24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bak 3.10.2009 11:55

Znamení hanby

Velká je podobnost výpadů pana Urbana proti presidentu V.Klausovi a výpadů donedávna největšího kolaboranta českých dějin, Emanuela Moravce, proti presidentu E. Benešovi. Již od dob Jidášových je jako znamení hanby v takových projevech slyšet stejný hlas. Je to kvičení zlatého telete, pro nějž zradili.

Jelínková 2.10.2009 20:02

Zase Klaus

Klaus je pro nás jako umíněný prezident,který hájí jen svoje názory a kasu  dost nebezpečný,nevíte co s tím dělat? Přece nepodepsat Lisabon je pro naši bezpečnost dost klíčové,né? Na suverenitu pod Rusama kašlu a ti placení protiradaroví pitomečci mírové hnutí celého světa a ruskou okupaci už nezažili  8-o:-(;-(

Petr Fiala 2.10.2009 18:37

Václav Klaus a racionální rozum

Státní politické smlouvy, jako LS, se uzavírají hlavně za účelem hospodářským.

Zdá se, že z našich demokratických zástupců má jedině prezident Václav Klaus svůj racionální rozum, který se vzpírá podepisovat texty, které ve svém důsledku popírají "demokracii" a "svobodu" v duchu pojmů těchto slov uváděných ve slovnících. To se týká také svobody soutěže ekonomik mezi státy.

Jménem EU rozhoduje a bude snadněji rozhodovat hlavně Německo a Francie. Stejně jako onehdy, když byli v Číně a otevřeli čínským firmám evropský trh (vč.migrace lidí) s tím, že EU dodá Číně technologie. Bude to džob hlavně pro jejich domácí firmy (kapitáni těchto firem WW, Siemens, atp. v podstatě ovlivňují politické dění na úrovni států).

LiD 1.10.2009 14:06

Pleteš si pojmy a dojmy Urbane

Právě proto, že prezident přísahá věrnost České republice, nesmí ji zaprodat mocichtivým, nikým nezvoleným byrokratům z Bruselu.

Až ti bude Urbane Brusel předepisovat, jakou barvu toaletního papíru smíš, a jakou nesmíš používat, snad se ti otevřou oči.

kavka 1.10.2009 15:20

Re: Pleteš si pojmy a dojmy Urbane

tak proč jste všichni hlasovali pro vstup do EU??? te´d když v ní jsme, tak bychom se asi měli nějak slušně chovat. Mně taky vadí ztráta identity, byla jsem proti.

MR 2.10.2009 20:46

Re: Pleteš si pojmy a dojmy Urbane

Oponovat je neslušné? Připomeňte si třeba diskusi europoslanců s Klausem na  Hradě. Možná, že ani Hitler si tohle nedovolil k Háchovi. Inu halt dnes je asi "slušně" a po "evropsky" něco jiného než "slušně" včera, že? Proč mi to jen připomíná bolševiky?   

ferda 1.10.2009 18:45

Re: Pleteš si pojmy a dojmy Urbane

a necháme ji mocichtivýmu klausovi

Štváč 1.10.2009 8:17

je zajímavé,

že ten hradní vejtaha se ještě domnívá, že je nejstatečnější v Evropě. To se nám to vytahuje, když máme doživotní rentu a imunitu. Psát o jeho charakteru, mstivosti a přetvařování, je už zbytečné. Jen slepí a duševně retardovaní jej mají pořád za modlu. V Evropě s ním opovrhují, ale takt jim nedovolí mu to nandat rovnou do očí. A takt a úroveň, to je to co má společného akorát s Putinem, nebo Paroubkem.

