25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kot 23.4.2009 10:57

Názor exministra Tomáše Hradílka, část 5.

Je jím Jan Paroulek, důstojný, moudrý a těžce nemocný starý pán. Jeden z těch, ke kterým bychom se všichni měli chovat s tou nejvyšší možnou úctou. V jednotkách francouzské armády bojoval proti nacistickému Německu, v padesátých letech prožil deset roků jako jáchymovský a mírovský mukl. Je nositelem řady vyznamenání, včetně francouzského Řádu čestné legie. Pan prezident Václav Klaus ho povýšil do hodnosti brigádního generála. A na takového člověka si Hučín se svými kumpány dovolil naházet pomlouvačnou špínu jenom proto, že se na adresu Hučína vyjadřoval otevřeně a značně kriticky. Panu generálovi a jeho milé paní tak ztrpčil léta stáří. Proto jsem se rozhodl Hučínovi vyjádřit otevřený nesouhlas a společně se signatářkou Charty 77 paní Dolores Šavrdovou jsem nabídl plukovníku Pščolkovi v jeho při s Hučínem svědeckou podporu.Ten narcis Hučín umně zneužívá demokracii ve svůj prospěch. Z některých médií si udělal svou služku. Je to psychologický terorista, který flašinetovou demagogií, věčným pomlouváním a špiněním těch, kteří ho mohou ohrozit, vytváří kolem sebe v součinnosti se svými příznivci atmosféru strachu.

Kot 23.4.2009 10:57

Názor exministra Tomáše Hradílka, část 4.

Nálepkování, špinění, osočováníSvé názory na kauzu „Hučín“ jsem nezveřejňoval, neboť jsem mu nechtěl v době, kdy mu hrozilo potrestání, ještě více přitížit. Když jsem však zjistil, že se chce pohojit na čestném policistovi Pščolkovi, který pouze dobře dělal svoji práci, nastal obrat. Panu Pščolkovi jsem vyjádřil morální podporu a nabídl pomoc. O rozsahu a způsobu této pomoci rozhodlo i mé seznámení s jedním vzácným člověkem z Přerova. Již dříve jsem věděl, jak hanebně se Hučín chová k lidem, kteří ho dokážou kritizovat či pochybují o jeho nevině. Pro něho je jediným kritériem vztah k jeho osobě. To, co jsem tak nesnášel v letech normalizace, to věčné nálepkování, špinění a osočování lidí s odlišným názorem, Hučín nyní, v době svobody, beztrestně zdokonaluje. Týká se to i výše zmíněného přerovského občana.

vlasta.232 23.4.2009 10:57

PRO ZNAČKU KOT

Pokud chcete bolševiku někoho urážet- přestante psát nekonkrétně! Když položím otázku:: v čem spočívala trestní činnost pana Hučína- jsem si jista na 100%- že neodpovíte jediným konkrétním slovem- komouši odporný!

Landys 23.4.2009 10:56

Re: Trochu od věci, ale nedá mi to !

>-Ono by to možná nebylo až tak podezřelé, kdyby těch vlajkonošů oněch úspěchů nebylo tak mnoho. Na tak malý státeček je těch Kožených, Krejčířů, Pitrů ..., na dobrý vkus trochu příliš. Sdělte, zda tyto jedince a jim podobné (jestli budete mít zájem, připravím vám večer jejich podrobnější výčet), považujete za ony vysokoškolsky vzdělané, podnikavé, chytré, pracovité a úspěšné občany. Některé z těchto vlajkových lodí našeho úspěšně se rozvíjejícího tržního hospodářství pod vedením ODS, už o naše občanství ani nějak moc nestojí, jestli jste stihl postřehnout. >- 

Kot 23.4.2009 10:56

Názor exministra Tomáše Hradílka, část 3.

Tu žádost o omilostnění připravoval jeho obhájce a můj někdejší velký přítel JUDr. Stanislav Devátý. Také na mne apeloval, abych ho v jeho snaze podpořil. Vůbec se však nezajímal o důvody, kvůli kterým jsem to odmítl. Myslím si, že on také tuší, že Hučín ty přerovské výbuchy zavinil. Proč ho přesto neustále obhajoval, nevím. Zřejmě jsem se v něm zmýlil.Někdy ke konci Hučínovy vazby mi telefonoval bývalý ministr vnitra a někdejší senátor Jan Ruml. Ohledně celé kauzy jsme se prakticky shodli. Ruml prohlásil, že Hučín má ty výbuchy zřejmě na svědomí, neboť mu to na základě analýzy odposlechu potvrdil Honza Kubice. Ano, ten plukovník Kubice, kterého by současné vedení ČSSD nejraději poslalo do horoucích pekel. Ostatně ani tehdy mu premiér Zeman nebyl nikterak příznivě nakloněn. Považuji to za velkou trhlinu v konspiračních úvahách senátora Jaromíra Štětiny, které nedávno publikoval v LN. Zřejmě se ho Bůh rozhodl potrestat, a proto ho v případě Hučína nejprve oslepil.

