25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vilém 30.8.2006 13:10

Re: Paroubek a jeho koalice s bolševiky!

Tady jde skutečně o Topolánkovo sestavování vlády, žádná rozběsněná demagogie se Staliny na tom nic nemění. Pan Topolánek není schopen sestavit vládu a vy zde mluvíte, jako by to zavinil Gottwald. Sami jste mluvili o KSČSSD dávno před volbami, takže váš údajný šok není věrohodný. Kupidivu vám KSČM nepřipadala zločinná, když se Klaus prodral na Hrad, ani výzva hystrické ODS ke vstupu KSČM do přechodné vlády.

Vy se pohoršujete až k nepříčetnosti, jenom když se vám to hodí - typicky bolševická, pokřivená argumentace.

Mirek 30.8.2006 13:15

Re: Re: Paroubek a jeho koalice s bolševiky!

Tady je dnes legrace. Komunista Vilem obvinuje diskutery z bolsevizmu :-))).

eTony 30.8.2006 13:19

co to zase kdákáte, Viléme ?

Kdy ODS požádala nebo vyzývala KSČ ke vstupu do přechodné vlády ???? Kdy ?????

Vilém 30.8.2006 13:24

Re: co to zase kdákáte, Viléme ?

V pátek ráno před svržením Kalouska. Vy máte ale kratičkou paměť.:-D:-D

Mirek 30.8.2006 13:28

Re: Re: co to zase kdákáte, Viléme ?

Tomu se rika "prani otcem myslenky".

Vilém 30.8.2006 13:37

Re: Re: Re: co to zase kdákáte, Viléme ?

Máte pravdu, bylo to jen takto.

ODS sestaví přechodnou vládu

[Zleva Vlastimil Tlustý, Ivan Langer, Petr Nečas a předseda ODS Mirek Topolánek na zasedání Výkonné rady strany, která jednala 24. srpna v Praze o aktuální politické situaci.]

Praha - ODS chce sestavit vládu, která by zemi dovedla v příštím roce k předčasným volbám. Nebránila by se pro toto přechodné období ani tomu, aby její kabinet podpořili komunisté. Po jednání Výkonné rady ODS to novinářům řekl šéf strany a premiér Mirek Topolánek. Výkonná rada strany se sešla ve čtvrtek v 21:00. Jednala zhruba tři hodiny.

Takže pardon, zaslechl jsem to někde a pak jsem si to zapamatoval. Věřte taky médiím.

Mard 30.8.2006 16:50

Re: Re: Re: Re: co to zase kdákáte, Viléme ?

Viléme, ty jen blba děláš, protože nechápu, jak to že nerozumíš tomu, že to znamená, že když komunisti pro tu vládu zvednou ruce, tak jim to vadit nebude. To neznamená, že za nima půjdou dohadovat se za CO a za KOLIK by ty ruce zvedli. Nechají to na nich. Kdyby byl mým klientem lump, tak to neznamená, že jsem lump i já.

grr 30.8.2006 12:48

paroub se nedokázal dohodnout vůbec s nikým

kromě komunistů. Při pokusu přimět kalouska přeplavat žlutou řeku, se dotyčný nalokal špinavé vody a musel být ošetřován za velké pozornosti médií. Ostatní bratři odmítli plavat. Paroub tak nařídil dočasný odpočinek. Proč však tvrdí, že v říjnu už budou plavat všichni a bez keců, to netuším. Asi mu bolšáni slíbili hodit ještě tlustší lano. Stále platí heslo z czechteku: Zejtra dostaneš přes držku i ty.......Tímto zdravím všechny socanské kebule s vymytým mozkem, kteří tu usilovně udržují spojení s rudými gardami: čao mao !

Mirek al Salam 30.8.2006 12:55

Re: paroub se nedokázal dohodnout vůbec s nikým

Mozna spoleha na to, ze za mesic Standa nejde nebo vytvori vice kompro materialu, nez jenom na Kalouska.

Kajan 30.8.2006 12:19

Jednobarevná vláda ODS bez těch hloupých nápadů s jakýmisi nezávislými "odborníky" na ministrování, nebo co to jsou za existence,

a s jediným úkolem. Připravit, jak to jen co nejrychleji umožňují ústavní procedury, předčasné volby. Když to nevyjde, nevadí. Voliči ODS a občané České republiky budou mít alespoň jasno. A do nových voleb s novým vedením ODS ! Dzp.

