25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Ukrajina, Zeman a Mnichov

2. září 1938 přijal československý prezident Edvard Beneš poslance československého parlamentu za Sudetendeutsche Partei (SdP) pány Kundta a Sebekowského.Ten večer si zapsal do deníku:

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Volarik 8.9.2014 6:53

Nihil Sub Sole Novum...

Jen osoby a scenerie se změní.

J. Mrázek 8.9.2014 5:49

Dosaďte EU do prvního odstavce-dokonalé!

Takže kde to jsme a kdo to koho a kam vede ??????? Jen se ptám !!!

J. Vyhnalík 8.9.2014 2:33

Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Kyjev 1/3 poslanců vyhnal, žádné reprezentanty východních regionů neuznával a jakékoliv jednání s nimi vylučoval a to trvalo téměř 3 měsíce, než na východě zorganizovali referenda a na jejich základě vyhlásili samostatnost.

Jakýsi náznak příměří jednání zorganizoval čerstvě zvolený Porošenko, protože na něho tlačili politici z EU. Nevypadalo by dobře, aby podepisovali asociační smlouvu a potřásali si před kamerami rukou s presidentem, který nechává armádu vraždit vlastní civilisty. Nakonec i to příměří bylo podivné vládní jednotky se přeskupovaly k ofenzívě a Národní gardy příměří dokonce zcela ignorovaly. Hned po Porošenkově návratu začala nová drtivá ofenzíva a teprve poté, co se ukrajinské jednotky začaly rozpadat, došlo na první, snad vážně míněná jednání v průběhu minulého týdne.

Kyjevské vládě nezbývá, než poskytnout oběma regionům rozsáhlou autonomii a vytrvale pracovat na přemosťování tragické trhliny napříč Ukrajinou. Alternativou je pouze pokračování ve válce a je jasné, že bez dalších obětí by se to neobešlo.

P. Sulc 8.9.2014 3:58

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Jakapak autonomie, at se ten spolek proste rozpadne. Dva narody, ktere se navzajem k smrti nenavidi, tezko mohou pripravovat spolecnou budoucnost. Jinak tam bude nasili, byt mozna s prestavkami , pokracovat. Siiti, sunniti, Turci, Kurdove, valoni,flamove, tam vsude to stoji za prrdd. Ani ten bajecny Tatickuv ''narod ceskoslovensky'' nevydrzel, a to se navzajem ani nemlatili v parlamentu nohama od zidli, jako kdysi Cesi a Nemci na Risske rade.

J. Vyhnalík 8.9.2014 4:47

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Rozdělení se Ukrajina vehementně brání. Jenže potom co provedli na východě to tak nejspíš stejně skončí. Problém je v tom, že těch ruskojazyčných regionů je víc. Proto by bylo rozumnější dát šanci i zbytku země.

P. Vaňura 8.9.2014 12:46

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Problémem jsou zejména národnostní skupiny v samotném Rusku. A těm Putim řekl "kdo vezme do ruky zbraň, nepřežije, se všemi ostatními jsme ochotni jednat." ALE stejný přístup na Ukrajině je mu proti mysli!

J. Vyhnalík 8.9.2014 14:02

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Ukrajina s NIKÝM NEJEDNÁ v tom je ten problém. Za sbírání podpisů pod petici za referendum o federalizaci a zrovnoprávnění ruštiny, která je hlavní řečí pro 40-45 % Ukrajinců, je sazba 5 let. To je ukrajinská představa o listině základních práv.

P. Zeman 8.9.2014 14:16

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Po tom, co provedl na východě kdo? Ukrajina? A nebyli to náhodou rusáci, bambulo? Zase jeden, co hezky po putinovsku přehodí příčinu a následek :-/!

P. Sulc 8.9.2014 21:22

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Jste nenapravitelny optimista !   Od kdy se politici ridi rozumem ? Taci zrejme davko vymreli a novi se uz nerodi.