kmotrdrobek 23.4.2009 10:55

Re: hmm

Ano, o tom to je. Bohužel tyto vlastnosti se u nás stávají kvalifikačními kritérii pro vstup do politiky.>-!!!!

Kot 23.4.2009 10:55

Názor exministra Tomáše Hradílka, část 2.

Když na přelomu milénia došlo v mém okresním městě, v Přerově, kde on bydlí, k několika výbuchům a Hučín byl záhy zatčen, obával jsem se, že má ty výbuchy na svědomí. Abych rozptýlil své jisté pochybnosti o oprávněnosti jeho trestního stíhání, využil jsem osobních kontaktů a svého někdejšího politického postavení k získání nadstandardních informací, zejména z policejních zdrojů. Ty byly naprosto dostačující k tomu, aby se má obava, že Hučín je iniciátorem těchto výbuchů, změnila téměř v jistotu. Mediálně živenou teorii o komplotu starých struktur a levicových politických stran proti neohroženému Hučínovi jsem vnímal jako účelovou obranu nečestným útokem. Koncem září roku 2001 jsem na základě žádosti prezidentské kanceláře napsal prezidentu Havlovi dopis, ve kterém jsem mu nedoporučil udělit Hučínovi milost a sdělil jsem mu, že nejlepším řešením je transparentní soudní proces.

Kot 23.4.2009 10:54

Názor exministra Tomáše Hradílka, část 1.

Vmoravském vydání LN ze dne 27. června 2007 v článku o sporu bývalého pracovníka BIS Vladimíra Hučína s někdejším vysoce postaveným policistou plukovníkem JUDr. Jiřím Pščolkou (Soud zamítl Hučínovu žalobu) byl citován také výrok, který jsem pronesl v soudní budově: „Vladimíra Hučína znám dobře dvacet let a většího gaunera jsem neviděl.“ Chci čtenářům objasnit důvody, které mne k takovému vyjádření vedly.

S Vladimírem Hučínem jsem se z jeho popudu seznámil koncem osmdesátých let. Ve snaze odradit ho od jeho „svérázných“ způsobů odporu proti totalitě jsem ho zapojoval do činnosti nezávislých občanských iniciativ. V roce 1989 u mne signoval Chartu 77. V devadesátých letech naše kontakty postupně zřídly na minimum. Odpuzovaly mne některé jeho politické názory a postoje, zaráželo mne jeho profesně nezodpovědné vystupování v médiích a pociťoval jsem, že ho práce v BIS deformuje.

Mou kritiku nepřijímal.

kmotrdrobek 23.4.2009 10:52

Další akce

Aféra Hučín byla další kvalitně zpracovanou reportáží Dalibora Bártek, tehdy ovšem na objednávku komunistů. U spousty svých kolegů novinářů se tím Bártek odepsal, ale jinde zase stoupl na ceně.>-!!!!

Kot 23.4.2009 10:52

To je Hučín!!!

Přečtené příspěvky zde mě přesvědčily,že o Hučínovi nikdo z diskutujících,bohužel ani autor,neví nic.Vyprovokuji asi spoustu lidí,ale musím trvat na tom,že Hučín byl jen přerovský povaleč,dacan a kriminálník,kterému se podařilo po listopadu prodat společnosti některé své výtržnosti jako činy,zaměřené proti tehdejšímu režimu.Pro ty,kteří jej dnes oslavují a kteří;i když to nepředpokládám,by snad chtěli zjistit pravdu o této tragické záměně,doporučuji zjistit od pamětníků podrobnosti o vztahu jeho matky a tehdejšího tajemníka OV KSC dr.Novosada,mnohé by  bylo možné zjistit na tehdejším přerovském zemědělském učilišti,kam byl jako absolutně neupotřebitelný, přijat právě na  zádladě intervence dr.Novosada a odkud byl po roce,jako snad jediný žák za celé období existence učiliště ,vyloučen.Hučín je exemplárním  případem neslýchané manipulace,ve které roli užitečných idiotů hrají media a zapšklí hýkalové,typu autora článku.Skoda,že nemohou být zveřejněny  spisy Hučínových předlistopadových trestních věcí - bylo by hned o jednu legendu méně.;-D;-D;-D

S.P.Q.B 23.4.2009 10:51

Re: Více Hučínů to chtělo

  Pokus o útok trhavinou je určitě teroristický čin..

