16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Topolánek & LUI

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 29.3.2010 20:15

Článek odpovídá realitě

Mrzuté je, že vskutku v nejvyšších patrech naši politiky se vytratila důstojnost. Bohužel po převratě se transformovala pouze ekonomika, ale duchovno nikoli. Mentalita zavedená v dobách totality zůstala stejná a bude to hodně zdlouhavé řešení.

J. Matlas 29.3.2010 15:39

Autorovi

Pěkně jste to napsal, četl jsem to jedním dechem, ale prudce s vámi nesouhlasím, když strkáte Paroubka do jednoho pytle.

M. Matoušek 29.3.2010 11:33

Politik

Kolik máme skutečných politiků a nikoliv těch,kteří to o sobě prohlašují?Politik nemůže být hulvát,politik nemůže ani okatě podvádět,politik musí ovládat diplomatický slovník,politik nemůže mít škraloup z minulosti.Politik musí mít především na zřeteli prosperitu většiny národa a státu,nikoliv mít na prvním místě svoji kapsu.

F. Kusák 29.3.2010 13:14

Re: Politik

A ještě dělat za průměrný plat. Jo, jo svatá pravda, ale kde takové lidi vzít. Takže ten Váš je názor OK, ale kulhá realizace. Takže vlastně je ten názor o ničem. A názor o ničem je zbytečný. A když je něco zbytečné, tak je ztrátou času se tím zabývat a lépe dělat něco jiného.

R. Sedláček 29.3.2010 14:29

Re: Politik

Ale jsou takoví lidé. Jsou v ODS i v ČSSD. Dokonce jsou ve všech stranách. Jenže tito lidé pracují. Ne zrovna třeba ve fabrice, ale na obecním úřadě, okrasním sekretariátu. Pracují poctivě a celá léta pro svou ideu, sousedy a stranu. Jenže nejsou dostatečně sprostí a bezcharakterní, aby se dostali vysoko. Pak přijde takový Šlégr, dá půl miliónu a jde do poslanecké sněmovny téměř dřív, než se stane členem strany, za kterou byl zvolen. A chudák poctivý Venca, či Franta zase utře, místo aby byl odměněn za dlouholetou práci. Kde se v nejvyšší politice vzaliyty rychlokvašky bez jakékoliv zkušenosti profesní, nebo životní, které šly do nerjvyšších pater rovnou ze školy. (Benda, Sobotka, Hamáček, Hašek, Tejc, atd)?

P.S. to je třeba vidět-Jistoty.ČSSD

M. Stuchlik 30.3.2010 7:32

Re: Politik

No, zrovna na státních úřadech plných bývalých komunistických úředníků vyznačujících se arogancí a pocitem ukřivděnosti se ta oduševnělost, rozvážnost, moudrost bude hledat dost obtížně. A o ČSSD platí totéž. Za řečma o sociálnu se zkrývá snaha o návrat socialismu a moci pro ty co vždy lezli komunistům a okupantů do ....

V. Brož 29.3.2010 11:17

Moc prosím autora

Moc prosím autora, aby nesrovnával Toplánka s Paroubkem. Topolánek a celá ODS je co se týče arogance, vulgarity, kulturní a intelektuální zabedněnosti o 10 koňských délek vpřed vůči ČSSD. Na Paroubka máte jen ten případ, kdy se při grilování novináři uřekl, že i když se rozvede bude mít dostatek peněz na placení svých závazků. ČSSD není opravdu, ale opravdu jako ONI. Vzpomeňte jen když si Topol, dnes řečený Emil vezl domů synka jak pěstí pěstil mravy hrubiánského reportéra, který se snažil synka vyfotit. A to Emil na sobě tričko s číslem 18. To v rámci boje proti pravicového extrémismu. Nebo si pamatuji jak Julínek nechtěl před kamerami k mikrofonu presidenta ČLK. Ten ho musel obejít, protože mu Julínek svou mohutnou postavou neuvolnil cestu. Nebo co předváděli v době předsednictví ČR v EU. Nebo jak nahráli a darovali servilní písničku Bushovi. Nebo jak si vyvěsili bilbordy v Chorvatsku. To Emil ještě v žertu prohlásil, že tam chtěl být bez. Pravděpodobně vzpomínka na Berslusconiho vilu. Nebo, když v rámci volební kampaně používají Vaclava Dobráka a Marii Slušnou. Prý to jsou typičtí voliči ODS. To je obdivuhodná nekritičnost. Já si neumím představit ODSáka jako dobráka a slušného. Vždyť je to v přímém rozporu s jejich ideologií. Ta přeci stojí na jejich pověstných třech principech, zde jsou: Neznají špinavé peníze, O peníze jde až v první řadě a Neviditelná

ruka trhu. Nedovedu pochopit jak mohou být dobráci a slušní, když  jim to výše uvedené principy zakazují.

V. Kraus 29.3.2010 11:44

Re: Moc prosím autora

Topolánek by se s Paroubkem opravdu srovnávat neměl. Přímo na křtu knihy Jiřího Paroubka "Evropa a svět očima sociálního demokrata" v říjnu 2008 zastřelil jeden Paroubkův známý (Bohumír Ďuričko) jiného Paroubkova známého (Václava Kočku mladšího). Jinak předchozí aktivity obou zmíněných osob byly krajně problematické. Až tak velký průšvih zas Topolánek nikdy neměl. Určitě však namítnete, že je to ale jen tím, že Topolánek dosud nenapsal žádnou knihu. 

V. Brož 29.3.2010 11:52

Re: Moc prosím autora

Máte nějakou indicii nebo důkaz, že za to Paroubek mohl? Topol nikdy žádnou knihu nenapíše.

