24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: TOP 09 na hraně politické smrti

Nejpřesnějším průzkumem veřejného mínění jsou volby. Alespoň to tvrdí politici v momentu, kdy se prognózy výrazně odlišují od jejich výsledku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 28.1.2017 23:39

Re: Je to nepochopitelné

No dobře. Už jen Vaše " kecy typu nedostatkové ekonomiky a dotovaných cen" ukazuje, že jste holt bolševik a komanč.

Ponechte si své přesvědčení, jež mám za bolševicky pevné. Ale tímhle už nikoho neoblbíte - ani současné puberťáky a děti, co si to nemohou pamatovat - mají internet a na něm nejsou jenom Haló noviny.

Kdo nechce vidět, neuvidí rozdíl mezi okrádáním státu jedinci a okrádáním lidu komunistickým státem, okrádáním vycházejícím přímo z podstaty toho státu. To Vaše "Co si nakradli takový Štrougal, Jakeš, Husák a další" - oni nepotřebovali krást, jim patřila celá republika! A mysleli si, že nafurt.

A nakonec - "Ale ten zdrhnul protože to prasklo a ne naopak" ... myslíte si, že kdyby nezdrhnul, že by to veřejně prasklo a dočetl jste se o tom v Rudém právu? Na jak dlouho šel do kameňa? Na jaře osmašedesátého možná snad, hodně možná, protože i obrodní soudruzi byli především soudruzi; ledaže by se to využilo v mocenském boji mezi frakcemi soudruhů. Ale o rok dřív nebo o rok později by se soudruhovi buď něco škaredého stalo anebo - a to spíš - by dostal metál na odchodnou a odešel do důchodu ze zdravotních důvodů - s poděkováním a za oslavných projevů. Leda tak Svobodná Evropa by to hlásila, ale tu bolševik rušil ...

P. Beránek 29.1.2017 0:16

Re: Je to nepochopitelné

Ponechám stranou Vaše nálepkyí typu "bolševik a komanč". To co já jsem nebo nejsem, nebo co jste Vy tady nehraje a ani nehrálo roli, minulost to nezmění. A o té se bavíme.

Kdo nechce vidět nevidí a jenom dále opakuje ty primitivní antikomunistické bláboly.

Žvást typu "oni nepotřebovali krást, jim patřila celá republika! A mysleli si, že nafurt." Vám vyvrátí i můj desetiletý vnuk. Kdyby to byla pravda, tak by si to samozřejmě brali, jak se říká všemi deseti. Jako si berou ti dnešní soudruzí "demokraté", kteří, stejně jako ti před převratem (narotdíl od Vašeho tvrzení) vědí, že oni tu nebudou (a už vůbec ne ve funkci) "nafurt" tak si kradou na co přijdou.

A co se týče toho Šejny a jiných, kteří "rozkrádali majetek v socialistickém vlastnictví" tak právě, že byl zájem tehdejšího vedení to dostatečně oznámit všem jako výstrahu těm, kteří by měli stejné nutkání krást. V Rudém právu byla na takové zprávy dokonca vyhražena rubrika !Černá kronika".

Konečně, kdyby to nezveřejnili oni tak by to Svobodná Evropa a Hlas Ameriky hlásili každou půlhodinu. Nebyly rušeny zase tak, že by nebyly slyšet. Poslouchal jsem Hlas Ameriky vřdy v 9,00 večer a nepamatuji, že by jim nebylo rozumět. Takže se znovu ptám "Co konkrétně si nakradli takový Štrougal, Jakeš, Husák a další"??????? Nebo, jako odpověď to budou jenom další primitivní antikomunistické žvásty?-

J. Jurax 29.1.2017 0:39

Re: Je to nepochopitelné

No, navzájem se nepřesvědčíme. Jen s těmi nálepkami jste začal Vy - cituji "Nebo sobě rovné fanatiky."

Černá kronika byla tak pro manko v hospodě, ne pro trestné činy vysokých soudruhů.

Jinak - máte-li vše, co odporuje Vaším názorům, toliko za primitivní antikomunistické bláboly, pak se diskuze stává zbytečnou.

