25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 27.9.2010 11:49

Re: evropští levičíci

Pane Skotnico, já Hayka neznám, neznám jeho díla, takže nemohu posoudit. Možná jo, ale nevím.

S. Netzer 27.9.2010 11:34

Re: evropští levičíci

No, já nevím, Kopretino. Myslíte, že například Thilo Sarrazzin, člen SPD, zabíjí naše hodnoty?

H. Lukešová 27.9.2010 11:47

Re: evropští levičíci

No Thilo Sarrazin je čestná vyjímka, bohužel ho odstřelili a to nejenom levičáci, ale i pravičáci.

S. Netzer 27.9.2010 13:29

Re: evropští levičíci

Ono je naštěstí těch "čestných výjimek" poněkud víc, člověk se ale nesmí dívat na evropskou levici zúženým prizmatem českých poměrů a pokládat je za měřítko. Evropská "levice" není žádný monolith.

J. Kejkrt 27.9.2010 13:48

Na vysvětlenou.

Zdravím, včera s tím odkazem ... za a) jsem to zpackal a vložil jiný, za b) jste mou odpověď pochopila úplně naopak ..

Prostě se zrovna nedařilo.

S. Netzer 27.9.2010 13:50

Re: Na vysvětlenou.

NIc se nestalo. Naopak, mně tyhle strojové překlady pokaždé výborně pobaví. A ten včerejší byl přímo dokonalý! :-)))

J. Kejkrt 27.9.2010 13:56

Re: Na vysvětlenou.

Jo. Ukázkový.

H. Lukešová 27.9.2010 14:31

Re: Na vysvětlenou.

Tak jste u milého přispěvatele Kajana, paní Netzer,  povýšila na "krávu" a "primitiva".

S. Netzer 27.9.2010 16:29

Re: Na vysvětlenou.

Už jsem si všimla. Divím se jenom, že za Dzp. dává tečku. Kdyby byl důsledný, tak by i tam musel dávat tečku.

S. Netzer 27.9.2010 16:29

Re: Na vysvětlenou.

Vykřičník. :-)))

H. Lukešová 27.9.2010 16:33

Re: Na vysvětlenou.

Povím Vám, že mě strašně baví číst debaty s Kajanem. Člověk se u toho nasměje. Legrace musí být.

V. Pavel 27.9.2010 11:59

Re: evropští levičíci

Kopretino! My, Češi, máme v sobě výrazně zabudovaný negativizmus, oproti jiným národům, které znám. Projevuje se mj. i tím, na co kriticky poukazujete u Klepala, jehož existenci jsem zde sám dosud však nezaregistroval. Výrazný negativista je např. i Václav Klaus, který tím nám všem škodí, zejména jako občanům EU. Snad i pro zmíněný národní zakódovaný negativizmus má však u nás podoprovatele a dokonceš může být v čele státu! Vybavte si naše TV šoty před zahájením našeho předsednictví EU "Evropě to osladíme"! Tedy výrazně negativistické poselství všem občanům, za které jsme jako daňoví poplatníci platili těžké miliony. Přitom jsme Evropě předvedli do té doby nevídanou věc, opět negativistickou, a to odvolání vlastní vlády při našem předsednictví. A podílel se na tom i sám prezident! Takoví jsme "pašáci negativističtí", podle sebe sama vždy "chytřejší", než úspěšnější sousedé a proto neschopní konstruktivně spolupracovat ani pro vlastní prospěch!

P. Vandas 27.9.2010 12:10

Re: evropští levičíci

 Slečno Lukešová, je sice pravda, že jsem se chlubil naší rodinnou natalitou, avšak ten důraz na "bílou" bych já nějak příliš nekladl. To, že se cítím dědicem hodnot antické, křesťanské i protestantské kulturní tradice, ještě nepředjímá můj prvoplánový obdiv k bílé rase. Opatrnost musím zachovávat zejména z důvodu ze zaměnitelného jmenovce, s jehož tíhnutím k obdivu nacisticky spořádané společnosti na rasových předsudcích, zásadně a z hloubi duše nesouhlasím. To, že projevuji radost nad mými dětmi, které jsou díky genetice bílé, nic nevypovídá o tom, že bych se, byv snědým, stejně neradoval ze snědých potomků.

V. Pavel 27.9.2010 12:56

Re: evropští levičíci

Pane Vandasi! K Vašim příspěvkům o natalitě ve Vašem rodu. Byl milý, čtivý a lidsky "moudrý"! Velmi se Vám povedl! Myslím, že se kvůli němu nemáte za nic omlouvat nikomu inteligentnímu, tedy ani pí. Lukešové. Pokud Vás někdo za to napadne, což je zde nutné vždy očekávat, není důvod si činit starosti kvůli agresivnímu primitivizmu.

H. Lukešová 27.9.2010 13:25

Re: evropští levičíci

Já jsem to také nějak zle nemyslela, pane Vandasi.

H. Lukešová 27.9.2010 13:28

Re: evropští levičíci

Ale ano, pane Vandasi. To jsem přece psala, že nezáleží na rase potomků. Jen jsem psala, že je velmi dobře, když mají lidé co nejvíc dětí. Musím se také přičinit k dílu, jenom prdáním nic nezmohu. A nacismus považuji také za hnus.Takže jestli jsem Vás nějak urazila, tak přijměte mou omluvu.

