20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Tchaj-wan. Konečně rozumný pohled?

Po hysterii kolem návštěvy senátní delegace na Tchaj-wanu se zdá, že přichází fáze, v níž bude mít hlavní slovo zdravý rozum. Svědčí o tom výsledek jednání Babiš – Vystrčil – Havlíček – Petříček – Goláň – Kantor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Renjascu 20.9.2020 23:09

Pokud byste opravdu uměl číst, tak jste mohl pochopit, že jsem původně reagoval na tuto poznámku:

Na sudeťaky ani připrchlíky nemá vliv ani Zeman, neměl by ho ani Schwarzenberg.

Snad to příště bude lepší. Samozřejmě to o tom chování a morálce platí dál. O eurofederalistovi a salonním levičákovi, který je toho času prezident ČR jsem toho v minulosti napsal již dost a ani jsem jej kvůli tomu nepotřeboval urážet. Na sdělení nesouhlasných názorů mi stačí normální slovník, protože si na tom nepotřebuji žehlit nějaké mindráky.

P. Pavel 20.9.2020 22:59

Nečum jako tele na nový vrata! Na kolena a vylizovat.

P. Pavel 20.9.2020 22:55

Takovou míru sebekritiky bych od vás tedy nečekal. Máte pravdu, měl jste si přečíst celé vlákno, pak byste věděl, že to vlákno je o názorech hradního čučkaře a nikoli o vašich z prstu vycucaných dojmech na téma budování lepší společnosti. Ale pokud trváte na tomto zcela mimomísním tématu, tak lepší společnost nelze vybudovat hlavně tehdy, pokud vysoké ústavní funkce zastávají prolhaní a podělaní hajzIové typu hradního čučkaře, kteří se navíc obklopují bandami vyložených zločinců jako třeba kancléř bez prověrky.

I. Štípek 20.9.2020 22:25

Pane Stejskale, Vaši manželku vám závidím. Vy celou neděli sedíte u počítače, mrskáte články o ničem, dokonce vyšťouráte kde podepsal nějaký nezajímavý čutálista (pozoruhodný pouze tím, že je Žid), jako obvykle zahlcujete blog idnes nudným balastem (ovšem pozor, mezi bláboly nemám chlapa chci chlapa, hate-zieglerovskou paranoiou či náboženským třeštěním hodných bláznů lze najít i poklad - Schrödingerova kočka! Věčně živá, pokud se nechceme dozvědět, že je po ní) a zřejmě se vůbec nezabýváte tím, že vaše paní vaří, myje nádobí, utírá prach, luxuje, vynáší smetí, pere, suší, žehlí, smýčí, myje podlahu...Takovou chci!

A. Renjascu 20.9.2020 22:01

V příspěvku se řešilo jaký vliv má prezident a na to jsem reagoval. Vypadá to, že jste nečetl vlákno a nebo nerozumíte psanému textu. Urážením druhých lidí rozhodně lepší společnost nevybudujete, maximálně se vám podaří vyměnit jednu hladovou partu za jinou, která bude morálně odpovídat vašemu verbálnímu a psanému projevu. Pokud nechcete čučkaře, podělané prádlo a idioty, tak se vy sám musíte nejprve naučit slušnému a morálnímu jednání a projevu a to vždy a ne jen, když fandíte svému týmu. Morállka a slušné chování jsou totiž ošidné, protože buď jsou a to vždy a nebo chybí, nic mezi tím, neexistuje žádná částečná morálka pro spřátelené objekty. Dříve se tomu říkalo jedna váha a jedna míra všem včetně toho, kdo váží...

J. John 20.9.2020 21:55

???

P. Pavel 20.9.2020 21:44

.. pravil zoufalec s palicí zaraženou ve vytaheném zadku hradního čučkaře.

P. Pavel 20.9.2020 21:43

Jiným slovy, frustrátovi čechovi nedochází, že na jeho názor každý z vysoka chčlje, protože tady nejde o názory ale o fakta. Přičemž faktem je, že nikoli Senát ale hradní čučkař je ten, kdo mnohokrát porušil doporučení vlády co do zahraniční politiky (o jeho hradních ošetřovatelích nemluvě) a také porušil mnohokrát Ústavu.

P. Pavel 20.9.2020 21:33

Možnost, kterou hradní čučkař bezesporu má je změnit názor. Přičemž je znám tím, že jej mění častěji než své podělané prádlo. Na rovinu, věřit hradnímu čučkařovi, že dodrží předvolební slib, může jen idiot.

P. Pavel 20.9.2020 21:22

Generál, proč? Srovnat tě můžu i jako civil. Vzhledem, k tomu, že nejsi svoje z prstu vycucané bláboly doložit, a na návrat do základní školy evidentně nemáš mentálně, tak budeš alespoň vylizovat hazIy jako na vojně. Takže šup, šup, ať to lítá.

P. Pavel 20.9.2020 21:16

Čímž chceš říct, že za to ty špulíš prdeI na každého, tajtrdlická transko a jsi mi k dispozici. Na rovinu, na tvou důchodcovskou prdeI nejsem zvědavý i kdyby jsi ji oblíkal u Viktoria Secret.

A. Renjascu 20.9.2020 19:13

Asi jste chtěl reagovat na jiný příspěvek. Neřešil jsem co udělal či dělá, ale jaké má možnosti.

P. Čech 20.9.2020 19:09

Ale znám! Jde totiž o to, že volby prezidenta umožňují dvě kola. Prezident totiž může být jen jeden a to je správné. Jde o to, že ani mezi kandidáty prvního kola nebyl ani jeden opravdu kvalitní. Politické strany nejen že nedovedou řídit stát, ony ani nedovedou občanům k volbám navrhnout opravdu kvalitní kandidáty. Abych ovšem nesvaloval vinu jen na politické strany, musím uznat, že vše nezdravé a špatné v našem státě pramení ze systému. Ze systému daného čl. 5 a čl. 18, odst.1 naší rovněž velice špatné ústavy. Z ústavy, která úspěšně przní jakékoliv náznaky skutečné zastupitelské demokracie k obrazu jejích tvůrců- expertů na socialistické ústavní právo.

