20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 26.3.2009 16:35

Vypadá to, že premiérem bude

Kalósek...

Pája 45 26.3.2009 0:18

Útoky na základy demokracie

Jen zírám, co je zde tzv. "diskutujících" (spíš diskutérů), kteří "rozhořčeně" útočí na demokratické zásady právního státu.

Vy všichni, kteří tady pod rouškou "demokratické diskuse" plácáte blbosti, protože padla vláda, si uvědomte, že tak jako je demokratické vládu podpořit, vyslovit ji důvěru, tak je stejně demokratické je vyslovit ji nedůvěru.

Výkřiky, jak nást ten západ pohaní jsou směšné. Ten kdo se tímto zaobírá ví, že vlády padaly,padají a budou padat v celé Evropě / před mnoha lety frčel i vtip - rozdíl mezi listím a italskou vládou - listí padá jen na podzim/. Za 1. republiky /je zde dávána za vzor/ měla vláda životnost přibližně jeden rok.

Jak je to od r. 1992 /"dějiny" Česka/: 1. vláda vedená ODS - 4 roky, 2. vláda ODS - půl roku /"Sarajevo"/, úřednická vláda - půl roku, dvě  vlády ČSSD nebo ČSSD vedené 2x4 roky, Topolánkovo vláda vedená ODS 2 roky a 2 měsíce /dostala důvěru v lednu 2007/.

Nalim 26.3.2009 0:36

Re: Útoky na základy demokracie

Milý příteli, tehdy jsme nebyli  předsedající m členem Evropy! Stydím se  za  všechny poslance, kteří z osobních zájmů zradili svým chováním   svou vlast. L Ale oni ani neví co to vlast je. Oni  ví co je chlast a dobré bydlu.

kabourek 25.3.2009 23:45

změna vlády a směrem k Vedoucí Straně pomáhá proti fin. krizi

JAK??? výměnou celého vládního aparátu se Sanozřejmě budou měnit i vybavení kanceláří auta, tužky, kopíráky, cedule, někdo to bude stěhovat, musí vymalovat na jinou barvu, pro to všechno najít nové spřátelené budovy a ty opravit. Kam se hrabou náklady na Ol. Hry.To vše oživuje naši ekonomiku. Drát se svou vizí v hitlerově (jak je módní říkat) revitalizaci ekonomiky je kašpárek. On je jím stejně.  Nechápu proč je pořád Dr. když tu kvalifikaci ztratil.

Midaco 25.3.2009 23:08

je mi líto Topolánka

Mám takový dojem že se tady hrají nějaké hry ,které ani náhodou nevymyslela ČSSD (ta je exekutorem),vítr fouká z Ruska, a odesrala to nejlepší vláda po listopadu 89.

bůh ochraňuj tuto zemi !!!

nn 25.3.2009 23:56

Re: MIDACO

Vrať se do USA a necpi nám sem jejich malomyslná hesla se třemi vykřičníky.

Milda 25.3.2009 22:44

Nesmysly

Vůbec se nejedná o přesvědčení. Jde o vliv, moc a koryta. Fakticky zemi přes politiky řídí vlivové skupiny, které se potřebují dostat k státním penězům a zakázkám. Podle toho se politici rozhodují - ohled na voliče berou jen když potřebují, aby zůstali, kde jsou.

jasan 25.3.2009 22:21

topolanek

zradil davno pred nim a daleko dukladneji...

P 25.3.2009 21:32

To je titulek

Tlustý vykonává svůj poslanecký mandát podle svého přesvědčení. A i když Tlustého nemusím, respektuji ho. Je to podstatně slušnější, než když poslanci jiné strany byli kontrolováni jak hlasují (tam, dle mne, docházelo k porušování principu demokracie).

Karotka 26.3.2009 0:11

Re: To je titulek

Ano, řekněme si to bez předsudků, pan Tlustý bez pokrytectví vyjádřil svůj postoj a na to má zcela své právo. Ateisté říkají, že máme právo cokoliv ovlivnit ve volbách a v aktivní politické účasti, věřící říkají, že máme k dispozici modlitby (omlouvám se za zjednodušení).

Já se považuji za realistického věřícího. Modlitby mi v současné situaci připadají mnohem účinnější. To si můžete vysvětlit jako silnou víru v moc modlitby, nebo jako silnou nedůvěru v možnosti demokracie (jako třeba v roce 1948).

