Neviditelný pes

POLITIKA: Tisíc malých bolestí

17.8.2013

Tak se kdysi říkalo českému vozidlu Škoda 1000 MB, což bylo na svoji dobu docela moderní, výkonné, pohodlné vozilo s malou spotřebou. Sedačky to mělo normální a ne jak to dneska dělá Škoda, že je to jako dřevěná vana s vystouplými tvrdými okraji, která dle názoru odborníků "báječně drží tělo řidiče při jízdě prudkými zatáčkami". Což svědčí o tom že ty sedačky navrhuje magor, co si myslí, že každý z nás je závodní jezdec, co jezdí "šotolinové vracečky" na rallye smykem. Zatímco my jezdíme do práce, na chatu anebo na dovolenou. Jinak jsou dnešní škodovky spolehlivá auta, prostorná, úsporná a tak vůbec.

Stará Škoda 1000 MB byla česko-německým typem řešení vozidla podle Porsche, motor měla vzadu, takže jezdila bezva do kopců a na sněhu. Interiér byl moderní, funkční ale jinak to bylo auto k zbláznění. Ventilátor vzadu znamenal, že jste v každé zácpě začali motor "vařit". Lanko od plynu dozadu ke karburátoru se neustále trhalo, každý proto vozil náhradní. Velký přední kufr byl lehký, takže jak začal foukat vítr, když jste neměli vepředu pytel s cementem anebo pískem, měli jste co dělat, aby to auto zůstalo na silnici.

Auto neustále "plavalo", protože přední čepy byly z "nočníkové oceli" made in SONP Kladno. Takže byly hned vymlácené. Kličky od oken padaly, dveře po nějaké době drnčely, chromované nárazníky rezly, prahy sežral rez za dva roky a blatníky? Snad ani nemluvit. Ty "kvetly" někdy už za půl roku.

Ovšem přesto to bylo moderní a jinak bezvadné auto. Akorát, že si všichni chtěli pořídit Fiata, Renaulta anebo Žigula, protože Škoda 1000 MB, to se víc opravovalo než jezdilo.

S naší dnešní demokracií je to podobné. Taky je to moderní řešení, má mnohé výhody, jezdíme kam chceme, studujeme co chceme, máme se o třídu lépe, než jsme se měli. Ale těch neskutečných "tisíc malých bolestí"... Nic nefunguje, jak by mělo. Party aktivních šílenců se zmocnily státní filosofie, minority agresivně protlačují své zájmy proti většině. Třeba zrovna teď homosexuálové vůči heterosexuálům.

V době světové ekonomické krize se blbne s byrokracií tak, že to v podstatě ničí většinu ekonomiky, protože - což kavárenští intoši buď netuší, anebo nepřiznají - výkon ekonomiky a spolehlivý chod státu nedělá hlavně velký průmysl, ale obyčejné malé firmy.

Hledá-li ODS něco, čím by získala voliče, navrhuju jí přestat blbnout v parlamentu a stranických grémiích a vymýšlet nějaká obrovská hesla a vrátit se na zem. Nebude pak muset od sebe vyhánět ekonomické příživníky, oni odpadnou sami. V první řadě se musí vykašlat na mediální lobby všech těch spojených part zlaté mládeže, co místo pořádné práce anebo studia pořádají nátlakové akce a demonstrace. Třeba kvůli všednímu, starému a nijak zajímavému domu na Václaváku. Těm má rovnou říct: "No když chcete, chlapci, aby ten barák zůstal, sežeňte peníze - ale svoje - a opravte ho, jak chcete." ODS se musí přestat bát říct, že v zásadě nemá nic proti homosexuálům a chápe jejich touhu být považováni za normální, ale většina lidí je heterosexuálních a tvoří základ státu a lidského života. A že Češi, kteří byli už dávno k homosexuálům celkem příznivě naklonění, rozhodně nejsou pro to, aby zmalovaní chlapi se zastrčenými pštrosími pery v zadku lítali po Praze a nosili hesla, že "Homosexualita je Boží dar". A už vůbec nemá ODS vykládat, že to považuje za projev "pokroku". Pokud tyhle Prague Pride párty, což je největší LGBT festival ve střední Evropě, podporují "ideologicky" i pražští primátoři, aby byli v očích politicky korektních medií "in", pak nemohou chtít mít běžné voliče. Agresivní "homouši" a "lesby" už lidi doslova iritují, nechci-li použít ostřejší slovo. Navíc jsme po celém světě touhle partou pomlouváni jako "homofobové", kdejaký magor si o nás otírá svojí hubu a my budeme padat na zadek a mlčet. Nic proti homosexuálům, ale největší setkání homosexuálů a dalších jinak orientovaných lidí zase není žádné štěstí.