P. Beránek 29.1.2017 10:38

Re: Je to nepochopitelné

To, bohužel, nebyla nálepka, ale konstatování, pojmenování Vašeho primitivního antikomunistického fanatismu, který kritizuje všechno jenom proto, že se to dělo za komunistů, např. dotované ceny základních potravin, nebo to, že každý měl práci apod.

V takovémto případě se fakt diskuse s fanatikem stává zbytečnou.

M. Prokop 28.1.2017 22:48

Re: Je to nepochopitelné

Štrougal, Jakeš, Husák byli jen poslední z komoušů, kteří nás z relativně bohaté země na konci první desítky zemí světa přivedli na úroveň rozvojovky. Nejhorší na nich bylo, že ukradli lidem svobodu vlastnit majetek.

Vám to zřejmě vyhovovalo, mně ne.

A komunismus či socialismus sovětského typu, to byla krádež přímo institucionalizovaná.

P. Beránek 28.1.2017 23:10

Re: Je to nepochopitelné

Kdybys neplácal, Prokůpku. Ta země byla po válce těmí hroznými komunisty znovuvybudovaná, seoběstačná a nezadlužená. Narozdíl od tzv. "vyspelých zemí" Západu, které jsou zadluženy až po uši. Kdyby byla pravda co tady Ty (a Tobě podobní) plácaš nemohli by současní "demokrati" co krást. Nebylo by co, dluhy se nekradou.

Těm dnešním "demokratům" se bohužel dnes úspěšně daří pozvednout naši zem na úroveň "vyspelých" západních zemí - ale pouze na úroveň jejich zadlužení. Zatím za nimi v tomto zaostáváme, ale soudruzi demokraté jsou snaživí.:-(

Takže znovu se ptám " Co si nakradli takový Štrougal, Jakeš, Husák a další?"

M. Prokop 28.1.2017 22:49

Re: Je to nepochopitelné

Jo a tykání si nechte do své stranické buňky. Já si s komouši netykal nikdy a na stará kolena s tím už začínat nebudu.

P. Beránek 28.1.2017 23:00

Re: Je to nepochopitelné

Takhle jakoTy mohou plácat jenom puberťáci a malé dět, kteří o té době nic nevědí.

Ty nevíš Prokůpku, že dětem se nevyká?:-)

S. Ševeček 28.1.2017 9:01

Kam se krysy

rozprchnou?

V. Mlich 28.1.2017 8:28

Vítači a přijímači

TOPka je stranou eurohujerských vítačů a přijímačů, taková momentálně prostě nemá šanci. Ale preference ANO taky půjdou dolů. Zatím je kvůli EET naštváno jen 40 tisíc hospodských a tuto ztrátu voličů kompenzují škodolibí štamgasti. Jenže za měsíc přibyde 200 tisíc naštvaných trhovců, a štamgastům taky začíná docházet, že ten hospodský, jak byl u berňáku v červených číslech, tak v nich i zůstal, akorát to pívo je dražší. Stejně tak od března podraží všechno ostatní. Neříkám, že se rozsvítí úplně všem, ale na preferencích se to nepochybně pozná.

K. Vyšata 28.1.2017 10:10

Re: Vítači a přijímači

Že půjde ANO s preferencí dolů už slyším od doby, kdy vstoupilo do politiky. A pořád, ne a ne, přeje si to sice hrozně moc lidí kterým ANO šláplo na brka a zarazilo v rozletu, ale bez výsledku. Jenže pane Mlichu, pořád, jak je vidět z průzkumů, je o hodně víc lidí kterým hospodářská politika ANO, potažmo, Babiše, je bližší než oponentů. 40 tisíc naštvaných? No pár ani ne, spíš spokojenější, že jim odpadnou prznitelé trhu. Strach ze zdražení? Stejně by k tomu došlo, jen se využívá příležitost, a zase, cenotvorba není jen na nějakém pochybném naštvání, zdraží moc a přestanou lidé chodit. Co pak? Výsledek? Podnikatel se bude muset i s cenou zařadit do prostředí, jinak zkrachuje a jiní vydělají.

TOPka zanikne na přílišné závislosti na pravdolásce, a jestli jim někdo rozháže i neziskové šílenství, za rok po ní nikdo ani nevzdechne.

M. Prokop 28.1.2017 17:49

Re: Vítači a přijímači

Bureš má kliku, že se dostal ke korytu v době růstu kolem nás a tedy i zde. Nic víc v tom není.

