20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Úvaha scestná?

Motto: "V čele státu máme stratégy, kteří dokázali rozprodat vše, přitom se zadlužit a zároveň na nic nemít peníze. Navzájem si mezi sebou říkají "vláda rozpočtové odpovědnosti".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 9.8.2012 18:32

Ježíši,

jak se vždycky snažím být slušný, ale tentokrát to nejde.Vízek, vy jste ještě větší blbec než Rouček a to už je co říct.

Š. Hašek 9.8.2012 19:39

Re: Ježíši,

Ano.

Stačí si přečíst větu: Byl zde zaveden drsný, gangsterský kapitalismus. Dle Vízka. Dobré do Bohnic či na schůzi komoušů. Co odstavec to perla. Šlo by tam najít i promile objektivní pravdy. Ale kvůli promile průšvihů boří státy či republiky jen bolševici. Viz historie 20. století.

Jest to zoufalec.

Netrufám si rozlišovat výši blbosti Roučka a Vízka. Měřáky se mi u obou zasekly na maximu.

F. Vízek 15.8.2012 21:51

Nadávka nutná, když chybí argumenty...

Škoda, že jste ony neptavdy v mém textu nevyzdvihl a nepostavil proti nim jiné.

Ono nadávat, spílat ... to je snadné.

Rozbít na faktech oponentova tvrzení - to je kumšt. To vám, milý Š. Hašku zjevně nejde.

T. Hudeček 9.8.2012 23:03

Re: Ježíši,

Tesat do kamene! ;-) Přemýšlel jsem, zda se k článku vyjádřit, ale stačí podepsat Váše velice trefné srovnání.

BTW: stále na každém kroku nacházím příklady, jak bezbolestně ušetřit výdaje státu nebo jak se hází klacku pod nohy podnikání. A dokud tomu tak bude dělá ekonomiku špatně jakákoliv vláda. Stát nikdy dlouhodobě ekonomiku nerozpohyboval.

F. Vízek 15.8.2012 21:53

Tesat do kamene?

Ale víte co?

Argument proti argument, fakta proti faktům.  Nikoli člověk proti člověku plus nadávky a osobní útoky.

T. Hudeček 15.8.2012 22:28

Re: Tesat do kamene?

Ale pane Vízku, argumentovat musí být proti čemu. Uvědomujete si, že např. pláčete nad faktem, že stát málo krade jedněm (daně), aby to potom rozdělil druhým? To je obyčejná zlodějina, pouze zastřešená zákonem (nicméně zlodějinou zůstává). A netahejte do toho "zlodějské" korporace nebo banky. Daně platí každý, kdo pracuje a (když to velmi zjednoduším) od státu dostává ten, kdo nepracuje, nebo pracuje málo. To je motivace, co?

A mimochodem: víte, proč je vztah mezi bankami a státem tak blízký? Tušíte vůbec, kdo kupuje nejvíce státních dluhopisů (které dle vás naši potomci nebudou mít komu splácet)? A proč je kupuje? A zbývá mu něco jiného? Až budte mít v ekonomice alespoň triviální přehled, nebudete plodit takové nesmysly jako se vám povedlo v tomto případě. A když už tedy píšete "fakta proti faktům" je to přímý protimluv s tím co píšete v článku. Pokud si to chcete obchájit, doplňte článek relevatními odkazy.

Mě se taky nelíbí co dělá naše současná trochuméněsocialistická vláda, ale když chci něco kritizovat, tak si alespoň zjistím fakta, na kterých mohu kritiku založit. Ale domnívám se, že v tomto případě hážu na na zeď luštěniny.

F. Vízek 17.8.2012 17:05

Tož fakta... A tleskejte!

Nikoli v Haló novinách či v Blesku, ale na seriozních stránkách iDNES  jsem objevil fakta, kterými se dá doložit, jak se na současném již tři čtvrtletí trvajícím propadu ekonomiky podílí vláda svými špatnými kroky. Připomenu, že v roce 2007 -  poslední rozpočet, který sestavila vláda levice – činil schodek veřejných financí pouhých 0,6% HDP.  K náhlému nárůstu zadlužení došlo díky soustavné likvidaci ekonomiky vládou prrravé prrravice, počínaje Topolánkem a konče Nečasem. Podívejme se, jak narůstalo zadlužení za vlády pravice

2008: Zavedení rovné daně – výpadek příjmů státního rozpočtu 20 mld. Snížení daně z příjmu právnických osob z 24% na 21% - výpadek 24 mld. Zaveden strop odvodů zdravotního a sociálního pojištění – výpadek 17 mld.

2009: Snížení daně z příjmu právnických osob z 21% na 20% - výpadek 8 mld. Snížení sociálního pojištění zaměstnancům z 8% na 6,5% - výpadek 27 mld. Snížení sociálního pojištění zaměstnavatelům z 26% na 25% - výpadek 18 mld. Zvýšení slev na sociálním pojištění – výpadek  18 mld.

2010:  Snížení sociálního pojištění a zvýšení paušálních odpočtů pro živnostníky -výpadek 22 mld. korun.  To všechno dohromady mělo snížit cenu práce, nastartovat rychlejší ekonomický rozvoj země a snížit nezaměstnanost. Nestalo se. Právě naopak: státní kasa zchudla o celých 154 miliard korun.  A teď má onu neschopnost vlády zaplatit nevinný občan růstem daní.  Odborný odborník Miroslav Kalousek  se svým druhem Jaromírem Drábkem ale trvají na svém: Cokoli děláme, dobře děláme.  Nabízíme vám, lidé, to prrravé ořechové. Zatleskejte nám. 

F. Vízek 17.8.2012 17:16

Pane Hudečku...

Tváříte se jako odborný odborník  (asi podle příkladu pánů Kalouska a Drábka) a máte zato, že stát KRADE, když vybírá daně.  To by neřekl ani student 1.ročníku OA či SEŠ.

Proč?  Protože celá zeměkoule je stát a zase stát a zase stát... a je to tak drahně let.  A kam se podíváte, všude platí, že byly zřízeny lidmi. Myslícími lidmi, kteří shledali, že stát POTŘEBUJÍ. Nejen armádu, policii, soudy, školy, nemocnice, úřady... ale také jako instituci, která DRŽÍ ROVNOVÁHU mezi lidmi, neboť nejsou všichni mladí, zdraví, silní. A to něco stojí, nechceme-li aby silní likvidovali slabé na počkání. Stát tudíž chrání jedny před zvůlí druhých, například ve vztahu majitel - nájemník, zaměstnavatel - zaměstnanec, prodejce - kupec, lékař - nemocný, věřitel - dlužník, výrobce - obchodník atd. atd. 

Přemýšlejte o tom.  Ono TO JE O TOM.