16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Ústavní systém jako první oběť koronaviru

Česká vláda překročila pomyslnou mez v našem ústavním systému a začala se chovat způsobem, který ohrožuje demokracii. Signifikantní byl způsob, kterým vyhlásila nouzový stav. Jsem přesvědčen, že nařízení vlády, vydané sice na základě zákonného zmocnění, není v pořádku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 16.3.2020 11:29

Včera v ČT09 se u Moravce jakási vagína od Zelených chlubila, že už v polovině prosince věděla, že příjde epidemie a kritizovala vládu, že už tehdy nezasáhla.

Ta Zelená vagína nejspíš tehdy zašla k věštkyni, aby se tohle dozvěděla. Škoda, že tehdy nezavolala do Číny, kde teprve koncem prosince začali tušit, že se něco děje.

Š. Hašek 16.3.2020 13:08

Přesně, pane Šejno!

Nenechal jsem si ti ujít. A jen jsem zíral, že nikdo ji nebyl schopen poslat někam. Samozřejmě ne hned ..... ale po několika bláznivých výstupech, stále kolovrátek. Domovnice hadr ....... a ministr a předseda senátu tam seděli jak propadlíci, které kárá zástupkyně ředitelky ZŠ. Moravec je ňouma permanentní. Ten předseda senátu vlastně taky.

V. Pavelka 16.3.2020 18:24

U Moravce V jeho ČT klasika, opět zbabělá přesilovka tři na jednoho a soustavným skákáním do řeči (podsouvací otázkou "stručně řečeno",)Otázka bývá delší než , odpověd kterou Moravec připustí . Je to sr.č který už tam kope jen za svoje zájmy..

L. Netolická 16.3.2020 11:41

To by se ale nesměl pasovat do role zachránce člověk, který se svojí vládou nezajistil ani ochranné prostředky pro doktory. V polovině ledna chtěla ODS zařadit bod jak jsme připraveni na nebezpečí viru a ANO,komunisti a socialisté to zamítli.

P. Grigar 16.3.2020 13:07

..Hájková, neblbněte.

V. Pavelka 16.3.2020 18:58

Zdravotní prostředky nemá celá Evropa,grčo!

V. Církva 16.3.2020 19:00

Tak mám pocit, že Svoboda se ptal vlády na masky někdy koncem ledna, to už byly vyprodány. Nejsem si jist, že se tehdy daly objednat. Možná ale muselo by se schválit nějak bez výběrového zřízení.

Spíš mne překvapuje že několik let po SARS jsme nebyli připraveni. To vážně nikoho nenapadlo, že je třeba mít pro všechny obyvatele tedy 10milionů respirátory?! Pro zdravotníky pak víc.

Sám jsem si je chtěl za SARSu pořídit, ale nebyli a po půl roce už jsem zapomněl.

Jenže nejsem odborník. Snad máme nějaké hygieniky a někoho odpovědného kdo třeba pracuje na infekčním oddělení a má tak žádat ředitelství nemocni a stát o zásoby.

V. Církva 16.3.2020 20:40

Ano, koncem ledna. Nevím jestli se dali někde sehnat koncem ledna po Svobodově otázce, ale myslím, že snadno ne.

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/nemam-radost-ze-jsem-byl-prvni-rika-poslanec-ods/r~fbf5831c654011eaaabd0cc47ab5f122/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

V. Petr 16.3.2020 11:20

Článek je neuvěřitelný blábol!

J. Fridrich 16.3.2020 11:15

Ten pisatel tohoto příspěvku - mnou uvedeného níže, pan Václav Vlk nemohl být při jeho vytvoření při smyslech.. Myslím, že to v současné situaci vypadá na naší mediální sféře tak, jako by se všechny naše psychiatrické kliniky domluvily a otevřely brány svých ústavů a vypustily ty nejtěžší své pacienty do našeho prostoru normálních-tedy duševně normálních občanů a zároveň těm svým nemocným pacientům domluvili jejich zaměstnání v našich sdělovacích prostředcích - formulace jejich TLAKŮ a dementních dotazů tomu jasně nasvědčuje..

