19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Válka není mír

„Strach, zájem, čest“ – jsou důvody, proč podle starořeckého historika Thukydida lidé válčí. Když jsem to četl poprvé, řekl jsem si (povýšeně): Co má nás, lidi 20. (21.) století, poučovat nějaký mrtvý Řek z 5. století před Kristem?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. David 17.7.2018 12:13

Nejde jenom o to nacpat do armády co nejvíce peněz!

Avšak jsou potřebné minimálně dvě věci:

1) Ministrem národní obrany nutně musí být osoba, která v armádě odsloužila nejméně rok stálé vojenské služby, a má tedy alespoň minimální pojetí o čem vůbec armáda je. Pokud v naší roztomilé demográcii může obsadit post ministra národní obrany kdejaký herec s modrou knížkou, či kdejaká HUSA, následně rozhodující o nákupech za miliardy - např. ne zcela vyhovujících Pandurů - pak to nikdy s naší armádou daleko nedotáhneme!!

2) Armáda musí mít jasnou, dlouhodobou koncepci rozvoje a nákupu výzbroje. Nikoliv náhodné nákupy či pronájmy techniky - jednou takové, podruhé makové, jednou čehý, podruhé hot, zbytečných krámů nekompatibilních s výzbrojí NATO, či stihaček, se kterými nesmíme bojovat!!

Budou-li moci do nákupů vojenské techniky kvůli astronomickým úplatkům vstupovat kdejaci Dalíci, budeme i nadále s otevřenou hubou pouze sledovat taneční rej vyhazovaných miliard!!