23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emersonskej 4.9.2007 12:29

Je to vážně zoufalství...

... vědět, že tu prostě nikdo natolik známý a přitom všeobecně akceptovatelný, kdo by měl šanci proti Klausovi uspět. I to asi svědčí o šílené polarizaci, jež naši zemi svírá už nějaký ten pátek...Ne že bych Klausovi nepřál znovuzvolení - považuji ho celkem za dobrého prezidenta - v tom našem kocourkově... :-/

qwert 3.9.2007 18:14

Koho by vybral sám Václav Klaus jako svého nástupce?

Teď je to pochopitelně předčasné, neboť ještě může kandodovat do dalšího období, nicméně pak to bude skutečně zajímavé, zda i on sám dokáže ukázat a řící, na svém místě bych si dovedl představit toho nebo tuhle.

Karel 3.9.2007 22:46

Re: Koho by vybral sám Václav Klaus jako svého nástupce?

Můžeme uzavírat sázky: bude to Železný?;-(

Socka 5.9.2007 2:14

Re: Re: Koho by vybral sám Václav Klaus jako svého nástupce?

Nebo Šebrle? Oba mají parádní oštěp...

sociolog 3.9.2007 18:14

jak ti modri ochranci svobody se raduji, ze

nebude volba pri volbe prezidenta! Jak zajimave prihizet, jak chutna modrym odchovancum prognostaku moc!

BuBu 3.9.2007 18:35

Re: Socialisto . . . ale že Ti . . .

. . . šukají rudá šídla v kebuli - jen co je pravda ! RvRv

benon 3.9.2007 17:45

nebyl jsem pochopen

někteří diskutující mě přesně nepochopili..je smutné,že v případě navržení hypotetického kandidáta kterého navrhne KSČM a nebude členem strany se nebudou ostatní kluby zajímat,zda na to má,ale apriori bude odmítnut jen z důvodu navrhovatele...To se stalo i s kandidátkou do vznikajícího ústavu dějin národa...AČ není členkou strany bude odmítnuta,i když je erudovaná historička..zločinem je,že ji navrhuje KSČM..To opravdu smrdí praktikami doby minulé....Snad i ten největší odpoůrce komunistů vidí,že jsou obce,kde se dobře vede,i když mají komunistického starostu..Viz vesnice na Vysočině STUDENEC.....je to hlavně o člověku a chuti něco dělat a tam primitivní antikomunismus nepatří...

sociolog 3.9.2007 18:15

Re: nebyl jsem pochopen

Existuje tez primitivni antifasismus?

Karel 3.9.2007 22:52

Re: nebyl jsem pochopen

No, já bych se styděl, být navržen takovou stranou.

Je možné, že ve Studenci mají komunistu starostu. Vede se jim dobře proto, anebo navzdory tomu? Ví starosta něco o straně, jejímž je členem, anebo celý život sledoval jen Ženu za pultem a Muže na radnici? Dost pochybuji, že je ten starosta člověk, který odsuzuje okupaci, vraždu Horákové, výslechy v Bartolomějské, lži ve školách apod.

PetrK 3.9.2007 15:51

Že Bursíkovy nápady

(pokud vůbec nějaké má) patří do říše snů a bájí, je nad slunce jasnější.

benon 3.9.2007 14:33

bez komunistů nebude zvolen nikdo

ať se nám to líbí nebo ne,bez hlasů komunistů nebude zvolen žádný kandidát..komunista nejsem,ale taky nebudu zaslepený antikomunista typu senátora Stětiny.jestliže máme demokracii komunisté reprezentují v parlamentu určité hlasy obyvatel,proto by se nemělo koukat na dres strany,ale kdyby se objevil schopný kandidát třeba ze stáje KSČM,proč ho hned odsoudit. to by bylo jak v 50tých letech,kdy rudí kádrováci nepouštěli na školy.když děděček byl živnostník... snad jsme se poučili..Ale někteří modří demokraté tyto praktiky začínají objevovat.... V Itálii je prezidentem také bývalý komunista a neděje se nic,ale tady i kdyby to nebyl komunista,ale pouze jimi navržený,hned bude smeten ze stolu a nikdo se na erudici a odbornost nepodívá...

