24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Terorismus v nás

Na pařížském bulváru stáli mezi evropskými představiteli i český premiér a ministr zahraničí. Premiér Sobotka pronesl i pamětihodné odsouzení terorismu, které bylo státnické, tvrdé a závazné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 21.1.2015 20:32

Pane Urbane,

jak právě Vy můžete vyčítat?

Vy sám nevíte, čí jste. Vlastně víte. Ale nějak to Vaše vlevouniverzálno přestává fungovat.

J. Kanioková 20.1.2015 22:48

Terorismus v nás ???

Kdo je náš nepřítel... ? Terorismus (metoda "boje") nebo ISLÁM ?

B. Rybák 20.1.2015 20:44

Špatná rada od špatného rádce!

Poloslepé české politice nepomůže žádné zrcadlo, dokud se nezbaví darebáků, kteří slepě plní příkazy "Bruselu / Berlína"!

Pozn: Článek pana Urbana bych analyzoval pouze v případě, že bych měl za úkol ho porovnat s protektorátním vlastizrádcem E. Moravcem!

J. Kanioková 20.1.2015 22:48

:)))

V. Čermák 20.1.2015 18:47

Zase elitářské perly Jana Urbana

Tak tragédie v cizí zemi by Nás konečně měla Probudit, že vlastně všechno děláme špatně a to už od války. Hm ten proti německý poválečný teror, ten to začal, a pak už to jede až doteď. Mně ale nepřipadá, že zrovna ČR je na tom vzhledem k okolí tak špatně, když se tady vlastně nic moc neděje. Ve Francii se vraždí, v Německu problémy narůstají. U nás je pár Islamistů, kteří se chovají slušně, zákony dodržují a i my se k nim chováme slušně. Ale podle Jana Urbana jsme v ři*ti hlavně my. A teď pozor, i Amerika udělala chybku, né v tom, že rozpoutala zbytečnou a hlavně nedomyšlenou válku v Iráku a taky totálně rozes*rala celkem fungující Lybii, tak to v žádném případě. Chybu ONI udělali v tom, že zavedli vnitřní opatření, tedy omezení. Inu pane Urbane, pište dál, ať víme, koho Nemáme volit.

I. Hendrych 20.1.2015 18:29

Ano

Ano není co dodat, poválečné zločiny na německém civilním obyvatelstvu jsou tabu....

J. Friedlaender 20.1.2015 14:31

Zlý sen

Kdyby to, co zde bylo, až na nepatrnou výjimku, do této chvíle v diskusi vyměšováno, odpovídajícím vzorkem veřejného mínění, pak by se odtud dalo jedině emigrovat, protože bychom byli země bez budoucnosti.

J. Václavíková 20.1.2015 22:43

Re: Zlý sen

Začíná to být na těchto diskuzích pravidlem, bohužel. Znovu tu hrdě vlaje prapor jednoduchého sládkovského myšlení. Mám pocit, že většina lidi odsud rychle uteče, jen tu žumpu zahlídne.

M. Zikmund 20.1.2015 11:56

Parádní číslo

Tak toto je opravdu vrcholné číslo slovního eskamotéra. Ještě písničky s hezkýma holkama před a za a diváci ve varieté budou nadšení. Takže za to, že máme v Evropě vytvořené komunity jinak uvažujících přistěhovalců, tvořící podhoubí pro teroristy, nemůže podle autora extrémní multikulti s jeho metodou očkování stonásobnou dávkou, naopak za to může až ta alergická reakce organismu, která autorovi odhaluje malou toleranci původního obyvatelstva. Zároveň tyto atentáty odhalují terorismus v nás Češích, protože jsme tady měli před pětadvaceti lety komunistický režim s STB a před sedmdesáti lety jsme po válce vyhnali německé obyvatelstvo. To je opravdu majstrštyk, kouzeník chce skrýt manipulaci v jedné ruce, tak mává divákům druhou rukou k odvedení pozornosti. Ještě že do toho autor nezamíchal krevní plazmu, ať to máme všechno pohromadě.

Autor kritizuje "přehnanou reakci americké politiky, která vedla ... k drahým a neúspěšným válkám v Iráku a Afganistánu". Mám z toho odvodit, že tedy souhlasí s prezidentem V.Klausem, který prosazování demokracie v Iráku vojenskou silou rovněž odmítal a nesouhlasí s prezidentem V.Havlem, který tuto válku podporoval?