" Jak jsou zajištěny dodávky potravin? Tisková konference. Česká vláda překročila pomyslnou mez v našem ústavním systému a začala se chovat způsobem, který ohrožuje demokracii. Signifikantní byl způsob, kterým vyhlásila nouzový stav. Jsem přesvědčen, že nařízení vlády, vydané sice na základě zákonného zmocnění, není v pořádku. " - Ten pisatel tohoto nesmyslu přece nemůže byt normální..

V. Loula 16.3.2020 11:02

Nemohu si pomoci, ale tento článek mě připomíná včera publikovaný jiný článek, o jedné paní (36 let, jméno bylo uvedeno), která si veřejně pochvaluje epidemi koronaviru a doufá, že potrvá až do pozimu, čímž zčásti vymřou starší ročníky, zčásti budou v karanténě a tudíž se nebudou moci zúčastnit voleb, a volby konečně díky tomu viru dopadnou tak, jak si ona přeje.

Nechtěl jsem věřit tomu, že takoví blbci mohou existovet.

P. Zinga 16.3.2020 10:14

kdo je Winklerová? Další Jandův oud(!)?

P. Zinga 16.3.2020 10:12

Čínský provládní deník zveřejnil článek, ve kterém vyzdvihuje- na příkladu boje proti epidemii-přednosti čínského systému a poukazuje na slabost západu, především neschopnost vlád, ze strachu z "nedemokratických a svobodu omezujících " zavést nutná opatření. Přečtěte si to a udělejte si vlastní úsudek. Želbohu pouze v němčině, anglický text jsem nenašel a čínský originál není google schopen přeložit

https://www.tichyseinblick.de/kolumnen/aus-aller-welt/systemwettbewerb-corona-krise-der-westen-und-deutschland-als-beispiel-des-versagens-in-china/

P. Zinga 16.3.2020 9:39

Všude v odborném tisku vychvalován Tajvan (ale i Čína) za razantní postup při potlačování epidemie a zde pár idiotů brán í svobodu a demokracii! Máme demokraticky zvolenou vládu s pravomocemi? Máme, ale to těšm blbům právě vadí. Pochcípat by měli všichni, lepšoidé...

M. Winklerová 16.3.2020 10:00

Zingo, jste opravdu morální odpad, když mluvíte o pochcípání. Dejte si pár facek, horšolide.

P. Zinga 16.3.2020 10:06

Lepšopid Winklerová zřejmě vítá coronavirus co by řešení penzijního problému...

J. Farda 16.3.2020 9:37

A co jako, pane doktore, má být? Vládne nám, zhudebněno Krylem už dávno prorocky, šerif i soudce, oba řádně zvolení. V městě je řád a pro každého práce ... - https://www.youtube.com/watch?v=Pm63VXYATuk - A historia magistra, ta mrcha jízlivá, říká, že poprvé se událost odehrává jako tragedie, a podruhé jako fraška; takže máme parodii na Jakeše, ale blábolí stejně, jen už ne sekretně na Červeném Hrádku, ale v přímých promluvách k vovčanstvu. https://www.krajskelisty.cz/olomoucky-kraj/okres-olomouc/9774-blabolis-druhy-milous-pepa-z-hospody-na-jakese-si-pri-projevu-babise-vzpomneli-experti-i-obycejni-lide-a-piskot-starostu-je-ohlusujici-poslechnete-si.htm - A na schopné soukromníky se, co příživníky, zaklekává! - https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/potrestana-lekarka-vyvinula-vlastni-test-zajem-o-nej-maji-v-usa-40316787?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=315431&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

P. Zinga 16.3.2020 9:31

Pane Vlku, nezlobte se, ale prokázal jste se jako idiot.

