19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Trampoty oficiála Klause

Zasloužené odsouzení provokace poslance Václava Klause mladšího zastínilo diskvalifikující pitomost jeho výroku. Nedovzdělaná antisemitská nechutnost by však neměla zastřít, že pan Klaus jednoduše neví, o čem mluví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 22.3.2019 8:42

Re: takže vlastenectví

No to určitě. Patrně narážíte na titul jistého angažovaného sociálního demokrata s titule z obskurní slovenské VŠ, ale také možná na množství otitulovaných politiků ze Splzně. Njn, každý to máme nastavené jinak.......

Š. Hašek 22.3.2019 8:51

Re: takže vlastenectví

Stran pana Kalvody tedy máte slabší paměť.

Ostatně. Pokud pan Kalvoda má potřebu neustále probírat Klause, mohl to zkusit na politickém kolbišti. Dodnes. Ale psát je také potřebné.

Uznávám, že v době Pitharta a jeho "vyjednávání" se Slovenskem, byl Kalvoda schopen nazývat věci pravými jmény. Rovněž je ale faktem, že s falešným titulem.

J. Lepka 22.3.2019 12:32

Re: takže vlastenectví

Ten problém s falešným titulem jsem komentoval snad x krát, tak ve zkratce, kdyby bolševici v tom neudělali bordel, evidentně by k tomu nedošlo. Nicméně, když se to začalo ventilovat, tehdy p. Kalvoda bez řečí složil mandát a poté bez problémů i rigorosní zkoušku a titul si vskutku zasloužil, na rozdíl od mnoha jiných politiků, co si založili raději obskurní školy v blízkém zahraničí a jejichž titul vám evidentně nevadí i přes odborné recenze, že jejich rígo by v Česku rozhodně neprošlo. No a ohýbání pravidel v Plzni pro spřátelené politiky vám rovněž jaksi nevadí. To k té slabší paměti, byť musím objektivně konstatovat, že už to rozhodně není jako zamlada.

J. Pražák 22.3.2019 8:12

KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Nezmiňuje, že Lisabonskou smlouvou se zásadně změnily podmínky spoluúčasti jednotlivých států v EU. Lisabonská smlouva je přejmenovaná "Evropská ústava", kterou odmítli občané 2 států, v nichž se konalo referendum o přijetí evropské ústavy. Tak ji EUrovůdci přejmenovali a přijali bez referenda, tedy proti vůli podstatné části obyvatel.

Takže nyní jsme skutečným protektorátem B. u M. , kterému se diktuje, jaké zákony musí přijmout na základě rozhodnutí většiny členů občany nevolené EK.

Kalvodo, zjistěte si fakta a neohlupujte!

J. Lepka 22.3.2019 8:43

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Jistě. Tu Lisabonskou smlouvu podepsal kdo ? Zjistěte si fakta a neohlupujte!

J. Pražák 22.3.2019 9:01

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Vím to moc dobře. Klaus vzdoroval nejdéle, ale nechtěl proti rozhodnutí politiků, kteří nezastupovali zájmy svých voličů jako jediný odmítnout. Dnes se ukazuje, že to bylo fatální selhání.

Š. Hašek 22.3.2019 8:57

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Doba dospěla tak daleko, že konstatovat o cca 55% hlasováních v parlamentu, že jsou pouhým schvalováním směrnic brusele, je na vyloučení ze strany!

Strany "demokratické, občanské, proevropské, moderní, ........". Dějou se věci, pane Pražáku.

J. Pražák 22.3.2019 9:04

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Dnešní vládci se poučili ze všech diktatur, zejména z těch z 20. století a zkompilovali z nich postupy, které jim vyhovují. Technologie moci se zlepšila, takže nemusí používat černé košile s obušky a gulagy nebo koncentráky, ale stačí jim aktivisté ziskovek a dotace, což si platíme z daní. A výsledek - obádnutí občanů - je stejný.

R. Langer 22.3.2019 9:52

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Bohužel, ano.

