18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Už opět se hledá prezident

Prezident Miloš Zeman letos neměl příliš práce. Nemusel řešit žádnou vládní krizi ani zpovzdálí řídit úřednický kabinet, takže se v domácí i zahraniční politice mohl soustředit na běžné kompetence.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 22.12.2014 21:27

Žádná bezradnost,

času dosti.

V podhradí jen určití novináři/politologo/chytro nemají o čem psát (v předvánočním čase).

Máte štěstí pane Jelínku, že Vás neplatím já.

J. Kučera 22.12.2014 17:02

Kde vzít prezidenta?

Prezident by měl být inteligentní, srozumitelný (inteligenta neurazí, hlupák ho pochopí - viz moudrý Jan), přímý, vzdělaný a marná sláva, také "dekorativní". Tak takového nenajdete. Kdysi se říkalo, že tu a tu funkci by měla zastávat všeobecně respektovaná osobnost. Ani tři lidé se ovšem nebyli schopni dohodnout, kdo by mohl tou veobecně respektovanou osobností být. Lidé totiž mají dost odlišné názery a proto ze svých požadavků na cokoliv musí příslušně slevit, aby se jich mohl dohodnou dostatečný počet. Nejjednodušší je, když od vybírané osobnosti chceme něco konkrétního. Pak je jasnější, jestli bude vyhovoval. A myslím že bychom od prezidenta měli chtít předevší, aby dobře reprezentoval a nechtěl konkurovat jiným, oprávněným a k jiné činosti vybraným hodnostářům.

Ś. Svobodová 22.12.2014 10:53

Vidím to na Gotta

Jestli příští nominanti na prezidenta budou jako ti minulí, tak to má Zeman jisté. Jediný, kdo by v česku zvítězil na první dobu je Goťák:-)

Z. Baldova 22.12.2014 13:29

Re: Vidím to na Gotta

Verim ze mate gotta rada ale do prezidenta  ma daleko i kdyz je dobry zpevak a dela lidem poteseni.... Nema ten politickej a lidskej prehled co prezident mit ma hlavne to musi byt inteligentni a studovany clovek s prehledem celosvetove situace a hlavne cestnej a takovejch  lidi v CR je spousty jen je doporucit a kandidovat  Zatim krome dvou nebo tri kandidatu to byli lide kteri na to snad meli.  Jak jsem jiz napsala Zeman mel obsadit az uplne posledni misto uz jen proto, ze ho doporucoval tunelar  zlodej a zradce CR Klaus

Ś. Svobodová 22.12.2014 16:39

Re: Vidím to na Gotta

Ne, nejsem fanynka Gotta, smajlík znamená vtip. Ale jinak jsem vážně přesvědčená, že kdyby se zbláznil a kandidoval, tak by měl "vítězství  lidu" zaručeno. Bez na to, jestli má jakékoliv předpoklady.

T. Czernin 22.12.2014 18:07

Raději Gott než nějaký

další Havel nebo Šavel...

B. Rybák 23.12.2014 13:47

Re: Vidím to na Gotta

Byl by určitě lepším prezidentem než kterýkoli EU-hujer. Lid by ho ale nakonec nezvolil, protože by se určitě "zjistilo", že byl agentem Moskvy, Mosadu, i CIA, pravou rukou Husáka a že prznil malé holčičky! Obávám se, že Zeman je naším posledmím neeuhujerským prezidentem (po něm přijdou reinkarnovaní "zelení" "Gotvaldové")!

V. Kolman 22.12.2014 23:10

Re: Vidím to na Gotta

Kdyby jenom Klaus, paní Baldová. Byla to celá Klausovic rodina. Kromě Klause se dosti nevybíravě vyjádřila o manželce pana Schwazenberga (coby o cizince :-)) i Livie Klausová a dosud jsem nezapomněl ani na posměšné "Kté tómof muj" Klause juniora.

       Co asi bylo za tou zoufalou snahou rodiny Václava Klause, za každou cenu zabránit panu Karlovi Schwarzenbergovi dostat se na hrad???

       Myslím, že kvalitních kandidátů na úřad presidenta české republiky by se několik našlo. A bylo by možná ku prospěchu věci - kdyby to byla žena. Napadá mě třeba MUDr Roitová.

J. Slanina 22.12.2014 10:33

Tak na Hradě prý sedí ovar....

...a v podhradí panuje bezradnost.

Kulový bezradnost, kulový. Tam panuje nasrannnost.

