26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Tandem Kuba - Němcová

Za dva týdny by mělo být zřejmé, kdo povede občanské demokraty do voleb v jednotlivých krajích. Pochopitelně za předpokladu, že sněmovna vysloví souhlas se svým rozpuštěním a prezident republiky ji skutečně rozpustí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 19.8.2013 15:08

Myslím, že srovnání období po pádu

Topolánka a Nečase z pohledu ODS moc nesedí. Např. tehdy byl lídr jasný, nyní ne.

J. Hlubek 19.8.2013 13:04

Analýzy, rozbory

Mnozí komentátoři hledají chyby ODS. Je jich tolik, že každý vypíchne něco jiného a všichni mají pravdu. Zásadní a prvotní chybu však zmíní málokdo. ODS se totálně rozešla se svým politickým programem, na základě kterého dostala mandáty od svých voličů. Od začátku volebního období, buď dobrovolně nebo pod tlakem koaličních partnerů, z tohoto programu ustupovala až obrátila o 180°. S největší pravděpodobností to bylo finančně výhodné, o co víc finančně o to méně politicky. Politický program a stranické idee ustoupily do pozadí s preferencí osobního prospěchu zainteresovaných. Pokud by ODS byla ideově pevná a nefunkční koalici opustila, vládl by Kalousek s ČSSD a možná komunisty s výsledkem srovnatelným se současností. Starosti zmiňované autorem by se v současnosti ODS naprosto netýkaly a mohla by vzhlížet s radostným očekáváním k nastávajícím volbám a v příštím volebním období se snažit neodvratný pád této země alespoň zmírnit.

P. Maleček 19.8.2013 8:21

To je sebevražda řekla paní "Márplová"

ODS je partaj v nezvratitelném rozkladu. Způsobila si to sama, když její jedinou ideologií se po roce 1997 stalo rozkrádání veřejných rozpočtů a majetku formálně maskované vznešenými ideály rovnosti svobody a demokracie. Vždyť i ten Kuba se nahoře ocitl jen proto, že jeho kmotři se dohodli na figurce Nečasovi maskující jejich zlodějny a Kuba jim to měl nahoře ohlídat.

No a ctnostná Mirka? 15 let ve vrcholných funkcích a až na občasné neškodné brblání k tomu rozkrádání státu její partají jen mlčí a mlčí. Jeden za 18 a druhý bez dvou za 20. Těmito figurkami a filozofií jen ODS dokoná svou sebevraždu.

Pořád lepší než kdyby nenažraností svých elit "zavraždila" celé Česko. Stačí to, že svou nenažraností ODS vystřelila k moci ulhané a stejně nenažrané socany a po krvi lačnící komunisty.

Z. Rychlý 19.8.2013 19:43

Re: To je sebevražda řekla paní "Márplová"

Platí to i na dalšího skleníkového týpka - Bohuše Ozubenou pleš ?

J. Maleček 19.8.2013 8:09

Možná bude pan Kuba podporovat paní Němcovou

se skřípajícími zuby.

J. Tolman 19.8.2013 8:21

Re: Možná bude pan Kuba podporovat paní Němcovou

Bude jí krýt záda, jako Nečasovi.

P. Pavlovský 19.8.2013 1:16

Obávám se, že je to ještě horší

Circulos vitiosus je rozetnut - nad ODS zlomili hůl i kmotři a přesouvají se k zemanovským stranám, jak  vidíme už v počínání Rusnokovy vlády.

Konečně - kdopak to oddlužil J. Fischera?

Zapomenout by se nemělo ani na Kolibříka  Béma, kterého ODS sebevražedně přivinula zpět na svá povadlá prsa. Zbývá jenom postavit jej v Praze jako lídra :-)