Úmyslně vynechávám, ač nepřehlížím, možnost násilného převratu.

Karotka 26.3.2009 0:13

Re: To je titulek

Jo, jasně, činy jsou důležité. Ale je účast ve volbách čin, nebo jen prázdné osobní gesto, sloužící k sebeidentifikaci? Psychologický aspekt svobodných voleb je určitě mocný, ne však všemocný.

Václav 25.3.2009 21:27

Je jedno české přísloví "Kdo s čím zachází s tím také schází".

Brečíte tady jako odložené dítě. Prostě jedna banda lumpů dostala náádržku od jiné bandy a v celku se nic nestalo. ODS nebyla nikdy pravicovou politickou stranou. Je to křoví potomků estébáků a nomenklaturních komunistů, kteří to tady rozkradli - zprivatizovali. Privatizéry byli ve středověku označováni nejhorší zločinci jako na příklad lupiči nebo piráti. Vyměnili červenou za modrou, to je jediný rozdíl, rétorika a chování zůstalo stejné, prostě modří bolševici. ČSSD je oproti nim alespoň skutečná politická strana, která má dlouholetou tradici a historii. Její členská základna je taková jaká je a měla na ní zřejmě vliv Klausova zlodějská privatitace a bonmot Zeman. Ostatně Klausovi vlády,  pokud se na jejich složení podíváte byly komunisticko lidovecké jak je v této zemi tradicí.

Gosser Josef 25.3.2009 22:41

Re: Je jedno české přísloví "Kdo s čím zachází s tím také schází".

Jsem obcan rakouska,a ted vidim ze mi kamaradi vinari z Mikulova nelhali kdyz rikali ze ODS jsou modri komunisti,ja jsem si to nedokazal predstavit a ted po nekolika k¨letech vidim podobny nazor, no jeste ze moji rodice se sem odstehovali. Ale mam vas moravaky i cechy rad.

Josef

Karotka 26.3.2009 0:22

Re: Je jedno české přísloví "Kdo s čím zachází s tím také schází".

Mno v zásadě možná máte pravdu. Mně osobně tito mafiáni připadali ještě docela čestní a slušní, měl jsem pocit, že se dějí i nějaké správné věci a všechno má alespoň jakýsi směr. Tohle je škoda.

Tím spíš že všichni reprezentanti nebyli potomky estébáků atp.

ff 25.3.2009 19:22

vv

Změřte si své IQ a porovnejte jej v Evropském měřítku !!!! http://cz.iq-test.eu/#51830

Ada 25.3.2009 21:04

A kde si změří hloupost socani???

Karotka 26.3.2009 0:26

Re: A kde si změří hloupost socani???

To je zajímavé. Považujeme hloupost za nedostatek, resp. nízké iq, nebo je to samostatná veličina? Já se přikláním k tomu, že člověk může být vysoce inteligentní a zároveň velice hloupý. Mohly by tudíž existovat nezávislé psychologické texty, stanovující míru hlouposti.

ff 25.3.2009 19:21

ff

Změřte si své IQ a porovnejte jej v Evropském měřítku !!!! http://cz.iq-test.eu/#51830

jan 25.3.2009 18:17

Tenhle modrej

pisálek opravdu nikdy nezklame a má spoluobčany za pitomce, a co když je tomu právě naopak 

Marťan 25.3.2009 19:10

Re: Tenhle modrej

  Honzo, Honzo.......ať Ti máma napeče  buchty a hybaj do světa............lezou z Tebe

 jenom hovadiny...........

Jura 25.3.2009 17:29

Tlust´och...a spol.

Tlust´och je pěkný parchant a už ho vidím vedle DRátha a Paroubka. To bude trojka zralá pro pakárnu. Nic jiného se k tomu nedá říct. ODS jsem nevolil....ale tentokrát ODS budu volit určitě a doufám, že nás takových bude víc, protože si nejsem schopen představit, že by měla trojka Paroubek-DRáth-Tlust´och určovat chod naší země.....to si opravdu, ale opravdu neumím představit...ještě za pomoci dnes již totálně znemožněného Klause.!!!!

kvevet 25.3.2009 21:02

Re: Tlust´och...a spol.

