25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Třetí výročí Ištvanova státního převratu

Jen málokdo v téhle zemi napsal za éry Petra Nečase, to znamená především v letech 2012 a 2013, tolik kritických článků o způsobu jeho vládnutí jako já. Klidně si to můžete zkontrolovat třeba v archivu Neviditelného psa nebo na mých osobních webovkách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuster 20.6.2016 8:57

Re: Ano, souhlasím, ale nevěřím, že Ištvan řádí sám od sebe.

Když nastoupil Miloš Zeman do úřadu začal svoji funkci tím, že půjde Nečasovi po krku. A stalo se a jedním z prvních lidí, kteří byli pozváni na hrad byl i JUDr Ivo Ištván, což je velmi nezvyklé aby politik zval k sobě vrchního státního zástupce.

K. Frauknecht 20.6.2016 9:33

Re: Ano, souhlasím, ale nevěřím, že Ištvan řádí sám od sebe.

Myslím, že je/jsou dosti znám/známi.

Z. Čábelka 20.6.2016 12:17

Re: Ano, souhlasím, ale nevěřím, že Ištvan řádí sám od sebe.

Víme o kom je řeč a vč. investora.

V. Kraus 20.6.2016 8:09

Ano, souhlasím

V minulosti jsem často s články Petra Štěpánka nesouhlasil, tentokrát souhlasím stoprocentně.

Janě Nagyové bylo mimo jiné vytýkáno, že měla kontakty na Ivo Rittiga. Včera se v televizi největší bojovník proti korupci Andrej Babiš přiznal, že s Ivo Rittigem se znají už přes dvacet let a tykají si.

J. Kavalír 20.6.2016 9:02

Re: Ano, souhlasím

Je tu jeden drobný rozdíl. Nagyová, narozdíl od Rittiga nebo Babiše, nepatřila mezi top podnikatele, lobisty a politiky, kteří se zavzájem většinou znali z různých společenských akcí, tenisu, golfu a pod. Byla to obyčejná šmudla, kterou "kdosi" Nečasovi podstrčil a ten trouba to spolkl i s navijákem.

V. Kraus 20.6.2016 9:21

Re: Ano, souhlasím

Před těmi třemi lety István naznačoval, že jde o obrovský případ a že vše se točí kolem Rittiga. A kontakty Jany Nagyové s Rittigem měly naznačovat její zapojení do trestní činnosti. Ivo Rittig je tu už několik let líčen jako kmotr všech kmotrů a největší bojovník proti korupci Andrej Babiš se teď bezelstně přizná, že se s Ritttigem znají už dlouho a vzájemně si tykají.

M. Moravcová 20.6.2016 13:22

Re: Ano, souhlasím

tak má Nagyová smůlu, že s ním nehrála tenis, ale pouze si sním telefonovala? Vy jste srandovní. Od kdy je telefonování trestné.

J. Kavalír 20.6.2016 14:35

Re: Ano, souhlasím

Zkuste zavolat třeba na ruskou ambasádu a prozradit jim nějaké "státní tajemství". :-)))

Z. Čábelka 20.6.2016 12:24

Re: Ano, souhlasím

Asi se Bureš tímto vyjádřením Ritigovi omlouval, že to dojde až tak daleko a že nemá proti němu nic zlého :o)

P. Lenc 20.6.2016 7:38

Dík za článek,

ale pro některé naprosto zbytečný.

K. Frauknecht 20.6.2016 9:34

Re: Dík za článek,

Tak tak a platí to na obě strany, zatvrzelý blb zůstane blbem :-)).

P. Götze 20.6.2016 7:13

Mam to chapat tak ze si autor preje istvanovu sebevrazdu? Nekdo se tu mozna zblaznil. Na neviditelnem psu. Zblaznil se astin a tohle to uz je taky solidni hnus. Kde jste nechali chladne hlavy probiha, tohle jsoy hospodske zvasty a ne clanky !

P. Manda 20.6.2016 7:53

Re:

pokud to chápete takto ! Z celého článku vypíchnout půl věty. Budete asi bratr toho prokurátora co ?

P. Götze 20.6.2016 8:20

Re:

A jak tu vetu chapete vy?

R. Tesařík 20.6.2016 9:19

Re:

Ten váš příspěvek je typický hospodský žvást.

P. Götze 20.6.2016 9:59

Re:

A odpoved?

R. Tesařík 20.6.2016 10:04

Re:

Odpověď na hospodský žvást??? Děélate sy prrrdel?

P. Han 20.6.2016 11:15

Re:

To máte těžké, když nevíte, jak to chápat, a potřebujete vysvětlivky. Vidím, že se autor ptá "Co myslíte, vpálí si Ištvan po další ze svých soudních blamáží už konečně kulku hlavy, nebo tu bude smradit dál a dál?" To je věta tázací, která (pro vás blbá zpráva) od vás vyžaduje myšlení. V Japonsku by takový prokurátor nabrousil obřadní meč a spáchal seppuku. Jinde by si možná vpálil tu kulku do hlavy. Ve většině demokratických zemí by odstoupil. Ale u nás a teflonový Ištván k tomu? Myslím, že tu bude smradit dál. Co myslíte vy? Myslíte?

D. Polanský 20.6.2016 7:04

Ajajaj, také bych si hned pobrečel jako

pan Kopeček. Mexičané mají přísloví: Ne vrah, ale zavražděný je vinen. Ne Ištván, ale nafoukanost a arogance politiků ODS.

