28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Udávám, udáváš, udáváme

Boj proti korupci se stal nejpoužívanější zástěrkou činnosti mnoha lidí i organizací. Dobře se na tom vyhrávají volby, dobře se na tom živí různé neziskovky, je to dobrý důvod pro zavádění tvrdých opatření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Válek 17.8.2016 13:20

Re: Vlada bude mit uspech

Češi udavači? Tradovaná debilita. Prostudujte si historické materiály a podívejte se třeba na Rakušany,Dány,Nizozemce,Francouze atd. Tady autor je prostě naštvaný,že podrazy některých rádobypodnikatelů budou zveřejněny (odhaleny) toť vše. Jen více odvážných,kteří si od těch novodobých kapitalistů ( co už zítra musí být bohatí)nenechají .rát na hlavu. A pokud tu chce někdo vykládat,jak to mají těžké? Tak jim zatím nepomohla žádná vláda,žádná, ani ta s těmi pravičáky (jak si sami říkají) co sami zvyšují daně,ale dělají to chytře,daní ze super hrubé mzdy ( mistr nad mistry Kalousek).

P. Švejnoch 17.8.2016 13:06

Tady se to zase moralisty jen hemží...

To je samé: "Kdo okrádá stát, má být udán, vláčen tiskem, perzekuován až do třetího kolene a posléze oběšen!".

Nic takového, drazí... Ten, kdo v tomto punktu jediný okrádá, je tento přebujelý stát, který těm skutečně produktivním krade téměř 50% toho, co ti okrádaní vytvoří. Přitom je úplně lhostejné, jak zloděj svou "prácičku" nazývá (v tomto případě "daně", správněji tedy "berně" - protože to pochází od slova "brát"). A, jak jistě i všichni moralisté uznají, bránit se proti krádeži je spravedlivým právem každého, dokonce i těch jinak zcela zavrženíhodných hostinských, zedníka od vedle, kamaráda automechanika a tak dále, a tak dále...

A to ani nemluvím o tom, že tento náš laskavý stát takto ukradené prostředky jednak nesmyslně rozháže na projekty diskutabilní až žádné účelnosti, a druhak, prostřednictvím svých slouhů, sekundárně rozkrade.

Takže všichni ti, kteří tu volají po více donašečích a udavačích, tím jen a pouze podporují toho největšího zloděje a usnadňují mu jeho odsouzeníhodnou činnost. Protože výběr takto nestydatých berní, je principielně úplně stejný, jako okradení sedmdesátileté babičky či vozíčkáře pětadvacetiletým "atletem" - je to zločin spáchaný na oběti, která nemá možnost účinné obrany.

Ale možná jim to celé jenom nedochází...?

J. Stejskal 17.8.2016 12:18

Ale tady nejde o to KDO to chce zavést, ale CO. To jste bohužel nepochopil vy.

M. Šejna 17.8.2016 12:09

pane Vokurko

je vidět, že učitelé (tj. státní zaměstnanci), kteří vás učili ve škole, opravdu ve vašem případě žádnou skutečnou hodnotu nevytvořili.

P. Vaňura 17.8.2016 11:39

A není třeba chyba v tom "regulovaném nájmu?"

M. Pivoda 17.8.2016 11:30

Radomil Bábek udal sám sebe z nekompetentnosti

Jak s takovým gulášem v hlavě může Radomil Bábek vykonávat funkci předsedy Asociace podnikatelů a manažerů?

Netušil jsem, že je to až tak špatné mezi českými podnikateli.

F. Vokurka 17.8.2016 11:25

Re: Vzhledem k tomu, jak vláda s penězi z daní nakládá

skutecne hodnoty vytvari resp. penize vydelava privatni sfera, statni zamestnanci nebo chceteli stat pouze tyje z jejich penez.

coz neni apriori spatne, ovsem spatne je, ze korupce je vylucne zalezitost statu potezmo jejich zamestnancu.

F. Vokurka 17.8.2016 11:20

Re: To brečení

to je prave ten omyl. za korupci stoji statni sprava, nebo uz jste videl jak se dva soukrome subjekty mezi sebou uplaceji aby jeden prodal druhemu draho nebo mu zaplatil za sluzby ktere neprovedl? to je dost na palici ze ano? ovsem ve statnim to takto funguje.

takze pro zamestnance statu vc. politiku zadna definitiva, ale konkretni hmotna a trestni zodpovednost. jenze to by musel sedet i dluhoslav, ktery ma prsty v bytech okd jako mf.

