29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Tunelování státu v resortu práce a sociálních věcí pokračuje

Ministryně Müllerová (TOP 09) podle všech indicií hodlá dovršit záměry svého předchůdce a pokračovat v privatizaci veřejných služeb. Jak jinak interpretovat obnovenou snahu ministerstva práce a sociálních věcí o sdílené zprostředkování zaměstnání v rámci zákona o zaměstnanosti?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 16.4.2013 19:12

Mám dvě přání

Aby si pan Rouček nalezl slušné zaměstnání a aby přestal psát o svých pocitech

Š. Hašek 16.4.2013 16:50

Někdo bude asi dosti mimo.

Vzhledem k tomu, že soudruh Rouček jest kovaný odborník na všechno, delegovaný ČSSD do brusele - no tak budu mimo zřejmě já, řadový občan, bez jediné absence pracující 38 let.

Může mi někdo vysvětlit k čemu to monstrum, které se nazývá ministerstvem pro práci  a sociálno asi tak je? Co tam proboha furt řeší - kromě případů o které se stejně hádá s ministerstvem zdravotnictví? To tam všichni buší do počitadel svodky od firem? Od kdy člověk hledá práci nikoliv u firem případně v inzerci, ale u nějakého úředního šaltru (viz agentury)?

Ministerstvo k ničemu, podpora v nezaměstananosti na základě vlastního účtu z minulé práce (když už). Pokud někdo má naspořeno, případně nemá - každého občana věc.

Výjimka pouze válečné vdovy, sirotci a výteční chudí studenti. To je fakt o ničem, ten Rouček.

M. Kosejk 16.4.2013 18:17

Re: Někdo bude asi dosti mimo.

MPSV alespoň nějakou agendu má. Jsou ministerstva, které jsou úplně k ničemu - např. kultury, školství...

Spíš mě zajímá fenomén Úřadu práce. Cca 10 let se ptám lidí, zda-li jim někdy na ÚP sehnali práci. Ještě mi nikdo neodpověděl kladně. A co se týká současného stavu, tak mám dojem, že cílem úředníků na ÚP má být jen to, aby nezaměstnaným znechutili registraci na pracáku - tím, že je budou neustále prudit s nějakými zbytečnými školeními, na kterých si mastí kapsu lektoři (většinou z peněž EU a státu). Na jednu stranu to chápu, tohle prudění opravdu mnohé donutí si najít práci.  Ale už nechápu tu pokryteckou snahu vypadat, že na ÚP hledají lidem práci. A mám pocit, že tohle "prudění" nezaměstnaných by šlo dělat daleko levněji a efektivněji, než se to děje dnes.

A mimochodem - asi před rokem jsem se byl na ÚP zeptat, jaký prostoj můžu mít mezi prac. smlouvami, aby mi nevznikl dluh na pojištění. A tehdy jsem přišel na to, že ty ženské vůbec nemají znalosti o zákoníku práce.

Š. Hašek 16.4.2013 19:56

Re: Někdo bude asi dosti mimo.

Samozřejmě, že ministerstva (nebudu se raději vyjadřovat třeba k "místnímu rozvoji") mají co na práci. Otázkou zůstává, jaká zrušit, jaká zachovat na kolika procentech současného stavu.

Soudruh Rouček - pokud jsem pochopil - volá po rozšíření opatrovnictví všech úřadů nad voliči sociální demokracie. Ti samostatní (nevoliči ČSSD) to ovšem zaplatí.

Jest to stále o jednom.

J. Boleslav 16.4.2013 12:10

Dnes snad poprvé a nerad

musím s. Roučkovi dát v mnohém za pravdu. To, co v resortu MPSV provádělo duo Drábek - Šiška a v čem pokračuje Muellerová, ve většině případů volá o pomstu.

Š. Hašek 16.4.2013 16:52

Re: Dnes snad poprvé a nerad

Možná lepší toto ministerium osekat tak na 21 %.

Ale to by se (nejen) Rouček zbláznil. Z "krvežíznivosti" současné vlády.

J. Marešová 16.4.2013 11:47

Je demokracie!

Pan Rouček sice věří, že nástupem k moci jeho strany, se vše změní k lepšímu a nezaměstnanost v naší republice zmizí. Nicméně mu musím dát za pravdu, že paní ministryně Müllerová je mnohokrát  úplně vedle. Buď je mimo realitu, nebo své práci nerozumí. Bohužel je ve své funkci jen díky tomu, že jí tam drží její strana TOP09, dělá jí ale medvědí službu.

R. Langer 16.4.2013 11:06

Věřím soudruhu Roučku,

že až se dostanete k moci, tak právo na práci a povinnost pracovat bude opět pevně zakotveno v naší Ústavě... :-P

P. Papež 16.4.2013 9:10

Pěkné věci

Tak to nás čekají pěkné věci, až vládu chytne Roučkova parta. Podle Roučka jsou zápory, že máme největší nezaměstnanost a z ministerstva propustili stovky lidí. Takže to vypadá, že Roučkova parta sníží nezaměstnanost (nabere na ministerstva opět úředníky) a ministerstva budou moct přibrat další agendu, protože bude mít nadbytek úředníků, která daňové poplatníky donutí platit další a další výmysly Roučka a jeho socialistických spolustraníků. Je to ostuda, že máme zastoupení v EU Roučkem, ne moc chytrým, o to více se zviditelňujícím se. A takových Roučků už jsou na krajích stovky. Jsou to obyčejné vyžírky.

