28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Takové absurdní drama by Havel nenapsal…

Stále se ještě domnívám, že spojení profese právníka a historika, tím spíše advokáta a historika je užitečné. Ale připravované zvolení Zdeňka Ondráčka, komunistického pretoriána s bílou přilbou a dlouhým pendrekem, známé „mlátičky“ ze 17. listopadu 1989.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 14.12.2017 23:05

Ovšem i Vidocque poznal situaci z obou stran,

pokud mne paměť nešálí, byl to uprchlý galejník, V této souvislosti bych se vás rád zeptal: Okusil soudruh Ondráček Jakešovy lázně?

Pro info nezasvěcených jde o masáž dlouhým bílým pendrekem a ledovou, lednovou, sprchu hasičskou stříkačkou.

J. Mrázek 14.12.2017 19:47

Proč a proč ?

Protože to, co předvádí "orgány" EU je stejné a protiváha musí v pudu sebezáchovy národa existovat. Nejde to podle hela "on do tebe kamenem, ty do něho chlebem", to je sebevražedný přístup a naše děti si naši nečinnost nezaslouží. A jiná nabídka není a nebyla. Na, vyber si řekl Adomovi Bůh a přistrčil mu Evu ....ANO...SPD...

P. Jaroš 14.12.2017 17:32

Proč vyhrál

Babiš, Okamura, Piráti? Protože vy, "demokrati", jste zkrátka horší. Dokázali jste se čtvrt století jen přít a tiše rozkrádat a nechat podvodně, za úplatky stranám, zbohatnout Babiše, Bakaly... Navíc teď přichází strašidlo (už ne komunismu) islámu, na které vy "demokraté" nijak nereagujete.

C. Horák 14.12.2017 17:22

jak je možné, že se Havel mýlil?

"...jak je možné, že tak jasnozřivý člověk (...) se mohl tak mýlit?"

Nu, zřejmě proto, že až tak jasnozřivý, jak si pravdoláskaři myslí, nebyl a neomarxistické vise Havlových nohsledů k ničemu jinému, než k "hrubnutí společnosti" vést nemohou. Proč? Protože čím víc jsou lidé znásilňováni regulacemi sociálních inženýrů, zákazy, příkazy a nároky, tím méně prostoru a ochoty zbývá pro obyčejnou lidskou slušnost, toleranci (tu skutečnou, ne nadirigovanou) a soucit. Není náhodou, že míra dobrovolné charity v různých zemích prudce klesá s rostoucí mírou zdanění a násilného přerozdělování. Jakákoli forma nařízeného altruismu pak má efekt přesně stejný.

M. Pivoda 14.12.2017 15:24

Snese české právo Hulíkovo přirovnání Z.O. ke zločincovi?

Milan Hulík: "Ale připravované zvolení Zdeňka Ondráčka, ..., snese z historického pohledu jen srovnání se jmenováním bývalého zločince a trestance Francoise-Eugena Vidocqua policajtem, ..."

Zde je jiný případ: Historička Eva Nečasová se musí omluvit za tři výroky, které uvedla o hraběti Hugu Mikuláši Salmovi (1893 až 1946) ve svých dvou knihách o restitucích. Rozhodl o tom dnes soudce Michal Ryška z brněnského krajského soudu.

Jde o úvahy Nečasové, podle nichž Salm tím, že se za druhé světové války přihlásil k říšskému (německému) občanství spáchal skutek blízký vlastizradě, dále o spekulaci, že by skončil před mimořádným lidovým soudem a za přirovnání neuskutečněného procesu se Salmem k osudu vůdce nacistů Adolfu Hitlerovi.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/soud-historicka-necasova-se-musi-omluvit-potomkum-salmu-pev-/zpravy-domov.aspx?c=A111021_153256_ln_domov_sk

Karelkarel 14.12.2017 13:33

Tady nejde o Havla!

Tady jde o odpovědi na otázky, které klade Hulík, například "Proč společnost stále více hrubne? Odkud se bere stále sílící xenofobie a strach, ačkoliv se ještě nikdy české země nenacházely v tak bezpečně zajištěném prostoru jako nyní? Proč tolik lidí slyší na demagogické volání hlupáků, nevzdělanců a primitivů po obecném referendu, které by Českou republiku zbavilo jejího zahraničního zajištění a přivedlo ji do náruče příštího diktátora." Protože jen hlupák a primitiv může říci, že žijeme v "bezpečně zajištěném prostoru," když EU (rozuměj Německo a Francie) dělá všechno možné, aby Evropu destabilizovala! Jak dlouho bude trvat, než se k nám z Německa začnou přesunovat hordy běženců, kteří se na rozdíl od Okamury nebo Vietnamců či Ukrajinců nikdy nestanou Čechy?!