K. Vyšata 28.1.2017 18:05

Re: Vítači a přijímači

To nebyla klika, prostě velmi dobře vyhodnotil stav společnosti. Byl ve správný čas na správném místě.

Takové české provedení veni, vidi, vici.....

M. Prokop 28.1.2017 22:52

Re: Vítači a přijímači

Bohužel to způsobí, že to období růstu zase promrháme, podobně jako to předchozí promrhal Dluhoslav.

K. Vyšata 28.1.2017 22:58

Re: Vítači a přijímači

V tom je právě kouzlo Babiše, dřepí na kase a nenechá všechno rozfrcat. Sem tam sice upustí nějaké přídavky a podobné přilepšení, ale zatím kasu hlídá dobře.

K. Novák 28.1.2017 5:08

TOP 09 není na hraně politické smrti.

O TOP 09 nemá smysl mluvit. Na hraně politické smrti je zapšklý sudeťák Schwarzenberg (už snad ani sám kandidovat nechce) a Kalousek. TOP 09 je ve vládě. Je tam její klon lidovci, kteří pracují pro stejné kruhy v pozadí jako Schwarzenberg s Kalouskem. Viz jejich přístup k Hermanovi a k "církevním restitucím". Vypadá to, že ti, pro které Kalousek dříve pracoval a vykrádal státní pokladnu, usoudili, že je už u voličů odepsaný a že nemá smysl mu dávat peníze na volby. Dají je "realistům", lidovcům, možná STAN, možná ještě stvoří někoho dalšího. Nanicovatá ODS se ze všech sil snaží jim zavděčit, ale taky asi už marně.

V. Kotas 28.1.2017 7:57

Re: TOP 09 není na hraně politické smrti.

Jednou lidovec, navždy lidovec.

S. Ševeček 28.1.2017 9:02

Re: TOP 09 není na hraně politické smrti.

Taky nechápu, proč se Lidovcům eufemisticky říká KáDéÚ.

J. Kulheim 28.1.2017 8:32

Paane K. Nováku 396

Kumu se snaží "nanicovatá ODS se ze všech sil snaží jim zavděčit, ale taky asi už marně?"

M. Šurgot 28.1.2017 8:35

Re: TOP 09 není na hraně politické smrti.

Nesmi se tu sproste mluvit, coz je skoda. Jinak bych Vas pocastoval poradne sprostou urazkou a to z toho duvodu, ze zamerne kroutite historii a kdyz Schwarzenbergovi nadavate do zapsklych sudetaku, je to horsi, bez sprosta nadavka.

Jak se muzete docist nize, kritizuji Schwarzenberga, ale k takove zamerne stupidite bych se nikdy nesnizil.

A proc vubecvreaguji? Protoze mi pijou krev lzi a sprostoty v diskuzich....

M. Šurgot 28.1.2017 1:36

Propad TOP 09 souvisi s videoklipem "Karel u kormidla"

At se to Kalouskovi a Swarzenbergovi libi nebo ne, u mne konkretne doslo k rozcarovani hned po volbach, kdy TOP 09 vyletlo nahoru jako Supernova...

Karel u kormidla sliboval omezit CSSD a ODS v jejich skodlivem vlivu na republiku... Ale skutek utek, ani "modri" ani "oranzovi" nedosli diky vlivu TOP 09 k zadne ujme, naopak se TOP 09 zaradila do mnoziny "tradicnich" stran, ktere toho pred volbami mnoho nakecaji, jak rika Karel, ale po volbach řežou "klasickou" politiku, tedy bez viditelneho splneni slibu a hlavne bez ucinku pro obcana...

Takze - s Kalouskem v parlamentu nebo bez Kalouska - zadny podstatny rozdil, vtipne glosy u recnickeho pultu v parlamentu mi jsou "šumafuk"...

A. Reček 28.1.2017 6:52

Re: Propad TOP 09 souvisi s videoklipem "Karel u kormidla"

Myslíte, že hnutí ANO s Babišem v čele není také takovou novou hvězdou na našem politickém nebi? Mnoho občanů věří jemu, že učiní lepší politiku a tak si musíme počkat až se nám ANO vybarví.