24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: V Senátu straší!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JOSE 13.2.2010 5:06

Nadbytečný orgán

Senát je pouze slepým střevem české zákonodárné moci. Občasné zápaly mohou způsobit jeho odstranění. Takže jen houšť páni senátoři !

TF 09 13.2.2010 10:24

Re: Nadbytečný orgán / KRIZE : selhání trhu nebo ekonomů ?

Zatímco v 50. letech bylo v USA na 30 firem, které vyráběly televizní technologie, v roce 1987 zbyla jen jediná – ZENITH. Když rozmontujete počítač, do jehož monitoru právě teď koukáte, snadno zjistíte, že asi 95 % součástek v něm je z Číny, Japonska nebo přilehlých států.

Jenomže ekonomika je hlavně o tom, že se věci a peníze otáčejí. Lidé pracují, vydělávají za svou práci peníze a za ty peníze si zase koupí jiné věci, které se vyrábějí v dalších továrnách.

Jenomže s odsunem výroby z Ameriky spolu s ní odcházela i práce. Střední třída, nejpočetnější skupina obyvatelstva začala chudnout. V 80. letech vyhlásil president REAGAN tzv. ekonomiku služeb.

O co šlo? Byla uměle vytvořena pracovní místa ve sféře služeb a ta byla zaplňována nezaměstnanými z výroby, kterých rychle přibývalo. Tím, že si všichni budou navzájem prát prádlo, půjčovat videokazety nebo podávat na sebe žaloby se ale stát neuživí !

Odchodem výrobních odvětví také klesala konkurenceschopnost Ameriky. Tak se stalo, že Čína, která vyrábí výrobky pro půl světa začala vzkvétat, zatímco Amerika, kde se vyráběly zbraně a speciální výrobky pro pár speciálních zákazníků chudla.

Ryba 13.2.2010 11:03

Re: Nadbytečný orgán / KRIZE : selhání trhu nebo ekonomů ?

V zásadě dobrá , věcná a zřejmě pravdivá logika,  ale jde mimo kauzu pana Štětiny.

Robert 14.2.2010 1:50

Re: Nadbytečný orgán / KRIZE : selhání trhu nebo ekonomů ?

Ale dyť tžo ten blbec opsal z knihy M.Crichtona Rising sun.

T. Pansky 13.2.2010 0:55

Pan Gabal rekl mnoho slov o nicem. Co ovsem nerekl a je podstatne: mlady muz, ...

... o kterem mluvi, je vyhosten (nebo musi opustit Ceskou republiku), prestoze jeho soudni odvolani stale neni doreseno a ceka na projednani.  To je ostuda.  Co se stane, paklize ten mladik bude vyhosten a nas soud pozdeji rozhodne, ze nase demokracie by mu umoznila setrvat (bohuzel, on by byl kdo vi kde a kdo vi, jeslti jeste zivy).  Jenze v ceskem prostredi nas to nesmi prekvapit.  Je to typicky cesky bordel, kdy na sebe jednotlive slozky statni spravy nenavazuji.  Autora tohoto clanku fakta nezajimaji; jeho cilem je pouze trefit senatora Stetinu svoji slinou.  top0625top@hotmail.com

strejda 13.2.2010 1:25

Re: Pan Gabal rekl mnoho slov o nicem. Co ovsem nerekl a je podstatne: mlady muz, ...

Vy jste asi článek nečetl. Gabal se diví jak se slučuje ukrývání někoho s tím, že se předvádí jako cvičená opice v televizi. Nevypadá to na ukrývání, ale spíše na ukázání (komu? někomu na kterého nemám kontakt?) kde se dotyčný skrývá. Vzhledem u udavačské minulosti Štětiny bych hledal jeho řídící orgán v KGB a na toho Čečence nevsadil ani zlámanou grešli.

Bruno 13.2.2010 1:48

Re: Pan Gabal rekl mnoho slov o nicem. Co ovsem nerekl a je podstatne: mlady muz, ...

Světe div se už i senator je tak zblbly že porušuje zákony.On ten čečenec bude mit asi zdravou járu Štětina ji potřebuje k transplataci.

badaxe 13.2.2010 7:15

Re: Pan Gabal rekl mnoho slov o nicem. Co ovsem nerekl a je podstatne: mlady muz, ...

Zajímavé ovšem na vašem pláči nad "mladým mužem" že jde o podvodníka, který již jednou vyhoštěn byl a požádal znovu o totéž pod falešným jménem. Je tedy irelevantní co soud rozhodne. rozhodne totiž o někom jiném, tedy o tom jehož jméno dotyčný zneužil, nikoli o tom kterého Štětna ve snaze udržet si koryto využívá. A proč se čečen s státní příslušností Gruzie ukrývá před rusy v ČR? Gruzie má s rusy takové styky že by ho nevydala ani kdyby sám potvrdil že zabil kohokoli. Není to poněkud zvláštní? A co třeba jak se sem dostal? pokud nepřiletěl letadlem, nemá tady co žádat, musí dle zákona žádat v první bezpečné zemi, tedy nikoli u nás (jsme uvnitř bezpečné zóny). Ono těch pochyb je kolem toho Štětinova chráněnce zatraceně hodně.