J. Kopeček 20.6.2016 6:24

Utřel jsem si slzy, které mi tryskaly

po přečtení tohoto dojemného článku. Ti tři z ODS jsou vzorem pro společnost a i Mirek Dušín byl proti nim břídil. Tak a co tam máte dále?

M. Vondráček 20.6.2016 9:05

Re: Utřel jsem si slzy, které mi tryskaly

K pláči jste spíše Vy sám. Jsou z ODS , jsou to naši třídní nepřátelé tak patří do kriminálu.

Předvedl jste trochu primitivní uvažování , nezdá se Vám :-)

V. Karda 20.6.2016 17:22

Re: Utřel jsem si slzy, které mi tryskaly

Kopečku 533 z tebe by měl Chochološek taky radost.Teda pane doktore ty vás zásobujou.

P. Maleček 20.6.2016 5:48

Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Manipulace jak z učebnice. Uvést pár reálných faktů, ale zcela obrátit jejich obsah a souvislosti, toť cíl Štěpánkova snažení. Ano Ištvánova práce zůstala nedokončena. Avšak rozhodnutí soudu o Tluchořově imunitě (ne o podstatě jeho konání) a soudkyně Nečasovy dominy, označované Štěpánkem za statečnou ženu, zkušení právníci většinově odsuzují a považují za zmanipulované. O tom Štěpánek ani necekne.

Stejně jako o tom, že zásah Šlachtovy policie zastavil ve světě zcela navídaný systém ovládání státu, kdy premiér je přes sexuální vydírání je zcela ovládnut svou "sexkretářkou", která mu vnucuje rozhodnutí ovlivněná tím, jak ji kdo čím obdaroval (uplatil se podle soudu psát nesmí). To s cílem zajistit konkrétním osobám možnost okrádat stát přes nevýhodné smlouvy.

No a že u Tluchořových poslanců šlo o politický obchod přiznal sám Nečas. Přičemž jim přidělené funkce u státních podniků (bez výběrového řízení) nebyly zajímavé výší mzdy, ale výší úplatků na těchto postech tehdy i dnes obvyklých.

Co by se stalo, kdyby duo Šlachta Ištván nezasáhlo (Nečas odstoupil sám, ústavně ho odstupovat nic nenutilo)? V té době už v nejvyšších politických kruzích ani nezakrývanou korupcí vytočené občanstvo by v řádných volbách z pomsty ne z rozumu zvolilo tehdy od státního koryta odstavená a proto vztekle kvičící socany (to platí i o Zemanovi), spíš sosany a hlavně silné komouše. Ti by podporovali, tedy řídili menšinovou sosanskou vládu.

Proti tomu co by nastalo, je nynější Babišovo(kterého nemůžu ani cejtit) panování demokratickou selankou. O tom Štěpánek ani necekne. Místo toho hlasitě úpí nad současným ohrožením demokracie, čímž průhledně úpí nad starými dobrými časy, kdy k řádnému puštění státu žilou do vlastní kapsy stačilo obdarovat premiérovu sexkretářku nějakou tou kabelkou. Za sebe - děkuji nechci.

J. Krásenský 20.6.2016 5:58

Ano, ANO,

ještě dnes se najde dost lidí, kteří obhajují politické vraždy Horákové a Heliodora Píky tím, že šlo o nepřátele a agenty cizí mocnosti, protože oběti měli čilé styky s lidmi za železnou oponou. ANO a Vy jste ten příběh posunul o šedesát let později.

D. Procházka 20.6.2016 7:39

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Pokud máte relevantní informace o tom, že "funkce u státních podniků (bez výběrového řízení) nebyly zajímavé výší mzdy, ale výší úplatků na těchto postech tehdy i dnes obvyklých", měl byste splnit oznamovací povinnost, v Olomouci se toho rádi chytnou. Jinak je to nechutné plácání.

Povinností státních zástupců je konat v souladu se zákony. Dohled nad morálkou ani sexuálními praktikami na úřadu vlády mezi ně nepatří, ano organizace pádu vlády, jakkoli špatná by ta vláda nebyla.

P. Maleček 20.6.2016 8:28

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Ty informace měl a má každý kdo umí číst a jsou jasné jako že každý den vyjde slunce i když to nevíme jistě. To že je státní správa a tedy i státní podniky prorostlé systémovou (a proto těžko odhalitelnou) korupcí se dočtete v každé politologické či sociologické příručce.

No a státní zastupitelství na úřadu vlády nezajímaly sexuální praktiky, ale to, že premiérova sekretářka pomocí sexu vnucuje svému šéfu rozhodnutí následně poškozující stát. To v prospěch těch kteří jí uplatili nejen kabelkami. Což mezi námi věděl každý, kdo se dostal k informacím z vysoké politiky.

R. Tesařík 20.6.2016 9:20

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Ale hovno.

P. Vaňura 20.6.2016 10:32

Pokud by Ištván mohl třeba jen JEDINÝ takový konkrétní

případ doložit, nepochybně by to udělal! Protože to neudělal, patrně nic takového prokázat NEMŮŽE.

M. Moravcová 20.6.2016 13:10

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

už zase mluvíte za každého? Pozor na to.

P. Manda 20.6.2016 7:55

Re: Štěpánku, Göbels by z tebe měl radost

Malečku, vy jste opravdu korunovaný.