18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Senior 17.7.2006 7:42

Re: Zase jeden návrh z říše pohádek.

Ať chceme nebo nechceme, jediným smysluplným řešením této patové situace jsou nové volby. I kdyby se nakrásno politické strany shodly na nějakém kompromisu,  na své volební programy by musely  zapomenout.  Ke škodě nás všech.

mmmkkk 15.7.2006 20:58

Re: asi

Souhlasím s Tebou i s rohlíkem!!!

KR53 14.7.2006 22:45

Re: volební neúspěch?

Pokud vynecháš slovo !smysluplně!, budu s tebou bezvýhradně souhlasit...

AeroKarel 14.7.2006 21:42

Re: volební neúspěch?

Ovšem z čeho usuzujete, že by činila cokoliv užitečného?

Franta 14.7.2006 20:58

asi

asi opravdu by bylo nejlepší řešení nové volby. Ale jen 99 poslanců. Nebo jen 9?

Radajan 14.7.2006 20:34

Re: Zase jeden návrh z říše pohádek.

Gratuluji. Konečně trochu logiky a přemýšlení. Také neobvykle slušný přístup k jménům politiků. Jen tak dál.

scurra 14.7.2006 18:24

volební neúspěch?

Nejsem zastánce úřednické vlády, ale fakt, že by nad ní nevisela hrozba volebního neúspěchu, považuji spíše za klad. Vždyť zhruba v půlce volebního období se všechna nepopulární rozhodnutí začnou postupně odkládat a v tzv. předvolebním období (které je delší a delší) už nikdo nevládne, ale všichni se jen trumfují ve výši nereálných slibů. Za chvíli bude jen období po volbách a před volbami a smysluplně vládnout se bude zhruba týden mezi tím.

milan007 14.7.2006 16:02

Re: bla bla

Dneska jsi dost zakyslej, zkus nějaký jiný komentář.

Fafa 14.7.2006 15:44

Re: Re: Urednicka vlada

Kdyby ji vedl Lee Kuan Yew, tak bych ji chtel permanentne. Ctyricet let jeho vlady Singapuru dost prospelo.

Tom 14.7.2006 13:45

Re: Zase jeden návrh z říše pohádek.

Řekl bych, že je to to nejlepší, co by se mohlo stát.  Nové volby !!!

PS: priority nejsou od slova rýt, rytina nebo rýč ))))

D.P. 14.7.2006 13:35

Re: Úřednická vláda

Ono je to totiž těžké, například na post ministra financí si dáme odborníka, který si myslí, že dlouhodobě se dá utrácet jen to, co se vydělá, nebo odborníka, který si myslí, že státní dluh se zásadne nemusí splácet?

Jan Krejci 14.7.2006 13:33

Socialiste se boji,

aby nebyly odhaleny prakticke dusledky jejich totalni ozralosti moci, jejich prodejnost, prolhanost a uplatny diletantizmus. Proto take navrhuji same nesmysly a ke vsemu jednohlasne, pouze Paroubkovou tlamou.

Dejme si na tu tlamu pozor! Zatim spolkla jenom stalinisty a slabomyslne "demokraty", tedy ty, co si sami neveri a potrebuji se schovat za "silneho" vudce.

Neustupujme a vytrvejme! Neni proc ustupovat. Volby dopadly normalne. Funkcni vlada se da sestavit. Paroubek by mel jasat, ze jako druhy v poradi, muze mit obrovskou kontrolni pravomoc.

Silneho vudce ani urednickou vladu nepotrebujeme, kdyz na to prijde pratele, vlada se da svrhnout i z ulice - Nábreží Edvarda Beneše 4, Praha 1. Nezapomente!

jan.krejci@atlas.cz

Fafa 14.7.2006 13:08

Miso,

neni tady Andy, ta by navrhovala monarchii. Tak ja navrhuji aspon premiera z ciziny a diktatorske pravomoce. Idealnim kandidatem je Lee Kuan Yew. Pravomoce mel temer neomezene a nechal po sobe prosperujici svobodny stat.

Malý Aston 14.7.2006 12:14

Zase jeden návrh z říše pohádek.

Já obdivuji,jak se může někdo tvářit a zejména psát,že je objektivní a přitom z celého článku čičí touha po nějakém spojenectví,které není možné.ČSSD se od příchodu pana Paroubka stala stranou plně kolaborující s KSČM. Jakékoliv spojení s ČSSD to je i spojení se s KSČM. Pokud někdo tvrdí něco jiného,tak tady nežije a má nás za debilní občany. Dvoukoalice ODS+ČSSD bude vlastně dvouříkoalice ODS+(ČSSD+KSČM) a ostatní v opozici.To je to řešení pana Paroubka. Má svých 74 a tváří se,že mu patří celý svět. Skutečně jsou nejlepší předčasné volby. Pokud dojde k nějakému jinému řešení a musíme si přiznat,že tady ta diskuze to nijak neovlivní,půjde o zradu jak voličů ODS tak i o zradu voličů ČSSD.Politici nedostali naše hlasy k tomu,aby se šábnuli o koryta a křesla. Ty jejich řečičky o státotvornost,průniky programů a jejich prioryty,tvrzení,že politika je o přijímání kompromisů a podobně mohou platit v tom případě,že ekonomika je v háji nebo je stav ohrožení z vnějšku.Taková situace tady není. Není nutné aby se museli domluvit,nechť nechají znovu rozhodnout občany. Postačí,když tu volovinu Jičínského,že parlament má 200 poslanců změní na 199 nebo 201. Nové volby.