ODS se musí jednoznačně postavit proti "zelené mafii". To jistě půjde těžko, protože na největším podvodu a zlodějině v dějinách ČR - fotovoltaice - se velice angažovali také funkcionáři ODS, spolu s partou z ČSSD. To, že kdekdo jásá nad idiotstvím větrníků, neznamená, že by nad tím museli jásat zastánci osobní svobody.

Jednoznačně je potřeba se také postavit proti pokusům zelených podvodníků a milovníků zelené totality přisvojit si stát a zahnat obyčejné lidi do ghett. A v "zelené přírodě" si sami užívat jako středověké panstvo. Češi mají rádi přírodu, milují turistiku, ale to je ovšem v přímém rozporu s choutkami elitářských skupin přírodu a krajinu si "privatizovat" pro své hokus-pokusy.

Sdělit všem bojovníkům za takzvanou "občanskou aktivitu" kritizující "zaostalé Čechy", že "občanskou aktivitu" tady máme už 150 let. A na jejich rady nejsme zvědaví. U nás je v každé vesnici spolek hasičů, fotbalisti hrají za Sokol, pořádají plesy a zábavy, čistí obce a udržují pořádek a nepotřebují na to netahavé radily, co v životě nedrželi v ruce motyku ani lopatu, o hasičské proudnici ani nemluvě. Spolky turistů u nás jsou starou tradicí, starají se o přírodu i krajinu a dělají to víc než sto let aktivně a dobře, ovšem jsou trnem v oku agresivním milovníkům zákazů vstupu tam anebo onam, a příznivcům vyloučení lidí z krajiny do jakýchsi "koridorů". Hasiči, sokolové, turisté, vodáci, sportovní fandové, zahrádkáři a další, to jsou skuteční "občanští aktivisté" a ne milovníci lýkožrouta a zakázaných zón.

Je nutno se veřejně postavit za obyvatelsko ve věci tzv. "památkářů" a jejich neomalenosti. Památky je nutno chránit a ne je používat jako mocenský nástroj k ovládání a zastrašování obyvatelstva. Jejich agresivita a nafoukanost, naprosto šílené požadavky nemající s historií a realitou nic společného, dělají obrovské problémy jak městům, tak malým obcím. Šílenci a fanatici, kteří se zmocnili "památkářských" razítek, ve skutečnosti jen buzerují občany a velice často slouží postavám v pozadí, které z toho ždímají peníze.

S tím souvisí rozhodné slovo ve výstavbě dálnic a silnic obecně, na které společnost čeká. Konečně je potřeba veřejně říci, že zde existuje velice silná zahraniční lobby, která s pomocí "zelených" a jakoby "občanských iniciativ" upravila zákony tak, aby se dalo kdykoliv zabránit stavbě jakékoliv silnice a dálnice. I největšímu tupci musí být po dvaceti letech jasné, že tito lidé mají za úkol omezit, zdržet či úplně u nás zastavit výstavbu dálnic. Hlavně pak znemožnit jejich napojení na dálniční síť Německa a Rakouska. Za dvacet pět let se napojila jedna jediná dálnice, a to přes Rozvadov, když si to Česká republika doslova vyřvala v Bruselu a ten zatlačil na Bavorsko.