Ale, měli jste naděláno v kalhotách,že bolševíčku? Byli jste zvyklí na ustrašené stádo a najednou tohle.

A pamatuješ,jak vám v Příbrami odstřelili Gottwalda?Jen botky z něho zbyly.

cobaya38 23.4.2009 10:51

Je vidět,,

že většina zdejších diskutérů je hodně moc nedovzdělaných (viz pravopisné chyby), nedostatečně nebo jednostranně vyučených v dějěpise nebo chyběli ve škole, když se „to“ probíralo nebo jsou dementní od přírody. Jinak by nemohli plivat po člověku, který pro tu

pravdu, kterou obhajuje, hodně vytrpěl a které tato spodina ani není schopna pochopit.

Článek pana Hučína, před kterým já pokaždé smeknu, je pravdivý od prvního do posledního

písmene. Bohužel. Kdybych nebyl nemocen, emigruji i ve svém stařeckém věku okamžitě.

Kot 23.4.2009 10:51

Re: Více Hučínů to chtělo

Z politických důvodů nebyl odsouzen.

Kot 23.4.2009 10:50

Re: Více Hučínů to chtělo

R^R^R^

Kot 23.4.2009 10:49

Re: hmm

Nebezpečí nejsou komunisté či neonacisté, které stejně generuje neřešení cikánských a jiných problémů ve společnosti. Nebezpečím je hloupost a nekompetentnost. :-)

kmotrdrobek 23.4.2009 10:48

Re: hmm

 Lidé mnohdy ani neví, na co nadávají. Nemám rád skiny, nácky, ani anarchisty, ale měl bych mít důvěru ve státní aparát, který bude řádně plnit své povinnosti a mimo jiné ochraňovat mne a ostatní slušné lidi před zneužíváním sociálních výhod, kriminalitou i násilím. A jestli například chci kritizovat Dělnickou stranu, musím se o ní napřed něco dozvědět, abych nedopadl jak zelená Kačka s biomasou. Doporučuji všem se informovat. Já jsem tak učinil, a můžu klidně říci, že nemám rád DS.>-!!!!

Kot 23.4.2009 10:47

Hučín páchal zcela jednoznačnou trestnou činnost! Jednoduchou, dobře zadokumentovanou!

Každý jiný, by byl na jeho místě ihned odsouzen, ne však on. Jako chátrista stojí nad zákonem a ještě o morálce káže. Je to absurdita dnešní doby, holt jsme někde v ranných padesátých létech. ;-D;-D Snad budeme někdy právním státem. :-)

Ouvej 23.4.2009 10:23

Re: Trochu od věci, ale nedá mi to !

Vy jste asi stížnosti na daně v severských státech nezaznamenal, ale to neznamená, že máte pravdu. Velká část úspěšných obyvatel těchto států úmyslně mění občanství a přesidluje do daňových rájů. Takže tyto "severské ráje" v současné době mají narůstající problém s pokrytím výdajů na nákladný sociální stát, přitom v nich vzrůstá počet neúspěšných a nepřizpůsobivých zatímco úspěšní a chytří odcházejí!

Stejně dopadají vpodstatě všechny "sociální" státy, které se snaží brát podnikavým, chytrým, pracovitým a úspěšným občanům a živit ty pasivní, s nižším vzděláním, líné a neúspěšné. Tyto státy totiž otevřeně ukazují, že v nich nikdo nemusí nést odpovědnost za svá chybná rozhodnutí, za svou lenost.

Dříve ke slušné morálce patřilo, že občan je hodnocen podle toho, jak úspěšný je a tím přispívá k prosperitě společnosti. Dnes je takový úspěch v čechách považován za podezřelý a prosperita společnosti nikoho nezajímá, jen co se z ní dá vyždímat pro sebe.

beldor 23.4.2009 10:17

hmm

20let mame v parlamentu komunisty a najednou zacne nekdo strasit nebezpecim neonacismu?Kdyby to nebylo smutny tak je to az smesny...Kvuli par holohlavejm volum je zase o cem psat , prehodime tema a dulezity veci muzeme zamest pod koberec:-/Rv

Malý Aston 23.4.2009 10:11

Tak nevím jak bojovat proti vládě komoušů a socanů!

