25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mistr Jan Hus 12.8.2008 10:13

Z tebe by byl Procházko v padesátých letech svazák jak víno.

;-D

Miloš 11.8.2008 2:47

Tak už se zase statečnost projevuje pérem , Condi

Tak už je to zase tady. Statečnost se projevuje podepsáním smlouvy hezky v teple. Inu, my až na pár vyjímek zvyklí bojovat nejsme. To není jako v USA , kde jsou hrdí na svoje Alamo, nebo na statečnost svých  námořníků či vojáků  za 2. sv. války, nebo se obávají o život svých synů, kteří byli poslání bojovat do zahraničí. Pro Poláky,   kteří jsou  zvyklí po celou svou historii bojovat a  za 2. sv války  ztratili miliony mrtvých, podepsání smlouvy rozhodně projevem statečnosti a ani být nemusí.  A ani v USA  se ještě všichni v  netřesou na to, abychom schválili a podepsali smlouvu, neboť věří tomu, že by stejně nějaké rakety, pokud jsou , zničili ještě na zemi.Oni se spíš starají a  dělají všechno pro to,  aby k nim někdo nepřišel s ruksakem a neměl v něm bombu, tomu se brání hůře.

Havlíčku,  Havlíčku, tak ty máš potomky, kteří považují za statečnost podepsání smlouvy.

Snad jich moc není , neboť pak  bys svůj boj, který jsi odstonal a zaplatil životem, vedl skoro marně.  

Ivan 10.8.2008 21:04

Narodil se další propagandista?

Další, kdo si chce vysloužit ostruhy lezením někam. Až Češi vypráskají sebranku ODS a zkorumpované poslance Pohanku a Melčáka, tak teprve tím ukáží, že už nejsou zbabělci. "Kondolíza"  ať se stará o svoje lízání.

Eduard 10.8.2008 21:28

Re: Narodil se další propagandista?

Kdybych byl škodolibý, řekl bych, že váš nick "Ivan" ukazuje, kam vás táhne srdce. Ale nejspíš budete jen jedním z geopolitických analfabetů, kteří budou donekonečna omílat žvásty o lezení o řiti nejprve Rusům a nyní USA.  Je to úplně jnak. Jsme malý stát ve velmi zájmovém místě ve středu Evropy. Do řiti si nás strčili Rusáci sami už na konci II.světové války. Poté, co projeli studenou válku, nás pustili ze svého "objetí", nikoli však ze sféry svého zájmu. Jen naiva by si myslel, že se něco dá vyřešit nějakou neutralitou. Bohužel jsme tak malí a nesoběstační, že v geopolitickém boji o střed Evropy musíme někam patřit. Je třeba si vybrat kam. Já Rusko nevolím. A 200 amíků na mém území mi nepřinese frustraci ze  "ztráty suverenity", neboť ta nám není automaticky vůbec dána, ale musí být někým garantována.  Je jistě možné urážet ministryni zahraničí USA, to dělají ovšem jen blbci, kteří nemají ani zlomek jejího vzdělání.ˇ Jste jen užitečný idiot pro revanšistické ruské zájmy, ale vám to asi jen tak nedojde.

hans 10.8.2008 23:06

Re: Re: Narodil se další propagandista?

R^R^R^

strejda 10.8.2008 23:14

Re: Re: Narodil se další propagandista?

Zdaleka to není tak jednoduché, jak to vidíte. Mimo Rusko a USA, které mají své vlastní velmocenské zájmy je tu ještě Evropa. Pokud chceme být úspěšní a svobodní, musíme zakotvit v ní. Politicky, ekonomicky i vojensky. A ještě, suverenitu si musíme garantovat především sami, svojí politikou. Pro obě velmoci jsme jen plonkové karty bez velké hodnoty. Nedělejte si iluze. Dělal si je i Saakašvili, než narazil na globální mocenskou realitu. Mimo slov nic víc nedostane. Ani my ne.

slon75 11.8.2008 1:37

Re: Re: Re: Narodil se další propagandista?

Evropa není žádným garantem naší suverenity. Ta bude při své energenitkcké závislosti, lenosti a zbabělosti ráda, když uhájí svoji vlastní suverenitu.

Herakleitos 11.8.2008 0:16

Re: Re: Narodil se další propagandista?

