24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Utěšený růst ve stínu nejistoty

Mezinárodní měnový fond odhaduje pro příštích několik let růst světového HDP na zhruba 3,7 procenta (ročně). To je krásné číslo. Podstatně vyšší (asi trojnásobně) než roční růst počtu pozemšťanů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 21.12.2018 15:23

Všichni chtějí svobodu, ale mnozí jen pro sebe

Jakmile svobodu začneme považovat za něco samozřejmého, přestaneme si jí vážit a zapomeneme o ní permanentně bojovat. Zejména v současnosti, kdy právo na svobodu si přivlastňují příslušníci různých elitářských spolků a akademických i politických elit, ale na druhé straně totéž právo chtějí jiným omezit pod záminkou nutnosti omezit šíření pro ně "nestravitelných" myšlenek, musíme za zachování občanských svobod opět tvrdě bojovat.

Respekt k názorům jiných, a to i k těm, se kterými hluboce nesouhlasíme, je jedním se znaků svobodně společnosti.

V. Kotas 21.12.2018 15:48

Re: Všichni chtějí svobodu, ale mnozí jen pro sebe

Zapomínají na úctu, respekt k druhým a povinnosti.

V. Kain 21.12.2018 20:52

Re: Všichni chtějí svobodu, ale mnozí jen pro sebe

My jsme v ní, té svobodě nežili takže když jsme se trochu nadechli,tak o ní přicházíme a ani nám to nepřijde.Západ je na to dneska daleko hůř než my a lidé? Čučí jako ovce.A to jsme si říkali jaká je tam svoboda.Tak ještě USA pokud tam neřádí Obamové,ale Evropa? Když múže předseda EU odkrývat sochu Marxe,tak je to jasné ne?Svoboda ano,ale jenom pro vyvolené.

M. Krčmář 21.12.2018 14:04

Elity se nám nějak odtrhly od reality nás, voličů. Chudák volič pak zkouší všechno možné,jak si svou přenesenou moc přitáhnout zpět,a potom vítězí ve volbách fašisté,nacisté,komunisté a babišistánisté. A plebiscit nás též nezachrání,jak je vidět na brexitu,či naší volbě prezidenta.

J. Ráž 21.12.2018 15:40

Re:

Jak může vnímat realitu Junkers, když řekne na půdě Europarlamentu, že drtivá většina Maďarů touží po větším sepětí s Evropskou unií a jen Orbánově autokratickému vládnutí, nemůže se svobodně vyjádřit. Podle toho byl Orbán zvolen nedemokraticky?

Na totální odtržení od reality doplatil teď belgický Michel, který chtěl poroučet nám co s migranty a zatím ho doma odstavili za to, že podepsal Pakt OSN o migraci. A jak je odtržený od reality submisivní metrosexuál Macron, když chce prosazovat další utužení EU a při tom dnes vyšel manifest t.zv. "Žlutých vest", kde jedním z bodů je respektování referenda, kterým Francouzi odmítli podpis EU ústavy a kterou pod názvem Lisabonská smlouva jejich vláda podepsala, což Francouzi považují za ignorování výsledků referenda.

P. Zinga 21.12.2018 13:21

Co tím chtěl básník říci?

?

J. Schwarz 21.12.2018 13:00

Bohužel

"svoboda" byla tak úspěšná, že si mohla dovolit dotovat každý nesmysl. Tak vypučel agresivní feminismus, který by byl jinak nemyslitelný / ženy jsou v průměru objektivně slabší, takže v prostředí opravdu vyžadujícím náročné fyzické výkony by nemohly předstírat že jde o sociální konstrukt /, absurdní "univerzitní obory" konstruované tak, aby na nich uspěl každý idiot / bohatí rodiče přece chtějí pro své permisivně vychovávané ratolesti to nejlepší, proč jim tedy nedopřát titulů a postavení bez námahy /... A tak máme i "liberalismus", který by snad i Hitler považoval za příliš dogmatický...

J. Kanioková 21.12.2018 20:48

1*

V. Petr 21.12.2018 12:13

"Nejlepší je počkat, kdo bude zvolen a toho pak zařadit

na výplatní listinu" (c) David Rath.

TOTO je největší nebezpečí pro demokracii, totiž naprostá úplatnost demokratických politiků. Tento spolek zkorumpovaných politiků, lobbystů, médií a neziskovek představuje naprosto smrtící koktejl pro fungování státu. Pak se Vůdce vyvolený Prozřetelností může jevit jako záchrana...

V. Braun 21.12.2018 12:46

Re: "Nejlepší je počkat, kdo bude zvolen a toho pak zařadit

Tak "demokratičtí politici" jsou dle vás zkorumpovaní, nerozporuji to, ale zaujal mne ten přídomek "demokratičtí". Znamená to podle vás, že nedemokratičtí politci zkorumpováni nejsou? A kdo je dle vás větší zlo, zkorumpovaný demokratický politik, který v rámci korupce straní těm, kdo zaplatili, nebo nedemokratický politik, jehož zájmy jsou těžko určitelné a ve sprospěch občanů asi nebudou?

J. Schwarz 21.12.2018 13:05

Re: "Nejlepší je počkat, kdo bude zvolen a toho pak zařadit

Jako obvykle jste mimo mísu. jakoby jste nevěděl, že jde o "demokratické politiky", tedy o politiky kteří o demokracii jen žvaní, ale nejraději by ji omezili jen na své fanoušky a pochlebovače. V čem jsou "nedemokratičtí" politici vládnoucí koalice? Byli snad zvoleni stejně legitimně jako ti opoziční. A být "prounijní" může být demokrat i autokrat, stejně tak jako i opačně. Zatím vidím, že cenzuru a nátlak davu mají ve svém repertoáru právě "liberální demokrati". Howgh.