J. Kraus 22.3.2019 8:11

Když se kdysi

začaly přebírat evropské elektrotechnické normy a harmonisovat naše, bylo to vnímáno jako přirozený a přínosný proces. Během nemnoha let to dopadlo tak, že se v normách nikdo nevyznal, ani ti, kteří je u nás připravovali k oběhu. Na jednom školení si příslušný pracovník sáhl na kapsičku u košile - tohle byly naše normy, a pak vzpažil ruku - tohle platí teď. Vnitřní rozpory uvnitř jedné normy, rozpory a duplicity v různých normách, jiný význam v anglické a německé versi a žádná autorita, která by řekla co je správně. Nyní, pokud vím, fungují jakési zvykové dohody, ale kdokoli, když se mu to hodí, může z té hromady hnoje vytáhnout na projektanta klacek. Naštěstí, jak odcházejí generace, už se v té rychle rostoucí hromadě hnoje málokdo vyzná a kromě toho projektanti většinou drží spolu.

Před pár dny jsem zaslechl z mladistvých úst, že mladý Klaus je antisemita, rasista a nácek a měli by ho zavřít. No, doufejme, že ne z každého mladého vola se stane starý vůl.

K. Salajka 22.3.2019 8:51

Pravda pravdoucí

kupoval jsem tuhle o obchoďáku žárovku 100 w. Našel jsem sice příslušné oddělení, ale v něm krabičky, ze kterých se podle uváděných jednotek nedalo zjistit, zda intenzita světla bude stejná. O těch jednotkách jsem nikdy neslyšel já ani přivolaný prodavač. Takhle se jsem si jednotu v rozmanitosti nepředstavoval.

Klause nezavírat. Vězení je přípravka na prezidentský úřad - Svoboda, Husák, Havel.

J. Lepka 22.3.2019 8:54

Re: Když se kdysi

K té problematice norem. V osmdesátých a devadesátých letech mne živila elektřina a musel jsem proto pravidelně absolvovat přezkoušení z tzv Padesátky. Kupodivu se za každé ty tři roky změnilo aspoň marginální označení vodičů, aby odpovědní úředníci vykázali nějakou činnost, takže ten chaos v normách tu byl už mnohem dřív než EU, čímž s vámi nehodlám polemizovat o tom, že je to čím dál horší, ono je těch úředníku zase víc a všichni vykazují činnost, pravda zhusta pod vlivem přístupu " maximální bezpečnost především, a "kdyby to mělo jediný život zachránit". Že se požadavky na onu propagovanou bezpečnost elektroinstalace diametrálně změní třeba i desetkrát po sobě, během průměrné životnosti baráku s danou instalací, nikoho netrápí. Horší ale je, že se nikdo nepozastaví nad tím, PROČ je toto nutné, když to původní provedení je stále stejně bezpečné a funkční a přitom bylo (i v přepočtu) mnohonásobně levnější ???

No a třeba automobilismus, resp. výroba aut, je kapitolou sama o sobě, že, to ostatně vidíme každý na svém oři na vlastní oči.

V. Braun 22.3.2019 9:43

Re: Když se kdysi

Tak tot onení Evropskou specialitou. Nedávno jsem měl možnost nahlédnout do automobilové sekce jedné konference a ta byla o přebírání standardů z USA do Evropských norem. Zdá se, že to má globální rozměr :-)

Z. Lapil 22.3.2019 12:55

Re: Když se kdysi

Taky záleží, jak se to okecá. Ve stavařské statice je skoro pravda tvrzení: EU převzala normy RVHP. Jo - je to úplně jiná koncepce, protože zatímco dřív se prokazovalo, že A<B, dnes se prokazuje B>A, ale u toho prazákladního principu je to pravda.

E. Kovářová 22.3.2019 8:03

Proč by se Kalvoda nepřihřál?

Proč by si do Klause nekopnul? Teď se to hodí, je příležitost, aspoň se trochu zviditelní a připomene. Ale my si Vás Kalvodo dobře pamatujeme a také to, jak jste se ODA k občanům chovali a kde dneska jste? V propadlišti dějin! Tak tam proboha zůstaňte!

J. Lepka 22.3.2019 8:56

Re: Proč by se Kalvoda nepřihřál?

Zvláštní, u Kalvody to vadí, u Klause, přesněji u Klause seniora, ne a přitom je nabíledni, kdo si to mrchoviště dějin zaslouží více.

J. Pražák 22.3.2019 8:03

Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

a už mi je jasno. Není autorem ten škůdce, který zastupuje jistého Šťávu ve sporu se státem o miliardy kvůli nějakému přihlouplému dopisu?