R. Gramblička 20.1.2015 12:36

Re: Parádní číslo

asi tak, napsal jste to dobře

J. Kanioková 20.1.2015 22:49

:)))))

P. Sejc 20.1.2015 11:46

Add chorobná populistická....

Autor se mýlí, chorobná populistická žvanivost JE právě znakem evropskosti.

L. David 20.1.2015 11:32

Také s našimi domácími vrahy, násílníky a zloději

bychom měli jednat tolerantněji a více demokraticky.

A oni to ocení, zastydí se a stanou se hodnějšími!

P. Vaňura 20.1.2015 10:12

"Nět čelověka, nět problema" (c) J. V. Stalin

Je třeba deportovat všechny nepřizpůsobené do zemí původu, případně kamkoliv jinam. Jedině tak ztratí teroristé zázemí a případné turisty tajné služby uhlídají. Na příkladech vidíme, jak opačný postup je cesta ke katastrofě a to ZEJMÉNA V DEMOKRACII. Importovaní primitivové nás,  pokud jim do´volíme aby se stali většinou, prostě přehlasují, "dva vlci a beránek hlasují o tom, co bude k večeři." Když mohli Alžířané DIVOKÝM ODSUNEM, o kterém nikdo nemluví vyhnat ze země milion Francouzů, kteří tam žili už několik generací (85% celku) mohou Francouzi klidně vyhnat 4 miliony Alžířanů, kteří už PROKÁZALI, že se integrovat NECHTĚJÍ.

Pro nás z toho plyne princip předběžné opatrnosti, NEDOVOLIT imigraci muslimů.

Takže pár příkladů ze 20 století.

1) Počátkem 20 let byly z Turecka vyhnány 2 miliony etnických Řeků, opačným směrem šlo 800000 Turků. O osudu Arménů v Turecku, počínaje r. 1915 nemluvě. 2) R. 1944 dal Stalin deportovat z Krymu nejen krymské Tatary, ale i ostatní neruské národnosti. Na jejich místo usadil etnické Rusy. Po 70 letech si tak Putin může nárokovat Krym, protože Rusové tvoří na Krymu věšinu. 3) V průběhu WW2 zahájil Mussolini přesun Albánců do Kosova namísto vyháněných Srbů. I po WW2 připustil Tito hromadnou imigraci Albánců, uprchlíků z nepřátelské Albánie do Kosova. Spolu s větší natalitou tak Albánci v Kosovu převládli a dnes je Kosovo albánskou zemí. 4) Skoro nikdo neví, že někdy v 30 letech docházelo k imigraci japonských rolníků do Japonskem ovládaného Mandžuska. Po porážce Japonska byli tito rolníci, v počtu 2 milionů přesidleni zpět. 5) Odsun Němců po WW2 a to dokonce i z čistě německých území (Kalinigradská oblast) je všeobecně znám. 6) Počátkem 17 století žilo na území Jižní Afriky jen pár Křováků, a ti jsou v pouštích dodnes. Ve stejné době se tam začali stěhovat nizozemští osadníci (Bůrové) a jih Afriky byl čistě bílý. Současně se na jih stěhovali černí Bantuové. Protože je ale bílí nechali nastěhovat na jih a přečíslit je,o svou zemi přišli.

K. Janyška 20.1.2015 9:39

Vy sám jste terorista, Urbane.

Bez relevantního vzdělání ve věcech podstaty lidského světa, tedy spontánního řádu lidské interakce, za to doslova přetékající přebytkem hloupého moralismu... Dzp.

P. Joch 20.1.2015 9:30

Pozvánka IS do EU

"Jenom obtížně se dopracováváme k poznání, že nejlepší zbraní proti terorismu a fanatismu je více demokracie i otevřenosti – a ne jejich omezování. Že proti bigotnosti se nedá bojovat stejnou bigotností, ale otevřeností a tolerancí."

Tak pod tohle se podepíše každý Imám.

P. Kmoníček 20.1.2015 9:00

Pane Urbane,

za tento článek dostanete od soudruhů kolaborantů řádně vynadáno.

R. Tesařík 20.1.2015 8:03

To je zase

žvanění...

