23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Tragedie jménem Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg mi byl vždycky sympatický. Oslovuje mne jeho životní příběh. Nucená emigrace po roce 1948, politický asyl poskytnutý rodině v Curychu na základě staletí starých smluv a z toho vyplývající švýcarské občanství.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 25.1.2013 15:32

Výborný článek

Ano. Hysterickou mediální kampaň "našich" (německých) EU-hujerských masmédií doplňuje i panem "knížetem" spoluvlastněný, kdysi skvělý "Respekt". V majetkovém zhodnocení své politické aktivity se mu na naší a nejspíš ani na celosvětové demokratické politické scéně nikdo nevyrovná (možná ruští "gubernátoři").

P. Chládek 24.1.2013 23:14

Štěpánek je Hugo a Hugo je v*l

Volba mezi Zemanem a Schwarzenbergem je jednoduchá.... Před prvním kolem jsem byl schopen připustit Zemana na Hradě, ale poté co nám Miloš znovu předvedl své největší majstrštiky a já mu za to děkuji, jsem se rozpoměl jak hrozný a oplzlý narcisistní demagog ve skutečnosti je.

Naopak K.S. zozehnal všechny mé obavy svou rozšafností a vtipnými odpověďmi na Zemanovo prasečí rýpání v bahně.

Štěpánka neberte vážně, ten se již historicky znemožnil a ODS zřejmě bohužel taky. Obávám se že v příštích volbách bude živořit na hranici volitelnosti. Pikantní je, že padlý prapor chce pozvednout zrovna kreatura typu Borise Šťastného, kterého by měl Nečas také nějak odměnit za svou produktivní činnost, nejlépe postem velvyslance v Taralinka-patamu............

J. Urban 24.1.2013 20:19

Tak podstatná část.... to je dost relativní.

Každopádně část ODS bude volit v jednom šiku s grebeníčkovci, zaorálkovci a klausohošany. To, že třeba vy s Boriskem taky, není vůbec překvapující.

D. Polanský 24.1.2013 19:36

Chudák Štěpánek,

tak se snaží, a pořádná funkce nikde. Takový kníže z koryta do koryta, ani se nemusí namáhat psát. Co je tohle za pořádek!   

B. Rybák 25.1.2013 16:41

Re: Chudák Štěpánek,

Výstižně pochválit jednoho a vystihnout druhého na pouhém jednom řádku se každému nepovede. Gratuluji!!! Je to skutečně "divný" pořádek. Jestli to není tím, že vůči mocným tohoto světa se pan "kníže" na rozdíl od pana Štěpánka chová jako lokaj.

M. Starý 24.1.2013 19:07

Se Zemanem je to z Klause pod okap

Proboha lidi, vzpamatujte se a vzpomeňte si na to jak se choval Zeman, když byl v aktivní politice a předsedou vlády. On přivedl s sebou do vlády Grégra, Kavana, Lachnita, Fišera, Tvrdíka... On zrodil hvězdu koloťuka křišťálově čistého Standy Grosse.

A co se změnilo? Nic. Vždyť i ta jeho celá jeho kampaň je v duchu třídní nenávisti - Marx musí mít radost. Už jen ten fakt, že se na jeho podporu tak intenzivně staví Klaus o něčem svědčí. On šel žebrat o hlasy ke komunistům, a najdou to nikomu nevadí.

J. Urban 24.1.2013 20:15

Re: Se Zemanem je to z Klause pod okap

Omyl, vadí. A kolika lidem to vadí, uvidíme v sobotu odpoledne. Jsem ale psychicky připraven na to, že se ukáže, že bolševický, sociálfašistický a nacionálsocialistický odpad má v této zemi přece jen navrch. Bude to ovšem šílenější zjištění, než nějaký ožrala momentálně na Hradě a tuto zemi v takovém případě nečeká nic dobrého.

B. Rybák 25.1.2013 17:16

Re: Se Zemanem je to z Klause pod okap

Proti panu Zemanovi jde nejenom panem knížetem spoluvlastněný "Respekt" a vlastizrádce vždy oslavující EU-hujerský tisk. Jede proti němu např. velmi "pochybný" multimiliardář Bakala. Tak se musí pan v Zeman kampani mnohem více snažit (tím se k ničemu jako budoucí prezident nezavazuje).

Pomstychtivé zrušení smlouvy pro pana Dejdara jenom za to, že projevil svůj názor (pro Zemana), je charakteristickou ukázkou toho jací "demokraté" by nám tu vládli. Mě to připomíná situaci kdy "demokrat" V. Havel nechal vyrazit pana Hrabovského z televize jen proto, že se opovážil položit mu stejnou otázku znovu.

P.S. Z "Klause" bude bohužel všechno "pod okap". Na to brzy přijdete určitě i Vy.