J. Lepka 8.9.2014 9:44

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

Pane Vyhnalíku a co pro přemostění té trhliny udělali Rusové ?

Podotýkám / vy to jistě víte /, že ta trhlina je přímým důsledkem bolševické a Stalinovy politiky řízené z Moskvy. CCA tři hladomory a asi 10 000 000 mrtvých, plus sankce za kolaboraci s nacisty ( které Ukrajinci původně vítali co osvoboditele )! Nebo národnostní otázka Krymu? Kdo se ptal Tatarů na ochotu podvolit se agresorům, kteří je nejdříve deportovali na Sibiř a až druhé a třetí generaci povolili návrat. Tak si představujete přemosťování trhliny ???

J. Vyhnalík 8.9.2014 14:15

Re: Beneš se sudetoněmeckými poslanci jednal

V těch hladomorech umírali jak Ukrajinci, tak Rusové. Snyder píše o 3,3 obětí na Ukrajině, Rusů i Ukrajinců. Na tehdejší Ukrajině, ještě bez Haliče (kterou k Ukrajině připojil právě ten Stalin), žilo víc Rusů, než Ukrajinců!

Pokud jde o Krym, tak i před WWII tvořili Tataři menšinu. Možná by pomohlo si o nich něco přečíst http://cs.wikipedia.org/wiki/Krym%C5%A1t%C3%AD_Tata%C5%99i

Mluvit v případě Tatarů o agresi je poněkud chucpe.

V. Kún 8.9.2014 1:50

Beneš a jeho vláda nebyli pučisté ani fašisté, pane Urbane.

On tu, pane Urbane, jeden základní rozdíl je (va vy ho vědomě jej zamlčujete): Ti polofašističtí sudetoněmečtí poslanci kladli nezákonné požadavky legální demokratické vládě. Zatímco na dnešní Ukrajině nelegální  polofašistická pučistická vláda klade nezákonné požadavky a ultimáta (včetně zahájení vyhlazovací války) svým demokratickým občanům, kteří holt mají tu smůlu, že chtějí žít jinak a jinde než jak jim kyjevští banderovští pučisté přikazují.

P. Sulc 8.9.2014 3:51

Re: Beneš a jeho vláda nebyli pučisté ani fašisté, pane Urbane.

Nemci, ale ani dalsi mensiny nebyly rovnopravne ze "statorvornym narodem Ceskoslovenskym", jak pravila Ustava, napsana jen a pouze CECHY. Ani ti Slovaciska nemohli dostat slibenou autonomii do deseti let. Benes i Taticek byli proste a jasne lhari. Uznani autonomie pro Slovaky by znamenalo zneuznani vylhaneho ceskoslovenskeho naroda a tim by se Cesi stali mensinou, sice nejvetsi, ale mensinou.. S mensinami a hlavne s Nemci bylo zachazeno pred valkou hanebne. Cesi jsou od malicka vychovavani k nenavisti k Nemcum, tim se lisi od ostatnich narodu v Evrope. Je to narodni komplex menecennosti. Staleti divoke a smradlave slovanske kmeny, budouci Cesi, dostavali kulturu z Francie a Italie pres Nemcko a Rakousko. A Henlein, nez se chytil AH, byl pro ceskoslovensky a snazil se vyjednavat.

J. Lepka 8.9.2014 9:47

Re: Beneš a jeho vláda nebyli pučisté ani fašisté, pane Urbane.

Co kdybyste si něco o historii a vzniku ČR nejprve přečetl ? Docela hezky tu situaci popisuje V. VLK, např. na serveru Válka.cz.

Ostatně, proč museli čeští buditelé doslova vyzvedávat češtinu z hrobu ???

M. Balázsová 8.9.2014 15:56

Re: Beneš a jeho vláda nebyli pučisté ani fašisté, pane Urbane.

Pan Urban přece musí za každou cenu podporovat své chlebodárce!!!

J. Mrázek 8.9.2014 13:01

Loupeživé germánské kmeny přinesly pokrok?

