18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Ti naši prezidentští kadidáti

Blíží se prezidentské volby a volič si vybírá jednoho z devíti kandidátů na prezidenta. I když reálně možná tři, čtyři, ale najít kandidáta, který bude představy splňovat na 80, ne-li 100%, je jako hledat jehlu v kupce sena.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 2.1.2018 9:44

Vzhledem k dlouhodobé "úspěšnosti"

místních agentur co se týče předvolebních výzkumů je možná, i když nepatrně, i varianta druhého kole bez Zemana.

A. Bocek 2.1.2018 7:43

Otázkou je,

kdo bude v druhém kole soupeřit s Ovarem. Bude to Suchar, Chachar nebo Valchař?

M. Prokop 2.1.2018 9:41

Re: Otázkou je,

To je celkem jedno. Nikdo lepší mezi kandidáty bohužel není.

L. Němec 2.1.2018 5:15

Ovčáček for president

Já bych ho volil, kdyby kadidoval. Když hovado, tak pořádný.

M. Prokop 1.1.2018 21:47

:-P

" kdy se hystericky v jednom dialogu vyjádřil, že Evropa má povinnost běžence přijímat anebo do nich střílet, mu značně ubírá na volitelnosti."

Konec konců, je to pravda. Ono se to asi bez toho střílení neobejde. Doba, kdy by stačil plot a klacek zdá se býti promeškána.

J. Jurax 1.1.2018 21:15

No, titulek článku

má v sobě kouzlo nechtěného - výraz kadidát mi přijde vzhledem k nabídce uchazečů o prezidentskou funkci vcelku trefný ...

M. Prokop 1.1.2018 21:48

Re: No, titulek článku

"Je to bída, děl zas král". Všichni, dodávám já.

J. Kyselková 1.1.2018 20:05

Topolánek všechny lehce předběhl

a je znatelně ve skvělé formě jako politik, ekonom i správný člověk. Zeman a spol. se pachtí zbytečně v uměleckém tyátru.

L. Harvánek 1.1.2018 18:23

Ti naši prezidentští kandidáti

Obávám se, že za titulek budu muset vložit veliký otazník. Z těch osmi si nejsem jist, jestli některý z nich by dokázal plnit mé představy. Zato u toho devátého jsem si docela jist že v žádném případě. Byť jsem jej při posledních volbách volil. Nepočítám se k žádné elitě a tak by měl být i mým prezidentem spodních deseti miliónů. A od něho bych očekával, že bude spravedlivý, poctivý a bude plnit dané sliby. A o tomhle všem bych dokázal s úspěchem pochybovat. Jeho nejbližší spolupracovník (hradní kancléř) není schopen získat bezpečnostní prověrku na nejvyšší úrovni (státní tajemství by mělo zůstat tajemstvím) a tak se obávám, že je zde porušováno vše, co se týče bezpečnosti mé i ostatních občanů tohoto státu. A NBÚ určitě má dostatečné důvody prověrku neudělit (tu jsem před nějakými 40 lety získal i já, ač nečlen vládnoucí strany; nejspíš proto, že by mé jmenování do jisté funkce způsobilo dost velké problémy v činnosti instituce, jíž jsem velel). A podobných nesrovnalostí včetně kreativního výkladu ústavy by se našlo celý mandel. Takže vhodit prázdnou obálku by asi bylo řešení optimální, můj hlas by totiž nezískal nikdo. Bohužel by se ale stal neplatným a tak budu šetřit nohy.

J. Lepka 1.1.2018 19:50

Re: Ti naši prezidentští kandidáti

I když chápu váš přístup, přesto si myslím, že byste jít volit měl. Ono stejně půjde o druhé kolo a nejmenší zlo.

M. Prokop 1.1.2018 21:50

Re: Ti naši prezidentští kandidáti

Taky bych nejradši nešel. Ale bude-li dalších pár let presidentovat Zeman, nerad bych měl pocit, že jsem proti tomu neudělal vše, co je v mých silách.

B. Hudzieczek 1.1.2018 17:47

Marně vzpomínám

kdy a kde se P. Drahoš projevil jako vítač. Mám pocit, že tuto nálepku mu někdo přišil a teď se tím všichni ohání, aniž by si ověřili, jestli to p. Drahoš opravdu takhle vyjádřil.

M. Mikulec 1.1.2018 17:50

Re: Marně vzpomínám

Vždyť už se tu probíralo, že podepsal výzvu "Vědci proti strachu a lhostejnosti", v r. 2015. Jinak při debatách opravdu nemá názor!

B. Hudzieczek 1.1.2018 18:51

Re: Marně vzpomínám

Ale v té výzvě nic nestojí o tom, že by se měli vítat imigranti. To prohlašují lidé, kteří tu výzvu zřejmě nečetli.

J. Svoboda 1.1.2018 19:02

Re: Marně vzpomínám

Možná i četli, ale jsou to voliči M.Zemana a ti lež společně se Zemanem preferují.

F. Houžňák 1.1.2018 20:16

No, když to tam nevidíte, to je marná pomoc. Třeba jak se

tam paušálně mluví o "cizincích", aniž by se řeklo, že nejde o nějaké homogenní "cizince", ale o masovou imigraci muslimů. A kdo nechce "cizince", tedy muslimy, je špatný člověk. Třeba "Všem, kdo v Evropě hledají útočiště, by mělo být zajištěno bezpečí a důstojné zacházení.", i když loupí a vraždí, že ano. A tak dál. Kdo vidět nechce, nevidí, a to je zjevně váš případ. Možná, až vás obklopí pět "cizinců hledajících útočiště", zkopou vás, rozbijou vám obličej, oloupí vás a na rozloučenou vás ještě třikrát píchnou nožem - jak je teď v Německu běžné - tak váš názor trošilinku poopravíte. Takže věichni podepsaní pod tou výzvou jsou vítaši a vsadil bych se hodně vysoko, že žádný z nich žádného "cizince hledajícího útočiště" nejen doma, ale ani ve svém okolí nemá. Ostaně, Drahoše znám osobně.