V. Braun 21.12.2018 16:36

Re: "Nejlepší je počkat, kdo bude zvolen a toho pak zařadit

Hm, zajímavé že máte potřebu bránit politiky vládnoucí koalice proti nařčení z nedemokratičnosti, které vůběc nezaznělo. Že by to o něčem svědčilo?

J. Kanioková 21.12.2018 20:59

Zajímavé je, jak vy neustále hájíte EU nesmysly

J. Jančura 21.12.2018 10:53

Zdrojem problémů v současnosti je v liberální demokracii.

Zdrojem problémů v současnosti je v liberální demokracii. Totiž liberální menšina chce vnutit většině to v co většina nevěří a proto nechce. Je to snaha o přeměnu společnosti ve směru na který není připravena, o porušení přirozeného vývoje společnosti. Nejlépe je to viditelné na EU zejména v předčasné snaze o federalizaci EU. Vždyť dnešní členské státy EU mají méně práv než státy USA, které se do dnešní podoby vyvíjely více než 200 let. Jako jeden z mnoha případu uvedu, že v USA mají některé jeho státy trest smrti, jiné ne, obdobně jsou rozdílné zákony o zbraních, referendech apod. Proč probůh musí být v stejné zákony o zbraních, odpadech, postavení ústavního soudu a v mnoha jiných záležitostech, kde odlišnosti v právech a povinnostech jedné země neomezují ostatní státy EU.

Druhou hlavní příčinou je upřednostňování práv před povinnostmi - přece nemůže být právo jednoho bez povinnosti ostatních je dodržovat.

A. Alda 21.12.2018 11:03

Ano, pane.

Souhlasím s Vámi.

J. Kanioková 21.12.2018 20:51

Já taky

V. Petr 21.12.2018 12:14

Re: Zdrojem problémů v současnosti je v liberální demokracii.

Je to o něco horší, menšina chce vnutit většině POMATENOU IDEOLOGII, navíc variaci těch, které už dvakrát selhaly!

V. Braun 21.12.2018 12:56

Re: Zdrojem problémů v současnosti je v liberální demokracii.

Můžete prosím dát odkaz na legilsativu Evropské unie zakazující členským státům trest smrti? Somnívám se totiž, že taková legislativa neexistuje. Trest smrti zakazuje totiž úmluva Rady Evropy, což je něco jiného než EU. Tolik k vašemu rozhořčení nad tím, jak EU omezuje členy více než USA.

Jen ještě poznámku, ani u těch zbraní nemáte pravdu a každá země má svoje pravidla pro povolování, nad rámec obecných pravidel platných v celé EU. To je podobné jako v USA. Že jsou tato pravidla v EU celkově o dost přísnější než v USA není dáno EU jako takovou, ale historickým přístupem ke zbraním v Evropě a v USA.

J. Jančura 21.12.2018 13:11

Re: Zdrojem problémů v současnosti je v liberální demokracii.

K tomu trestu smrti máte možná pravdu, ale to na věci nic nemění, že to vlády přijaly, aniž by se na to ptaly svých občanů.

U těch zbraní je to podobné, museli jsme přijmout přísnější zákony EU, aniž bychom se ptali na mínění občanů a není to dáno jiným historickým přístupem u nás a v USA.

Já sám nemám se zákazem trestu smrti a omezením zbraní problém, ale ctím právo většiny na rozhodnutí.

J. Kanioková 21.12.2018 20:57

Ano, zákony EU jsou nadřazeny

národním legislativám.

F. Navrátil 21.12.2018 9:39

Než bouchnou saze

Liberalismus a ekonomické svobody zpochybňuje EU tím, že přitvrzuje v byrokratizaci, omezování a regulaci na straně jedné, a na straně druhé napomáhá společenskému chaosu a civilizačnímu rozvratu uvolňování prostoru pro nepřátelskou islámskou invazi.

P. Lenc 21.12.2018 10:21

Re: Než bouchnou saze

Naprosto přesné.

V. Kotas 21.12.2018 10:29

Re: Než bouchnou saze

Ta chvíle se blíží.

A. Alda 21.12.2018 11:05

I když bouchnou saze,

státy západní Evropy již nelze zachránit. Anglie, Francie, Belgie, Holandsko a patrně i Německo budou islamisovány. Stejně tak státy severní Evropy - Švédsko, Norsko. Dánsko a Finsko se snad zachrání.

J. Kanioková 21.12.2018 20:55

Švédsko se nezachrání

K. Janyška 21.12.2018 9:09

Jděte s tou demokracií všichni do háje. To ona je

zdrojem zla v lidském světě. Vždyť je to vláda většin nad jednotlivcem, pokaždé jiných a pokaždé nad jinými. Občany však řídí 24 hodin denně soukromé právo, jediné právo pravé, ne mnohdy velmi zločinné většiny složené mnohdy z velmi zločinných menšin.

Musíme přejít k demarchii, tedy institucionalizované vládě právě práva soukromého... Dzp.

A. Alda 21.12.2018 11:06

To už dávno hlásali

Sokrates, Platon i Aristoteles. A přímá linka od nich vede až k Hitlerovi.

V. Petr 21.12.2018 12:17

a také ke Stalinovi!

K. Janyška 21.12.2018 16:13

Re: To už dávno hlásali

Ano... Dzp.

D. Polanský 21.12.2018 7:27

Dobře nebudeme zpochybňovat to,

o čem autor píše. Zastaví to migraci, vládu oligarchů, zruší to dotace či Euro, globalizaci? A vůbec ke komu autor promlouvá?