P. Zelenka 24.1.2013 17:50

Hysterie ODS - slovo má Štěpánek

Klausovo dítě ODS = PS: VOLBY 2006 - 1.892.475 voličů // VOLBY 2010 - 1.057.792 voličů // Krajské celkem: VOLBY 2008 - 685.005 voličů // VOLBY 2012 - 324.081 voličů // Kandidát ODS Prezident 2013 - 126.846 voličů //

Chlácholení se, že pravicoví voliči zůstávají při volbách doma není na místě. Na místě je hysterie z blížící se hranici nevolitelnosti, tedy odstavení kmotrů od moci a tedy penězovodů. Řešení? Podržet u moci vstřícného oposmluvního partnera a k tomu použít všechny slouhy. Strach je obrovský, musí se použít podpásovky, lži a nenávist a to z jakýchkoliv úst, velkohubých i křivých, laciných i drahých.

Slovo má slouha č......

Vypovídej se Frištenský.

Volte Zemana, volte Schwarzenberga, nevolte vůbec - to je naše právo, to je občanská demokracie.

D. Švik 24.1.2013 15:59

Starý dobrý Štěpánek

nezklamal a už tu zase plive ty svoje jedy. Jak může ten člověk se sebou vydržet 24 hodin?

V. Bok 24.1.2013 18:47

Re: Starý dobrý Štěpánek

Vy jste to prostě nečetl. Velmi slušný článek, pro Vaši informaci, abyste nezůstal neinformován.

Já taky čtu hlavně to co se mi líbí. Tedy, omezil jsem se zatím na knihy. U novin to nejde, víte? 

F. Eliáš 24.1.2013 20:41

Re: Starý dobrý Štěpánek

Je to slušný článek, i když Štěpánka obvykle nečtu. Máte pravdu, Charakterní člověk by se novin nedotkl ani klacíkem.

J. Kohout 24.1.2013 23:52

Re: Starý dobrý Štěpánek

A proč by nevydržel, vždyť je to BEZMOZEK.

D. Havránek 24.1.2013 15:34

to je blabol :-(

Už dlouho jsem větší nečelt. Bravo!

J. Kadeřábek 24.1.2013 15:16

Tragédie jménem Štěpánek.

Ne že bych chtěl polemizovat s obsahem článku. Ovšem člověk spoluzodpovědný za umožnění "legální" loupeže Železného nemá žádné morální právo tady posuzovat kandidáty na prezidenta. 

Š. Hašek 24.1.2013 15:26

Re: Tragédie jménem Štěpánek.

Chtěl jste naznačit, že "jménem lidu" pan Štěpánek nesmí psát.

Posuzovat kandidáty smí každý volič dle zákona.  Vy tak konáte zajisté také.

Ach jo.

Nevyjadřuji se zde ke konkrétnostem v článku. To jsem již udělal.

Š. Hašek 24.1.2013 14:05

Fakticky nelze článku nic vytknout.

Dále by to bylo mlácení prázdné slámy. Nechci na NP zaclánět.

Kdo chtěl být vždy v obraze, ten sledoval politiku celých dvacet let a nyní nepotřebuje mnohdy pouze reklamní šoty.

J. Oplt 24.1.2013 12:17

já to teda vidím jinak....

...ač se známe nějakých plus mínus pětatřicet let, a leckdy jsem si o tobě myslel leccos, tak tímhle jsi mne docela překvapil... určitě tady nehodlám rozebírat tvoji hudební ani politickou kariéru... že ODA a US skončily ve slepé uličce je pravda, ale říct, že nepřinesly nic dobrého je podlé mého značná troufalost, a při všem levičáctví jsou mi zelení svým zájmem o budoucnost naší Země mnohem sympatičtější než Modrá planeta pana profesora... jinak to popisuješ docela věrně, akorát, že úplně v opačném gardu, než to vidím já... "Žádná levárna, podpásovka či sviňárna není tak velká, aby ji nebylo možné v zájmu "vyšších cílů" použít."... s tímhle se dá naprosto souhlasit, pokud to ovšem bude mířit do týmu Miloše Zemana (a jeho sympatizantů, včetně naší "první rodiny")... o tom se můžeme přesvědčovat neustále několikrát denně... samozřejmě i v týmu Knížete občas dojde k nějakému přešlapu, ale obávám se, že zdaleka ne tak často a sprostě až brutálně, a navíc obvykle hned následuje omluva... pokud vidíš naši budoucnost pod taktovkou tandemu Klaus-Zeman v zářivých barvách, tak já tedy ne... a přestava Miloše Zemana jako našeho vrcholného reprezentanta mne docela upřímně děsí a nahání mi husí kůži......

V. Kain 24.1.2013 12:48

Re: já to teda vidím jinak....

Ani jeden duel nebyl vyvážený.Vždycky se moderátoři snaží pomoci žbrlajícímu knížeti a pana Zemana zdeklasovat.Je zajímavé jak v této době není vidu ani slechu po Kalouskovi.Oni moc dobře vědí,že kdyby se Kalousek objevil v blízkosti knížete,tak by mu to body jistě nepřineslo.A pokud jde o levičáka Nečase tak tomu se ani nedivím,že nechce Zemana.Pan Zeman se totiž vyjádřil o nutném konci této vlády a to se jistě současné koalici nechce.I dnešní duel bude podobný těm předešlým.Zcela jistě se Moravec bude snažit pomoci Schwarzenbergovi a Zemanovi skákat řeči.Nenechat ho doříci něco, co by poškodilo brblu.Věřím,že lidé se nenechají oblbnout tou mediální prolhanou žvanírnou.Ještě závěrem musím dodat,že Zeman jistě není nejideálnější kandidát,ale oproti tomu politickému turistovi 100x lepší.