J. Jirka 16.3.2020 9:56

Hlupákovi každý hloupý...

M. Winklerová 16.3.2020 10:01

Zingo, klidně se zlobte, jako idiot se tu projevujete vy.

M. Němcová 16.3.2020 9:28

člověk Se stále učí... takže Česká republika není Čechy, Morava a Slezsko? co ještě?

vláda dělá, co mlže, dělá to zatím jak může , uzavření země, je v pořádku a měl by být zakázán i přesun cizích armád přes naše území na nějaké přiblblé protirusky zaměřené cvičení ( ve dnech výročí přepadení SSSR Hitlerem zvlášť nechutné) a účast našich vojáků na podobném shromáždění lidí by měla být odvolána. v současné době by měla jak naše armáda tak snad i jiní spíše cvičit jiné způsoby pomoci svým občanům v kritické situaci, polní kuchyně, zdravotní stany pro případ rozšíření nemoci, rozvozy jídla a zdravotních potřeb, výpomoc v nemocnicích...jen pro příklad

M. Winklerová 16.3.2020 10:03

Paní Němcová, vy jste ideální materiál. Nemohla byste se ještě trošku víc snažit a ještě víc panikařit, vy polní kuchyně?

V. Petr 16.3.2020 11:25

V Itálii nepanikařili a rozvážně brali v úvahu zájmy turistického průmyslu. Výsledky jsou všeobecně známy!

K. Wágner 16.3.2020 12:26

V nemocnicích regionu Lombardie, kde je situace v Itálii nejhorší, v posledních dnech lékaři zaznamenali nárůst pacientů ve věku mezi pětadvaceti a padesáti lety, tedy věkové skupiny, kam zřejmě patří i pan Vlk mladší. Někteří z nich museli být naléhavě hospitalizováni. „Skutečnost, že je na jednotkách intenzivní péče hospitalizováno čím dál více mladých lidí ve srovnání s první vlnou nemocných, lze interpretovat jako přirozený jev,“ říká profesor Pierluigi Lopalco. „Nyní se virus rozšířil a mnohem více cestuje po celé zemi. Mladší lidé se spoustou sociálního kontaktu jsou nákazou více ohroženi. Pokud nebudou dodržovat pravidla sociálního distancování, hrozí jim nebezpečí,“ dodal k tomu.

Š. Hašek 16.3.2020 9:21

Takže v krizové situaci má "nezastupitelnou roli parlament" ...... sejde se, bude jednat, hádat se .......... a potom odhlasuje "obecní vyhlášku", že se zavírají školy a kina! Ty školy podle počtu lavic a plochy tělocvičny .... kina podle šířky plátna.

No, pane Vlku. Dneska se Vám nedařilo.

M. Šejna 16.3.2020 11:25

pane Hašku,

a to jste ještě zapomněl, že tu vyhlášku musí podepsat prezident a Senát to pak může vrátit Sněmovně k přepracování.

Vyhláška by tedy začala platit na podzim.

Ale bylo by to v souladu s ústavním systémem, i kdyby se na podzim už válely mrtvoly na ulících, protože by je neměl kdo odklízet.

Š. Hašek 16.3.2020 13:10

Já neměl ani sílu bušit do klávesnice ...... po tom čtení článku.

L. Netolická 16.3.2020 9:20

Je rozdíl, když zavírá hranice politik obviněný ze závažného trestného činu,jemuž co chvíli vypadne ze skříně další kostlivec,který represí kontroluje podnikatele a sám před kontrolou zbaběle uteče, než když je zavírá politik demokrat bez kostlivců.

A. Novák 16.3.2020 9:24

trapná poznámka. Rozhodnutí přijímá regulérní vláda a premiér.

L. Netolická 16.3.2020 11:47

Rozhodnutí přijímá regulérní vláda, kde má jasnou většinu ANO, které odezírá Babišovi z úst, to jste chtěl napsat, pane Nováku?