23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Effelein 7.3.2007 10:10

Poučte mě!

Jo, četla jsem tenhle článek už na ofiko webu ODS. Nesouhlasím s ním. O jakých směšných výrocích to autor mluvil. Myslím, že bez odborů by opravdu polovina lidí chodila o holi. Bohužel v této "ušlechtilé" době se mnozí zaměstnavatelé se svými "poddanými" nějak neštvou. Podívejte jak to dopadlo ve Francii, rozumějte, s pracovními povinnosti. Co jsou tamější pracovní povinnosti. CO je na tom, když má někdo odborářskou minulost? Játo beru jako plus. Ale to není nic pro vzdělané intelektuály,že? Otazka je na jakou zkorumpovanost jim ta hlava myslí:) Btw. nevím proč máte všichni alergii na vše, co bylo kdysi spojováno s komunismem. Třídní boj neskončil, třídní boj tu je a bude ještě horší - v pravém slova smyslu. Ale to je úplně normální. To je realita. Nejsem úplný znalec dějin, ale pokud se budeme bavit čistě smysluplně, tak sám autor svým postojem třídní boj naprosto úžasně demonstroval.Ano, máte pravdu pane Burkeš, chudáci neinteligentní pracanti.

Já už jen dodám to, že fakt dost záleží na tom, do jakého postu se člověk narodí, nebo do jakého se vybuduje. Když se na to podívám lidsky, někteří z vás by nekámošili s právníkama-z jistého důvodu-někteří s lidma beroucí sociální dávky, žijící  v poloplesnivém bytě, ač oba případy mohou dosahovat stejné inteligence jako vy sami. Aneb kasty forever

Franta 29.1.2006 15:14

Řešení tady je.

Znovu a znovu se potvrzuje že součastný systém je špatně nastaven a je třeba jeho změna. Nastavení nového systému se starýma zlodějema není možné. Ti kteří mám šestnáct let vládnou a okrádají nás, musí být vyměněni. Jediná možnost, jít k volbám ale nevolit žádnou z parlamentních stran ! Já doporučuji stranu v jejímž čele stojí pan Petr Cibulka, člověk kterého s e jim nepodařilo ani koupit, ani zastrašit, ani umlčet, stranu Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMALIZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET .
Franta 29.1.2006 15:08

Řešení je na dohled.

Znovu a znovu se potvrzuje že součastný systém je špatně nastaven a je třeba jeho změna. Nastavení nového systému se starýma zlodějema není možné. Ti kteří mám šestnáct let vládnou a okrádají nás, musí být vyměněni. Jediná možnost, jít k volbám ale nevolit žádnou z parlamentních stran ! Já doporučuji stranu v jejímž čele stojí Petr Cibulka, člověk kterého se jim nepodařilo ani koupit, ani zastrašit, ani umlčet, stranu Pravý Blok - strana za ODVOLATELNOST politiků, NÍZKÉ daně, MINIMA L IZACI byrokracie, SPRAVEDLIVOU justici, REFERENDA a PŘÍMOU demokracii WWW.CIBULKA.NET .
Kony 29.1.2006 9:49

Demagogie

Vážený pane Burkete, kdybychom neprošli takovou zločinnou privatizační devastací, postihující především ty, kteří tady navzdory nepříznívému osudu něco, co bylo možnost rozkrást vytvořili, byly by bývyly i odbory méně radikální jako jsou dnes. Nebo si myslíte, že revoluce dělají přesycení zbohatíci? Pokud ano, důvody jsou jiné a "kanonenfutter" jim dělají bloudi.
Ladislav N. 29.1.2006 11:17

Re: Demagogie - "...kdybychom neprošli takovou zločinnou privatizační devastací..."

Privatizační devastací? A copak jí předcházelo? Zločinné znárodňování a okrádání nejširších vrstev obyvatelstva komunisty a režimem, který vytvořili. A vy nám tady teď vykládejte o "devastaci" postihující především schopné lidi... (!) Člověk si říká, jestli je tohle vůbec možné?...
zvědavec 25.1.2006 21:33

koho nevolit

Před i po převratu se do  odborářských funkcí dstával stejný typ lidí -  lemplů, nemakačenků a parazitů, kteří místo, aby pracovali, o té práci žvanili. Zapletal je příklad par exelans a být z Liberce, vím , jakou partaj určitě nevolit. Jsem zvědavý, kolik voličů tohodle vykuka prokoukne. 
ehad 25.1.2006 22:53

koho volit?