Č. Berka 17.8.2016 11:15

Re: Vzhledem k tomu, jak vláda s penězi z daní nakládá

Ještě by mě zajímalo, kdo vytváří ty "skutečné hodnoty" ? Že by dělníci? ;-) nebo i majitel hospody, herny, fotbalového klubu, divadla, reklamní agentury...

Č. Berka 17.8.2016 11:10

Re: Vzhledem k tomu, jak vláda s penězi z daní nakládá

ano, přestaňme všichni financovat z vydřených peněz.

Udávat by se nemělo...mělo by se počkat, až se v dotyčných probudí svědomí...

K. Keinkopf 17.8.2016 11:09

Re: Bohužel,

Možná jste nepochopil tu úplně základní věc: institut zákonem chráněných udavačů se nám zde snaží zavést ti největší gauneři, kteří pak, sami beztrestní, budou o osudech udaných i udavačů rozhodovat.

P. Vaňura 17.8.2016 10:37

Vzhledem k tomu, jak vláda s penězi z daní nakládá

by měli zavřít především příslušné politiky. Vůbec se nedivím, že lidé, kteří vytvářejí skutečné hodnoty nechtějí z vydřených peněz financovat miliony parazitů, kteří akorát škodí!

P. Vaňura 17.8.2016 10:34

Připomínám, že podle Velkého retribučního dektretu

mohlo být udavačství potrestáno i smrtí, pokud mělo za následek smrt udaného. Pokud ho "jenom" zavřeli byla tam sazba 5 až 10 let!

J. Tachovský 17.8.2016 10:30

Re: Hlavně netřeba plést pojmy.

To mate nejak popletene. Pokud nekdo okrade stat, neokrade me. Ja nejsem stat. Stat je uplne jiny subjekt. Stat je neko, kdo mi sebral podstatnou cast vydelku no a kdyz mu je nekdo sebere, tak to nevzal moje penize, ale uz cizi.

J. Tachovský 17.8.2016 10:18

Zbytecne strachy

Staci nedelat pro statni spravu a obavy z udani z korupce nevadi. Zkuste si uplatit hospodskeho, aby Vam prodal pivo pod cenou.

M. Vondráček 17.8.2016 10:17

Re: To brečení

Vy budete nejspíš státní úředník pane Hanzale ...

J. Stejskal 17.8.2016 9:44

Re: Bohužel,

Malý Čech je ten, kdo není dostatečně nad věcí, že někdo krade? Jsem malý Čech.

J. Hanzal 17.8.2016 9:26

To brečení

pana autora článku mi přijde jako,:"Oni mě snad chytnou, no toto!"

Č. Berka 17.8.2016 9:21

Ano, oznámit, že někdo krade

podvádí je velmi odporné. Jak k tomu chudák zloděj a podvodník přijde, když ho někdo oznámí? V obchodech dokonce nasazují špicly, abyste si nemohli nic odnést bez placení. Vždyť podvádění je jen takový "kavalírský delikt"

K. Vyšata 17.8.2016 9:03

Ano pane Bábku,

je to v pr...., zase bude třeba nejenom víc policistů, ale i psychoterapeuntů kteří budou uvolňovat sevřené zadečky zlodějů. Ta nespravedlnost z konání vládnoucí koalice přímo čiší, už se ani krást v tom Česku nebude vyplácet. A ještě hrozí, že Babiš využije situace, a zřídí síť psychiatrických poraden, o zákazníky asi nebude mít nouzi. Jak to přežije pan Bábek??

K. Frauknecht 17.8.2016 9:01

Re: Bohužel,

ač nerad a zcela výjimečně (:-)), musím s Vámi souhlasit. Už z těch několika mála reakcí v diskuzi je zřejmé, že "malému" Čechovi se to líbí.

To je přece paráda, když nedosáhnu na to co má soused, tak mu alespoň udělam pořádnou pakárnu! A už vůbec neva, že jsem přitroublej a línej lempl :-))).

