20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Ubohost, kam se podíváš

Prezident Miloš Zeman je o dva měsíce mladší než já, takže kdybychom spolu vyrazili na tramp, musel by mi chodit pro pivo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 25.10.2021 9:13

Nesvádět ubohost na aktéry, kteří se snažili dát aféře jakýsi systém a řád. Na veřejnost už vůbec ne, my toho víme velmi málo. Jen co jsem odpozorovala vlastníma očima - že totiž president byl v bezvědomí z alkoholu. Z toho se vylíže, ale jen do další bezmocnosti. Je dobře, že zapůsobil senát a že se provalily v celé kráse ubohé intriky hradních úředníků, zejm. p. Mynáře. Tam hledejme špínu a ubohost.

P. Sura 25.10.2021 9:07

Takže CO radíte?

P. Sura 25.10.2021 9:06

R^R^R^

P. Sura 25.10.2021 9:05

Pane Pakosto, lépe a komplexněji bych to nevystihl. Tak se přidávám.

J. Sedláček 25.10.2021 9:05

čím dříve Miloš rezignuje, tím dříve bude Babiš prezidentem

J. Houška 25.10.2021 8:54

Takže tedy "bezesporu výjimečný člověk" a "potenciálně velký státník přinejmenším evropského formátu". Jen pro pořádek, je tento článek opravdu o tom stejném politikovi, který svou kariéru začínal pokusem o prodej ministerských postů v Bambergu?

L. Beneš 25.10.2021 8:54

Jsou lidé bezvlasí, kteří si mažou lysinu lubrikačním gelem, domnívajíce se, že jim naroste bujná čupřina. Do té doby gel dobře poslouží k tomu, k čemu je určen. Snižuje frikci při penetraci.

A. Renjascu 25.10.2021 8:53

Je zajímavé jak lidé, kteří se ohánějí slušností, morálkou a dodržováním pravidel si dokáží omluvit to, že se chovají jako prasata. Musím říct, že je mi daleko milejší levičácký křupan Zeman se kterým jsem vždy věděl jak na to jsem, než pokrytecké kreatury zakrývající svou špínou morálními kecy a svalováním vlastních selhání na druhé s tím, že si to vlastně zasloužili. O židech se v třicátých letech v Německu říkalo to samé co píšete vy pane Valento...

A. Renjascu 25.10.2021 8:53

Je zajímavé jak lidé, kteří se ohánějí slušností, morálkou a dodržováním pravidel si dokáží omluvit to, že se chovají jako prasata. Musím říct, že je mi daleko milejší levičácký křupan Zeman se kterým jsem vždy věděl jak na to jsem, než pokrytecké kreatury zakrývající svou špínou morálními kecy a svalováním vlastních selhání na druhé s tím, že si to vlastně zasloužili. O židech se v třicátých letech v Německu říkalo to samé co píšete vy pane Valento...

A. Novák 25.10.2021 8:51

aplikace článku 66 tak, jak se o to snaží Fischer a spol, má všechny znaky palácového převratu. Investigativní novináři by se měli zaměřit na schůzky senátní stálé komise Senátu pro Ústavu ČR a parlamentní procedury.

L. Beneš 25.10.2021 8:51

O ničemných pohnutkách ničemů píše autor. Ti ovšem zatím na Hradě nesedí.

A. Novák 25.10.2021 8:46

postupně vylézá na světlo, že senátor Fischer a jeho nohsledi připravují aplikaci článku 66 už několik měsíců, čekali na vhodnou příležitost.

Maskují svůj pokus o puč ústavností. Právník Kysela, který je součástí tohoto senátního týmu, se zároveň podílel na formulaci "dopisu" z ÚVN, kterým se Vystrčil a spol ohání.

L. Beneš 25.10.2021 8:44

Sotva jsem spustil dnes ráno PC, dozvěděl jsem se dvě věci: V Seznamu Zprávy mi sděluje Jindřich Šídlo:

Den vítězství: Česko definitivně přežilo éru Miloše Zemana. Takže MZ je už hin? Tak to může Schmock Šídlo slavit a s ním ti, o nichž píše autor tohoto článku, totiž lidé, kteří ničemně vytloukají politické body ze skutečnosti, že se MZ dostal do špitálu. Tj. ničemové. Máme se tedy na co těšit. Jsou v posledních dnech ke spatření na televizní obrazovce od rána do večera. A to je ta druhá zpráva.

J. Hanzal 25.10.2021 8:43

Pane autoreR^R^R^

M. Valenta 25.10.2021 8:40

Zeman se svojí politikou, svými hanebnými kalkulacemi, nešťastným výběrem spolupracovníků a neschopností včas odejít vmanévroval do této situace sám.

F. Navrátil 25.10.2021 8:36

Opoblok se choval uboze po celou dobu své existence. Není důvodu se domnívat, že se ve formě vládní pětikolky bude chovat jinak než uboze. Pokud se autor diví ubohosti senátu, pak by si měl povšimnout, že akci k sesazení prezidenta Zemana pod různými záminkami, od velezrady až po agónii, organizují v senátu poražení kandidáti prezidentských voleb jako jsou Fischer, Hilšer nebo Vystrčilův poradce Kolář, který neúspěšné finalisty Schwarzenberga a Drahoše vybral, vyrobil a připravil. A nyní připravuje dalšího neúspěšného finalistu, křivopřísežného generála v.v. Pavla.