P. Lenc 16.4.2013 8:48

A toto nás zastuouje v EU.

A protože takových Roučků tam sedí 60%, tak to také podle toho vypadá.Vedle něčeho takového jako je Rouček i největší demagog vypadá jako vrchol tolerance.

K. Člověk 16.4.2013 8:23

Pracovní úřad a sehnat práci?

Autore, tentokrát jste, mírně řečeno, netrefil! Popíši typický průběh sezení na ÚP: 1) ÚP: Sehnal jste si práci? Já: NE. Zápis  do PC. 2) Já: sehnali jste mě práci? ÚP (pohoršeně): ne (proč ...). Zápis  do PC. 3) Já: Zaměstnali jste nějakého cikána? (musím popsat stav v předsálí ÚP - cikáni v pohodě, jako doma, ostatní provinile a stydlivě pokukují, zda je neuvidí nějaký známý, stydí se). ÚP uraženě: to není  vaše věc! Já: Tak až zaměstnáte nějakého cikána, dejte mě vědět, práci si pak seženu. 4) Tak na shledanou za xx týdnů zde. Na shledanou. 5) Max do pěti minut nebylo co činit, největší časovou položkou byl zápis do PC. 6) Resumé: OÚ zrušit bez náhrady!!!

K. Člověk 16.4.2013 8:25

Re: Pracovní úřad a sehnat práci?

P.S.: Rouček je totální blb. Ač slušně vychován, nemohu jinak. Omlouvám se.

J. Urban 16.4.2013 8:43

Re: Pracovní úřad a sehnat práci?

Na ÚP jsem se dostal na chvíli asi před 8 lety. To, co popisujete, fungovalo stejně už tenkrát. Situace se tedy zásadně nemění, k lepšímu už vůbec ne. Zda povládnou socani či jiní ptáci je asi jedno. Vždy půjde o zbytečnou instituci se zbytečnými lidmi za naše drahé peníze. Rouček je zcela mimo, nebo aspoň dělá, že je zcela mimo. V rámci soc-dem je ovšem zcela "in".

K. Filek 16.4.2013 8:52

Re: Pracovní úřad a sehnat práci?

s.Rouček má vytunelovanou hlavu z velkého mozku malý a malý se vypařil.Umí,ale psát tak je z něho soc.europoslanec.

P. Schuh 16.4.2013 10:34

Re: Pracovní úřad a sehnat práci?

Přesně toto jsem zažil na úřadě práce před cca 10 lety. Byl jsem však rád, že mě úředníci nechali na pokoji, protože jsem měl alespoň klid sehnat si práci. Dnes při té buzeraci (chodit na poštu, nucené práce atd.) nevím nevím jak bych přitom hledal job. A hledání práce to byla opravdu fuška.....

J. Šimek 16.4.2013 7:15

Pár stovek propuštěných

považuje Rouček za příčinu kolapsu. Houbeles, je naprosto nepřijatelné, aby pro stát pracovaly stovky tisíc úředníků s nevalným úspěchem a za obrovské částky (1 úředník = zhruba 1 milion korun ročně, počítáno i s náklady na energie, nájmy, ...). Jenomže to jsou voliči levice, tak je třeba je politovat a vychválit.

J. Kiklhornová 16.4.2013 7:13

obojí je na houby

jak úřad práce,tak i personální agentura práci neseženou. Agentura z vás vytahá data a ta pak prodá bůhví komu,úřad práce s nimi snad neobchoduje. To je asi tak jediný rozdíl.

J. Síbek 16.4.2013 6:06

Kde nic není ani čert nebere

takže ani 10x více zaměstnanců na pracovních úřadech pracovní místa nevytvoří a pracovní úřady dávno před ministrem Drábkem nefungovaly podle představ pana Roučka.Pan Rouček taky objevil,že na podzim nám nezaměstnanost naroste,ale ta narůstá na podzim vždy,neboť končí sezónní práce.

Personální agentury nejsou taky žádná novinka a nechávají si za svoji činnost od firem slušně zaplatit,ale firmy platí za zaměstnance,které obtížně hledají,nikoliv za ty které nepotřebují a tudíž nehledají.

P. Boublíková 16.4.2013 5:31

Docela obecně

proč by měl stát někomu shánět práci? Zrovna tohle je agenda pro soukromou agenturu jak dělaná. Ovšem nevidím ani důvod, proč by měl stát za shánění práce někomu platit.

V. Venc 16.4.2013 11:09

Re: Docela obecně ad Boublíková

Naprosto přesný závěr!

Problém je v tom, že většina občanů si přeje žít z peněz, které si nevydělali! Zde je možné pouze a jedině silové řešení. Domluva vždy selže.

P. Vaňura 16.4.2013 15:16

Re: Docela obecně ad Boublíková

A to nevíte, že i silové řešení může selhat proto, že opačná strana disponuje silou větší???

A ještě něco. Hitlera nevynesli k moci nezaměstnaní (ti volili hlavně komunisty), Hitlerovými voliči byli ti, kteří sice práci měli, ale báli se, že o ni přijdou.

Dejme tomu, že třetina nezaměstnaných jsou paraziti, kteří raději žijí z dávek. Ale třetina z těch, kteří práci mají bude ze strachu, že o ni přijdou, a nebudou mít nic, volit pana Roučka. Na kolik se ceníte "jistotu a bezpečí," byť to celé je relativní a někdy je to naprostá iluze (jak se nakonec přesvědčili i ti Němci)???