Chce se mi z takových lidí zvracet.

J. Richter 22.3.2019 8:04

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Tak právníky pověsit hned a ty, co nosí brýle hned po nich. Jako v Rudí Kmérové v Kampučii.

Vy komunisté se nezměníte.

J. Pražák 22.3.2019 8:32

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

??? Tok vašich myšlenek je skutečně nepochopitelný. Zkuste konkrétně.

J. Richter 22.3.2019 9:26

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Aha...aha...holt máte mezery ve všeobecném přehledu, tak je zbytečné vysvětlovat. Studujte .

J. Pražák 22.3.2019 9:48

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Takže zase bezobsažné plky.

P. Han 22.3.2019 8:43

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Pokud vím, o lucernách jste před nějakou dobou psal vy. Teď to připisujete jiným. To je klasická komunistická demagogie, skutečně se neměníte.

J. Richter 22.3.2019 9:25

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Nedolejzej primáte....

E. Kovářová 22.3.2019 8:05

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Máte pravdu, Kalvoda je škůdce a navíc s drzým čelem...

J. Kulheim 22.3.2019 7:51

"Tak už toho Klause vyhoďte."J. Kanioková datum: 16.3.2019 2

dfens-cz.. "Tak už toho Klause vyhoďte." .. skvělý článek..

"Zákonodárci v zemi, která obětovala svoji suverenitu ve prospěch nadnárodního celku pološílených levičáků a byrokratů si lámou hlavy, jak implementovat další jeho zvrhlý předpis do právního řádu země, aby to napáchalo pokud možno co nejméně škod ..." Myslím, že se naopak snaží škody maximalizovat."

"...Co byly ty židovské výbory? Německá okupační správa pověřila Židovskou náboženskou obec v Praze, aby prováděla registrace Židů, shromažďovala je k deportacím a nakládala s jejich majetkem. Kritikou VK ml. přihřívá svou vlastní polívčičku, své zhrzené plány a naděje. Je to u nás fakt na zvracení.

.., tedy vlastně prováděli organizační činnost pro Ústřednu pro židovské přesídlení, která podléhala Adolfu Eichmannovi. Ti se tomu nebránili, protože věřili, že tak budou minimalizovat škody a že to tak bude pro ně lepší, než kdyby přišli chlápci v černých uniformách a zařídili to sami. Židi tak organizovali deportace židů, což je jedno z velmi výrazných historických tabu. Klaus to popsal velmi přesně, „zákonodárci“ jsou fakt ve stejné pozici."

Omlouvám se paní Kanioková.

A. Stárek 22.3.2019 8:12

Re: "Tak už toho Klause vyhoďte."J. Kanioková datum: 16.3.2019 2

Ale prdlačky. Kdyby Židé trasporty odmítli, tak by je zavraždili okamžitě, místo toho, aby je zavraždili až v táboře. Našim ctěným zákonodárcům nic podobného od EU nehrozí, jen jsou příliš zbabělí, aby řekli nahlas a oficiálně "helejte, EU, jako dobrý, ale vocaď až pocaď, to, co po nás teď chcete, je proti zájmům našich občanů a tohle my vám implmentovat fakt nebudeme, nařízení nenařízení". EU by dělala bububu a vyhrožovala sankcemi, to oni umí, Juncker, Macron, Merkel by skákali ke stropu. No a co. O život by ani našim poslancům, ani zbytku Česka opravdu nešlo.

M. Moravcová 22.3.2019 12:12

Tak už toho Klause vyhoďte."J. Kanioková datum: 16.3.2019 2

však když náš parlament nechce schválit nařízení z Bruselu, tak se nám z Bruselu taky vyhrožuje, třeba neposkytnutím dotací, pokutováním, že? Ještě aby nás posílali do "transportu". Přiškrcení dotací stačí.

M. Smidova 22.3.2019 7:50

Oba Klasové jsou političtí gauneři jimiž pohrdám.

J. Jelínek 22.3.2019 8:02

Re: Oba Klasové jsou političtí gauneři jimiž pohrdám.

A nejen političtí.

J. Richter 22.3.2019 8:03

Re: Oba Klasové jsou političtí gauneři jimiž pohrdám.

Máte u mne panáka!!