Napojení dálnic a železnic na evropskou síť by totiž výrazně posílilo ekonomickou sílu ČR. To se mnoha lidem nelíbí a dělají vše pro to, aby dálnice nestály a vlaky jezdily co nejpomaleji. ODS musí prosadit zákon, že jednou schválenou stavbu nelze žádnými žalobami a obstrukcemi zastavit. A že dálnice jsou u nás drahé uměle, jejich neustálým přerušováním a byrokratickými obstrukcemi, to "neví" snad jedině novináři.

Chce-li ODS získat voliče, musí jít také na venkov. Tam lidi trápí ony šílené zákony o "výběrových řízeních" a nejvíce nebezpečný pokus kriminalizovat rozhodnutí místní samosprávy. Obce jsou pak paralyzovány v rozvoji.

Je nutno zarazit neustálé okrádání důchodců a lidí sociálně slabších pod pláštíkem "obchodní svobody". Jestliže někdo někoho uvede v omyl, což je obvyklá metoda "zájezdových prodejů", je to i podle dnešních zákonů trestný čin.

Exekuce se rozmohly jako ekonomický mor a je nutno jim zákony rychle přistřihnout křídla, než vyrobí vekou skupinu lidí v neřešitelných situacích. Ti pak volí totalitní nebo populistické strany a nelze se jim divit. Nechá-li je stát oškubat a okrást – dluh, který vyroste z 20 tisíc na milion a dotyčnému pak seberou dům nad hlavou –, pak to není "zákon", ale obyčejná zlodějna.

ODS si musí uvědomit, že byrokracie, pevně přisátá k státnímu cecíku, nikdy nebude volit ODS, a proto je nesmysl řídit se výkřiky jejích nátlakových skupin – odborů a mediálních dozorců.

Euorhujerské a pravdoláskovské řešení romské otázky naprosto zklamalo. Je potřeba vrátit zdivočelou část romské populace k odpovědnosti za své činy. Střežme se návodů americké "pozitivní diskriminace", nechceme-li mít ulice plné mladistých gangsterů. Přestaňme se omlouvat EU za "náš údajný rasismus", když nás napadají lživými a vymyšlenými "argumenty", které jim dodávají jimi samotnými placené party rozmazlených a nic pořádného nedělajících "aktivistů".

Místo žvanění o podpoře "drobného podnikání", která se většinou zvrhne v buzerování drobných podnikatelů a živnostníků, se musí ODS těchto lidí hmatatelně a jasně zastávat a pomáhat jim. Proti byrokracii místní i bruselské, proti bandám nemakačenků převlečených za milion "kontrolních orgánů".

Vedení ODS by mělo nařidit, aby se její funkcionáři nazpaměť naučili základy ekonomiky a statistiky, třeba tyto konkrétní závěry: Segment malých a středních firem hraje v hospodářství České republiky významnou roli. Na celkové zaměstnanosti se dlouhodobě podílí zhruba polovinou, na výstupech z ekonomiky přibližně třetinou. V letech 2009 a 2010 vytvářely malé a střední firmy 32,1 %, resp. 32,6 % nominálního HDP ČR a 35,6 %, resp. 36,1 % hrubé přidané hodnoty. Přesto jsou tyto podíly dosud nižší než např. v Německu, kde v malých a středních firmách nachází práci kolem 70 % zaměstnaných, přičemž na německém HDP participuje tento segment zhruba polovinou.

Pokud by tedy u nás prosperovaly malé firmy jako v Německu, zvedl by se HDP pravděpodobně o více než 10 %!

Posledních 13 let se ODS ideově jen klepala před mediálním bičem v ruce "pravdy a lásky", probruselských eurohujerů a "lidskoprávních" zelených šílenců a podvodníků.

Pokud se ODS nezmění, a na to nestačí jeden Klaus se svými často "knížecími radami" , pak lavírující a vlastně zbabělá ODS nemá do budoucna naději. Bude-li takto pokračovat, ztratí ODS jako politická strana svoje opodstatnění.



zpět na článek