Ten ji informuje, že dohled nadřízeného státního zastupitelství probíhá průběžně - opět působí jako totálně nekompetentní zmatkařka, řízená neřízenou střelou Marvanovou: 3. A ještě v kauze Opencard - její tvrzení (stejně jako dalších politiků), které ji jistě "nakukala" Marvanová, že jsou odsouzeni úředníci (ještě že ne úplně nevinní), ale není odsouzen Bém - připomíná to praxi komunistických politků po únoru 1948, kteří v sekretariátech rozhodovali, kdo a jak je vinen, a prokurátoři a soudci tomu dali jenom formální obal - rozsudek. Pokut tohle chce paní ministryně vrátit, pak nemá na svém postu co dělat.

Je zřejmé, že ani po formální, ani odborné stránce svůj úřad nezvládá.

B. Po politické a hlavně lidské stránce: Tragický názor, že protektorát v ČR za II. světové války byl vlastně něco jako dnes dovolená na Havaji - co tam ta osoba na ministerstvu ještě dělá.

Na co čekají Babiš se Sobotkou, že ještě předvede?

J. Lepka 12.4.2014 9:58

Matematika

Předem musím přiznat, že socdemácké bláboly "ministra" Mládka raději neposlouchám, aby se mi nezvedal kufr, přesto i ke mně proniklo, že chtěl do OKD nalít miliardu za prodloužení útlumu o dva roky, zatímco Babiš to domluvil na 600 mio a na rok. Takže rozdíl nečiní miliardu a hlavně podle Mládka mělo 2 000 horníků dostat 500 000 tisíc za dva roky, tedy 250 000 tisíc ročně, dle Babiše je to 300 000 ročně systémem po nás potopa. Žádná analýza rozpočítávající kolik ze zmíněných horníků půjde rovnou do důchodu, kolik jich je cizinců, ať Poláků nebo Slováků, či Ukrajinců.

Š. Hašek 12.4.2014 16:22

Re: Matematika

Chtít po "vládě národní spásy" po "rozvratu" způsobeném paní Nagyovou, po vládě která žongluje se stovkou miliard nějakou matematiku či starobylé účetnictví - to nemá smysl.

Ani floka milí chlapci z Ostravy. Když nedostanete ani korunu budete volit bolševiky. Když dostanete půl melounu každý na ruku a vše prokouříte na Jadranu  ........ tak nakonec budete volit stejně bolševiky. Co je tedy pro občany (občany !!!!!) výhodnější?

Být ministrem, tak bych to takhle řekl i té Jílkové v nějaké besedě. Máme tam podpantoflisty.

V. Vlk 12.4.2014 0:16

Soudružka ministryně

je stará normalizační komunistka , věrně sloužící Straně a Vládě -nelze zjistit od kdy v KSČ byla !!! (Vystudovala Právnickou fakultu UK v Praze, kde v oboru trestní právo získala kandidaturu věd. V letech 1975–1988 působila jako vědecká pracovnice Výzkumného ústavu kriminologického ) a taky pěkně nasáklá sudetoněmeckými kecy o Češích, co se za války měli jak v lázních. Až na ty koncentráky, 350 000 mrtvých , Lidice, Ležáky a pár drobností .Takže autorovi  musí být  skutečně příjemná.

P. Dvořák 12.4.2014 3:19

Až na ty koncentráky . . .

Je zcela nepochybné, že největší utrpení si prožilo obyvatelstvo Protektorátu. Nejenže se jednalo o území, na kterém probíhaly zásadní vojenské operace celé války a odkud, na rozdíl od jiných států, byli lidé odváženi do koncentráků, ale dokonce zde byly kdesi v Čechách vypáleny celé tři (?) vesnice! Vesnice vypálené na Slovensku v době SNP se nepočítají. Ale hlavně Češi museli pracovat! Mezi roky 1939 a 1944 se počet průmyslových dělníků v protektorátu zvýšil ze 730 tisíc na 880 tisíc. Za dobu Protektorátu museli Češi natočit přes sto filmů. Svůj smutek nad smrtí R. Heydricha vyjádřili umělci v Národním divadle svoji peticí, čímž se křivil jejich zásadní postoj a to nikterak nepřispívalo k jejich výkonům před kamerou. Ostatní obyvatelstvo např. 3 července 1942 zcela zaplnilo Václavské náměstí, kde byla vyjádřena loajalita k Říši. Zatím bez klíčů. Taková strašná doba to byla.