MLOK1 30.8.2006 12:59

Re: Jednobarevná vláda ODS bez těch hloupých nápadů s jakýmisi nezávislými "odborníky" na ministrování, nebo co to jsou za existence,

Už mám umašťěného "malého nepravého roubu" a jeho trhoveckých intrik plné zuby!

Mám nejasné podezření, že pod jeho eventuelním vedením (Bůh nás před tím ochraňuj!!!) by nás spolehlivě vedl do otevřené náruče "velkého dubiska tam na východě". Jeho víc než vřelé styky se slovenskými nacionalisty leccos napovídají.

Chci předčasné volby. Topolánek je mi docela sympatický tím, že se snaží plnit to, co lidem slíbil a neoblbuje je pastelkovným a podobnými populistickými ptákovinami.

Vilém 30.8.2006 12:16

Topolánkova premiéra

Pan Topolánek se rozčiluje na Jiřího Paroubka, ale vlastní činnost nechává stranou.

Sám je odpovědný za sestavení vlády už tři měsíce, a stále se točí tam, kde byl druhý den po volbách, nebo spíš mezitím klesl koaliční potenciál ODS na nulu. Počínaje nepodařeným obviněním pana Paroubka z nájemných vražd, až po současné prázdné výkřiky taky Topolánek sotva co pro dohodu udělal. Při čtení jeho výlevů mám dojem, že mluví zhrzený předseda mimoparlamentní strany, který by rád rozhodoval, ale nemá vliv. Ale celé sestavení nebo spíš nesestavení vlády je primárně výsledkem pana Topolánka, až bude sestavovat vládu Paroubek, taky případný Paroubkův neúspěch bude neúspěchem pana Paroubka a pochybuji, že ho bude tak nesportovně shazovat jinam a ještě podrazácky bránit tomu, aby stejnou šanci dostal někdo jiný.

Pan Topolánek se hrdě podepisuje jako předseda vlády. Tento bankrotář se skutečně vloudil do Strakovky. Doufám, že ho odtamtud Paroubek brzy vynese za límec.:-D

Ladislav N. 30.8.2006 12:19

Re: Komunista Vilém...

Hlupáčku Viléme, přiletěl jsi snad z Marsu, že tak ;-O blábolíš? 8-o

Vilém 30.8.2006 12:20

Re: Re: Komunista Vilém...

Zato vy jste překročil svůj obvyklý intelektuální výkon o celou jednu nadávku. Že vám někdo radil?:-D:-D

eTony 30.8.2006 12:27

další bolševický

ignorant. Topolánek sotva co pro dohodu udělal - zato Paroubek se snažil seč mu síly stačily. Ten byl tak zaneprázdněn touhou domluvit se s Topolánkem a přijmout jeho návrhy, že ani, chudák, "zapomněl" navrhnout předsedu sněmovny, kteroužto příležitost měl hned několikrát. Viléme, i vy jste "tvor boží" - on vám to Kalousek vysvětlí, pokud ho požádáte.

Vilém 30.8.2006 12:29

Re: další bolševický

ČSSD v té věci chtěla postupovat právě až po dohodě s ODS. To se také stalo, věci se tedy mají opačně, než se domníváte.

eTony 30.8.2006 12:42

Viléme,

ČSSD něco chtěla ? Ano, chtěla, vlastně Paroubek chtěl - hlavně nedohodu za žádných okolností. Když opominu jejich poslední ultimativní požadavky na ODS, aby snad byl Paroubek milostivě ochoten tolerovat vládu ODS, ale i to byla jen součást Paroubkovy hry o vlastní sestavení vlády s pomocí lidovců, ve kterých se přepočítal. Ten musel řvát jak tur, když zjistil, že členská základna KDU - ČSL "vystřelila vedení na Mars". Paroubek jednal o sestavení vlády bez pověření prezidenta republiky, jde zřejmě o nový demokratizační prvek neobolševismu.