P. Zinga 14.12.2017 12:04

Ale napsal,

viz scénář polistopadového vývoje...

M. Růžička 14.12.2017 11:32

Havel by takové drama nenapsal......

Havel napsal nějaké podřadné hry "Audience,Odcházení a.d. větší hnůj nenapsal nikdo jiný.Zasloužil se o rozkradení státu a o svůj osobní prospěch a vzal ssebou všechny své kamárádičky.Nejhorší "prezident" v ČSSR,ČSR,ČR.

J. Laták 14.12.2017 11:40

Re: Havel by takové drama nenapsal......

Hmm, Vaše krédo je dohnít svůj život v nenávisti, že?

J. Karlík 14.12.2017 12:56

Re: Havel by takové drama nenapsal......

Ty podřadné hry uvádí divadla po celém světě. Za své politické postoje byl vězněn. Co jste v té době dělal vy, pokud jste už byl na světě? Zřejmě jste rozhazoval kolem sebe kupy hnoje, což děláte dosud.

I. Procházková 14.12.2017 13:25

Re: Havel by takové drama nenapsal......

M. Růžička má zřejmě dneska v trollírně hlavní službu, možná mu napařili rovnou dvanáctku. No, hlavně že to není noční, ve dne se to dá vydržet. :-)))

J. Fridrich 14.12.2017 13:10

Re: Havel by takové drama nenapsal......

Růžička, Růžička kdy vám končí vycházka ? Hlídejte si čas ! Víte, že docent Chocholoušek nemá rád pozdní příchody. Příště by vám nepůjčil tu odpornou Západní techniku - počítač. Ale Putin by vám jako pravému nefalšovanému soudruhu zajisté půjčil ten jejich výkřik ruské techniky - SČOT. Dá se na něm také počítat. Na drátcích tam budete mít plno barevných kuliček - uvidíte, že se vám to bude líbit - ony se totiž dají po těch drátech hezky posouvat....

J. Kanioková 14.12.2017 17:06

:))))))))

A co jste kdy pro svou vlast udělal vy, Růžičko ???

I. Procházková 14.12.2017 13:22

Re: Havel by takové drama nenapsal......

Václav Havel těch her napsal o něco víc: Asanace, Audience, Vernisáž, Pokoušení, Vyrozumění, Ztížená možnost soustředění, Largo desolato, Zahradní slavnost, Žebrácká opera, Motýl na anténě (1960), Odcházení. O knihách nemluvě - těch bylo taky dost.:-))

F. Bachan 14.12.2017 11:11

Havel byl strašný prezident

Za Havlova prezidentství došlo k rozkradení celé republiky a ten člověk si vůbec neuvědomoval, co se vlastně děje. Byl úplně mimo realitu. A jako politik? Ničemu nerozuměl, žil si svůj elitářský izolovaný život a po selhání svého projektu (OF) se už v politice nikdy o nic nepokoušel, jen se držel svého korýtka. Podtženo a sečteno - smutná figura. Moc nechápu jeho obdivovatele.

J. Laták 14.12.2017 11:36

Re: Havel byl strašný prezident

Žijete v mylných představách, že jakýkoliv český prezident může ze zákona držet tlapu nad zlodějnami tunelářů. Jedinou výjimkou je Václav Klaus se svojí abolicí usvědčeným tunelářům, kterým za jeho premierování obzvlášť kvetla pšenka. Největší zlodějny pocházely za tzv. "Oposmlouvy".

V. Kotas 14.12.2017 12:16

Re: Havel byl strašný prezident

Zapomínáš na ten jeho slavný novoroční projev a potom to jeho přímo opačné jednání v praxi.

V. Peroutka 14.12.2017 13:29

Re: Havel byl strašný prezident

https://www.youtube.com/watch?v=I744U1kXkyo

M. Prokop 14.12.2017 17:10

Re: Havel byl strašný prezident

Zaplať pánbůh za Klause. Být to podle Havla, tak komouši rozkradli vše. Rychlá privatizace zachránila alespoň něco.

J. Kanioková 14.12.2017 17:11

Spíš jste mimo realitu vy..

jsem alergická na žvásty typu - rozkradení celé republiky !

O ekonomice nemáte nejspíš ani páru..