Dobrá ....(blicí smajlík) ...

P. Vaňura 8.9.2014 12:44

Dnešní Ukrajinská vláda je legální

a čerstvě zvolený ukrajinský president rovněž. A ozbrojení separatisté, vytvoření a vyzbrojení Ruskem jsou úplně totéž, jako Henleinův Freikorps, řízený z Berlína.

A ten Freikorps si nedovolil to, co dělali na začátku separatiské na Ukrajině, aby poslal např. ozbrojenou skupinu obsadit radnici!

Uvědomujete si vůbec, že vytvoření ozbrojených skupin NEPŘEDCHÁZELY celé týdny demonstrací desítek tisíc lidí na východě Ukrajiny s tím, že tam chtějí to či ono. Byly to jen malé skupiny dobře vyzbrojených ozbrojenců, řízených ruskými agenty, což už dnes každý ví a zná i jejich jména (Strelkin).

K. Pavlik 8.9.2014 1:41

Autor si neuvedomuje

Autor si neuvedomuje ze Mnichov byl zcela nepodstatny detail v tom co zacalo jako diktat viteze prvni svetove valky - Francie ( s bohatou pomoci srbskeho a rumunskeho krale) a skoncilo diktatem vitezu druhe svetove valky - Ruska, Anglie a Francie.Problem sudetskych Nemcu v Cechach vyresila az postupimska dohoda a nic jineho - takze srovnavat Mnichov s tim co se deje na Ukrajine je mirne receno podivne.

Jak se pise v me oblibene knize: takova je pravda pane z Pirkenstejna.

P. Vaňura 8.9.2014 10:25

Ta analogie s Mnichovem sedí na 100%

Postupim by odpovídala něčemu, co Putin patrně neudělá, stavu, kdy by např. napadl Polsko + další země a nakonec došlo k třetí světové válce, do které by se zamontovalo x dalších zemí.

Rusko by bylo po několika válečných letech poraženo a vítězové by rozhodli, že ruské menšiny na Ukrajině, v pobaltských zemích, Kazachstánu a na Čínou anektované ("osvobozené") části Sibiře, jakož i na k Japonsku znovu připojeném Sachalinu mají být deportovány na území současné Ruské federace.

M. Stuchlik 8.9.2014 0:45

Je to tak

máme naprosto nezodpovědnou vládu, která hájí zisky několika jednotlivců, místo, aby hájila bezpečnost celé země.

P. Dvořák 8.9.2014 1:10

Re: Když už píšete,

že "vláda hájí zisky několika jednotlivců, místo, aby hájila bezpečnost celé země", tak by mě zajímalo, kterých jednotlivců to jsou zájmy, když vyhlašujeme sankce proti Rusku.

Že bych se po vyhlášení sankcí cítil v celé této zemi bezpečněji, to tedy rozhodně necítím.

M. Stuchlik 8.9.2014 8:54

Re: Když už píšete,

Všech, jde o bezpečnost ČR i celé střední a východní Evropy

B. Hamáček 8.9.2014 8:50

Re: Je to tak

Naprosto jasně řečeno. Sankce okamžitě sice nezvýší náš pocit bezpečí, ale dá jasně agresorovi najevo, že se nepo ... před ním . O to v této fázi jde především. Co však lze čekat od ruských agentů .... ?

M. Stuchlik 8.9.2014 8:59

Re: Je to tak

Když si různé KGBácké poskoky volíme stále dokola co jiného čekat. Zámy Moskvy tu zcela otevřeně hájí nejen komunardi, ale i socani, ANO, (Pi)Tomiovci, Machův Klausjugend. Jediní lidovci se nekroutí jak hadi. Teď je to jediná strana bez bezpáteřního přístuppu.

S. Rehulka 9.9.2014 10:23

Re: Je to tak

Jo, jo, je to tak ! Kdo je v Č.R. největším akcionářem ruského LUKOILU ??? Kdo se ptá, ten se dozví !