Jogurt 14.7.2006 11:39

bla bla

Další nářek PR Modrý Ptáček. Jestli Vás za to opravdu neplatěj tak proč? jen z "b.....i?" Opravdu?

J. Mach 14.7.2006 9:27

Re: Stop politickým mafiánům

No Libore, se sicilskou Cosa Nostra nemám nic společného, ale vámi navržená vláda by se mi docela líbila, určtě víc, než ta dnešní vláda šibalů a psychopatů.

J. Mach 14.7.2006 9:25

Re: Urednicka vlada

Fafo, vy byste chtěl úřednickou vládu na osm let? Nebo na víc? Nebo dočasně? Nebo jsem vás špatně pochopil?

míša mýval 14.7.2006 9:13

je horko, dej si na hlavu mokrý hadr

Koho by asi socani dali jako členy úřednické vlády? Vyber si: zdravotnictví Driml nebo Klimovičová, vnitra Kočka nebo Přibyl, spravedlnosti Vykadil nebo Benešová, nebo chceš říci, že státní úředníci dosazení Špidlou, Grossem nebo Paroubkem jsou nezávislí? Ano, pokud by měla být vláda odborníků, museli by tito splňovat dvě podmínky: nesměli by být, ani "bývalými" členy jakékoli strany - tedy včetně KSČ a nesměli by být lobisticky ani ideově spojeni s žádnou stranou. Pokud by tedy měli být vysokoškolsky vzdělaní, tak by byli pro KSČSSD příliš pravicoví, pokud by měli být levicoví, jejich jediná odbornost by byla 20 pěnivých  za večer v putyce čtvrté cenovky.

tom 14.7.2006 8:29

Re: Stop politickým mafiánům

To takový Paroubek,Jandát a specielně Rath,který ač nemá žádný mndát/prohrál v Praze o téměř 30 procent s ODS a Topolánkem/snaží se ovládnout prstřednictvím svých kamarádů celé zdravotnictví!Dosazuje na poslední chvíli do všech důležitých funkcí své lidi,kteří i v případě,že bude muset odejít budou dělat co on bude chtít a budou zdravotnictví vysávat ve svůj prospěch ,jako to dělal v lékařské komoře.policie prolezlá lidmi dosazenými ČSSD s pozůstatky z doby před r.89 jsou zárukou,že všichni socani jsou beztrestní a nikdy se nic nevyšetří.To zřejmě voličům ČSSD vyhovuje.Kam se na tuto skupinku Italská mafie hrabe

tojuska 14.7.2006 8:03

Úřednická vláda

by asi na kratší dobu nebyla špatným řešením, ale bohužel by ji nejspíš nebylo možné sestavit, protože zůčastněné politické subjekty by na 99% nedokázaly při výběru vhodných osob odložit stranická hlediska. Je to prostě projekt z říše snů.

Libor 14.7.2006 7:51

Stop politickým mafiánům

Z politické vlády,které bude šéfovat neschopný Topolánek a ve které budou ministři  lidé  jako Tlustý,Langer,Kalousek ,Nečas a spol by mohla mít radost leda tak sicilská Cosa Nostra.Tito političtí šíbři jsou pro uchopení moci a získání koryt ochotni provést jakoukoliv špinavost a neznají zábrany.Úřednická vláda nezávislá na politicích by byla v této situaci aspoň na dobu určitou pro zemi dobrým řešením.

Petr Kohout 14.7.2006 7:08

Nezávislí odborníci jsou stálou nabídkou obchˇodního domu KSČM

Fafa 14.7.2006 3:46

Urednicka vlada

Urednicka vlada by se nebala dalsich voleb a volebniho neuspechu. To by az tolik nevadilo, v CR je treba prosadit duchodovou reformu, danovou reformu, zmenit zdravotnictvi etc. Takze premier, ktery se diva na delsi casovy horizont nez 4 roky by nam jedine prospel. Otazkou ale je, kde takoveho premiera vzit. Asi bychom to meli resit, jako komise rozhodcich ve fotbale. V kriticke situaci pozadat o pomoc neutralniho rozhodciho z ciziny. Lee Kuan Yew je v duchodu a treba by to na rok vzal. ;-P  

Mišák 14.7.2006 3:42

Úřednická vláda:

šibal a talenti = Paroubek a zajíci v pytli. Poměr 100:100 by se mohl uplatnit jen při snahách o případné odvolání této vlády, čili, udržet by se měla minimálně do dalších řádných voleb. Proč taky s mimořádnýma volbama obtěžovat lůzu, pardon, voliče. Stejně neumí "správně" volit.

Bruner 14.7.2006 3:02

Re: nesmysl

proč nové volby? Jen je nechte, ať se ukážou. Z hlediska občana je to "furt pět". Nějací poslanci se tam budou pořád platit a při současné velmi dobré konstelaci se aspoň projeví slabiny. A co vlastně máme nyní za újmu? Nic. Oni ti poslanci zase až tak důležití nejsou.

Martin 14.7.2006 1:51

Autor zapomina ze urednicka vlada by byla docasna

Slo by o pripravu systemu aby bylo minimalni riziko dalsiho opakovani takoveho vysledku. A takova docasna vlada ma smysl. Urednicka vlada na cele obdobi by byla divna, na napr. rok by pro volice byla dukazem, ze politikum nejde jen o koryta.

http://modra-sance.blogspot.com/2006/07/jaka-vlada.html

Jirka 14.7.2006 1:17

nesmysl

Úřednická vláda je hovadina. Nové volby!