28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Tři čtvrtě roku na vládu s důvěrou

Druhou středu v červenci se Česká republika dočká vlády s důvěrou, pokud se tedy ještě nestane něco nepředvídaného. Je to významný okamžik, který stanoví několik historických rekordů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Götze 3.7.2018 10:27

RE

Pane autore, ja vam nevim, ale vse ma v rukou poslanecka snemovna. nikdo jiny. Vcetne toho, jak dlouho bude vladnout vlada v demisi, nebo vlada z povereni prezidenta. Snemovna se muze vzdy dohodnout, rozpustit se a vyvolat predcasne volby. A prezident s tim neudela vubec nic. takze by bylo fajn k tomu vasemu A, rikat i to B, a sice ze ten stav proste odpovida tomu, co je ve snemovne. Neni to o jednom nebo dvou lidech. Tak jednoduche to je. Zamozrejme to vychazi z toho, ze spousta stran ma hruzu z hnovych voleb a je pro ne lepsi vest zakopovou valku opozie a hrat si na psy, ktery nekousou, protoze nemaji zuby. a o tom to je.

K. Janyška 3.7.2018 8:50

Používaný model demokracie je zcela nesmyslný a

vede k totalitě. Pozvolna a nenápadně. Ovšem tomu se musí rozumět. A takových lidí není... Dzp.

M. Šejna 3.7.2018 7:56

Holubovy myšlenkové perly č.2

Cituji pana Holuba: "... po roce 2006 jsme zažili z politického pohledu sedm relativně stabilních let s jasně definovanou vládou, ..."

Pokud pan Holub považuje vyslovení nedůvěry Topolánkově vládě v době našeho předsednictví EU, nasledně vznik úřednické vlády a poté vládu řízenou ředitelkou premiérova sekretariátu za stabilní léta s jasně definovanou vládou, pak současná situace je přímo ukázkově stabilní.

M. Šejna 3.7.2018 7:51

Holubovy myšlenkové perly

Cituji pana Holuba: "Po roce 2006 došlo k nečekanému obratu, kdy se k moci vrátila pravice a nastolila drsná pravidla ekonomického liberalismu."

Pokud pan Holub považuje tehdejší výrazné zvýšení DPH, zvýšení daně z nabytí nemovitostí a zavedení solidární daně z příjmu za ekonomický liberalismus, tak pak jsou i bolševici ekonomičtí liberálové a drsní bysnysmeni.

M. Prokop 3.7.2018 8:53

Re: Holubovy myšlenkové perly

Holub je levičák, EUrohujer, to se nedivte.