28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: To poslední, co Šumava potřebuje

Zdá se, že klid na Šumavě jen tak nebude. Novým emočním impulzem bude novela zákona o ochraně přírody a krajiny vytvořená ministerstvem životního prostředí a schválená jednohlasně vládou České republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 7.11.2015 22:48

S článkem naprosto souhlasím!

Mým trvalým názorem je, že nezasahováním do přírodních procesů, jejichž nedílnou součástí byl po celá staletí člověk, nevznikne jakkoli pozoruhodná divočina ale buď "poušť", a to tam kde půda po (kůrovcových) polomech vyschne, nebo smetiště okolní kulturní krajiny na němž budou po staletí přežívat pouze ty nejagresivnější a proto nejméně vzácné druhy rostlin!

Svým postupem zcela ignorujícím postoje většiny občanů předvádí "zelená mafie" svůj postoj k demokracii! Doufám, že jí to voliči ve volbách spočítají!

P. Maleček 7.11.2015 5:36

Potřetí, teď Babišem zneužívaná Šumava

Nechci předjímat, ale pohledem statistiky je řečeno, že i tento starosta, stejně jako většina jeho šumavských kolegů je vlastníkem jednoho nebo i více penzionů. Tudíž nehájí zájmy Šumavy, ale především svůj turistický byznys.

Takže i on patří k těm kdo zuřivě lobovali za vznik NP, to s průhledným cílem především efektivněji plnit svou kapsu přes turisty omámené značkou NP. Takže to, že dojnou krávu se značkou NP jim pak pod velením Bursíka a jeho ekoteroristů vyfoukli nenažranci z Prahy a ze značky NP si udělali svůj byznys, je i jeho vina. A tak se přes NP namnožil brouk aby dřevařská lobby mohla kácet i v přísně chráněných lokalitách a teď se na údajné obnově divočiny živí dojiči státních dotací.

Nyní je značka NP a tím Šumava zneužívána potřetí. A to samotným Babišem přes jeho "eko" fámuluse Brabce. Ten předkládá zákon, který opět s pomocí značky NP dává opět Šumavu v plen nejrůznějším ekomagorům a dojičům státních eko dotací. To jako průhledný úplatek za to, že dají pokoj jeho chemičkám a plundrování krajiny řepkou.

I za tohle však prapůvodně můžou dnes úpící šumavští starostové, když si přes značku NP chtěli plnit vlastní kapsy. Jedinou nadějí na obnovu Šumavy v její původní podobě je zrušení NP a ponechání CHKO s přírodními rezervacemi jen v místech skutečně původní přírody. Viz České středohoří, které přes blízkost chemiček, cementáren, dolů a elektráren pod tímto typem ochrany jen kvete.

F. Vejr 7.11.2015 7:19

Re: Potřetí, teď Babišem zneužívaná Šumava

Přesně jste vystihl současnou situaci. Jen s tím prvním odstavcem bych polemizoval, protože turistům vlastně také není jedno, že je to NP. Mají větší omezení. A jestli starosta Modravy vlastní penzion by bylo jen ku prospěchu Šumavy. Já tam přespáván v penzionu pivovaru Lyer.

Co je alarmující je to, že ve finale z velké části těží Babiš, a místní jsou v postavení do role téměř statistů. To si Šumava nezaslouží.