Oproti tomu na takové Ukrajině nebo v Bělorusku Wehrmacht nejenže prováděl intenzivní plošnou výstavbu, ale cílenými přesuny vojsk převážel také potraviny, čímž významnou měrou přispěl k zásobování obyvatel, zbídačených předchozí občanskou válkou a Stalinskými hladomory. Humanitární jednotky složené z dobrovolníků, též označované jako SS, byly nasazovány do nejvíce trpících oblastí. Pokud se pozemní vojska nemohla hýbat v důsledku počasí, nedostatku pohonných hmot, nebo dokonce z důvodu odporné záškodnické činnosti Rudé armády, zásobování obyvatel prováděla Luftwaffe formou tzv. vzdušných mostů. Na vesnicích byly selektivně vypalovány pouze domy napadené dřevomorkou. Obyvatelé byly odváženy do lázní. Některá města, nebýt Wehrmachtu, tak dodnes byla zastavěna nepraktickou architekturou z dob carismu. Jako příklad bych uvedl tehdejší Stalingrad nebo Leningrad. Při spořádaném odsunu vojsk skupiny Střed, Sever a Jih, které byly smluvně dočasně umístěny v tehdejším SSSR, byly opravovány mosty a stavěny nové komunikace, zejména železnice. Život jak v bavlnce.

P. Dvořák 12.4.2014 3:24

Re: Obyvatelé byly odváženy do lázní.

To bylo zvláště tvrdé opatření a to mě zmátlo. Patří tam měkké "i" - obyvatelé byli odváženi do lázní.

M. Mýval 12.4.2014 9:09

Brunhilda Válková

Jen trochu pozapoměla, že jaksi Češi měli být odsunuti za Ural. A nějak jsem nikde nečetl, že by nám tu ty továrny stavěli totálně nasazení Němci

P. Dvořák 12.4.2014 9:18

Re: Mělí být odsunuti?

U nás také měla být demokracie a prosperita. Nejmíň od listopadu 1989.

A co se týká totálně nasazeného ročníku? No, měl jsem doma pamětníka. Nebýt náletů na Německo koncem války, kdy jim šlo o život jako všem, tak tam dělali za lepších podmínek, než leckde u nás panují dnes.

H. Lukešová 12.4.2014 11:03

Re: Až na ty koncentráky . . .

No zkusme říci nějakému přeživšímu židovskému pamětníkovi z Protektorátu, že se vlastně za téhle doby nic nedělo, že jeho příbuzní prolítli komínem, často zbyli sami, ale v Protektorátu byl klid. Válková urazila oběti holocaustu z české země (Protektorát).

P. Dvořák 12.4.2014 12:54

Re: Až na ty koncentráky . . .

Válková neřekla, že se vlastně nic nedělo. Ona to řekla ve srovnání s jinými zeměmi. Podle mého je to jenom dobrá záminka břéskat. Že "demokrati" nebřéskali, když před pár lety náš rakouský ministr zahraničí horempádem uznal stát, jehož předseda v té době figuroval na seznamu mezinárodně hledaných zločinců. Mám takový dojem, že dodnes do některých států nemůže, protože by ho zatkli.

Válková nemluvila o koncentrácích jinde, třeba o Osvětimi v Polsku. Možná byl koncentrák i u nás, teď si nevzpomenu kde. Nicméně kdo si myslí, že třeba takový japonský zajatecký tábor byl proti koncentráku selanka, měl by si o tom něco zjistit.

Š. Hašek 12.4.2014 16:28

Re: Soudružka ministryně

Válková je bohužel výsledek nenávisti vůči jakés takés politice středových koalic ODS/KDU/něco/něco jako TOP.

Nenávist není program. Odmítnutí není řešení.

Máme co lid chtěl. Ale asi to muselo přijít. Výše uvedení už spinkali na vavřínech.