Teď jste se představil jako typický řiťolezec USA. Gratuluji, nelyšíte se od představitelů za okupace v 45, 48,68, a 89. Styďte se! Pitcho!

slon75 11.8.2008 1:38

Re: Re: Re: Narodil se další propagandista?

Chudáčku, kdo ti to udělal?

Ivan 11.8.2008 20:02

Re: Re: Narodil se další propagandista?

Do řiti si nás strčili především angláni a frantíci v Mnichově. Z té řiti nás SSSR vytáhl, aby nás ten hrdinný západ nás do té řiti zase strčil.

Ivan 11.8.2008 20:04

Re: Re: Narodil se další propagandista?

Do té řit... nás strčili především angláni a frantíci v Mnichově. SSSR nás z té řit... vytáhl, aby "hrdinný" západ nás do té řit... zase znovu poslal.

Ivan 11.8.2008 20:32

Re: Re: Narodil se další propagandista?

Urážet ministryni, která se bratříčkuje s africkým diktátorem, o kterém je všeobecně známo, že s oblibou pojídá varlata svých politických odpůrců, je dosti těžké.

maya 11.8.2008 23:19

Re: Re: Narodil se další propagandista?

do řiti si nás strčili v teheránu,ani jsme o tom nevěděli

hans 10.8.2008 22:56

Re: Narodil se další propagandista?

A kdo tu bude vládnout? Socani s Adolfem Paroubkem? Nebo komouši? Bohužel ODS je to menší zlo.

Ivan 11.8.2008 20:34

Re: Re: Narodil se další propagandista?

Žádného "Adolfa" tady nevidím. Program ČSSD je sympatický a nemá nic společného s tím, jak se mi zamlouvá vzhled toho či jiného politika. Slušní lidé nevolí podle toho, jako komu padne kravata.

hans 11.8.2008 21:09

Re: Re: Re: Narodil se další propagandista?

Neměl jsem na mysli vzhled ale chování.Ti co mají v jeho straně jiný názor jsou hned kolaboranti s ODS a nejlépe podplacení a je třeba je odstranit z politické scény nejlépe nějakou zinscenovanou aférkou. Tak se nechová silný politický vůdce ale zbabělej diktátor jako Adolf akorát ten to dotáhl k dokonalosti. Takže dokud bude socany vést her Paroubek budou mít pořád u spousty lidí smůlu!!! a pokud jde o slušné lidi tak ti by neměli volit asi vůbec protože politika je jedno velký lejno do kterého je lepší vůbec nešlápnout.

maya 11.8.2008 23:21

Re: Re: Narodil se další propagandista?

vládne kapitál, intelo, ruský, čínský................

Mironet 10.8.2008 20:53

A Condi

je nějaká opálená, patrně bere solárko. Je mi zcela jedno, co si Condi myslí o mém národě, za to si nic nekoupím. Ona to má už za pár.

Tana Zajicova 10.8.2008 16:18

...a mame tu zpatky studenou valku.

Bez Reagana a bez Thatcherove. 16. cervence Barak Obama oznamil v Lafayette, ze na Pearl Harbor spadla bomba. Mame se na co tesit.

mik 10.8.2008 20:07

Re: ...a mame tu zpatky studenou valku.

Studená válka nikdy nezkončila, KGB nikdy nepřišla o moc. To jen salónní pseudointelektuálové museli nějak vysvětlovat svůj účelový pacifismus, který měl dát čas Rusku se ekonomicky vzpamatovat a moderněji vyzbrojit.

Sine 10.8.2008 15:37

sine 4

„,WAGNEROVI A NEFFOVI (Tomáš Krystlík, 06.08.2008 21:07, ip: 85.207...)