Vilém 30.8.2006 12:48

Re: Viléme,

Toto jsou ovšem tvrzení pana Topolánka, která se nezakládají na faktech. Při stávajícím rozložení sil přece Modrá šance nepřipadala v úvahu, a pokud někdo hned po volbách tvrdil, že vládnout bude Trojkoalice, bez ohledu na to, že nemá většinu, byl to Topolánek.

Paroubek nepodnikal ústavní kroky, ale konzultoval s jinou stranou sestavení většinové vlády. Co je na tom neobolševického? to nikdo nesmí promluvit o vládě, dokud Topolánek neskončí?

Mard 30.8.2006 16:52

Re: Re: Viléme,

Jo tak konzultoval jen :-) :-) A ráno přerušil konzultaci s ODS ve jménu nové konzultace?!? Nechtějte aby se vám smály děti, jak Paroubkovi. Stačí že on má saškovskou čepici!

Kantor 30.8.2006 12:52

Re: Viléme,

A co chlapi v hospodě?Neobolševici jedni, taky furt sestavují vládu.A kdo nejvíc poroučí,  je hned ministrem financí. 

Ivan 30.8.2006 13:07

Re: Viléme,

O sestavení vlády můžete jednat i Vy a neporušíte přitom žádný zákon ani demokratické principy. Pouze Vám takové jednání bez pověření presidentem nebude k ničemu. Paroubek tedy žádný demokratické zásady neporušil. To je elementární logika, kterou by měl pochopit snad i žáček základní školy.  Paroubek se samozřejmě snaží získat při jednáních co nejvíce. To dělá každý schopný vyjednávač. Při jednání je vždy nejobtížnější umět říci ve správném okamžiku i ne. Na to se zeptejte jakéhokoliv obchodníka, ten Vám vysvětlí, jak se vedou obchodní jednání. Topolánek je evidentně neúspěšný, jinak by už vláda dávno byla. Úkolem Paroubka (a jakékoliv opozice) je Topolánkovi v jeho jednání bránit, ne pomáhat. To je principem demokracie.  Síly ve společnosti jsou rozděleny zhruba 1:1 pro dva bloky. Pokud bude ODS prosazovat složení vlády naprosto nepřijatelné pro druhý blok, tak je to ona, kdo se nechce dohodnout. Pokud bude do vlády navrhovat lidi jako Langer, Vondra, Tlustý,  tak s ní opravdu není o čem mluvit. To je, jako kdyby po mně někdo chtěl, abych nějaké zboží koupil za 10000Kč a já si myslím, že je 500Kč až moc. Pak nekoupím a je na prodávajícím, jestli najde jiného, nebo vůbec nějakého kupce. A může se stát, že nakonec bude prodávající muset prodat za 100Kč. Paroubek není ten, kdo prodává. Je ten, kdo kupuje a může si vybírat. Může koupit, ale také nemusí. To je ta neviditelná ruka trhu.

Mirek 30.8.2006 13:21

Re: Re: Viléme,

Vzdy mne prekvapi, jak mnoho lidi a s jakou lehkosti si plete lhare se schopnym vyjednavacem. Obchodni jednani sem netahejte. Toto je zastupitelska demokracie, vyjednavaci zastupuji nas a nasim cilem neni vydelat co nejvice penez ale dobre spravovat stat.

Mard 30.8.2006 16:55

Re: Re: Viléme,

No nevím, já kdybych s nějakým partnerem uzavíral konzorciálni dohodu pro společný vstup do nějakého tendru a on mi přitom lhal a nakonec mě podrazil že by utekl od připravené smlouvy k někomu jinému, tak bych ho asi příště srazil ze schodů, ať táhne jinam! Přeci člověk má nějakou čest a jeho slovům by mělo být možné věřit. Takové metody jednání které sem vnesl Paroubek jsou možná mezi narkomany nebo recividisty, ale slušní lidé se tak nechovají!

