23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Touto zemí zmítá dobročinnost na entou

Vytýkám předem před závorku, že nejsem žádný asociál a jsem stoupenec mecenášství i filantropie a nemyslím si, že všichni lidé s problémy, zejména ekonomickými, jsou výhradními viníky svého stavu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 11.1.2019 16:04

Re: A ještě, to potvrzení o příjmu zabraňovalo tomu, aby

:-)

J. Krásenský 11.1.2019 16:17

Re: A ještě, to potvrzení o příjmu zabraňovalo tomu, aby

Zákony proti lichvě platily za habsburků i za 1. republiky.

M. Prokop 11.1.2019 16:21

Re: A ještě, to potvrzení o příjmu zabraňovalo tomu, aby

A taky nefungovaly.

V. Petr 11.1.2019 20:40

Samozřejmě, že nefungovaly 100% ale VĚTŠINOU

FUNGOVALY.

Nevím o státě, kde by byla zločinnost nulová...

V. Petr 11.1.2019 20:53

Nevím, jak je chráněn severokorejský lid, já bych řekl,

že skoro vůbec.

ALE v Husákově Československu neexistovalo NIC na způsob současných exekutorů. Zločinnost, včetně lichvářů podsvětí samozřejmě existovala, ale byla v rámci zločinnosti, asi srovnatelné s dnešní.

Samozřejmě, že existovali i gambleři, ALE ne oficiální a takovéto dluhy nebyly ze zákona vymahatelné (slyšel jsem o takovém případu).

TOTO by vůbec nemuselo existovat ani dnes, současný stav je ovšem důsledkem korupce a klientelismu. A PROTO se voliči odvracejí od tradičních stran, ty totiž DOSTATEČNĚ PROKÁZALY, že nic zlepšit NECHTĚJÍ!

V. Pokorný 11.1.2019 9:47

Stačí se podívat, kdo vede a šéfuje socanům.

Vesměs tzv. porevoluční generace. Takže asi tak. No a samosebou vymýšlejí ptákoviny. Protože nevědí kudy a kam. Jsou také jen posluhy a poskoky zájmových tlup a EU. Ty jakoby snahy pomoci občanům jsou od nich jen zástěrka k zajištění si svých pozic. A vedení je tak na kopanec.

P. Lenc 11.1.2019 10:39

Re: Stačí se podívat, kdo vede a šéfuje socanům.

Tak nějak.A čím dál víc jsou v těch pozicích zakopaní a to i díky komunistům.Ono je vůbec tragikomické jejich politické lavírování.Ano s ANEm bez Babiše, poté i s Babišem a nakonec s komunisty. Politika hodná lidovců, nemluvě o jejich "návrzích".

J. Chaloupka 11.1.2019 9:36

Možná, že největší problém sociálních demokratů je ten,

že splnili vše, co se v 19. století zavázali prosazovat: např. osmihodinovou pracovní dobu, zákonnou dovolenou, nemocenskou atd. a teď si prostě vymýšlí, jak dál, aby měli svá křesílka zajištěná.

P. Zinga 11.1.2019 9:50

Re: Možná, že největší problém sociálních demokratů je ten,

Pane Chaloupku, zčásti máte pravdu, ale ten rozpor mezi kapitálem a prací nezmizel, spíše se prohloubil. Ale socani si našli novou klientelu a podle toho dopadli. Po zásluze.

K. Janyška 11.1.2019 9:27

Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

lidem jednoduchým. Tak se není čemu divit. Kde jinde by mohli získat volební hlasy ? U boháčů ? To těžko. Jen u nezodpovědných příživníků... Dzp.

L. Harvánek 11.1.2019 9:41

Re: Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

O těch nezodpovědných příživnících mám trochu jiné mínění. Nezodpovědnými se stali díky nezodpovědné a prolhané reklamě a zákonům vytvořeným pravicovými vládami s tím , že společnost se postará o ty, kdo toho sami nejsou schopni. Trochu se to nepovedlo, společnost se nestará v první řadě o ty, kteří pomoc potřebují, ale především o ty, kteří mají tu drzost požadovat něco,co by si měli obstarat sami. Takže ti skutečně potřební živoří. A pokud jde o volební hlasy, volební kampaně jsou dneska slevovými reklamními letáky nabízejícími podřadné a předražené zboží.