P. Vandas 27.9.2010 13:44

Re: evropští levičíci

 Milá slečno Lukešová, mne jste nijak neurazila. To já jen, odháním od sebe, jakákoli možná podezření z rasizmu, který je mi odporný. Omlouvat se nemusíte, není proč. Pro odlehčení, mé obavy o dobrou pověst nejdou tak daleko, abych své děti odmítal učit, tu krásnou píseň, " Bílé Vánoce.

H. Lukešová 27.9.2010 14:28

Re: evropští levičíci

Ano chápu Vás. Máte obavy, jak jste psal, kvůli Vašemu jmenovci panu Vandasovi. Odporné nacistické kreatuře bez srdce a lidskosti.

S. Luňák 27.9.2010 10:17

Kdo to asi je levicový intelektuál?

Vyvěsit si na štít takové osoby, jakými jsou Bělohradský, Keller a Pehe, považuji opradvdu za typické pro dnešní (stále stejnou) ČSSD. Články těchto pánů jsou skutečné "perly",které si dokáže přečíst jen otrlý čtenář nebo sveřepý levičák zavile čtoucí i Haló noviny. Pehe sice za těmi dvěma poněkud pokulhává, ale i tak ho řadím mezi levicové "intelektuály." Stejně, kdo to označení vymyslel? Myslím to levicový "intelektuál," protože to mi nějak nejde dohromady. Tihle pánové jsou všechno možné, jenom ne intelektuálové, stejně jako ČSSD je všechno možné, ale rozhodně ne strana, která by se současným vedením měla kdy řídit náš stát.

J. Skotnica 27.9.2010 11:20

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

Já jsem si vždycky myslel,že je rozdíl mezi intelektuálem a levicovým intelektuálem. Většinou není žádný. Intelektuál je velmi vzdělaný člověk, spoustu toho přečetl, zkompiloval a v kavárenském kouři vydedukoval, že skončil spontánní vývoj lidstva. Pryč se současnou morálkou, vládou trhu, protož jedině my intelektuálové víme, jak učinit lidi šťastnými Nastává vláda rozumu a vůbec nevadí že o lidech a jejich přirozeném jednání vůbec nic nevíme. No a tohle se táhne už od Tomáše Akvinského a na opakování těchto racionalistických konstrukcí se podílí jak církev, tak levicvý proud intelektuálů. No a pak se nikdo ani nezasměje starému vtipu, jestli je socialismus věda nebo umění. Samozřejmě umění. Kdyby to byla věda, vyzkoušelo by se to nejdříve na potkanech.

V. Pavel 27.9.2010 12:01

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

Skotnico! Jako typický polovzdělanec planě žvaníte o lidech, které neznáte!

J. Kejkrt 27.9.2010 12:07

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

IDOLE! Vy zase hodnotíte lidi, na které svým intelektem nestačíte!

V. Pavel 27.9.2010 12:41

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

IDOLE Kejkrte! Někdy možná ano! Ale rozhodně ne vždy a ani ne příliš často! Vás se to ale netýká 100%!

J. Kejkrt 27.9.2010 12:50

Mýlíte se.

V. Pavel 27.9.2010 12:58

Re: Mýlíte se.

IDOLE Kejkrte! Samozřejmě a často! Ve vás ale nikoliv!

J. Kejkrt 27.9.2010 13:02

Re: Mýlíte se.

J. Skotnica 27.9.2010 12:28

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

V. Pavel 27.9.2010 12:43

Re: Kdo to asi je levicový intelektuál?

Skotnico! Pro předválečné a asitaké válečné levičáky býval výstižný termín "salonní komunista"! Některé takové jsem poznal, i když jsem narozený až po válce.

F. Pavlis 27.9.2010 9:44

Zdfá se mi,

že autor V.Pavel by udělal dobře, kdyby nečetl NP. Ušetřil by tím zcela evidentně své duševní zdraví, nepodněcoval by jiné diskutující k věcnému odporu a nechal by pokleslost nebo nepokleslost článků soudu ostrakovému. Stejně to není řešitelné jako výrok , že ČSSD je pokleslá strana s pokleslými politiky i ideology, což je nesporná pravda se spornou možností přesvědčit o tom Tvrdíkovy /Paroubkovy/ Sobotkovy legie...

V. Pavel 27.9.2010 10:16

Re: Zdfá se mi,

Pavlisi! Vážím si vašeho zájmu a péče o mé zdraví, nicméně nemyslím, že by váš názor byl správný, natož směrodatný! Mé duševní zdraví nevykazuje problémů. Dokonce jsem díky dceři v osobním přátelském styku s některými odborníky, kteří se mi dokonce občas svěřují, že možnost výměny názorů s někým jako já, kdo nepatří do okruhu jejich pacientů, je pro ně osvěžující. Doufám tedy, že jste natolik inteligentní, že když budete chtít, pochopíte zbytečnost svých obav o mé duševní zdraví. Pokud jde o vaše soudy o jiných diskutujících, k tomu vám doporučuji, neřešit psychicky druhé, nýbrž vždy prioritně zásadně pouze sám sebe, jinak se vystavujete nebezpečí, že skončíte právě jako pacient u některých mých, shora zmíněných známých. K vašim politickým názorům se nevyjadřuji, protože se nezdají nijak mimo normu a dokonce se dosti shodují s mými. Hezký den! :-)