29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Václav Klaus mladší je zatím silnější než ODS

Nabídl mu je předseda ODS Petr Fiala a týkaly se Klausova vedení sněmovního školského výboru. Klaus junior si nevybral ani jednu z nich. Jako zdatný matematik si dokázal spočítat, že tak lehce se ho občanští demokraté nezbaví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavel 6.4.2019 22:08

Populistické a bezobsažné žvanění a paktování se s komouši,

Čermáku, je jasné, že tam u vás v burešově řiti se to agenty jen hemží ale mezi normálními lidmi opravdu ale opravdu žádné agenty nenajdeš.

P. Benedikt 6.4.2019 22:03

Re: Václav Klaus mladší není silnější než současné vedení ODS

"Právo na post předsedy výboru má dle zavedených zvyklostí člen nejvíce zastoupené strany" je docela užitečný přístup pro seskupení lidí, kteří se scházejí poprvé a případně se navzájem blíže neznají. Podobně užitečné by bylo ustavit předsedou toho, kdo si vytáhne nejkratší (nejdelší) slámku.

Předsednictví výboru ale není neměnitelný pašalík. Jakmile se vyskytne situace, kdy je nutné volit předsedu opětovně, je zcela přirozené, že každý volí tak, jak uzná za vhodné a nikoliv tak, jak ukazuje korouhev.

M. Prokop 6.4.2019 21:04

Re: Prostě Fiala se bude muset opět ponížit a ostatní

Máloco udělal Fiala tak dobře, jako že nevládne s Burešem. Bureš by si stejně děla co ho napadne a ODS by dopadla jako oranžgutani.

J. Jurax 6.4.2019 19:50

Inu, vykopnutím z ODS přišel VKjun o veškerou schopnost a erudici předsedat školskému výboru. Kteroužto schopností a erudici zajisté předtím oplýval, jinak by přece nemohl vejboru předsedat, není-liž pravda?

Toť politika ... nejde o věc, jde jen o mocenské posty ...

V. Pavelka 6.4.2019 19:26

Re: Václav Klaus mladší není silnější než současné vedení ODS

Brilantní p.Krásenský.

V. Pavelka 6.4.2019 19:22

Re: A to je ta bída politiky.

Jak v Británii , co volební okrsek to poslanec , ne jen straník ale za sebe, když kecáš z hrušky dolů.

V. Pavelka 6.4.2019 19:16

Re: Evidentní přání otcem myšlenky.

Ten jeho přednes je stejně votravnej jako byl Sobotkův, to poučování .

V. Pavelka 6.4.2019 19:06

Re: Populistické a bezobsažné žvanění a paktování se s komouši,

Klídek p.Pavel , Fiala a spol.Netouží po moci. To je novinka ?

J. Krásenský 6.4.2019 17:57

Václav Klaus mladší není silnější než současné vedení ODS

dnešní trapná situace vznikla hysterickou reakcí Fialy&comp. na přiléhavý příměr VKml. tedy postavení českého parlamentu k nařízením EU. A pro ty co se pohoršují, připomínám, že každý příměr je expresivní. Míjím restaurace, které lákají na "řízek jako kráva" nebo "řízek jako sloní ucho", ve škole jsem občas dostal "kouli jako Brno" a občas mívám "rýmu jako trám", ke kterémuž trámu přirovnávají Francouzi díru v kalhotách. Pivo bývá jako křen a voda jako kafe (míněna teplota). Měli jsme i premiéra, který konal tak "křišťálově čistě, že ani křišťál nemohl být čistější". Zato průšvihy jsou jako prase. To je smyslem přirovnání - vztáhnout věc srovnávanou k představitelnému velkému vzoru. Bezmoc českého parlamentu srovnal k bezmoci židovské samosprávy, čímž vzbudil nevoli v zastáncích EU. A kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Takže se pohoršovali (vedení ODS) nad zneužíváním šoa, dokonce jej někteří nařkli z antisemitizmu. Jestli někdo zneužil utrpení Židovského národa za třetí říše národa německého, jsou to právě ti, kteří si z obětí stavějí lidské štíty, aby své vlastní postoje nemuseli obhajovat - v tomto případě v nuceném ponižujícím přijímání zákonů parlamentem ČR. Takže svolali zasedání, a bez přítomnosti VKml jej vyloučili ze strany. Trapas jak bejk. Ale to není konec. Nyní fňukají, že ztratili vedení výboru na který má ODS dle dohod právo, protože VKml. už není v ODS. To zeslonili. Chucpe. Jako otcovrah, který se dožaduje sirotčího důchodu. VKml může být slabý jak stokrát vymáčený čaj a přesto bude silnější než celé vedení ODS, které se chová jak slon v porcelánu. Proč? Prože v tomto má morální převahu. I když ho nakonec asi stejně odvolají.

