28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Tak trochu návrat socíku

Piráti odstartovali svou volební kampaň. A hned od počátku nás nenechali na pochybách, jaké téma hodlají vařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 28.5.2018 9:14

Pirát není naivní, tvrdě jde za truhlou se zlatem

Podezírat Piráty z naivismu je stejné, jako podezírat z naivismu zavedené politiky. Pravda, dělají jednu skopičinu za druhou, ale nakonec se vždy ukáže čertovo kopýtko v podobě více moci a peněz. Když si rozklíčujete pirátský program, pak vždy dorazíte k nějakému příjemci dotací a příspěvkům ze státního rozpočtu.

J. Chaloupka 28.5.2018 9:13

Znáte nějaké hlavní město, kde je levné bydlení?

Já ne. A tak je to i v Praze. Ostatně většina Pražáků má své pozadí na Moravě.

R. Gramblička 28.5.2018 9:02

tož se přestaňte všichni

srát do Práglu a běžte jinam, třeba k nám do Mostu. Loni jsem tu koupil byt 80m2 za 400 000,-

K. Janyška 28.5.2018 8:38

Ne tak trochu, Piráti jsou čistou neomarxistickou stranou

nevzdělanců od herních konzolí a myslí si, že nový lidský svět stojí na internetu. Vůbec ne, je to jen komunikační prostředek... Dzp.

Š. Hašek 28.5.2018 8:25

Re: jedna pochvala ...

Přesné.

M. Šejna 28.5.2018 8:13

jedna pochvala ...

musím madam Šichtařovou za jednu věc pochválit: přesně popsala ideologické zaměření soudruhů Pirátů. Tihle levicoví anarchisté se od dřivějších ultralevičáků liší jen tím, že ovládají perfektně internet. Jinak je to stejná sebranka.

R. Langer 28.5.2018 8:12

Re: pane Langře

Ano, hloupé a ubohé slovíčkaření, to jste celý vy. Je tam "Druhým velkým viníkem...", což mi připadá jako dostatečně zdůrazněné, přičemž já souhlasím i s tím prvním viníkem, že vy ne to je váš problém... :-P

M. Šejna 28.5.2018 8:06

pane Langře

Vy jste viděl Šejna a tak jste ani nepochopil, že Šichtařová dává růst cen bytů v Praze za HLAVNÍ vinu České národní bance. Byrokracii dala až na druhé místo.

R. Langer 28.5.2018 7:55

Re: klasická madam Šichtařová

Vy jste viděl Šichtařová, tak jste ten článek ani nedočetl, pane Šejno, je to tak? Protože přesně tohle se v tom článku píše... :-D

M. Šejna 28.5.2018 7:27

klasická madam Šichtařová

prudké zvýšení cen u nových bytu v Praze není způsobenou politikou ČNB, ale šílenými podmínkami pro stavební řízení, do kterého v Praze může kecat každý idiot (čti: občanské a ekologické aktivity). Díky tomu se v Praze staví strašně málo.

V jiných městech je situace mnohem lepší. Takže asi tam nejspíš mají podle Šichtařové jinou ČNB.

M. Šejna 28.5.2018 7:24

co to melete za nesmysly?

U novostaveb se platí pouze DPH a to 15%. Neplatí se z nich ani daň z nabytí.

Pokud by se za posledních 10 let zvýšila daň u novostaveb 4-6 krát, jak tvrdíte, pak by před 10 let muselo být DPH okolo 3%.

D. Spal 28.5.2018 3:39

Socialismus s lidskou tváří

Klasický případ, kdy vláda řeší problém, který sama zavinila. Byty jsou drahé, protože je jich nedostatek. Je jich nedostatek, protože developeři staví málo nových. A proč? Právě kvůli této vládě. Soukromý developer není charita a bude stavět nové byty jen když na tom může vydělat. Jinak by musel být blázen. Dnes ovšem na nových bytech vydělá prakticky jenom stát na daních. Daňová zátěž u nových nemovitostí vzrostla za posledních 10 let 4-6 krát a činí dnes v průměru okolo jednoho milionu Kč na jeden byt. Schvalovací proces s výsledkem nejistým dnes trvá neuvěřitelných 8-10 let. (podle HN) A na to má nervy opravdu jen hodně málo developerů.

Takže začne byty stavět sám moudrý stát. Za mnohem vyšší náklady a za mnohem delší dobu než soukromý investor. Nájem se ovšem sníží, protože jeho většinu bude platit stát z daní. Jedni tedy budou platit nájem za druhé. Tak holt vypadá vytoužený socialismus s lidskou tváří, kterého se Česko konečně dočkalo.