Don Pedro 30.8.2006 12:45

Viléme,

Vy jste snad vyšetřoval, že víte, že Paroubek nedal nikoho zavraždit? Jak to můžete tvrdit, když na to nemáte jediný důkaz!? Vyčkejme, třeba to ti naši sqvělý policisté možná někdy vyšetří a pak dělejme závěry. Co se vyjednávání o vládě týče, Vy jste asi přijel z dvouměsíční dovolené v džungli, že nevíte, anebo spíše nechcete vědět, kdo a jak se snažil vyjednávat. Nechci to tu celé opakovat, ale pokud vím, stačilo, aby Váš "destruktivní" Paroubek toleroval stovkovou vládu trojkolky a mohl by se nazývat státotvorcem. Trojkolce by stejně nic v parlamentě neprošlo bez jediného hlasu opozice. Jenže Váš Paroubek chtěl víc! Chtěl mít moc ve vlastních rukách a udělal pro to, co mohl, včetně podrazu, zamlžování, lhaní, bouchání do stolu, silných slov a nevím co ještě. To vše jen a jen pro získání moci, která se mu zjevně zalíbila. Slušný člověk by uznal vítězství druhého, pogratuloval mu k vítězství a usiloval by o to, být příště lepší!

Vilém 30.8.2006 12:50

Re: Viléme,

Člověče, a jak víte, že třeba Topolánek nenechal někoho zavraždit? Můžete to vyvrátit?:-D:-D

Don Pedro 30.8.2006 13:07

Re: Re: Viléme,

A Vy snad ano? Vy víte, že Paroubek nikoho nenechal zavraždit? Politika je bohužel špína a pravdu se sotvakdy dozvíme. Pravdou ale je, že kontakty Paroubka na podsvětí tu jsou (pan Kočka a spol.), takže určitá pravděpodobnost takovéhoto skutku tady vždycky bude dokud nebude plně vyvrácena.

Jiří K. 30.8.2006 13:48

Na štíru s logikou, že Pedro?

Píšete:  "Vy jste snad vyšetřoval, že víte, že Paroubek nedal nikoho zavraždit? Jak to můžete tvrdit, když na to nemáte jediný důkaz!?"

Jenomže ono je to přesně naopak, milý Pedro. Ono prakticky nejde dokázat, že se něco nestalo, respektive že někdo něco nezadal udělat, tak jako prakticky nelze dokázat, že něco neexistuje. Máte snad Vy nějaké důkazy, že jste nezadal provést to poslední přepadení vozu s převáženými penězi na Moravě? Předložte ty důkazy prosím.

Dokázat naopak lze, že se něco stalo, že něco existuje, že tedy někdo něco opravdu udělal, například že dal někoho zavraždit a podložit takové tvrzení důkazy. Pokud je mi známo, jediný důkaz pro takové tvrzení o Paroubkovi nebyl předložen.

Jinak v právu existuje takový institut, kterému se říká presumpce neviny a u pomluvy stran objednávek vraždy by měl platit snad i pro politiky.

Volání po důkazech, že něco neexistuje je typickou pracovní metodou všech šarlatánů a podvodníků. Svým demagogickým voláním po předložení důkazů, že někdo něco nedal provést se žel zařazujete mezi ně, Pedro.

Mirek 30.8.2006 12:30

Re: Topolánkova premiéra

Volby rozhodly, ze p. Topolanek ziskal o 200tisic hlasu vice. Diky volebnimu systemu tak ziskal  100% zodpovednosti a 0% moznosti, udelat smysluplne reseni. Naproti tomu p. Paroubek ziskal 0% zodpovednosti a 100% moznosti branit jakemuloliv smysluplnemu reseni.  Zkuste si nekdy prevzit 100% zodpovednosti za neco, co nemuzete vubec ovlivnit. Mozna o vasi neschopnosti potom take nejakci hlupaci napisi posmesny clanek .

Vilém 30.8.2006 12:36

Re: Re: Topolánkova premiéra

Je-li to tak zřejmé, jak říkáte, bylo to zřejmé druhý den po volbách a pan Topolánek nám nemusel tři měsíce předstírat, že sestavuje vládu.

Minimálně tuto maličkost mohl pro Českou republiku udělat. Paroubkovi se sestavení vlády málem povedlo a zanedlouho by mohl dostat prostor. Topolánek se hlavně hrozně bojí, že bude Paroubek bude úspěšnější.

PetrK 30.8.2006 12:39

Re: Re: Topolánkova premiéra

Možností měl a má celou řadu: menšinová vláda s podporou komunistů, koalice s komunisty, menšinová vláda s podporou socanů, koalice se socany nebo zůstat v opozici. Takže situace není zablokovaná. Topolánek volí nesmyslné varianty. Až se vypláče, tak Paroubek vládu postaví.