28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Účelový předvolební útok na ČSSD?

V noci na pondělí byl zatčen Marek Dalík, známá to postava nerozdílně spjatá s expředsedou občanských demokratů Mirkem Topolánkem. Přiznám se, že mne velmi překvapilo (a nemile), že u tak závažného obvinění, jakým je podezření z korupce, byť zabalené do pokusu o podvod, nebyla na Dalíka uvalena vazba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zelenka 13.10.2012 0:11

křišťálově čisté úmysly

Zde bych vzpomněl pověstný jednofackový Sobotkův účelový krční límec při minulých volbách. Ale že mu slušel?

J. Dvořák 12.10.2012 20:00

Známe své Papenheimské !

Teď se budou hádat kdo z nich kradl víc i když kradli společně rukou nerozdílnou !

F. Pavlis 12.10.2012 12:11

Nic

už nepřekvapuje. Platí slova  B.Sobotky, vyřčená na adresu Dr. Ratha. Dr. Ráth má právo lhát. Jistě to právo si přivlastňuje i B.Sobotka. Ovšem politika lží a zatloukání je rovněž politikou korupce, protože se tak dehonestuje základní hodnota lidských vztahů, kterou je znalost PRAVDY a její obhajoba.  Ale to jde napříč celou společností od mezilidských vztahů v rodině až po vztahy mezinárodní. Někdejší slovo Desatera, že "Nepromluvíš křívého svědectví ... " bylo uznáno jako balast na moderním lidství. Máme tedy moderní pokrytectví lži, aniž existuje jediná instituce, která by preferovala její opak.  Říká se tomu dnes PRAGMATIZMUS.  Že to vyvolává turbulence, to není nic, co by politiky interesovalo, ostatně ani mnohé z voličů. Proto jsme tam, kde jsme a zítřek nebude o mnoho lepší. Domnívám se toliko...

K. Luboš 12.10.2012 10:21

Přesně tak!

Policie musí být stejně tak nezávislá na politicích jako je (snad) justice

P. Pavlovský 12.10.2012 9:48

Ozubenou pleš nemám rád,

ale tentokrát jí musím dát za pravdu: Dalíkovi přece nelze věřit ani "dobrý den". Málo platné, Dalík byl pohůnkem premiéra za ODS a ne za ČSSD!

Pohůnkem premiéra za ČSSD byl zase Rath, po kterém teď prý bude přejmenováno zařízení MS ČR v Litoměřicích na Vazební věznice doktora Davida Ratha!

Než se volby s volbami sejdou, můžeme mít po nenapravitelných politicích pojmenvány všechny kriminály v Česku: po exministru Svobodovi a jeho partnerce z ČSSD (kočárky Liberta), po chlapcích z VV, organizátorech elektronických zdrav. karet, pražské Open Card a vůbec po Pavlu Bémovi a "jeho his boys".

Půjdeme-li dost dozadu - přimlouvám se za to - dočkáme se i věznice Jana Kavana (přinejmenším Český dům v Moskvě), Standy Grosse, ministra spravedlnosti Němce (přinejmenším katarský princ), státních zástupců Rampuly a spol, hejtmana Palase, "kapitánů českého průmyslu" Stehlíka, Junka, Marouška, Soudka a možná, že bude i dámská věznice lyžařky Katky Neumannové (za Liberec), býv. státní zástupkyně Vesecké a Vlasty Parkanové, přičemž její náměstek Barták by mohl sedět s exministrem obrany Kühnelem (Pandury, Casa).

J. Boleslav 12.10.2012 16:11

Re: Ozubenou pleš nemám rád,

A nepřijde Vám poněkud podivné obvinění proti Dalíkovi vznesené? Pokud skutečně bral nějaké úplatky, mělo by být relativně snadné je dohledat. Asi se to nepovedlo, tak ho nesmyslně obvinili z něčeho jiného, na základdě politické a společenské objednávky. Bohatí prostě nutně musejí být gauneři.

J. Honců 12.10.2012 16:30

Re: Ozubenou pleš nemám rád,

Aby to byl úplatek, musel by mít Dalík možnost výběr ovlivnit. Jenže on takový vliv neměl. Ten měl Topolánek. A tak by musel být obviněn i Topolánek. Zatím toho asi na něho tolik nemají, tak se počká. U Dalíka se to později dá vždy překvalifikovat.

P. Lenc 12.10.2012 9:40

Zloděj volá chyťte zloděje.

Toť vše.

K. Filek 12.10.2012 10:47

Re: Zloděj volá chyťte zloděje.

V tom lihovém domě jsou zlodějí,proto mohou na sebe pokřikovat s Dalikem.