24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Účtenkovka

Naši lidé rádi hrají, tvrdí to šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Nemá tím na mysli své kolegy z hnutí. Hravost přisuzuje občanům České republiky. Měřeno miliardami korun, které ročně z kapes lidí putují do hazardního průmyslu, má svým způsobem pravdu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 5.10.2017 12:25

Re: je to los v ceně DPH

A za celé 200 dobrovolně státu nebonzujete i to , co byste jinak neprozradil nikomu. To vás ty kolihy pak přijdou dost draho.

J. Kulheim 5.10.2017 7:31

Já si hrát s účtenkami nebudu.

Kdo chce, nech si hraje. Kdo si hraje nezlobí. To, že by nějaký hospodský v Horní Dolní mohl narušit rozpočet státu na příjmové straně a omezit přidělování dotací je možné. Ale co zatím nechápu proč je potřebná EET v supermarketu, kde musí mít evidenci tržeb a materiálu i bez EET.

Nákup přístrojů a obsluha EET něco stojí. Hospodský má pořizovací náklady a ty musí promítnout do ceny jeho služby. Kdo tuto hračku zaplatí je spotřebitel.

Když pan Babiš začal mluvit o EET říkal, že jde zejména o narovnání podnikatelského prostředí. Poctivý podnikatel nemůže konkurovat tomu kdo okrádá stát když neplatí daně.

Narovnat podnikatelské prostředí je dobrá myšlenka, ale když to říká pan Babiš, tak je dobré si držet pevně peněženku v ruce. Tomu nemůže věřit snad nikdo. Pokud by to myslel vážně, tak by musel přijít nejprve s tím, že zruší dotace, atd. Ty deformují podnikatelské prostředí především. Každý ví nejlépe sám co má se svými penězi dělat. Pánové Sobotka a celá ČSSD to neví. ČSSD neplatí dluhy a nijak je to neštve. Pan Babiš optimalizuje daně, miliardy přehazuje vidlemi a chudáci jeho příbuzní si musí vybudovat hnízdo za dotace z EU. Možná je to jednání zákonné, ale je nemorální

Kdyby chtěl skutečně narovnat podnikatelské prostředí, tak by usiloval zejména o zrušení dotací, pobídek, atd Stát odírá lidi z kůže. Hodnota důchodu poklesla na úroveň 40% průměrné mzdy. Sociální dávky pobírá 50% občanů ČR. Stát chce řešit problémy do kterých by se lidé nedostali, kdyby „stát“ nebral tak vysoké daně. Nevyřeší je. Udaní se k smrti, tak jako Římská říše.

J. Jurax 5.10.2017 22:55

Re: Já si hrát s účtenkami nebudu.

"Hodnota důchodu poklesla na úroveň 40% ČISTÉ průměrné mzdy" ... no, nevím zagůglil jsem a vyšlo mi pro rok 2015:

Náhradový poměr pří mzdě rovné polovině mzdy průměrné je 93 procent (dotyčný odchod do důchodu ani nepozná) - https://www.finance.cz/zpravy/finance/457901-oecd-jak-vysoky-je-duchod-pri-nizkych-prijmech/

U mzdy rovné jedenapůl násobku mzdy průměrné je 35 procent (kdo vydělával víc a dával do systému víc to zatraceně pozná, neboť je státem sprostě okraden) - http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/statni-duchod-pri-vyssich-prijmech-v-zemich-oecd/1315846

Též viz https://www.finance.cz/478799-penze-v-porovnani-s-predchozimi-prijmy/

A pak že důchodový systém nepotřebuje reformu, jak praví socani ...

P. Boublíková 5.10.2017 5:58

Účtenkovka je především pro lidi smrtelně se nudící

Například pro pacienty s oběma zlomenýma nohama.

Jinak si nedovedu představit nikoho, koho by bavilo zadávat údaje.

Někdy zjara pořádal řetězec Albert účtenkovku nanečisto. Za účtenku z Alberta bylo možné vyhrát nákup v ceně 75.000 kč, losovalo se každý den, hra trvala měsíc. Vyplňování údajů byla taková pakárna, že jsem hru vzdala po třech dnech. Opravdová účtenkovka chce myslím ještě víc údajů a fotoaplikace je nespolehlivá.

Ovšem kdyby se touto stupidností přesto někdo zabýval, jakým mechanismem se z něj stane udavač? Netuším. Účtenek jsou všude plné odpadkové koše, kdo chce, může sázet do aleluja.

Vlastně je to docela legrační, že se losy státem organizované loterie s milionovou vyhrou všude válejí jako smetí.

A. Alda 5.10.2017 8:54

Velmi přesně vystiženo.