Proč jste v rozporu s pravidly zrušili diskusi in toto pod články Andreje Ruščáka Příčiny a následky vyhnání sudetských Němců, Václava Vlka Kolektivní vina kolektivní trest, Martina Zajíce Gordický řetěz?´ Víc nemám k věci co dodat. Exhibujte někde jinde. Ondřej Neff.“ U pana Neffa zřejmě zapůsobila jeho všem známá zbytnělá ješitnost, neb on přece dělá vše dokonale - i šéfredaktorství! Za mou kritickou připomínku tendenčního národoveckého cenzurování redaktora Wagnera zamezit kritizujícímu přístup do všech diskusí v NevPsu? Kde to jsme? Inu, přece v Česku! Základní příčinou je nacionalismus redaktora Wagnera, jeho neomluvitelná tolerance agresivních a vulgárních diskusních příspěvků od rozzuřených českých šovinistů a nedostatečný dozor šéfredaktora. Jiří Wagner raději mazal příspěvky moje a mého podporovatele nicka mM, který odkazoval na zcela oficiální české websites, kde se mluví o poválečných českých masakrech na Němcích, např. na stránky města Ústí nad Labem. Nakonec to pan Wagner vzdal, diskuse pod články znepřístupnil a zamezil mi vstup do jakékoli diskuse v Neviditelném psu. Neschopnost udržet diskusi v určitých mezích a nacionalismus je totální selhání, po kterém obvykle následuje propuštění redaktora, šéfredaktora nebo obou. Čtenáři Neviditelného psa, jakož i jeho redakce jsou názornou ukázkou, jak mnozí nejsou schopni na téma Sudetoněmců diskutovat, natož se s problémem jejich vyhnání na úrovni vypořádat. (konec)

Sine 10.8.2008 15:37

sine 3

Redakci Neviditelného psa, národovci panu Wagnerovi to zjevně nevadí, mu mile znějí implikace typu: „oni si začali...“, „oni to dělali taky...“ v souvislosti s poválečnými zvěrstvy na československých Němcích. Týž den zcela zmizela diskuse pod článkem pana Ruščáka. O den později, 6. srpna se jal i pan Martin Zajíc v článku Gordický řetěz polemizovat s nesmyslnými názory pána Vlka. I zde jsem diskuse pod článkem zúčastnil a byl napadán čím dál agresivněji. Večer se péčí pana Wagnera začaly ztrácet z diskusí pod oběma články moje příspěvky a lidí, kteří se mne zastali, zato tam zůstaly všechny sprosté a primitivní výpady proti mé osobě. Vzápětí, téhož večera, byly i tyto diskuse znepřístupněny in toto a od té doby jsou pod všemi třemi výše uvedenými články nedostupné. Společný jmenovatel pro všechny zmizelé diskuse pod těmito články je zřejmě skutečnost, že jsou to jediné, kde jsem se kdy v Neviditelném psu zapojil do diskuse, a zejména mnou uváděné pro nacionalisty nepříjemné argumenty, čísla, citace a literární zdroje. Jako třešničku na dortu mi hned po zmizení oněch diskusí Neviditelný pes zamezil vstup do jakékoli diskuse. Objevuje se mi při každém pokusu, že „redakce Neviditelného psa zakázala z vaší IP adresy diskutovat... Této nemilé situaci můžete propříště předejít. Nepřispívejte jako anonymní čtenář. Zaregistrujte se a ponesete odpovědnost jen za své příspěvky.“ Ovšem po kliknutí na „zaregistrujte se“ se vždy objeví stránka Katalog dárků za dukáty (http://muj.idnes.cz/dukaty.asp). Zřejmě si redakce dělá ze všech legraci. V době, kdy pan Wagner znepřístupnil diskuse i ke dvěma dalším článkům, mi přestala fungovat moje e-mailová adresa v Seznamu.cz - Outlook Express mi sděloval, že moje adresa je dočasně blokována. Náhoda, nebo se tak stalo péči Neviditelného psa? Blokáda mé e-mailové adresy trvala až do rána. Dopsal jsem tedy šéfredaktoru, abych si postěžoval. Zde jeho odpověď: (pokr.)

