19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richard III. 15.2.2008 23:24

Místo osvěžení mysli...

...doporučuji autorovi osvěžení paměti, aby neplácal hlouposti.

pane boze, jestli jsi ... 15.2.2008 20:07

v dobe, kdy reaguji, je uz vaclav klaus znovuzvolen ...

nestacim se divit priznivcum jana svejnara, kteri sezrali vsechny jeho lzi, blaboly a vymysly, a ze jich neni malo ... pocinaje radoby-nobelovkou, pres prapodivne vyjezdni dolozky, zasmodrchanou otazku jeho ameristickeho obcanstvi (on nevi, co to te americe vlastne nasliboval), pres jeho ulohu architekta v ceske hospodarske reforme, ktere ovsem tou sabou hubou mydli, az k drobnosti, ze z hlediska ceskeho neni profesorem (v cesku a snad i zbytku evropy je profesura vedeckou hodnosti, v severni americe jde o pracovni zarazeni) ... a taky se mi libi ta bezvyhradna zamindrakovanost, pokud jde o vaclava klause ... neco to o vas rika, a neni to nic moc prijemneho ...

pol 15.2.2008 22:25

Re: v dobe, kdy reaguji, je uz PODVODNIK klaus znovuzvolen ...

Na strance http://www.hrad.cz/cms/cz/prezident_cr/klaus_vyznamenani.shtml stoji, ze AmerAsian University v Colorado v USA udelila Klausovi "doktorat" v roce 2005. Zadna universita "AmerAsian University" v USA neexistuje. Firma "AmerAsian University, Inc." za poplatek udeli "takydoktorat".   Kdo Klausovi tento "doktorat" zaplatil? AmerAsian University, Inc. rozesila "takydoktoraty" jenom za financni prispevek.   Stal ten "takydoktorat" 10 tisic dolaru?  Nebo vic? 

Ze AmerAsian University neni zadna universita je jasne na jejich strankach http://www.haleluyaministry.com .  Tam stoji: For the time being, AmerAsian University is accredited by  the  American Asian Universities Association. Jinymi slovy:  kdyz nas nikdo neuzna za universitu, uzname se za ni sami!   Ze stranky haleluja je jasne, ze tato “takyuniversita” nema radne studenty (nikde nestoji jestli jich je 10 nebo 1000 nebo 10000) a nema zadne profesory (ani jedno jmeno), natoz “KATEDRY”.  Vedle prodeje doktoratu taky zarizuje studentska visa do USA, taky za poplatek.

Koho vubec napadlo, ze je dustojne, aby si president republiky a vrchni velitel armady KUPOVAL bezcenny "takydoktorat" a timto se pak chlubil na svych OFICIALNICH strankach?  Co si o tom mysli zahranicni partneri presidenta?  Nekolika diskutujicim na tomto foru se tento "takydoktorat" libi, ale skutecne, opravdu skutecne to je ... well, embarassing.

Bylo by zahodno, aby tuto ostudu z oficialnich stranek Hradu Klaus odstranil, kdyz uz tam bude strasit dalsich 5 let.   Komentar ve Financial Times o dnesni volbe ovsem ukazuje, ze tento "takydoktorat" je pouha malickost, ve srovnani s nehoraznostmi, ktere Klaus vyslovuje na rozlicna temata.  :-/ 

dragon 15.2.2008 17:24

pán je b lb ý

Závazen k USA a členství v dozorčí radě ČSOB je málo?

OMar 15.2.2008 14:30

vím, že je to mimo mísu a..

že transkribovat antická jména do čestiny je vždycky obtížně, ale ten král se česky přepisuje buď jako Kroisos nebo Krésus. Croesus je jakási anglicko-latinská spotvořenina-pokud opravdu existuje (o čemž pochybuji), typoval bych, že je pokus jak přečísto do dlouhé é

trebal 15.2.2008 18:45

Re: vím, že je to mimo mísu a..

Tak pozor: Croesus je zcela řádná latinská forma řeckého jména Kroisos, dokonce výslovností se od té řecké ani moc nelišila (Římané patrně vyslovovali Kroisus). S angličtinou to nemá nic společného. Ostatně, ta česká forma Krésus je jen do českého pravopisu převedený Croesus. A když už jsme u toho pravopisu: já bych netypoval, ale určitě tipoval, že nerozeznáte od sebe pojmy TYP a TIP.

Magor Milda 15.2.2008 11:16

Dlouho jsem hledal, co na `Svejnarovi opravdu vadí, zejména komunistům

a domnívám se, že to mám. Podle některých přispěvatelů je Švejnarova škola v USA známa jako hnízdo odborářů, Švejnar je tam školí, jak mají rozvracet politické odpůrce.