J. Václavíková 6.4.2019 17:34

Re: Evidentní přání otcem myšlenky.

Přesně tak!

V. Čermák 6.4.2019 17:27

Re: Populistické a bezobsažné žvanění a paktování se s komouši,

Vy asi budete Agent ODS. A politické moudro jste bral od samotného Politologa, že? No já Vám i Fialovi fandím, abyste vydrželi co nejdýl. Nemám totiž ODS rád. Bojujte Agente....

K. Janyška 6.4.2019 14:33

Rudočerný Fiala z levičácké Panevropské unie je pro ODS

katastrofou. Změnila se v další TOP 09... Dzp.

J. Chaloupka 6.4.2019 14:09

Prostě Fiala se bude muset opět ponížit a ostatní

poprosit, aby volili, jak on chce. Jako při volbě místopředsedů sněmovny. A dobře mu tak. Nechtěl pracovat s Babišem (asi se bál práce), natlačil ho doleva, tak bude "debatovat". To mu šlo celý život.

P. Pavel 6.4.2019 13:28

Populistické a bezobsažné žvanění a paktování se s komouši,

pitomiovci a burešovými podržtaškami, které předvádí klaus junior není projevem síly a ale projevem stupidity a touhy po moci. Přičemž je jasné, že dovede klause tam, kam stejná bezobsažná a na tupém populismu a na paktování se agentem burešem založená politika dovedla socany a černoprdeIníky, tedy do politické neexistence.

P. Harabaska 6.4.2019 12:59

Re: Typické politiikaření...

Máte na mysli plzeňského rychlokvašku zvaného v tom městě Opičák?

P. Harabaska 6.4.2019 12:58

Re: Evidentní přání otcem myšlenky.

Levicová ODS je pro tento stát nepotřebná, ale její předseda Petralon Fiala se aspoň občas postará o všeobecnou veselost. Jeho vystoupení v parlamentu přitahují k televizorům řadu diváků, kteří jsou už unaveni stupidními "kultovními" seriály na Nově a chtějí se uvolnit aspoň při přenosech z poslanecké sněmovny.

P. Portwyn 6.4.2019 11:32

P. Fiala, bývalý ministr školství a VŠ pedagog

se u předsedy školského výboru zajímá jen o to, z jaké strany bude.

No super. Těším se na další pindy o tom, jak je školství "prioritou" a jak "podporujeme vzdělání".

Vyloučit VKml. bylo právem ODS, ať si o vylučování nesouhlasících myslíme cokoli. Nicméně z odborného hlediska je VK ml. prostě výraznější osobností s ucelenějšími a známějšími názory na školství, než Martin Baxa. Navíc v odborných otázkách názorově souzní s většinou učitelů, aspoň co jsem měl možnost vypozorovat.

Ovšem chápu, že to není pro pana Fialu podstatné.

V. Pokorný 6.4.2019 11:10

Je dobře

že má pan Klaus tu skupinku , hlavně ve vedení, v ODS na salámu. Zametl s nimi dobře.

V. Církva 6.4.2019 11:09

Re: Odporná rodina Klausů

Říkalo se, že IVK má mimo jiných, peníze od Kellnera. Pokud čtete Forbes, ten má peněz dost. Co se týká amnestie, taky nechápu, možná jde i o Klausovy kamarádíčky. Nicméně Klaus byl konzistentní v tom že ho nezajímalo odkud peníze pochází. V tom s ním sice nesouhlasím, a naopak ctím spravedlivé soudnictví (ke kterému máme 1000ce kilometrů daleko) ale tak to prostě klaus má. IVK a současné názory obou Klausů jsou naopak dost podnětné (i když bych s vystoupení z EU alespoň počkal).