Sine 10.8.2008 15:36

sine 2

Pomiňme implicitní urážlivost e-mailu a podívejme se na argumentaci přítele pana Wagnera, kterého si váží, zcela podle hesla: já o voze, tedy o protektorátu, a on o koze, tedy o lapankách v Generálním gouvernementu. Je to klasický příklad argumentace typu: „Oni si začali, sice jinde, ale to je jedno“. Všechny indicie i ze vzájemné naší, byť zřídkavé, korespondence před pár lety naznačují, že Wagnerův přítel je známý němcožrout Václav Vlk starší. Nemuseli jsme čekat dlouho a Václav Vlk sen., bývalý to člen KSČ, kam vstoupil s vědomím, že jeho otec dobýval jako politický vězeň uran v jáchymovských dolech, se nechal slyšet 5. srpna nenávistným nacionalistickým článkem - kritikou páně Ruščákova pojednání - s názvem Kolektivní vina a kolektivní trest (http://neviditelnypes.lidovky.cz/sudety-kolektivni-vina-a-kolektivni-trest-fjs-/p_spolecnost.asp?c=A080804_122341_p_spolecnost_wag). Pokusil jsem se v diskusi korigovat naprosto mylné představy českého šovinistů Václava Vlka et consortes, využíval jsem čísla, fakta i odkazy na literární zdroje ze své knížky Zamlčené dějiny, která vyjde v polovině září, ale marně. Vzbudil jsem o to větší nenávist českých národovců, kterým pak zcela chyběly protiargumenty - kromě obligatorních urážek se mne ptali, jakou šarži měl můj otec ve Waffen-SS a kolik si naše rodina v českém pohraničí po jeho odstoupení nakradla. Shrneme-li, tak nenávistné diskusní příspěvky českých národovců byly vedeny zejména pocitem české národní výlučnosti, tedy, že Čechy jsou středobodem světa, ke kterému celý svět vzhlíží, v duchu známého výroku z konce roku 1938: „předhonili jsme všechny naše sousedy a vlastně jsme je ohrozili naším pojetím demokracie, přerostli jsme svým pokrokem i demokracie západní“, představou, že Němci jako národ jsou zcela méněcenné bytosti od přírody agresivní. Jenže tyto představy mají Češi ve svých myslích zakonzervovány již od začátku protektorátu, tedy již téměř 70 let a předávají se v české společnosti z generace na generaci.

Sine 10.8.2008 15:35

sine 1

Cenzoři v Neviditelném psu aneb Vliv protektorátu i na současné české mysli. Tomáš Krystlík. Když se 2. srpna v Neviditelném psu objevil článek Andreje Ruščáka, vystupujícího pod literárním pseudonymem Finrod Felagund Příčiny a následky vyhnání sudetských Němců (http://neviditelnypes.lidovky.cz/sudety-priciny-a-nasledky-vyhnani-sudetskych-nemcu-fh7-/p_spolecnost.asp?c=A080801_162455_p_spolecnost_wag), zapojil jsem se poprvé v na stránkách Neviditelného psa do diskuse, abych se autora zastal. A poslal jsem redaktoru v této souvislosti k zveřejnění svůj článek Vliv protektorátu na české mysli. Redaktor Jiří Wagner mně odepsal: „Dobrý den, pane Krystlíku, děkuji za zájem, ale váš text se pro Neviditelného psa nehodí. Nejen rozsahem, ale zejména obsahem. Zůstaňte u svého webu. Ostatně toto mi o vašem článku napsal přítel, jehož názorů si vážím: ,To je šílené řazení i mnoha správných a ještě více zkreslených informací s cílem ukázat Čechy jako svině. Mimo jiné, v Polsku udělali Němci zkušebně " výběr" dětí vhodných ke germanizaci. Na ulicích pochytali 2500 světlovlasých dětí a dali je "testovat". Prošlo jich podle jedněch 5, podle jiných 15 a všechny ostatní děti dali Němci zplynovat. Takže to je ta možnost , co jsme měli v "praxi". Jo, ty děti lovili na jídlo a na přátelské setkání a hračky. Ještě žijí pamětníci, jak Poláci. tak Němci.´ Jiří Wagner“. Pomiňme implicitní urážlivost e-mailu a podívejme se na argumentaci přítele pana Wagnera, kterého si váží, zcela podle hesla: já o voze, tedy o protektorátu, a on o koze, tedy o lapankách v Generálním gouvernementu. Je to klasický příklad argumentace typu: „Oni si začali, sice jinde, ale to je jedno“. Všechny indicie i ze vzájemné naší, byť zřídkavé, korespondence před pár lety naznačují, že Wagnerův přítel je známý němcožrout Václav Vlk starší. (pokračování)

effcv 10.8.2008 15:10

zneužití jména Borovského

Jen během 20.století provedly USA v Latinské Americe několik desítek vojenských intervencí nebo vojenských převratů (občas svrhli i demokraticky zvolenou vládu a nahradili jí proamerickou diktaturou, jako v Guatemale).