Odborová organizace Solidarnošč ještě dnes zalévá ve snech potem funkcionáře komunistických stran. I když se jednalo o katolickou organizaci, ani církvi taková příliš samostatná a nezávislá organizace není košer, nemají tam své lidi ve vedení. Silné odbory jsou i v Česku nevítané, příliš by omezovaly hospodaření a zejména rozkrádání firem.

Takže dnes většina české reprezentace zvolí svého presidenta V. Klause jako záruku toho, že neviditelné ruce mohou krást i dále.

Jara London 15.2.2008 13:26

Re: Dlouho jsem hledal, co na `Svejnarovi opravdu vadí, zejména komunistům

Odboráři jsou celosvětově nátlakovou skupinou židovských lobby.

Magor Milda 15.2.2008 15:37

Re: Re: Dlouho jsem hledal, co na `Svejnarovi opravdu vadí, zejména komunistům

takže to tady máme, jsou tu opět Židé, kteří nás ohrožují. Walesa ale vždy říkal, že je 'čistý polák' což má ovšem za následek, že musí být i poláci 'nečistí'.  Pokud jde o presidentské kandidáty, jeden z nich bývá podezříván ze spojitosti s Židy, nejspíš je to pouhá propaganda.

Psí vrah Čumil 15.2.2008 10:19

Ano, pane autore, souhlasím s vámi, což ovšem příliš mnoho nezmění.

Ale máte pravdu. :-)

Jura Jurax 15.2.2008 10:13

Lež

Pro občany má V. Švejnar jednoznačnou přednost, že není zavázán žádné politické či hospodářské skupině.

To je ovšem blbost a lež. Je to politický nezkušenec a hlavně socanská loutka.

xxx Kubeš 15.2.2008 11:35

Re: Lež

R^

Hariet2 15.2.2008 9:45

Nic lepšího si nezasloužíme

Pan Jan Švejnar je podle mne ve všech směrech lepší než V. Klaus. Nakonec i po stránce charakterové. Ale my Češi si zvolíme jistotu - horší - ale "náš". Stejně si  nic lepšího nezasloužíme, jsme nepoučitelní. Koho jsme si zvolili, ti nám "vládnou". Lobbisté  ODS do toho!!! Čím hůř, tím líp...

gerontusinza 15.2.2008 10:01

To nejsou Češí v pravém slova smyslu kdo volí.....Re: Nic lepšího si nezasloužíme

je to volba peněženek a úplatkářů, bohužel .......  Není zde pravicové strany o občanském a demokratickém principu, je to jen spolek tunelářů a "privatizantů", rozhodnutých udržet se u moci jakýmkoli způsobem tak dlouho dokud ta zlodějna je rentabilní....   Pak se další lidi dají koupit vlastně za "pakatel"..... Co je to vlastně 1-2miliony z hlediska zloděje.... kapesné pro stejného ničemu jako jsou oni jenže méně úspěšné zloděje..... Inu ODS je "lepší" a má a může uplácet....;-D:-/

Koloděj 15.2.2008 20:04

Re: Nic lepšího si nezasloužíme

Co Vy víte o jeho CHARAKTERU??? Už jste s.nim plul na děravé lodi, kterou ČR, po 40 létech vládnutí komunistů byla, abyste mohl poznat charakter, během 3 měsíční kampaně?? Takovým žvastům neveří ani můj jedenáctiletý vnuk.!! Je to lhář !!!

M. Zima 15.2.2008 9:44

Pane Teplý,

že by byl Švejnar podle kritérií civilisované společnosti lepší nežli kLaus, dohromady nic neznamená, protože lepší, nežli ten ješitný šašek s máslem na hlavě by byl téměř každý náhodný chodec odchycený na libovolném nádraží (ostatně právě takovým způsobem vybrali Bobošíkovou a mají důstojného protikandidáta).

Ale osobně si myslím, že každý krůček, který byť nepatrně přiblíží konec této EU, je nutno uvítat a domorodým Čechům kLause i Bobošíkovou a spol. ze srdce přeji. Musíme uznat skutečnost, že proti blbosti nejsou žádné pilulky a že Evropa s těmito kašpary nemá smysl.

Skutečnými konservátory české mizerie nejsou momentálně komunisté, jejichž šéfové opět ukázali, že inteligencí ty rádoby demokraty převyšují, ale plojhaři. Proto očekávám s napětím Kalouskovu přednášku "O finančních nuancích rozlišujících lidovou a lidoveckou prostituci", která nám jistě objasní, proč se prelátům vyplatilo zdevastovat na generce image církve  za plnou kasičku.

mh od Labe 15.2.2008 11:03

Naturalizovaný germán

píšící česky se odreagoval a může být spokojen.