Pomaloučku,potichounku se zase dere KSČM a strana soudruha Fierlingera k moci. Tak začínal i Kléma. Sliboval blaho,pořádek a prosperitu a žádné sociální rozdíly a kdo to nechápal tak provaz,kriminál a aby se nemusel starat o každého ještě nás obehnal ostnatým drátem do jednoho velikého kriminálu a bachaře dělala Národní Fronta řízená ÚV KSČ a Stb. Nebo jste již všichni zapomněli jak to tady bylo? A Vy požadujete aby tady byl pořádek?Kdo ho má udělat? Soudci kteří soudili za komančů? Policie plná starých soudruhů? Státní zástupci rozděleni jako celá společnost  50 na 50?  Nebo snad karieristé nové Letní vlády? Tedy karierní odborníci aby se někdo neurazil. Kde vznikla jejich kariéra a v jaké straně byli aby tu karieru mohli dělat? Není síla v této zemi aby napravila to,co se zanedbalo po roce 1989. Jak KSČ,tak i strana Socialistická v čele s Kučerou a Paroubkem a strana Lidová měla být zrušena a čelným představitelům vypálena na čelo značka " Kolaborant KSČ" Ale zřejmě ani to by nepomohlo.;-)

Fidel 23.4.2009 10:06

Re: Tento pán utekl z psychiatrie?

Zato ten Tvůj věcný příspěvek je důkazem, že příroda produkuje ledacos i to, po čem je ho.no!(Y)

Fidel 23.4.2009 10:01

Re: Více Hučínů to chtělo

Hlavní je, že Langer je správný chlap na správném místě.

stará stanová kůže 23.4.2009 9:48

V jednom má Hučín pravdu

BIS lze hodnoti přímo s Wiliamem Shekaspearem

V čem je prohnaný, ne-li ve všem.

V čem je počestný,  ne-li v ničem.

W 23.4.2009 9:34

Re: Více Hučínů to chtělo

Říkal stydět ! Já se zrovna dívám na záznam z TV. Stalo se to dne 24.1.2002. S odstupem času se ptám jak je možné, že takoví gauneři jako je Gross se mohou dostat do vedoucích pozic.  

W 23.4.2009 9:28

Re: Více Hučínů to chtělo

Ivane dej si nějaký uklidňující lék. Tvoje neznalost věci je nebetyčná. O vině Hučína rozhodovaly veškeré soudy a věř, že dělaly vše možné, aby to Hučínovi ztížily. Tímto svým nenávistným hodnocením jenom ukazuješ, co jsi zač. Hučín samozřejmě mohl držet hubu a krok a měl by se dnes jako prase v žitě.   

xtl 23.4.2009 9:27

Re: Více Hučínů to chtělo

Gross tehdy neříkal "stydět", ale "vidět" nebo "divit", také si to již přesně nepamatuji.

Ivan 23.4.2009 9:16

Re: Více Hučínů to chtělo

Pokus o útok trhavinou je určitě teroristický čin (každý terorista je samozřejmě přesvědčen až do obětování svého života o tom, že bojuje za správnou věc). Takže Hučín se bezesporu dopustit zločinu a jen z politických důvodů (že ke svému zločinu dodal vhodnou legendu) nebyl nakonec odsouzen.

Dušan Streit 23.4.2009 9:14

Extrémismus je nástrojem mocných

Boj se vede jen na oko a při excesech:

http://streit.blog.idnes.cz/c/80701/Extremismus-mensin-nastroj-mensiny-vyvolene.html

Ivan 23.4.2009 9:14

Re: Tento pán utekl z psychiatrie?

Pokud jste na to došel úvahou, zajímala by mně. Je někdy užitečné zkoumat, jak lidé docházejí k určitým závěrům. (I u oné paní posedlé obsedantní myšlenkou bylo zajímavé zjišťování, jak u ní ta myšlenka o zločinnosti vyoperování mandlí vznikla.)

W 23.4.2009 9:06

Re: Křivda

Milý pane "Hovorko" . Abych Vás snadno přesvědčil o tom, že tady píšete nepravdivé a polopravdivé informace, doporučuji Vám si přečíst knihu "Vladimír Hučín, není to o mně, ale o nás" a také případně nahlédnout do rozsudků o této kauze. Nevylučuji ale i to, že jste někým záměrně dezinformován. ;-€