Soustavně porušují mezinárodní právo, jednostraně vypovídají dohody o odzbrojení, napadají pod falešnými záminkami jiné země. Řádění  Al Kaidy podporovaly ještě na Balkáně a pomáhaly oblast islamizovat. Křes´tané podle USA neměli žádná práva, nebyli to podle jejich pojetí tedy asi lidé. Navzdory lidským právům  podporovaly vraždění a etnickou čistku v Kosovu, porušily mezinárodný právo iniciováním odtržení tohoto historického srbského území.  Důvody k zásahu na Balkáně, třeba Clintonových " 500 000 nezvěstných Albánců !! " se ukázaly být falešné. I RAčak byl lží. Potvrdil to nezávislý finský  forenzní tým . Dodnes se našly jen zavražděné oběti teroristů UCK, podporovaných USA; těm vraždění zřejmě nevadilo. Zřetelně nešlo o lidská nebo mezinárodní práva, šlo pouze o vojenské proniknutí do uprázněného geopolitického prostoru po rozpadu SSSR.

Na překročení mezinárodního práva a napadení Iráku doplatily svými životy statisíce lidí, některé odhady přesahují 1 milion. ZHN, které sloužily za záminku, se nikdy nenašly. Dnes je známo, že Bush se svou klikou upravovali zprávy výzvědných služeb a ZHN v Iráku nikdy nebyly. Ani nosiče, "schopné do 45 minut ohrozit Londýn". Jimi rozehrávané partie ve světě kdykoli mohou přerůst do něčeho horšího. ...

Za SSSR jsme byli vazaly, dnes jsme jimi rovněž. Nutno s politováním konstatovat, že až do 68mého jsme měli na SSSR větší nezávislost, než dnes pod USA.  Novotný sem sovětské rakety tehdy nevpustil. Avšak naše vláda nehájí zájmy svých voličů, svými postoji je tedy protiobčanská. Nevzešla z demokratických voleb, ale z nákupu poslaneckých hlasů.  Jako v zemích 3 světa, kde se angažují USA se svými zájmy a zastrašují a podplácejí místní představitele.  

effcv 10.8.2008 15:10

Re: zneužití jména Borovského

Pohlaváři USA lžou vlastním občanům i světu,  mají na rukou krev. To je nevyvratitelné.  Včetně Cundolýzy. Proto mi, co si myslí o nás, je upřímně jedno. Myslí si to i díky lidem z institutů placených CIA, které mají v nevolnických zemích vysvětlovat nemožné - obhájovat politiku USA .  Svazákům bez zábran a skrupulí, jako je Procházka..  Většina obyvatel ČR se necítí být ničí  vazaly. Přes zmanipulované zpravodajství  po ztrátě svobody  ve sdělovacích prostředcích si zachovali svobodný názor.

SSSR jsme rádi neměli.  Bohužel s USA to není lepší, spíš horší. A nebezpečnější.

ost 10.8.2008 16:13

Re: Re: zneužití jména Borovského

Jsem nesmirne rad, ze nas nemate radi. Alespon je jasne kde jsme kdo.

CR do unie s Ruskem a Beloruskem. Vyhnani z NATO a EU. Nastup na banany a toeletak. Jistoty komunizmu Vam ze srdce preju. Pokud Vam ovsem sousedi v panelaku nenamlati budku :-D:-D:-D

effcv 10.8.2008 16:23

Re: Re: Re: zneužití jména Borovského

Volaké zmetené. Pokud strašíte komunismem 20 let po jeho pádu, o něčem to svědčí.  ;-D

Přeju vám, abyste se probudil. Vzal jste si dnes prášeček? ;-D

effcv 10.8.2008 16:25

Re: Re: Re: zneužití jména Borovského

Fantaziemi reagujete, protože napsané nemůžete zpochybnit

strejda 10.8.2008 16:51

Re: Re: Re: zneužití jména Borovského

Vy si opravdu myslíte, že musíme být jen a pouze vazaly bez vlastní vůle a politiky? Proč a kdo by nás vyháněl z EU a NATO? Kdo kdy mluvil o unii Rusko - Bělorusko - Česko? I Poláci si především hlídají vlastní zájmy. O ostaních nemluvě.