Neviditelný pes

POLITIKA: Topolánek - dar z nebes

13.9.2007

Před volbami politici lžou, jako když tiskne, že se i sňatkoví podvodníci vedle nich zdají být propagátory pravdy a lásky. Mirek Topolánek nelže sám, ale jako šéf ručí i za lži svých věrných. Předvolební billboardy, „tlusté“ kolečko i „smlouva s občany“ a stohy letáků, skládaček a plakátů by mohly vyprávět. Zatleskejme proto panu „falešnému a prázdnému“, vždyť je proč.

Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude zvyšovat, pouze nás čekají poplatky u lékaře a v nemocnicích a v lékárnách a na nemocenské přijde za první tři dny – nula. Výplatní sáčky budou bobtnat, protože příjmy se opravdu – jak slíbil – zvyšují úplně všem. Nelhal, jenom nedodal, že všem těm, kteří berou měsíčně nad 50 000 korun. Rovněž platí, že úpravy DPH nepoškodí žádnou skupinu obyvatel, hlavně pokud jde o to nejdůležitější – o potraviny. DPH se tedy nejen u potravin snižuje z 5% na 9% (!), ale aby jogurtům nebylo „smutno“, platí to i u služeb, u léků, u energií a dopravy. Daňové přiznání se tím pádem vejde – jak slíbil – na jeden list papíru. Tehdy se přeřekl – myslel na arch papíru.

Topolánek garantoval zvýšení čistého příjmu pro rodiny se třemi dětmi o 66 tisíc ročně a sám si pořídil čtvrté, takže této úspory dosáhne už za pouhý čtvrtrok. Čiman! A ostatní taťuldové? Snažte se, makejte, staňte se ministry, poslanci, senátory… a také seznáte, že nelhal! Navíc objevil, že zlepšeného postavení rodin s dětmi dosáhne nejen zrušením tisícovky prvňáčkům, ale i snížením porodného, snížením rodičovského příspěvku a nižší valorizací dětských přídavků. Zaslouží se zásadním způsobem i o to, že v ČR poklesne úmrtnost, protože odejmutím 5000 korun pohřebného se už umírání prostě nevyplatí… Za premiéra Topolánka nesmí ždímat státní kasu živí ani mrtví! Že nám ho pánbů neseslal dřív!

Závěr? Zapamatujme si jméno Mirek Topolánek: je to příští možný kandidát na prezidentský post: je slušný, pravdomluvný a hlavně odolný. A má prý dokonce - gule.

Jablonec nad Nisou



zpět na článek