V. Linhart 1.1.2018 16:04

Furt čekám, až někdo Zemana na základě průkazných důkazů že provedl něco protiústavního dá k soudu. Včetně toho trapného kolovrátku o napojení na ruské toky peněz či důkazy o tom, že je ruský agent. V důsledku protizemanovské lži znedůvěruhodnějí již tak nedůvěryhodný protizemanovský tábor a věřím, že to soudní voliči náležitě ocení. Jediný, kdo Zemana může ohrozit, je Topolánek, který ale ještě musí zapracovat na lobotomii svých voličů, aby zapomněli na facky novinářům a modravý oblak smradu, který po jeho vládnutí v české kotlině zůstal.

M. Prokop 1.1.2018 21:53

Re:

Facka novináři občas neuškodí (některému) a smrad je přeražen smradem Zemana a jeho poskoků.

Čímž nechci říci, že budu volit Topolánka, jen že Zeman je horší varianta.

J. Lepka 1.1.2018 15:49

Převládá ve mě názor,

že jste si měl tu topinku dát místo zbytečného článku.

J. Hrbek 1.1.2018 15:41

„Svatá“ trojice

Mezi kandidáty na prezidenta je trojice, která se může pochlubit reálnými zkušenostmi potřebnými k výkonu této funkce -> Zeman+Topolánek+Fischer. Do prvního kola bych díky minulosti věřil více Fischerovi, v druhém kole bych zase proti Zemanovi více věřil Topolánkovi. Ostatní kandidáti nepůsobí v této konkurenci příliš zajímavě.

M. Pesat 1.1.2018 11:35

jako programovy nevolic to mam jednoduche

jako programovy nevolic to mam jednoduche, ale napadlo me, ze voli i soudruzi vezni, takze minimalne jeden hlas ma soudruh Tankista s Boulema jisty :). Cest :)

V. Kotas 1.1.2018 11:45

Re: jako programovy nevolic to mam jednoduche

Jako programový nevolič, si nikdy nikde nestěžuj.

M. Mikulec 1.1.2018 13:21

Re: jako programovy nevolic to mam jednoduche

Vězni mi ani tak nevadí, jako lidi mimo republiku, co žijí jinde a jinak, a může jim být fuk, jak to dopadne v ČR. Pokud spoléhají na masmédia, tak navíc mají hodně pochroumané informace. Bylo to vidět při posledních volbách, kdy zahraničí volilo Top09!

J. Pleva 1.1.2018 17:02

Re: jako programovy nevolic to mam jednoduche

Že věznění darebáci budou volit jim rovného, vám nevadí, ale zahraniční voliči ano? Nevšimnul jste si, že dění v různých zemích Evropy, ba i v Americe, se navzájem ovlivňuje? Informace má dnes každý jaké si sežene, v tom nemají voliči v ČSR žádnou výhodu ani nevýhodu. Ano, kdo žije jinde je nucen žít trochu jinak, ale nemusí být blbější než občan v české kotlině, někdy právě naopak! Zkrátka: Občan země má hlasovací právo, ať bydlí kdekoliv. A hlasovat jde pokud mu záleží na vývoji jeho země.

M. Mikulec 1.1.2018 17:52

Re: jako programovy nevolic to mam jednoduche

Já přece nevím, jak hlasují vězni! Vy ano? Hmm, divné...

S. Rehulka 2.1.2018 7:27

Re: jako programovy nevolic to mam jednoduche

Zdravím přátelé !

Žiji už skoro půl století v Austrálii, zájem o svoji rodnou zemi mám a vývoj v ní sleduji s obavami. Přesto ale nepovažuji za slušné, abych volil na Českém Konsulátu v Sydney, anebo Velvyslanectví v Canberra, protože rozumím a mám právní názor jenom na život a politiku v Austrálii, kde řádně volím !

Mám tu zásadu, že jedním zadkem lze sedět pouze na jedné židli !

M. Mikulec 2.1.2018 14:44

Re: jako programovy nevolic to mam jednoduche

Zdravím Vás, pane Řehulko. Děkuji za názor. Když jsem žila v Británii, navíc mne ani nenapadlo zajímat se o CZ politiku, natož volit. Prostě to k sobě nepasuje. Přesně, jak píšete, nelze sedět na dvou židlích.

Přeji Vám krásné léto a šťastný nový rok.

M. Mikulec 1.1.2018 11:11

Nejít volit

je v této době soumraku demokracie a nástupu eurototality dost nezodpovědné. Ono stačí, že nám vládne nevolená EK. Miloš Zeman byl neotesaný už jako premiér a nezměnil se jako prezident, takže nikdo nemůže být překvapený. Je ale výbornou protiváhou zaslepené zahleděnosti na Západ, který už si snad idealizuje málokdo (jen někteří "z vlastní blbosti nebo za cizí peníze"). Topolánek vyzrál a mluví konzistentně. Je tzv.v obraze a na správné straně.

V. Kotas 1.1.2018 11:48

Re: Nejít volit

Buranství Topolánkovo, je horší, než neotesanost Zemanova.

M. Mikulec 1.1.2018 11:51

Re: Nejít volit

Ale už hodně ubral, ne?