J. Mannheim 22.12.2014 8:54

s ohledem na zakremlobotěnost

všech diskusí na všech diskusních serverech i s ohledem na jednotnou nacionalisticko-(post)komunistickou frontu (post proto, aby se tam vlezla i SPOZ a totalitárně smýšlející část ČSSD) to opět vidím na Zemana za hlučné nacionalistické podpory Klause a nejsem z toho vůbec šťastný. Jinak je zde slušných, patřičně charismatických a vysoce inteligentních lidí na vykonávání této funkce dost, třeba senátor a bývalý rektor UK Hampl nebo někdo jemu podobný

A. Hrbek 22.12.2014 8:46

Bude nosit

stínové věnce, přijímat stínové diplomaty a jezdit na stínové cesty. Za stínové peníze.

Z. Baldova 22.12.2014 6:21

Vylozeny nesmysl

Naslo by se deset tisic daleko  a o 100% lepsich lidi kteri by opravdu reprezentovali CR  Copak je to tak tezke se poohlednout mezi inteligtni a studovane muze hlavne pravdomluvne  a vazene? Ne neni je jich spousta a ty o kterych se stale pise jako o kandidatech skrknout  Staci jen sestavit malou skupinku lidi kteri doporuci na kandidaci deset lidi a je to.... Kandidati poslednich voleb ? Krome dvou co byli na urovni >>>Zeman ten u me obsadil az misto na 1.000.000 poste. toho bych videla daleko radeji na vysocine v hospode kam patri

A. Hrbek 22.12.2014 9:27

Re: Vylozeny nesmysl

Vážená paní Zito,

jednak těch kteří by měli skutečné předpoklady pro tuto funkci příliš není, jednak se o nich neví, protože média, včetně NP, se zaměřují na zrůdy, devianty, pokřivence, debily a ne na ty, kteří moudře, spravedlivě a poctivě vykonávají prospěšnou práci.

Z. Baldova 22.12.2014 13:20

Re: Vylozeny nesmysl

Pane Hrbek  Plne s Vami souhlasim i kdyz verim ze pro funkci prezidenta by se naslo v zemi spousta. To ze se zameruji na zrudy a pokrivence to je ta prava chyba ze nemame prezidentem cloveka ktery by nedelal  ostudy narodu,ale spravne a cesky ho reprezentoval

F. Navrátil 22.12.2014 17:57

Re: Vylozeny nesmysl

To že lze z několika milionů občanů vybrat tu správnou a odpovídající osobnost je pravda, ale. Jak to vymyslet, aby při většinové volbě mohlo k něčemu takovému dojít. Umím si tuto situaci představit v osvíceném absolutizmu, ale v naší demokracii, kde ještě nejméně jednu generaci bude fungovat postkomunistický syndrom, je daleko reálnější vypočítat tutovku ve Sportce. Když bychom provedli malý návrat do minulosti, tak by bylo velmi zajímavé skutečně objektivní hodnoení našich představitelů. Asi jedním z nejlepších, který nejenom představoval osobnost, ale byl schopen pozvednout náš národ na přední místo v Evropě byl Karel IV. Potom kdybychom posuzovali podle výsledků činnosti jednotlivých panovníků a představitelů to byla doba Rakouso-Uherska, kdy naše země byla mezi všemi ostatními jenou z nejlepších v řemeslech, průmyslu a kultuře. První republika bohužel neměla možnost prokázat své kvality a pak už to byla strmá cesta na úroveň našeho asijského diktátora Stalina. Možná kdybychom měli tehdejšího presidenta a vládu na úrovni stejně velkého národa jako mělo Finsko byly by dějiny po roce 1945 jiné a určitě lepší. Pokud volba našich představitelů bude pokračovat ve stávajících intencích tak nám buď Bůh milostiv.

P. Maleček 22.12.2014 4:07

Spíš to bude nějaký televizní bavič

Malérem je, že dnešní televizní lid bude chtít na hradě víc baviče než důstojnou a ctihodnou, ale tím pádem nudnou osobnost. Což Zeman naplňuje mírou vrchovatou. Zvlášť když se neštítí okořenit své skeče i vyvoláváním strachu ze zlých sudeťáků a předstíráním tlačenkou umaštěné a vulgární lidovosti.

T. Czernin 22.12.2014 18:11

Re: Spíš to bude nějaký televizní bavič

Vyvolávání strachu ze zlých Sudeťáků je dáno nedostakem těch hodných...