M. Zima 15.2.2008 11:54

Copak o to,

spokojen bych mohl být, ale chci teď  jet na oběd a mám obavy, abych nepropásnul ještě jednoho takového blbce, jako byl právě Barták..

jirka.s. 15.2.2008 15:46

Re: Pane Teplý,

Zima konečně napsal jednou pravdu! "...proti blbosti nejsou žádné pilulky ...."  Ale i kdyby byly, byl by jich na světě nedostatek jak haj/zlpapíru za Husáka! Většinu by totiž sežral právě zima! Zbytečně!

drak 15.2.2008 18:38

Re: Pane Teplý,

  Je to skutečně tak, pan Švejnar byl podstatně lepším kandidátem, než vrtošivý stařík stejné krevní skupiny, jeko tuneláři , kterým stále kape.;-O;-O A Kalousek, to je kapitola sama pro sebe a o jeho polistopadovém podníkání na ministerstvu by se dala  napsat obsáhlá kniha na úrovni Harryho Potera.;-O;-O

Vjertuch 15.2.2008 20:08

Re: Re: Pane Teplý,

Drath Vám píše jedničku, jak si mamatujete urážky ptrezidenta, a nemajíce žádné jiné argunenta, jen jak Papoušek, vrtošívý stařík. Vždyď vy nemáte mozek, jen bazalní ganglia.

kment 15.2.2008 9:19

Fundovaná či fundamentální diskuze ?

Základní velký problém tohoto deníku je, že pokud kdokoli publikuje příspěvek přímo nevelebící ODS, byť by se jednalo o  pravdu potvrzenou nevyvratitelnými důkazy, okamžitě modří fanatičtí fundamentalisté místo argumentů začnou autora urážet a nejlépe obviní ze spolupráce s STB a komunisty, což v cílených pomluvách v nestandartní frustrované a tudíž psychicky labilní společnosti spolehlivě funguje.

Současný stav a bohužel i perspektiva tohoto deníku je postavena na neskrývané podpoře ODS kombinované s emoční nestabilitou a agresivitou diskutujících. Škoda. 

Otázku je, zda je vina jen a pouze na straně fundamentalistických diskutujících nebo i nevyváženým výběrem autorů příspěvků.

M. Zima 15.2.2008 9:47

Jakápak "otázka"?

Neff jednoduše cenzuruje a manipuluje. Ale není sám, je to v Česku běžné a to i  ve veřejnoprávních médiích. Všichni politikaří.

Jura Jurax 15.2.2008 10:16

Re: Fundovaná či fundamentální diskuze ?

No, ne že byste neměl pravdu. Máte ji dokonce i tehdy, když znakový řetězec ODS  ve svém příspěvku nahradíte řetězcem ČSSD, případně KSČSSD,

Pete 15.2.2008 8:21

A je šikovnej, od otce spolupracujícího s estébáky

se dostal až k úloze Mesiáše reprezentujícího prý slušnost české politiky tím, že se stal hlavním protagonistou odporné parodie na demokracii v českém parlamentu. Němci by řekl Schweinerei, zcela mimořádná příbuznost se jménem Švejnar.

doktor 15.2.2008 9:31

Pete, malá česká podrazácká dušičko,

s kým spolupracovali vaši rodiče, prarodiče a vůbec všichni předkové? S kým vy sám? A co na tom všem záleží? Snesete trochu vědy? Pokud byste chtěl argumentovat mylným příslovím o jablku, které nepadne daleko od stromu, ujišťuji vás, že charakter a politické názory sice převážně dědíme, ne však po rodičích, ale výběrem ze svého individuálního staletého rodokmenu, bez jakékoliv zjistitelné zákonitosti.

Jana 15.2.2008 8:10

Ach svatá prostoto

Švejnar že není nikomu zavázán? A co ČSOB, to je co?

mikeš 15.2.2008 7:53

Logika

Pan Klaus řekl podle Vás bez přívlastků. Kapitalismus devatenáctého století je s přívlastkem a tedy Váš a ne jeho.

Jura Jurax 15.2.2008 10:17

Re: Logika

R^R^:-D

nehledejte logiku u levičáků :-D:-D:-D

tosek 15.2.2008 11:04

Re: Logika

Problém je ovšem v tom, že takový kapitalismus bez přívlastků, propagovaný velkým a neomylným VK nikdy a nikde neexistoval. A pokud se mu některé země trochu blíží, pak to zrovna nejsou příklady prosperity a bohatové a vyspělé společnosti.