Já mám rád čísla a píšu všemi deseti a tak mi zadávání těch údajů do počítace nevadí. A už jsem začal přemýšlet i o tom, že se při cestě do práce a z práce začnu dívat po zemi, zda se tam někde neválí nějaká ta nevyužitá účtenka...☺

T. Kubín 5.10.2017 5:25

opravdu?

Autore, dobře si toto své věštění z koule ushcovejte, přestává totiž platit hned po pár dnech fungování Účtenkovky.

O. Schnabl 5.10.2017 4:33

Velký AB nesmysl

Celá tato "účtenkovka" je jen podvod a blamáž. Jaká pak loterie, v každé loterii, zájemce o výhru napřed vloží své finance a pak očekává, že z vybraných peněz něco může vyhrát. v "účtenkovce" potencionální účastník nic ze svého nevkládá, mimo bonzu a tužbě po odměně, ale na jeho případnou odměnu mu musíme všichni přispět z odvedených daní, aniž bychom o tento paskvil měli zájem.

T. Kubín 5.10.2017 5:26

Re: Velký AB nesmysl

Můžete mi vysvětlit, v čem spočívá ten "bonz"? Asi ne, že? Asi jenom papouškujete opilou trosku Kalouska a jeho páníčka Valentu.

A. Bocek 5.10.2017 8:10

Re: Velký AB nesmysl

Tato účtenkovka je jen mezifází povinného (sankciovaného) odebírání účtenek. Nejen ševče zapať daně , ale ohni hřbet a chraň účtenku jako oko v hlavě pro berního úředníka. Že na kontrolu povinného odběru účtenek bude málo úředníků je snad všem jasné.

A. Alda 5.10.2017 8:58

Kecáte nesmysly.

Platím DPH a na každé účtence je to uvedeno. Díky účtenkovce si to mnohem lépe uvědomuji, co mi stát bere.

A vyplněním údajů z účtenky vůbec nikoho neudávám.

P. Švejnoch 5.10.2017 12:14

Re: Kecáte nesmysly.

Dle Vašich příspěvků v této debatě vidím, že jste jeden z těch, kteří se nemohou dočkat prvního slosování.

Co uděláte, až Vám nějaký prodejce odmítne poskytnout to, po čem tak bažíte, tedy "los"? Nadto když je z Vašich příspěvků zřejmé, že žijete v pocitu, že na něj máte jakýsi nárok?

Z. Lapil 5.10.2017 20:34

Re: Kecáte nesmysly.

Udáváte sebe. Obchodník skrze EET jenom potvrdí, kolik a za kolik prodal. Zato když státu a skrze stát případnému hackerovi dáte účtenku, vědí přesně kdy, co a za kolik jste vy osobně koupil. Je-li možné člověka odposlouchávat, je možné i nahlédnout mu do peněženky.

M. Mikulec 5.10.2017 11:01

Re: Velký AB nesmysl

Souhlasím s panem Schnabelem. Tady nejde o loterii. Neumím si představit staříky, co nemají ani dost sil, aby si sami došli na nákup- ale jejich peníze tečou do účtenkovky také.

D. Bokr 5.10.2017 2:06

Účtenkovka???

Nebo-li Práskačka či Bonzovačka je výplodem chorého mozku stejně tak, jako celé EET. Výběru daní, pokud to vůbec prospěje, tak pouze naprosto marginálně. Zcela mimo zájem pana ministra financí zůstaly velké firmy, které optimalizují daně v řádech stamilionů až miliard. Ale nějaký hospodský, řezník, zelinář či drogista má spasit tuhle ekonomiku??? Proboha, lidi, probuďte se.

Při prosazování EET se všichni prsili, jak to v zahraničí funguje. Ale skutečnost je podstatně jiná. Já nemám nic proti účtenkám. Je mně ale blivno z toho cirkusu okolo.

A to vůbec nemluvím o tom, co že se to za osobní údaje a další informace požaduje od sázkařů. Ta realizace Účtenkovky je obrazem diletantství a neschopnosti celého ministerstva.

A. Zajícová 5.10.2017 6:31

Re: Účtenkovka???

zřejmě vám při hřímání nad optimalizací daní uniklo kontrolní hlášení. Ale možná máte na mysli nějakou velkou firmu, co není plátce dph....mohl byste jmenovat aspoň jednu? Optimalizace daní v rámci zákona totiž není ani podvod, ani krádež.

A. Alda 5.10.2017 9:01

Koho přesně udávám,

když každý den zadán do systému svou účtenku z Alberta?

K. Vyšata 5.10.2017 11:30

Re: Účtenkovka???

To je najednou zájem jak to funguje v zahraničí. Tak přihodím malou ostrovní Čínu, kde taková loterie úspěšně a za velkého zájmu funguje od roku 1951.

V. Pavelka 5.10.2017 16:51

Re: Účtenkovka???

Když porovnám zavádění EET a registraci aut před lety tak tehdejší břídilství minulých vlád je neporovnatelné !