19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 28.9.2010 18:10

Jak se dostat z marastu zanechaného oposmlouvou?

Popsáno je to velmi dobře...až z toho mrazí. Důležitou otázkou je: Jak z toho?

V Americe existoval režim podobně "smluvně-opoziční" v padesátých a počátku šedesátých let. Až nástupem finančně silné, tedy neuplatitelné  skupiny, kterou spolu držely nikoliv ekonomické, či politické zájmy, ale rodinná pouta, ( klan Kennedy), tak  se to mohlo začít pozvolna měnit. Zřejmě  se jim  dařilo korupční struktury úspěšně narušovat , podle toho jak někteří skončili.  Když se dostane k moci i u nás rodinný klan hodně bohatých a relativně čestných lidí,  tak se možná zbavíme českých Hooverů, kteří ze zákulisí ovládají českou politiku i ekonomiku stejně jako to dělal  v USA tento nechvalně proslulý šéf FBI.

Ale musí být natolik silní, aby mohli  dát jistou  čestným příslušníkům BIS, že vzpouru proti mocným sami neodnesou a nutně musejí získat na svou stranu veřejnost (budou-li mít na své straně  mocné vydavatele periodik), a musí ovládnout, čili zprivatizovat  Českou televizi, mimo jiné okamžitým rozpuštěním nemravné Rady pro rozhl. a tel. vysílání Neovládnou-li media, tak  budou terčem neustálých útoků a partajních tlaků jako to vidíme v případě  pana Bárty, respektive Vondry a neustojí to stejně jako to neustojí tito ministři. 

To co jsem napsal  je v Česku utopie, takže já osobně jsem v odpovědi na tuto otázku pesimista.

E. Hávová 28.9.2010 11:25

Nejvíc mě štve

že nahoře kradou- viz slavný prezident NKU, Gross Němec atd. a my to jako ti id..ti stále platíme. Jsme to my, kteří doplácíme na předražené zakázky a také nám se nejvíc škrtá na platech. Proč se takovým darebákům neseberou majetky? Když jde o obyčejného člověka, tak to exekutoři vědí, kde zabušit na dveře.

F. Pavlis 28.9.2010 11:16

Pane Altnere,

dal jste se do služeb velice nevěrohodného pána...a on už má takový zvyk nepotřebné odkopnout...To není záležitost korupce. Je to přímo genetická výbava....Smiřte se s tím...

M. Anklewicz 28.9.2010 9:50

Otázka.

Nevíte někdo čí je tohle auto?  9A5 0345 Audi?

R. John 28.9.2010 15:19

Moje ne, ale řeknou Vám to na DI za poplatek.