kNEDEL 1.10.2009 7:17

jo rady z ameriky

velice jsem,,nadšen radami z ameriky,raději si pane uvědom co píšeš o vlastizradě,hrdina ,,sametu,,kašpar 1-krátká nohavica přísahal na ústavu soc.republiky a jednoduše se později dopustil vlastizrady a to nikdo nepranýřuje protože byl ve službách ameriky,co vlastně posuzujete postoj hlavy státu,tam se starejte co dělají Vaši chlebodárci v bývalých suverenních státech kam vstoupili ,,udatní,, okupanti a ,,šíří demokracii,,mečem a ohněm.Fandím Klausovi jelikož chce zabránit de facto vzniku protektorátu a nechce aby se rozhodovalo někde jinde než ,,doma,Mnichov taky byl v ,,zájmu,,ale to se dnes nikomu nehodí do krámu,ale jisté je,že prodejné coury žijí všude taková ostuda národa Vondra,kdo je to Vonra jednoduše člověk co v žoldu prodá i svou muter,je to hnus když se pořád řinčí zbraněma,lidé chudnou jen prodejné coury bohatnou.Takže si přednášejte Vaše moudra těm kdo Vás platé a nestolicujte se záležitostí naší hlavy státu,

MK 30.9.2009 23:56

Velezrada - kdo je zodpovědný ?

Pro pořádek  :  Za vznik fenomenu Václav Klaus, je zodpovědný Václav Havel. On jej jmenoval ministrem financí v Čalfově vládě !

Svatopluk 30.9.2009 22:27

Obdobná demagogie, jako u úvodníku

Pokud chci konkrétního člověka odsoudit za konkrétní čin, musí to být za konkrétní článek zákona a ne za výklad mlžné preambule.

Když už tak všichni politizujete, vymyslete si nějakou novou fintu.

roman 30.9.2009 21:57

velezrádci

tenhle Václav není můj prezident

a trapárna co předvádí se svými dědky ze senátu

no to je hra pro infantilní publikum.Zdá se že na těchto Ps je infantilních bláznů dost -je jediná rada jděte !A založte si klausistán třeba v irsku s pedofilními mnichy nebo knězy

at mate tu svoji pokryteckou svobodu ochráněnou třeba žárovkou.

Jouda 1.10.2009 16:41

Re: velezrádci

Nauč se pravopis ty inteligente. Správně je "s pedofilními mňychi nebo knězy".

ferda 1.10.2009 18:45

Re: velezrádci

no to se ti moc nepovedlo joudo

mihl 30.9.2009 21:17

Vlastizrada

Nejsem obhájcem všech názorů VK. Těch výhrad mám dost.

Pan Urban, autor tohoto článku, by sám měl abdikovat. Učit na vysoké škole by měli jen lidé bez závisti a s určitým nadhledem k názorům jiných.  Už je jen zralý na Chocholouška.  

dany 30.9.2009 21:45

Re: Vlastizrada klausi

václav klaus se paktuje v rámci svého ega s kýmkoliv.

Komunisti a ŽELEZNÝ jsou jen jedna odnož- jak se zvýraznit ve světě když jeho názory jsou opravdu mrtvolné a nikoho nezajímají-tak se musí vymezit jakkoliv negativně a to je to -že pak kdo ve světě slyší čech hned má pocit že mluví s odrůdou klause a z toho je mi fakt k bli tí vždyt ho zvolili a chtěli jen přebarvený komanči na modro a komunisti.

Pan Urbane více takových článků děkuji

gog 30.9.2009 21:14

židé s jejich láskou k totalitě v každé formě

nikdy nezklamou - proto jsou spolehlivými kádry i eutotality. Tak jako jejich předci ve 20.,30. a 40 letech v SSSR (i v  50.letech u nás) hystericky posílali na oprátku "vlastizrádce" jejich vysneného bolševického státu tak dnes opět vyhrožují politickými procesy. Ale tak to holt bude dokud zde v této kulturně jim naprosto cizí (protože demokratické) části světa budou přebývat. Snad se tito nezvaní národní hosté vrátí odkud přišli ,tam si svůj židonacismus,protigoyimský rasismus   i procesy za "vlastizradu" mohou provozovat do aleluja.

tonda 30.9.2009 21:48

Re: židé s jejich láskou k totalitě v každé formě

přesně jste vyjevil svoje zhovadilé myšlení a za to vám Bůh žehnej gogu

Alspon je jasné kdo podporuje Václava Klause

jj 30.9.2009 21:51

Re: židé s jejich láskou k totalitě v každé formě

užitečný idiot eurosajuzu se projevil

Svatopluk 30.9.2009 22:29

Re: židé s jejich láskou k totalitě v každé formě

Co to má společného se vztahem Klause a jeho věrnosti k naší vlasti ?

j9 30.9.2009 21:12

Cudáci děti, chudáci studenti

co se na té New York Universitě v Praze učí.

jeff 30.9.2009 21:23

Re: Cudáci děti, chudáci studenti

co  asi může Urban učit na škole, kde  řediteluje Jiří Pehe?

bebe 30.9.2009 21:09

Tento Urban je óóbrovské pako...