Na p. Havla prezidenta nevzpomínám až tak moc kladně, ale za dobu PŘED Sametem, tak to moc a moc dobře.

Co jste pro pád bývalého režimu udělal vy ? Pochlubte se !

J. Schwarz 14.12.2017 8:16

No tak

tentokrát jste mimo pane Milane. Lidi se nebojí demokracie, ale autokratů sdružených v t.zv. "demokratickém bloku". V "nejzajištěnějším prostoru" žije jen ten, kdo za jedinou hrozbu považuje Rusko a neřízenou imigraci nepovažuje za hrozbu. Ten je pak na tom stejně jako nadšený komunista v padesátých letech, vyrazivší na stavbu mládeže. A že lidi naletěli Okamurovi že republiku ubrání? Která jiná partaj chce republiku opravdu bránit a neuhnout před bruselskými "soudruhy"?

M. Valenta 14.12.2017 9:08

Re: No tak

I Vy se pletete. Mezi hrozbami je neřízená migrace nováčkem a Rusko stálicí a většinu lidí vůbec demokracie nezajímá nebo ji považují za škodlivou a slabou.

R. Tichý 14.12.2017 7:47

Prilis mnoho omacky, problem je snadno a rychle identifikovatelny.

Neprobehla DEKOMUNIZACE. Za 40 let devastace zeme po vsech smerech nebyl nikdo potrestan. A ted se nam to vratilo, vladnou nam bolsevici, stbaci a podobni.

Pro mne je symbolem tohoto stavu Havlovo "nebudeme jako oni" a jeho infantilni srdicko nereflektujici realitu.

I. Schlägel 14.12.2017 8:29

Re:

Co by se dělo, kdybychom byli jako oni a začali jsme v tomto duchu po sametu s těmi miliony komoušů jednat nekompromisně (odhlédnu- li od nemožnosti tomuto dát nějaký právní rámec, který by vyústil v rozkaz typu "Jdeme na ně")? Občanská válka? Co by v tom případě udělal takový plukovník Zbytek a jemu podobní?

A. Alda 14.12.2017 10:45

A co by dnes dělali pozůstalí?

Vidíme, jak potomci komunisty pronásledovaných lidí i v třetí generaci jsou plni nenávisti a zášti. Byli by snad potomci revolučně pronásledovaných lidí jiní?

Pomsta plodí pomstu. Havel byl mizerný politik a neschopný president, ale svým heslem "nejsme jako oni" a svou smířlivostí nám dal naději na národní usmíření. A na zastavení spirály zla: "když oni nám, tak my jim". Za to si zaslouží pomníky. Za nic jiného.

I. Schlägel 14.12.2017 10:49

Re: A co by dnes dělali pozůstalí?

Mizerným politikem možná byl, protože byl příliš idealistický. Mizerným prezidentem nikoliv. Bohužel, to uměli ocenit spíše v zahraničí. Doma není nikdo prorokem.

M. Jandáková 14.12.2017 12:54

Re: A co by dnes dělali pozůstalí?

S prvním odstavcem (a s touto filozofií V. Havla) bezvýhradný souhlas.

R. Tichý 14.12.2017 17:13

Jenze to je mysleni plebsu, ktery se vzdycky shrbi jeste vic a tahne pluh. A doufa v bozi mlyny. Jenze bezpaternim bolsevikum a stbakum je to jen k smichu. Nasi "dobrou vuli" povazuji za slabost. A bezostysne kradou vic.

Jak je mozne, ze zrudy jako Jakes, Vas, Grebenicek si v pohode uzily duchod!! Nebyly potrestany ani takove kreatury...

Pak se nedivte lidem, ze nevidi vyhodu demokracie, neveri soudum...

J. Karlík 14.12.2017 7:20

Pane autore

jsou to ale paradoxy. Ale o tom ta naše chudinka demokracie je. Chci se jen zastat bytostného demokrata V. Havla. On se nemylil. Napsal _ ani já nevím o budoucnosti naší země nic. Něco mohu odhadovat, něco tušit, něco sam chtít a o něco bojovat. Toť vše. Pokusim se prostě chvíli snít. ___ Sen není tvrzení. Bylo to jeho přání, které se snad někdy vyplní. On pro to udělal maximum. Všichni si to ale nemyslí.

M. Krátký 14.12.2017 12:01

Re: Pane autore

pane Karlíku, rád se pod váš příspěvek podepíšu. Panu prezidentovi Havlovi se skutečně podařilo nás vyvést z toho strašného komunistického žaláře, ale potom již byl skutečně jen snílek, čest jeho památce.