P. Čech 20.9.2020 18:59

Ano, voliči rozhodují. Ovšem jen z toho, koho jim politické strany předloží jako kandidáty. Předloží-li jim takové zoufalce, jako je Drahoš, potom se není co divit, že volby vyhraje Miloš Zeman. Každopádně od 18.prosince 1935 je s výjimkou Václava Havla Miloš Zeman zatím nejúspěšnější prezident.

P. Milan 20.9.2020 18:04

Tak dobrá, co vrchní čučkař skutečně udělal, místo šplechtů z Lán?

A. Renjascu 20.9.2020 15:42

Máte pravdu pouze částečně, protože při jednání hlav EU nás zastupuje prezident - který tuto pravomoc může podstoupit premierovi - a při tomto jednání má právo veta. Samozřejmě, pokud to chce EU obejít a svolá místo toho jednání ministrů, tak tam to nelze a rozhoduje kvalifikovaná většina. Dále, mimo jiné, sjednává a ratifikuje mezinárodní smlouvy a to rozhodně není malá pravomoc. I když díky Klausovi, který se nesnášel s Havlem byly prezidentské pravomoci okleštěny, tak stále je náš systém do určité míry poloprezidentský a prazident zde má mimořádné pravomoci. To je, ale dědictví po TGM.

P. Milan 20.9.2020 14:56

Zapomněli pozvat vás, experta na nesocialistické ústvní právo ... :-P

A. Renjascu 20.9.2020 14:53

Vždyť o tom píšu, že nelze vinit voliče, pokud není smysluplná nabídka. Spousta stran jen plká, ale není schopná nabídnout ani důvěryhodné lídry ani program s nějakou vizí. Pak to dopadne, jak to dopadlo.

P. Milan 20.9.2020 14:52

Možná, že by Vystrčil byl, ač IMHO spíš ne. Zeman průkazně je, rudohnědý i žlutohnědý.

P. Milan 20.9.2020 14:50

Neutrální stát je tak dlouho neutrální, dokud to větším státům vyhovuje. Neutrální stát bylo předválečné Rakousko, Holandsko, Dánsko, Norsko, státy Pobaltí, Finsko .... Možná víte, jak jejich neutralita dopadla.

P. Milan 20.9.2020 14:48

Problém není obecně se starými lidmi ale jedním konkrétním starým ožralou, vrchním čučkařem.

I politické strany (i ten starý ožran je jejich produktem) mohou generovat jen z toho, co jim je k dispozici a navíc, nerozhodují ony, ale voliči v prvním kole presidentských voleb.

P. Milan 20.9.2020 14:45

"Vymlouvat se na voliče a svalovat na ně vlastní vinu ... "

Zemanova protikandidáta neurčily strany, ale voliči v prvním kole voleb.

Optět neznáte fungování místního politického systému.

A. Renjascu 20.9.2020 14:45

Viníkem není každý, kdo volil toho starého (nevím proč máte problémy se starými lidmi) "vožralu" (předpokládám, že máte na mysli Zemana a ne Havla, on si u těch ožralů člověk není jistej), ale politické strany, které za pět let dokázaly vyprodukovat pouze něco tak zoufalého jako je loutka Drahoš. To pak těm co volit chtějí většinou nic jiného nezbývalo.

P. Milan 20.9.2020 14:43

Ano.

To byl jeho intelektuální vrchol, od té doby setrvalý sešup.

Těsně po plyšáku jsem ho, na základě dojmu z článku, dost sledoval. Velmi rychle jsem zjistil, že žvástá.

P. Milan 20.9.2020 14:41

"Nikde jinde ve světě totiž taková anarchie v řízení státu neexistuje."

Pouhá vaše neznalost poměrů jinde.

P. Milan 20.9.2020 14:40

Jediný jeho správný názor, na Palestince, devalvuje idiotským podáním.

Na sudeťaky ani připrchlíky nemá vliv ani Zeman, neměl by ho ani Schwarzenberg.

Dokonce nemají vliv ani na vaši potřebu někomu poklonkovat, Svědku Burešův.

Z. Lapil 20.9.2020 12:53

Přesně tak. Jedině že USA si nedovolují otevřené výhružky o nesení následků; ze slušnosti, ne že by případně neměly (spojené státy) patřičnou sílu. EU je tak na půl cesty, ale ta k tomu má zase smluvní/právní důvody, i když se suverenitou zaklíná nejvíc.

P. Čech 20.9.2020 12:14

Svým způsobem máte pravdu Předseda senátu sice není podřízeným prezidenta, ale měl by se chovat podle oficiálního náoru České republiky. Senát totiž oficiální názor ČR nepředstavuje. Ten je vyjádřen názorem vlády, premiéra, prezidenta a poslanecké sněmovny. Senát s jeho ústavními pravomocemi se jeví jen jako odkladiště jinak neúspěšných politiků s několika málo vyjímkami (Okamura, Čunek a pod).

P. Čech 20.9.2020 12:09

A hlavně z důvodů frustrace z toho, že je jeho názor menšinový, všem kolem sebe s názorem jiným nadává do soudruhů.

P. Čech 20.9.2020 12:06

Pane Franku, nevím, proč mi nadáváte. Já Vás také neoslovuji soudruhem. Ono jde totiž o to, že mám-li na věci jiný názor než Vy, zásadně to neznamená že bych byl socanem a nebo dokonce komunistou.