K. Janyška 11.1.2019 10:02

Re: Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

Vidím, že patříte mezi nezodpovědné... Dzp.

P. Lenc 11.1.2019 10:41

Re: Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

Takže za to mohou zákony vytvořené pravicovými vládami?A můžete mně ty "zákony" připomenout?

E. Pawlica 11.1.2019 15:53

Re: Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

Společnost se nemá co starat. Starat a spoléhat na své síly a schopnosti se má především každý sám. To ví i každý prvňáček- Ten se taky musí naučit číst, psát a počítat nejdřív sám, paní učitelka mu může být nápomocna pouze při vysvětlování co které písmenko a číslice znamenají, čímž to končí, číst a počítat za něj všechno, co se mu kdy dostane do rukou, nikdy nebude ...

J. Krásenský 12.1.2019 4:29

Podvod hlupáka není ospravedlnitelný hloupostí podvedeného.

Je to trestný čin jako každý jiný.

Před téměř dvaceti lety sháněla moje žena práci, kde mohla, ale se dvěma často nemocnými dětmi to bylo obtížné. Ve schránce se nám objevil leták, že zavedený bankovní dům hledá nové zaměstnance pro finanční poradenství. Manželka si domluvila schůzku, ale trvala na tom, abych se jí také zúčastnil. Nábor probíhal v jedné kavárně a zástupkyně firmy vysvětlovala principy podnikání. Jako jednu z hlavních (snad konkurenčních) výhod uváděla, že k udělení půjčky nezkoumají finanční situaci klienta. Tehdy jsme se zvedli a odešli. Reklamu na půjčky této banky dosud vídám v televizi.

Příčinou takového množství dluhů a exekucí není jen nezodpovědnost dlužníků, ale také – v nejlepším případě – nezodpovědnost věřitelů, ačkoli vývoj a řada soudních kauz dovoluje předpokládat, že věřitelé půjčují právě s vědomím většího zisku z penále a exekučně zabaveného majetku. Soudy pak vynášejí rozsudky k naplnění zákona a nikoli spravedlnosti, přehlížejí jasně podvodná jednání věřitelů s tím, že to dlužníci koneckonců podepsali.

P. Zinga 11.1.2019 9:51

Re: Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

Janyško, co blbnete? Anebo je to provokace?

K. Janyška 11.1.2019 10:03

Re: Sociální demokraté jsou lidé jednoduší a slouží

Je to holá pravda... Dzp.

P. Selinger 11.1.2019 7:53

Ne všichni si za to mohou sami,

znám případ, v němž za dluhy mohou nesmyslné zákony z doby vlády

sociální demokracie,která ve svém boji proti živnostníkům stanovila

podle Nařízení vlády č. 339/2009 Sb. ze dne 16.9.2009, kde výše všeobecného vyměřovacího základu z 23 280,- Kč minimální odvod pro OSVČ bez ohledu na jejich skutečné příjmy,

a kdy dotyčný živnostník z objektivních důvodů těchto příjmů nedosahoval, jeho

dluh narostl o penale a úroky do nesplatitelné výše.

P. Grigar 11.1.2019 8:53

Re: Ne všichni si za to mohou sami,

.. podobný případ znám ze svého okolí, naštěstí šlo o mladého chlapa, kterému rázný otec včas vrazil pár facek, ukončila se živnost, mazal makat do pracovního poměru a dluhy jednorázově pomohli splatit rodiče, neúspěšný živnostník jim potom z každé výplaty splácel jejich bezúročnou půjčku.

Ovšem nevidím jediný důvod, proč by se měl kdokoli podílet na krytí cizích dluhů nedobrovolně, jako daňový poplatník. S takovou můžeme taky za pár let vyplácet Altnerovy dědice.