V. Kraus 29.3.2010 11:57

Re: Moc prosím autora

Za tuto konkrétní vraždu samozřejmě Paroubek nemohl. S takovýmto typem lidí se ale Paroubek stýkal a oni přišli na křest jeho knihy !!!

V. Brož 29.3.2010 12:17

Re: Moc prosím autora

Aha, už Vám rozumím. On přeci mohl za to, že se Ďuričko opil a v afektu zabil Kočku. To opravdu měl Paroubek vědět. To byla osobní tragedie a ODS to zpolitizovala. Já myslím, že časem na Paroubka vytáhnou, že má špatný třídní původ, už jenom tím, že se narodil před listopadem 89 a dělal v RAJi.

J. Stejskal 29.3.2010 23:48

Re: Moc prosím autora

Když někdo někoho zabije, vždycky je to tragedie. Ale "osobní" přestává být v tom okamžiku, kdy se to stane na křtu knihy expremiéra. Vám to fakt nevadí, jaký lidmi se obklopuje? Tím nechci říci, že by se mi líbili lidé, kterými jsou obklopeni někteří z ODS. Ale proboha, tohle není soutěž o to, kdo má horší známé, nebo je sám větší hajzl. Tohle je o tom, že hajzlové nesmí být ani na jedné straně. Jako je v ODS neomluvitelný Dalík, v ČSSD Kočka. Přestaňte soutěžit, kdo ho má většího (menšího), sakra!

J. Stejskal 29.3.2010 23:51

Re: Moc prosím autora

A mimochodem, když to bagatelizujete a mluvíte o "afektu". Máte hodně takových známých, kteří by to dokázali? A neříkejte, že člověk nikdy neví.

J. Anděl 29.3.2010 9:48

nevidím, neslyším, nemluvím

Článek mi přijde dobrý.

Jen poznámka k myšlence, ke které mě inspiroval závěr článku: ano, burani se časem naučí nechovat se jako burani, podobně, jako přestali nosit fialová saka. Autor sám píše, že mají ale pořád fialová saka v hlavách a ve slovech. Časem jim tedy zmizí i ze slov.

Jestli s tím ale poroste jejich morální kredit a rozhled, nebo zda za tím bude lze hledat jen pečlivější dodržování etikety (a to není a nikdy nebylo totéž), toť otázka. Nicméně estéti si oddychnou. "Zlo" nebude tak na očích. A tím nechci říct, že si myslím, že je pan Macek estét. Ale chci tím říct, že efekt zametání pod koberec je podstatou politické korektnosti.

J. Anděl 29.3.2010 9:51

Re: nevidím, neslyším, nemluvím

Ještě bych podotkl, že fialové sako není chyba charakteru, nýbrž vkusu. To spolu může někdy jít ruku v ruce, ale nesouvisí to spolu nikdy.

R. Svoboda 29.3.2010 9:20

Není to ale trochu vzdálené ?

 Když jsem četl první verzi toho, co Topol údajně řekl, zhrozil jsem se!

Jenže když jsem viděl video a slyšel ty "homofobní" výroky celé, tak musím uznat, že to je jen zobecnění pravdy.

 Topol se chová a mluví hruběji ,než je zvykem mezi ostatními politiky , jenže My v současné době potřebujeme člověka, který nahlas pojmenuje problémy země, aby je bylo možno začít řešit.

Z tohoto pohledu na celou kausu pohlížím jako na pokus Řešení za každou cenu zabránit!!

J. Veselý 29.3.2010 6:39

Souhlas

Naprostý souhlas - vládne tu skupina zbohatlíků kteří nemají vůbec úroveň. Tím že šli do nějakých funkcí automaticky přijali i to co píši pode mnou - musí si hlídat kdy kde kam. Krásně o tom mluvil pan Baťa - nejde o krizi z nedostatku peněz, ale o krizi morálky a tam nahoře je jí ještě míň. Nakonec to vymysleli už soudruzi v SSSR - když chceš zničit národ znič mu morálku a to se u nás soudruhům povedlo. 

R. Sedláček 29.3.2010 5:45

obecné moralizování

Ono se o tom hezky píše, ale být v pozici Kalouska, Paroubka a hlavně Topolánka by asi přežil málokdo z nás. Neustálý tlak, pořád se ohlížet přes rameno, odrážet útoky senzacechtivých médií, výpady politické konkurence a dokonce i výpady spolustraníků. Kontrolovat si i pyžamo, aby jej investigativec za závěsem protějšího okna nenafotil s choulostivou neupraveností. Ukrývat se na dovolené. Každe za vámi jedoucí auto po dálnici vám potencionálně se spuštěným videonahráváním na mobilu měří rychlost. A když pak musíte ještě číst moralizování pisálků jak se máte chovat, tak je to na Chocholouška.

J. Valenta 29.3.2010 7:24

Re: obecné moralizování

To máte sice pravdu,ale to si musí každý,kdo chce dělat vysokou politiku ,uvědomit a zamyslet se,jestli na to má.

R. Sedláček 29.3.2010 7:43

Re: obecné moralizování

S tím souhlasím. Ale výše napsané jsem směřoval na autora článku, který nenapsal nic nového, navíc s křížkem po funuse a s pocitem morálního pohoršení.

J. Stejskal 29.3.2010 23:56

Re: obecné moralizování

Já vám to do toho nechci mluvit,a el oni to dělají z donucení? Třeba vyšší mocí? Vždyť se na to mohou vykašlat a jít třeba soustružit. Provětrají si hlavu a vyrobí něco užitečného. Co myslíte, vědí o té možnosti? Nebo si spíš myslí, že to národu nemohou udělat?