V Liberci bych spis nevedel, koho volit. :-(
AeroKarel 25.1.2006 18:52

racku, racku,

"vždyť i toho duška ochočili a propouštění na dráze proběhlo zcela bez problémů dle původního záměru ... "
Jo, pár jich propustili, hodně jich ještě zbývá.
Ale připravované reformy holt kvůli odborářům nebyly a čekáme na ně dodnes.
Janabok má pravdu.
Vliv odborů je škodlivý, nejen u nás, koukněte třeba vedle k Němcům.
Ale nerušil  bych je, proti zlumpačeným zaměstnavatelům mohou být užitečné. Ale dost omezil. Tu hrůzu co vyplodila KSČSSD se zákoníkem odnese hodně lidí nezaměstnaností.
Venkovan 25.1.2006 17:19

Má snad ČSSD jiný

druh kandidátů a lídrů?
Venkovan 25.1.2006 17:17

Má snad ČSSD jiný

druh kandidátů?
Byg 25.1.2006 16:11

Blééééééééé

Z takového výroku je mi fakt na blití. Protože já JSEM člověk práce a ČSSD ani komunisti mě teda fakt neoslovují. Já myslím, že je to přesně naopak: KSČSSD oslovují lidi LENOSTI a nemakačenky.
Hawgh.
Byg 25.1.2006 16:11

Re: Blééééééééé

Uff, trochu jsem se rozohnil a omlouvám se všem pracovitým lidem, kteří jsou příznivci levice.
huhu 25.1.2006 17:36

Re: Re: Blééééééééé

máte pravdu příznivec levice může být i pracovitý a přesto je vyžírka - to se vůbec nevylučuje
Daneš Burket 25.1.2006 21:48

Re: Blééééééééé

Souhlasím, mě je z toho výroku taky všelijak. Máte pravdu v tom, že lidi by se měli rozdělovat na pracovité a ty ostatní, ale zdá se, že se tady ČSSD znovu snaží vyvolat nenávist mezi dělnictvem, rolnictvem a těmi ostatními.
zrusksc 25.1.2006 15:27

Další kovaný bolševik

Rudého Zapletala který za bolševika jezdil po šachtách kázat jak dobře je nám pod vedením KSČ a ROH opět vytáhl socan na světlo boží.Kraus a Zapletal uplně stejná verbež.Socani už fungují jako odnož KSČ i to chování mají stejné!!
Vlali 25.1.2006 15:13

Odbory jó odbory

Není překvapivé, že socani dávají na kandidátku odborářské bossy (to je amerikanismus jako prase) děje se tak všude (v Evropě) s vyjímkou VB kde Blair zatnul odborářům tipec. Kde hledat v ČSSD pravicového sociálního demokrata, když tam není ani poctivý soc. dem. nevím. Jinak jste vedle jak ta jedle bez odborů bychom skutečně byli (myslím zaměstnance hlavně dělnických kategorií) spíše banánovou republikou (ne že jí částečně nejsme) než evropskou zemí se střední třídou. Jak to vypadá ve firmách bez odborů jasně ukazují řetězce (obchodní).
Fil 25.1.2006 20:22

Re: Odbory jó odbory

Drobná úpravička - odborům zatla tipec hlavně madam Thatcherová. A dobře udělala.Nejspíš i proto mají v UK poloviční nezaměstnanost, než v Fr, Něm... Fil
Říman 25.1.2006 13:47