P. Rajman 20.1.2015 8:09

Re: To je zase

Pan Urban patří k nejpronikavjejším kritikům arogantního a buranského čecháčkovství. Pokud řeknete něco aklespoň zpoloviny tak pronikavě moudrého, třeba na jejich obranu, bude vám možno gratulovat. Jako byste zavíral oči  před terorem, který se tu po válce nikoliv proti německé armádě, ale proti německým civilistům za pilné asistence armády Svobodovy  rozhořel a doutná dodnes.

P. Rajman 20.1.2015 8:22

Německý civilista zajatý Čechy,

(například 14ti letí hoši z Postoloprt) na tom byl po válce stokrát hůř než pozuby ozbrojený voják Wehrmachtu zajatý Američany kdekoliv, kam jejich moc dosáhla.

P. Vaňura 20.1.2015 10:17

Re: Německý civilista zajatý Čechy,

To je sice možná pravda, ale německý voják, zajatý Rusy, nebo německá 14 letá dívka v Rusy okupované části Německa, na tom byli neporovnatelně hůře!

Ten pojem "německý civilista" bych prosil DEFINOVAT. Byl jím např. Werwolf?

J. Aspirin 20.1.2015 11:28

Možná je p. Urban to co Vy tvrdíte...

... ale je někde v článku napsán konkrétní návrh pro řešení situace? Z mého pohledu jsou to obecné řeči, které klidně napíšu na objednávku (pokud si je objednají zastánci multikulturalismu a tolerance). Stejně tak jsem schopen napsat podobný článek, nad kterým budou jásat zastánci tvrdého postupu.

Ale nejsem schopen popsat přesně to co v článku chybí, tj. vyvážený postup, který by respektoval práva všech zúčastněných skupin. Všechny skupiny by totiž musely slevit ze svých požadavků - a osobně mám dojem, že v jedné ze skupin je dost elit (nebo tzv. elit) snažících se ovlivnit ostatní k tomu slevování kdežto z druhé strany moc ochoty k ústupkům nevidím...

D. Procházka 20.1.2015 7:47

Autor již prozřel

"Jenom obtížně se dopracováváme k poznání, že nejlepší zbraní proti terorismu a fanatismu je více demokracie i otevřenosti – a ne jejich omezování. Že proti bigotnosti se nedá bojovat stejnou bigotností, ale otevřeností a tolerancí."

Problém je v rozdílném chápání světa, v rozdílném hodnotovém systému i v rozdílném chápání morálky. Snaha o kompromis je mnohdy chápána jako slabost.

Na Psu bylo několik dobrých článků na toto téma, výstižně to napsal například Petr Žantovský. Tolerance ano, ale tam, kde je na místě. http://www.rozhlas.cz/plus/nazory/_zprava/petr-zantovsky-oc-jde-muslimum-v-evrope--1444136

P. Boublíková 20.1.2015 6:55

neuplynuly ani dva tydny

a multikulťakum už zase otrnulo

R. Gramblička 20.1.2015 6:51

od Urbana

jsem ani nic jiného nečekal :-P

P. Rajman 20.1.2015 6:50

Terorismus 1945-1948 u nás

je dodnes doktrínou vyznávanou nejvyššími autoritami. Neochota pozemkového úřadu vydat majetek Benediktinům na základě retroaktivní aplikace Benešových dekretů ( a to jak po roce 1945 tak v současnosti) je toho zastrašujícím příkladem.

J. Mrázek 20.1.2015 5:54

Nemusím být zvědavecorg

..abych se dostal k různým jiným datům, mnohdy nepohodlným a cenzurou (prý neexistující) mazaným ...

J. Kanioková 20.1.2015 2:44

.....

Teroristické útoky v Evropě (publikováno 15.1.2015) průzkum http://www.sanep.cz/pruzkumy/teroristicke-utoky-v-evrope-publikovano-15-1-2015/

M. Krátký 20.1.2015 2:07

A ještě jste zapomněl,

že v USA bijou černochy, žvanile

L. Písařík 20.1.2015 4:44

Re: A ještě jste zapomněl,

Jenom bijou? ČTK vždy tvrdila, že černochy namáčejí do dehtu, obalují v peří a věší na kandelábr, to v šedesátých letech vědělo každé malé dítě. Dnes v USA mají Obamu a ten zklamal nejen bílé, alei černé voliče. Mimochodem, víte, pane, že se již neříká černoch, ale Afroameričan? To aby se jich nedotklo - zavánění rasismem. Na rozdíl od toho běloch se klidně říká.