-. Zip 24.1.2013 14:36

Re: já to teda vidím jinak....

Mno, když trochu odbočím: četl jste Modrou planetu? Já ano a naprosto souhlasím, je to psané věcně, fakticky, nekonfrontačně. Kdežto Zelení jen hystericky křičí, uráží, hrají na emoce a nezabývají se fakty. Opírají se o demagogie, manipulace, někdy přímo lži (celé slavné GO).

Přímo jako kandidát je možná Schw. o něco lepší a kultivovanější. Pokud ale vezmeme, že hraje roli, jaké lidi k sobě daný kandidát vábí, kdo a jak ho hájí, tak kníža prohrává na celé čáře. Tolik nenávisti, násilné manipulace, urážek apod., jako ted z jeho tábora, bylo u nás fakt málokdy před volbama. Demokraticky smýšlející člověk respektuje názor ostatního a většiny. Zastánci Schw. uznávají názor druhého jen tehdy, pokud je stjný, jako jejich. Jinak se snaží převědčit úpěnlivěji, než jehovisti a žádná taktika jim není cizí.

Já byl na začátku druhého kola neutrální (chtěl jsem volit neplatným hlasem, oba pro mě byli nepřijatelní), ale právě chování této strany mě nutí čím dál víc zvažovat podporu Zemana.

P. Khail 24.1.2013 11:19

Autor píše

"TOP 09 měla být podle původních dohod partnerem ODS na pravici" - jak by to podle něj mělo vypadat, topka měla nahánět voliče ODS, v opačném případě je to zrada? Divná logika. Nedovedu si představit stranu, která jde do politiky s jiným cílem než vyhrát nad ostatními stranami. To už by snad bylo horší než Národní fronta.

J. Formanek 24.1.2013 11:05

Jak pravicový Janek k soc.hlasu dojde

Jen aby nenaštval taťuldu :)

T. Šmilauer 24.1.2013 10:26

Žasnu, pane autore...

Kde se může v jednom člověku nahromadit tolik nenávisti? Lidé, kteří odmítají vaše vidění svět, jsou tedy "pomýleni" (dle vás manipulováni) médii. Poskokové jako jste vy by dokázali nalinkov, co si má kdo myslet. A vaše věčné popuškování slova "pravodláskaři" svědčí o jen inteligenci těch, kteří se jím ohánějí.

J. Plíva 24.1.2013 9:46

Přibaleného Halíka a spol. také nechci

 K volbám nejdu. Ale kampaň je poučná - je  víc vidět, kdo je kdo. A mnozí začínají pochybovat o  této tradici - potřebnosti prezidenta.

J. Boleslav 24.1.2013 11:09

Re: Přibaleného Halíka a spol. také nechci

Pořád lepší přibalený Halík než Šlouf. Nejít k volbám je IMHO dost luxus.

Z. Švrček 24.1.2013 9:35

Nechte Štěpánka.

Nevyjádřil to nejhůř. Nicméně bych jako největší omyl kampaně pro knížete viděl jeho označování za pravičáka. Jistě, jeho původ, "kinderstube" a osobní životní příběh nasvědčuje, že je spíše konzervativcem, avšak vzhledem k jeho dlouhodobé politické, jinak silně proevropské angažovanosti, mi nezbývá než konstatovat, že důrazně zakormidloval k levici. Kdo hlásá dnešní EU, hlásá silný pečovatelský a do všeho se deroucí stát postavený na regulacích, centralizaci a dozorem (přinejmenším) nad veškerými svobodami jednotlivce. To jsme již přece zažili a ačkoliv to bylo v daleko drsnější formě, zatím mne nic nepřesvědčuje, že by budoucí Evropská socialistická byrokratická federace  podobného stavu nebyla schopna dosáhnout, či nedosáhne. (Někteří již to dnes říkají nahlas, viz včera Britský premiér). Takže v tomhle se od svého soupeře neliší. Sečteno a podtrženo, Zemana nemůžu, knížete nechci.

J. Boleslav 24.1.2013 11:11

Re: Nechte Štěpánka.

Však se kníže sám taky k pravici ani levici nehlásí. Považuje toto dělení za překonané. Tím neříkám, že bych s ním v tomto ohledu souhlasil.

P. Rajman 24.1.2013 9:22

Politruci z "vokovické Sorbony"

už zase svolávají do průvodu.

O. Uživatel 24.1.2013 9:18

Uživatel požádal o vymazání
L. Kobylka 24.1.2013 9:11

Zbytečný článek,

který ma nahlodat či přechýlit nerozhodnutého. Někdo to tady přede mnou hezky napsal. Z těch dvou raději tu neznámou. Jsem royalista,tak že na začátek to není špatné a držím palce.Trochu kulturnosti a nadhledu patří k trůnu.Zeman má jen po špetce od každého. Už ztrácí nátěr a leze na vrch co je pod pozlátkem. Hezký den LK