V. Církva 25.10.2021 8:34

R^ Přesně tak. Jestli je Zeman nenávistný a pomstychtivý to je možné, ale s jistotou to nevím.

Dobře ale vidím jak arogantní a hloupá je parta co teď obsazuje politiku. Především paní Pekarová a parta ze STAN (Piráti jsou celkem mimo hru) se tu chystá zavést EU totalitu s EURem, migranty, drahou elektřinou se studenými domácnostmi, bez SPD, ANO.

A. Pakosta 25.10.2021 8:30

Babiš se samozřejmě vykašle na nějaké trapné pokusy sestavovat donekonečna vládu bez šance získat důvěru Sněmovny. Byla by to pro něho ztráta času i kreditu, který se mu bude hodit v nastávajících prezidentských volbách, ať už těch řádných, za rok a půl, a nebo předčasných, možná podstatně dříve. Má totiž mnohem vyšší ambici než znova obsadit Strakovku. Míří jednoznačně na Hrad, kde se chce na deset let zabarikádovat, aby jej zákon nedostihl. Ví moc dobře, že pokud se mu to nepodaří, mohl by skončit v teplákách.

A. Pakosta 25.10.2021 8:22

Tohle se Vám, Mroži, úplně nepovedlo. Velmi rád čtu Vaše články z historie čehokoli na moři, mám doma všechny Vaše jachtařské knížky, které mě mnohému naučily, ale do politiky se, prosím snažně, nemíchejte. Aktivace článku 66 má totiž hlavní význam v tom, že by se zabránilo hradní kamarile M.N.O. manipulovat prezidentem podle svých vlastních představ a zájmů a dělat z něho de facto loutkového prezidenta.

Souhlasím s Vámi ve smyslu hodnocení bývalé neobyčejné osobnosti páně Zemanovy, i jejího současného rozvratu, kdy nenávist a pomstychtivost zůstaly tím jediným, co jej ovládá. Bylo to patrné i na Mynářově videu, s jakou potměšilou škodolibostí Zet "svolal" schůzi nové Sněmovny právě na ten den, kdy by se sešla i bez jeho "přičinění", a vyvolal tím spokojené poznámky své kamarily ve smyslu "máme tedy čas". Mají čas, který ukradli republice. K čemu jej využijí, to se teprve dozvíme...

V. Církva 25.10.2021 8:19

Máte na mysli věk fyzický nebo mentální? Jsou lidé které zůstávají celý život ve fázi dětinské.

Protože jste nepoužila žádný argument nebo rozvinutí Vaší úvahy, nemohu posoudit jak je tomu u Vás.

V. Církva 25.10.2021 8:16

R^

V. Církva 25.10.2021 8:16

Tak já mám pocit že Havel se podrobil operaci nádoru plic v roce 1997 během svého prezidentského angažmá, nepamatuji si, že by se tehdy uvažovalo o zrušení jeho pravomocí, o Masarykovi před abdikací (jasně, byla jiná doba) ani nemluvě. No už to rozebírali jinde Svoboda, Beneš, Hácha.......

Myslím, že by se prezidenti nemuseli své funkce tak držet. Nicméně Masaryk, Havel i ostatní to dělali. V případě Beneše se to dá pochopit, byla to jedna z mála možností pokusit se tlumit komunisty. V případě Zemana je to jedna z mála možností pokusit se neokomunisty držet na uzdě nebo je alespoň pozlobit :-).

A souhlasím s autorem, Babiš jasně řekl že vládu v dané konstelaci parlamentu sestavit odmítne. Proto je to už jenom fraška. Pokud chce být Vystrčil prezidentem, udělal vše pro to aby ho rozumní lidé sůl země nevolili.

J. Nevrkla 25.10.2021 8:11

R^R^

J. Nevrkla 25.10.2021 8:10

Já jsem nic nemorálního na jednání té údajně hradní tlupy nezaznamenal. Zato z komentáře i jednání vítězů voleb nenávist a pomstychtivost jen čiší.

R. Tichý 25.10.2021 8:07

Docela souhlas. Akorat bych rekl, ze bez Vystrcilova natlaku by s nami Mynar i Ovcacek jeste dlouho hrali na schovavanou

P. Jirkovský 25.10.2021 8:06

Počkám si na argumentaci co a jak jsem zmatlal.

D. Stirsky 25.10.2021 7:59

V jednom životopise Franze Josefa I., který byl rovněž hodně vázán na matku Žofii, jsem četl toto. F. J. kohosi bytostně nesnášel. “Uvidíte”, řekl jednomu ze svých sloužících, “že mu budu muset ten metál dát!” A nesnášený pan X medaili skutečně dostal, protože si ji bez ohledu na antipatie císaře vysloužil. A přesně tohoto “noblesse oblige” prezident není schopen. Je jen venkovský zeman.

G. Onion 25.10.2021 7:48

Pokud nechápete co je Vysrčil zač, tak se k tomu radši nevyjadřujte, bude to lepší. :-P

J. Hrdlička 25.10.2021 7:40

"Najde pak konecne odvahu PCR.." Máte nějaké doklady, že nemá odvahu, nebo je to jenom efektní žvást zakrývající nedostatek dokladů?

M. Těhanová 25.10.2021 7:25

Zato vy jste myšlenkový titán. Copak vám asi ten Vystrčil udělal?