Jen si posluž, pak budeš platit nejen u doktora a v lékárně.Bbudeš platit stočné za dešťovou vodu,když si  prdneš, tak za znečisťování ovzduší,za to že někdy svítí slunce a někdy zase ne- pak budeš platit ještě víc.

Já budu volit ne podle toho jak kdo vypadá, ale podle toho co pro mě dělá.

Paček

Stoik 25.3.2009 17:15

PÁD VLÁDY ? no a ?

To všeobecné vzrušení nad pádem vlády mě udivuje, Většina lidí si za těch 20 let nestačila všimnout, že po každém pádu "neschopné" vlády, ať pravé, či levé a po "vykročení do lepšího života" s novou vládou zůstávají chudí chudými, ekonomicky slabí slabími a těm, kterým se vede dobře, se život též nemění. Žádná vláda nemůže upravit přístup člověka k životu tak, aby byl (ten přístup) odpovědný. To je hlavní (i když ne jediný)důvod pro začlenění jedince do společnosti.

Stoik 25.3.2009 17:31

Re: PÁD VLÁDY ? no a ? doplněk

Protže většině lidí dělá potíže starat se odpovědně o sebe, očekávají, že jim to zařídí někdo jiný, nejlépe dosti vysoko postavený, nejoblíbenější jsou politici. Vzpomenete si když vstoupil do politiky Václav Fischer. Hned byl nejoblíbenějším politikem a čekalo se od něj spasení. Jak dopadl, víme. Není to jen u nás. V USA se v prezidentských jesličkách zjevil Obama.

karel 25.3.2009 16:01

Smlouva s občany.

Kdo si přečetl smlouvu s občany a porovnal i se skutečnosti musel žasnout. Smlouva by měla byt jako veřejna listina pravně vymahatelna. Misto pokusu alespoň něco z ni splnit se ODS starala jenom o to aby mohla vladnout, nevahala obětovat jadernu energetiku, nevahala zadlužit potomky neodduvodněnymi restitucemi cirkve a nevahala ani proti vuli občanu vybudovat na našem uzemi cizi vojensku zakladnu.

Niky 25.3.2009 16:37

Re: Smlouva s občany.

Topolánek 100% plnil volební program pravdoláskových zelených,je dobře,že vlastizrádná vláda padla.

Starý J. 25.3.2009 17:58

Re: Smlouva s občany.

Vážený, laskavě si tu smlouvu přečtěte, než začnete psát naprosté nesmysly. Jak chcete právně vymáhat tuto "smlouvu"? Musel byste nejprve "právně dokázat", že jste ODS volil! Protože nemůžete, už zde se ukazuje, jakou hloupost jste napsal!

Kdybyste si totiž místo pindů smlouvu přečetl, věděl byste, že je podmíněna tím, že budete ODS volit! Vy jste volil ODS? Komu to chcete namlouvat?

Takže: 1) Na Vás se smlouva nevztahuje, Vy o ni vůbec nespekulujte!  2) Taková smlouva byla formulována ve smyslu, že pokud se najde dostatek voličů, aby ODS zvítězila (o čemž se ve smlouvě jasně mluví) a sestavovala vládu, pak může to, co slíbila, pokusit se  plnit. Nestalo se a ODS vládne v koalici! 3) To byste také vymáhal "právně" smlouvu, kdyby ODS skončila s 5 procenty poslední?

karel 25.3.2009 18:22

Re: Smlouva s občany.

Tato smlouva byla dana jako veřejny slib garantovany Topolankem proto že on to podepsal.Ve smlouvě je mimo jine napsane že vlada nebude zvyšovat spoluučast ve zdravotnictvi. Ministerstvo zdravotnictvi bylo v rukou ODS a přesto se zavedly poplatky, a dokonce Julinek musel přesvědčovat koalični strany aby tento zakon přilepeny protiustavně k daňovym zakonum odsouhlasili. Proto je jasne že Topolanek vubec nechtěl tuto smlouvu plnit a že je prachsprosty lhař.

Ladislav N :-))) 25.3.2009 20:28

Re: karel IP: 81.30.230.xxx

Plácáte totální kraviny. Ostatně jako pokaždé.

ladik53 25.3.2009 18:39

Re: Smlouva s občany.

A co když ODS volil? A ODS zvítězila a sestavovala vládu! A v té smlouvě se o tom nemluví. Ale dá se to tak pochopit.