J. Macků 6.4.2019 10:07

Re: Evidentní přání otcem myšlenky.

Snad se mýlíte skoro ve všem. Levicová ODS je pro tento stát nepotřebná, stejně jako TOP 09, STAN socialističtí lidovci, levičáků je dost v ostatních stranách. Socani, komouši, piráti, ekoteroristi i další, co mají za svůj hlavní program přerozdělování od pracujících k nemakačenkům. Pravice na tom není dobře nikde v Evropě, zdá se, že pomalu sílí.

P. Flener 6.4.2019 9:41

Odporná rodina Klausů

Kontaminovali celou naší společnost i politiku. Nedávno jsem slyšel, že krátce po Klausově amnestii zlodějům a milionářům byl založen trapný Institut V.Klause - kde se vzaly na založení a provoz peníze ????? Každý si to může domyslet.

Jinak je ten Institut dobrý šprým, protože dokazuje, že po nenáviděném Klausovi opravdu nezbylo nic dobrého, tak se chce zvěčnit alespoň jeho směšným institutem, kde zaměstnává své podržtašky.

K. Janyška 6.4.2019 9:31

VK ml. je daleko lépe společensko-vědně připraven, než celá

ODS. Škoda, že není uměřený. To jeho raplovství se brzy okouká... Dzp.

J. Ptáček 6.4.2019 9:30

Juniorova síla nebo slabost?

Nechápu proč se v poslední době tolik řeční kolem Klause juniora. Donedávna málo známý politik, pro republiku vcelku bezcenný. Možná měl nějaký význam v pedagogice, ale té já nerozumím. Nebýt jeho otce, málokdo by si na něj vzpomněl. Věřím tomu, že buď založí nějakou neúspěšnou stranu, kde se bude přetahovat o Okamurovy voliče, téměř nikoli o voliče ODS, nebo přímo v SPD zakotví a tam se bude handrkovat o vedení se současným jediným kohoutem na smetišti. Pokud mám pravdu, a to nevím, být jím, vrátil bych se k pedagogice.

I. Mertl 6.4.2019 9:19

Evidentní přání otcem myšlenky.

VKM jistě může sesbírat pár "pravicově" extrémních hlasů, především z SPD, pár i z ODS, od Svobodných a z ANO, ale na lepší desítku, co má Fialova ODS, nedosáhne ani náhodou. Cena za očištění ODS od Klausových (VKS) pohrobků je přijatelná.

P. Lenc 6.4.2019 9:11

Re: A to je ta bída politiky.

Jo a říká se tomu politika...

P. Lenc 6.4.2019 9:10

Re: Typické politiikaření...

Pane Schwarzi za jedna!

Š. Hašek 6.4.2019 8:46

Re: Typické politiikaření...

Přesně!

Š. Hašek 6.4.2019 8:41

Re: ODS se jenom vrátilo to, jak

Asi tak.

A Fiala začíná být trapný brusellevičácký modernista. Cokoliv má rozhodnout, ..... tak se nejdříve "ohlédne" na Kalouska, štrasbrusel a pražské studenty. Inu slaboch a zbyly mu jen proslovy s proevropským poučováním. A troufá si oslovovat dospělé .....

A někdy má člověk dojem, že má i buchty v uzlíku, aby spolu s Pavlem "zas vytáhli na ten Stalingrad".

J. Schwarz 6.4.2019 7:50

Typické politiikaření...

ODS neměla doposud ni proti tomu, jak vedl školský výbor Klaus mladší. Z jakého důvodu ho chce mermomocí vyměnit za "svého" mnohoobročníka? Co by měl asi dělat jinak? Podpořit inkluzi a vzít si Valachovou za registrovanou partnerku?

P. Dvořák 6.4.2019 6:40

A to je ta bída politiky.

Funkce se rozdávají podle partají, místo toho aby se do nich vybíralo podle odbornosti okořeněné schopnostmi.