Kdo ho viděl v  TV ve  slavném duelu   Urban + Kocáb versus primátorka Řápková,  tomu je jasné, co to je za chudáka.  Ámen.>->->- 

gog 30.9.2009 21:17

Hlupák nebo grázl?

U tohoto Urbana prostě nezbývá než se ptát: je to hlupák nebo grázl? já myslím že jednoznačně to druhé

mihl 30.9.2009 21:21

Re: Hlupák nebo grázl?

Já si myslím, že se to oboje snoubí dohromady.

Vašek 30.9.2009 21:53

Re: Hlupák nebo grázl?

Já jsem si po přečtení jeho příspěvku řekl: "Bože, to je ale vůl"

kNEDEL 1.10.2009 7:29

Re: Hlupák nebo grázl?

prodejná coura

mihl 30.9.2009 21:20

Re: Tento Urban je óóbrovské pako...

Pořad jsem neviděl, ale pokud vystupoval s Kocábem, tak není co dodat.

para 30.9.2009 21:04

Vlastizrada to je sice silné slovo ale proč si nepřipomenout řady okolností?

Jednou z dnes zatím neprobraných okolností je i postoj VK k globálnímu oteplování a zdrojům planety. Dosud ještě stále ve své beletrii tvrdí, že i sama myšlenka na to, že se planeta otepluje je sporná a myšlenka na to, že je za tím člověk je ještě daleko spornější. //Modrá ... v ohrožení str 10//. Když si to tak promítnu ono je podle VK velmi na pováženou vůbec na to pomyslet - natož seriozně se s tím zaobirat. Naměřené průměrné oteplení tady v Čechách však poskočilo za poslední půlstoletí asi o1.5 C. Jaro přichází o 14 dní dříve... a tomu zde odpovídá pokles hladiny spodních vod  1 až 9m dle lokalit. Spolu s meteorologi to potvrzují studnařské firmy.  Podobně tomu posunu v teplotách odpovídá výškový rozdíl asi 300m což  v krajině znamená posuv jako mezi Prahou a Libercem a tak mám na VK pifku za to, že už utrpěla má svoboda chodit dál na má oblíbenánení houbařská místa. Letos bbych musel až do zahraničí...Toto vše se ale nějak týká podstatné části naší populace a tuplovaně se to pravděpodobně dotkne generací následujících. VK přitom posluchače maniluluje otázkou "Co je ohroženo klima nebo svoboda?". Pravděpodobná odpověd je totiž taková, že ohroženo je obojí!  Ke svobodě totiž patří i dostupnost základních zdrojů jako je pitná voda.... Ke zdrojům přírodním se VK chová vůbec přezíravě což dokládá jeho tvrzení, že "Zdroje nikdy nedojdou". V tom má VK také rafinovaně kus pravdy a sice ten, že sice opravdu nedojdou ale stanou se jen pro většinu populace nedostupné. VK je rádoby  nezdolný optimista a tak tvrdí, že pokrok jde tak rychle dopředu, že brzy budeme umět využívat zdoje jiné. To zní velmi pěkně. Pokud ale čtete pozorně jeho sdělení tak důvodem pro takový optimismus je jen jeho víra!

Shrnuto a podtrženo. To v co věří VK to je svaté a ostatní myšlenky jsou nežádoucí. Takto si on také vysvětluje presidentské pravomoce a v tomto duchu zastupuje všechny občany tohoto státu. To považuji na té části národa která s ním nesouhlasí právě za jeden s projevů zrady.

IvaA 30.9.2009 21:43

Re: Vlastizrada to je sice silné slovo ale proč si nepřipomenout řady okolností?

Vzácná návštěva, vítejte. Kde je EROEI?