Fraška

Kam až zdegenerovala strana sociálně demokratická, druhdy snad strana lidí práce svědčí nejlépe to, že jejím úřadujícím předsedou je člověk, který se prací nikdy neživil. Bylo by to až k pláči, zvláště v souvislosti s vyjádřením (drzým) téhož člověka, že nový lídr "osloví lidi práce" -myslící člověk na jeho místě by, až přijde řeč na práci, mlčel jak zařezanej. Nu, úřadujícího místopředsedu a ministra financí tedy určitě lídr neosloví. Hlavně, že najde co nejvíce jiných hlupáků, nechajících se oslovit. Bohužel toto je jen detail z toho, co nám zde dnes soc-dem předvádí (s mnohem důležitějšími důsledky pro všechny v tomto státě).
janoryna 25.1.2006 13:26

ano,

viz stávkující lékárníky, lékaře. čeká se jen na advokáty a poslance.
Taraszátaras 25.1.2006 16:01

Re: ano,

Zapomněl jste na soudce.
huhu 25.1.2006 11:29

jsem člověk práce

jako podnikatel pracuji opravdu dosti intenzivně. Jsem zvědav s čím mě chce soudruh Zapletal oslovit.
ziralek 25.1.2006 12:07

Re: jsem člověk práce

to se da podnikat intenzivne na psu? dik za informaci. zas jeden sedrenej.
MK 25.1.2006 13:24

Re: Re: jsem člověk práce

Da se z toho odvodit ze jste statni zamestnanec a kvakate na Psu za nase penize? Pokud nekdo zivi sam sebe a neco neudela, tak to bud pociti, anebo to musi udelat jindy. Vy to nechapete?
huhu 25.1.2006 14:34

Re: Re: jsem člověk práce

jako podnikatel nemusím práci předvádět a dělám, když cítím, že to má smysl. Chápu, že zaměstnanec tuto výhodu nemá. Nebo má naopak výhodu, že mu ten neefektivní čas někdo platí.
gerontusinza 25.1.2006 15:54

Milé HUHU, nekecejte, vy přece nejste schopen vůbec pracovat. Taxuji na invalidu a bohužel na hlavu. Proto vás šetřím. Re: Re: Re: jsem člověk práce

Ladislav N. 25.1.2006 15:58

Re: Milé HUHU, nekecejte, vy přece nejste schopen vůbec pracovat. Taxuji na invalidu a bohužel na hlavu. Proto vás šetřím. Re: Re: Re: jsem člověk práce

Vy jste místní trouba, co plácá nesmysly, soudě dle vašich vstupů....
Jura Jurax 25.1.2006 18:48

Re: jsem člověk práce

No, jsem sice zaměstnanec, pracuju taky docela dost, ale zatím mne socani oslovili akorát tím, že mi navrhují nesnížit daně. Jsemť totiž podle nich bohatec, který si to nezaslouží - ono je to nejspíš zasloužený trest za to, že pracuju docela dost. Kéž bych tím bohatcem byl skutečně!
Stredocech 25.1.2006 11:01

Ono to s tou pohádkou je o trochu složitější

1) Střední třídy při zavedení komunistického přerozdělování půjdou tou cestou, jakou už jednou šly za komunismu, totiž dělat co nejméně a případně předstírat oddanost režimu, někdy ani to ne. Je tady jeden obrovský rozdíl oproti situaci dříve, dnes už nejsme jeden z nejvyspělejších států světa a podřadné i průměrné výrobky dělají levněji v Asii.
 
2) Oproti minulosti tady existují opravdu nezaměstnatelní lidé, pro které se zavedly sociální dávky, za kterými se sem hrnou ekonomičtí migranti z ciziny. Řešení by mohla představovat sociální pracovní místa, nahrazující sociální dávky. Vím ale, že je to řešení problematické.
 
Frenky na penzi 25.1.2006 11:06

Re: Ono to s tou pohádkou je o trochu složitější

2) Těch nezaměstnatelných je v každé zemi kolem 2 až 3%. S tím si nikdo hlavu neláme. Rozhodující je to mezi tím. Tedy oněch dnešních 6 - 7% (9 - 2).
gerontusinza 25.1.2006 11:11

Ale není, je to jen o tom, že hladové zdi (ale účelné) lze stavět dál. Slovo stavět znamená pracovat. To jest donutit je k práci.Re: Ono to s tou pohádkou je o trochu složitější

I nerentabilní práce je výhodnější, než zcela vyhozené prostředky za ležení na gauči. Máme toho kolem sebe málo k zlepšování?