Neexistuje nic takového, jako oběd zadarmo.(anglické přísloví)

P. Selinger 11.1.2019 15:37

Re: Ne všichni si za to mohou sami,

a není to jasný důvod, proč nikdy nevolit ČSSD ?

P. Grigar 11.1.2019 16:12

Re: Ne všichni si za to mohou sami,

.. nikdy jsem důvod k její volbě nehledal. I když jsem uznával, jakým způsobem tuhle stranu dokázal postavit na nohy Miloš Zeman. Po něm přišli už jenom pleticháři.

A. Stárek 11.1.2019 7:49

Kdepak dobročinnost

ČSSD nemá pro voliče ani zajímavý program, ani osobnosti. Ty jejich návrhy jsou jen zoufalé pokusy najít sem tam něco, co když budou naoko prosazovat, tak jim to přinese pár procent hlasů, potřebných k tomu, aby vůbec zůstala parlamentní stranou. Takže vyškrabují ze všech koutů a přebírají stokrát přebrané,

L. Novák 11.1.2019 2:53

...bych zakázal reklamy na všechny druhy půjček...

To je stejné, jako by někdo chtěl zakázat lidskou blbost. Ti, co si půjčit chtějí, aktivně vyhledávají toho, kdo je ochoten jim půjčit. Dokud ho nenajdou...

V. Braun 11.1.2019 1:19

Souhlas a autorem

"Když nyní napíši, že bych zakázal reklamy na všechny druhy půjček,

omezil zrůdné pravomoci exekutorského byznysu a přijal velmi účinný

(nikoli bezzubý) zákon o lichvě, vrhnou se na mě zastánci „svobody“."

No nevím jak ostatní zastánci svobody, ale já se klidně pod petici toto požadující podepíšu. Je smutné, že o návrhu zákazu reklamy na půjčky občas mluví jen komunisté, když celkové škody jsou jistě srovnatelné s kouřením a kde je reklamy na cigarety konec, že.

J. Strakoš 11.1.2019 5:50

Re: Souhlas a autorem

Zákaz reklam na půjčky bude asi stejně tak účinný jako zákaz reklam na kouření. Buď budeme nějaký jev považovat za škodlivý pro společnost a zakážeme jej jako takový (například vraždu nebo krádež) a tím pádem i nabízení takového zboží nebo služby nebo nebudeme jev za škodlivý považovat (třeba ty půjčky) a prostě se s smíříme, že jej někdo bude i propagovat. Jinak se jedná o čiré pokrytectví a cesta ke zboží nebo službě se najde - ty cigarety se nakonec stejně nějak koupí.

Když už by chtěl někdo něco zavádět, podpořil bych veřejný, autorizovaný, seznam lidí v exekuci. A pokud by někdo půjčil člověku, který byl v době půjčení na seznamu, stát by vymáhání ihned zastavil. Podnikání lichvářů by tak nesponzorovali daňoví poplatníci.

R. Langer 11.1.2019 6:19

Re: Souhlas a autorem

A kde je po zákazu reklam na kouření konec kouření? Nikde, takže asi tak.

M. Prokop 11.1.2019 12:42

Re: Souhlas a autorem

Zákaz reklamy (na cigarety i půjčky) je jak prdnutí do větráku.

J. Jurax 11.1.2019 1:03

"Nepochopím, proč dnes oslňují nápady z teorií nezodpovědných a nerozvážných populistů." píše se v článku o sociálních demokratech.

Inu proč - jsou to holt moderní sociální demokraté, dobroserní a na sprostý lid seroucí. Akorát potřebují být zvoleni, aby zůstali u moci, koryt a penězotoků.

P. Kmoníček 11.1.2019 8:15

Re:

Ano, oni moc dobře vědí, že nabízejí nesmysly, které jim přinesou od lidí méně inteligentních hlasy. Ale ty hlasy jim zároveň přinesou fleky a korunky. A to je pro lotra důležité !