J. Ptáček 17.8.2016 9:01

Hlavně netřeba plést pojmy.

Udavačství bylo zprofanováno minulým režimem, mně třeba někdo udal, že asi chci emigrovat. To bylo skutečné udavačství. Pokud ovšem například někdo má k dispozici státní byt s regulovaným nájmem a pak ho dále pronajímá za mnohem vyšší cenu, pak ten kdo ho "udá" není udavač ale pouze poukazuje na zlodějinu, kterou je okrádán stát a tedy i on sám. Když někdo zatajuje příjmy a neplatí daně, je namístě ho udat, jinak daně za něj paltí ti poctiví. A takových příkladů se dají uvést stovky. Hlavně netřeba plést pojmy.

M. Šejna 17.8.2016 8:29

pan předseda podnikatelů a manažerů Bábek ...

může začít proti udavačům bojovat napřiklad tím, že chudáky podnikatele-partyzány by mohl konspirativně se svými soudruhy podnikateli ukrývat ve svých bytech před zločinným českým státem, proti kterému chrabří podnikatelé vedou partyzánský boj formou korumpování úředníků.

Mohl by třeba i založit "Svaz proti-nekorupčních bojovníků" a nazvat je sedmým odbojem. Cílem by bylo všechny udavače likvidovat, protože to je stejně jen lidský odpad bránící podnikatelům-partyzánům ve svobodném podnikání bez přívlastků.

J. Sova 17.8.2016 7:51

http://img24.cz/images/20018450324686611351.jpg

E. Vašátko 17.8.2016 6:45

Berte to s nadhledem

Zákon přece také pomůže rozšířit současné podměrečné řady policajtů a celníků. Protože udavačů bude víc, každý, kdo se bude chtít pomstít sousedovi nebo šéfovi v práci, tak ho udá, policie to bude muset vyšetřit a i kdyby to za čas odložila, bude na to potřebovat víc lidí. Takže víc udání, víc policajtů a úředníků. Jestliže i v dnešní době prosperity jede státní rozpočet s dluhovým rozpočtem, o kolik se v budoucnosti státní dluh zvýší s rostoucím počtem represivních složek.

P. Maleček 17.8.2016 5:24

Že by korupčník proti oznamovatelům korupce?

Autor cudně neuvádí, že ještě větší zákonná podpora oznamování korupce a ochrana jejích oznamovatelů je v ráji všech podnikatelů USA. To přesto nebo právě proto, že je korupce v USA z pohledu % napadení veřejných rozpočtů a majetků cca poloviční.

Autor též jaksi pomíjí současnou situaci, kdy se oznamovatelé korupce stávají terčem brutální agrese, jsou morálně a existenčně (zatím snad ne fyzicky) likvidováni. To bez jakékoliv možnosti ochrany státem, v jehož prospěch se angažují.

No a kol a kolem vylučme, že zrovna autor je jeden z těch kdo korumpuje státní úředníky a politiky a pak s jejich pomocí okrádá stát. Pak je jeho úpění nad prý podporou "práskačů" nabývá velmi odpudivých rozměrů.

Pravdu má v jediném. Že jestli něco systémově podporuje korupci jsou to parlamentní partaje a jejich vlivní politici. A jejich boj proti korupci je jen komedie pro ty trubky dole.

Viz. podpůrná návštěva premiéra Sobotky na jedné z nejzkorumpovanějších radnic v ČR v Krupce. To dokonce zdůrazněno tím, že s tamní mafií ovládající město (slovy ústavního soudce městečko jak kdysi na divokém zádě ovládané bandou zlosynů) přátelsky poobědval a mezi mlaskáním je vychvaloval jak dobře městu vládnou.

P. Sulc 17.8.2016 1:19

Re: Vlada bude mit uspech

Mezi Cechy se to udavaci vzdycky jen hemzilo. Za Protektoratu Gestopo bylo pretizeno co melo udani, za bolsevika s tim meli zkusenosti ti, co si koupili nove auto: nejmene jeden dobry soused jej udal, kde ze na to auto vzal. Takze Cesi, co udavaci, to je JEdnicka.

P. Sulc 17.8.2016 1:14

Vlada bude mit uspech