Fafa 3.9.2007 15:07

Benone,

jak se ziskava erudice a odbornost pro praci prezidenta? V politice by snad prislusnost k urcite strane mela diktovat postoje politiku. Pokud nekdo kandiduje za konzervativni pravici, tak by mel prosazovat konzervativni nazory. Pokud nekdo kandiduje za KSCM, tak predpokladam, ze bude prosazovat politiku KSCM. Takze je snad pochopitelne, ze treba volici pravice by celkem automaticky nesouhlasili s nazory kandidata krajni levice. To nema nic spolecneho s kadrovanim, to je prece bezna politicka volba.  Prece nebudu volit schopneho a erudovaneho kandidata, ktery chce schopne a efektivne prosazovat plany, se kterymi nesouhlasim.

kat Mydlář 3.9.2007 16:05

Re: Benone,

Schopný a erudovaný kandidát za KSČ(M)?;-D

PROKOP BUBEN 3.9.2007 15:25

Re: bez komunistů nebude zvolen nikdo

 Je třeba si povšimnout rozdílu mez komunisty Taliány a našimi vazaly bolševiků......

Kubeš 3.9.2007 17:16

Re: bez komunistů nebude zvolen nikdo

Srovnávat politické soupeření s kádrováním v 50tých letech  je demagogie. Kdyby Italové zažili co my po dobu 40ti let, rozhodně by neměl u nich žádný komunista šanci se stát prezidentem. Kromě toho by kom.režim neměl šanci v Italii takovou dobu přežít.

sociolog 3.9.2007 18:23

Re: bez komunistů nebude zvolen nikdo

Italsti komnuniste jiz po roce 1968 odsoudili invazi do CSSR.

Takze byvaly komunista v zemi, ktera se vzdy ve svem rudem spektru stavela kriticky vuci Stalinovi (na rozdil od Francie), znamena neco uplne jineho nez komunista u nas, ktery spolu s stbaky vykonaval 41 let svou svatou povinnost udavat sve spoluobcany a marit tak existence statisicu! Jinymi slovy, nejen komunismus je zlocinna ideologie, jak nas zakon kaze, ale i komunista byval clenem zlocinne organisace. A ta by nam mela radit nebude, kdo ma predsedat ustavu o dvou totalitach, kdyz na rozdil od vsech ostatnich posttotalitnich partai ani sve zolcinne jmena nezmenila?

Exituje primitivni antifasismus? Anebo je povinnosti kazdeho demokrata odsuzovat a stitit se kohokoliv, kdo se k jedne z obou totalit dodnes hlasi?

PROKOP BUBEN 3.9.2007 14:05

ZDÁ SE

ŽE si naši političtí handlíři, nenechají vzít žádnou příležitost ke svým hrátkám....Ačkoliv měli už mnohokrát plnou hubu přímé volby prezidenta, podobně jako v jiných plnohubých případech se k tomu neodhodlali......Postupné zavádění prvků přímé demokracie, právě tímto směrem mohlo započít, když už se počátkem devadesátých let nevyhlásilo referendum k zákazu KSČ A NEPŘIKROČILO K POTRESTÁNÍ BOLŠEVICKÝCH ZLOČINCŮ A VLASTIZRÁDCŮ......

Karel 3.9.2007 22:45

Re: ZDÁ SE

Joj, mluvíte mi z dušeR^

Mobrules 3.9.2007 14:03

Zelený prezident

Díky bohu, že p.Klaus má jiný hodnotový systém než naši Ufoni!

Karel 3.9.2007 13:43

...

K čemu by nám, občanům, bylo dobré, znát jména kandidátů? Copak smíme volit?

darny 3.9.2007 13:59

Re: ...

Smíme, ale jen toho, koho nám modro-hnědá vláda "doporučí".

lordpavka 3.9.2007 14:27

Re: Re: ...

Co slovo z Tvých úst,toť jak h.... z Tvé pr......

I.L. 3.9.2007 13:06

JauJau

Rekl bych, ze tim kandidatem bude Katerina JauJau. Jen si jeste musi nechat dat cilene dvakrat trikrat pres hubu a udelat kolem toho poradny medialni cirkus aby se jeste vic zviditelnila. Na prezidenske standarde se pak misto lvy vysije kriticky ohrozeny medvidek koala.

Susteho Janek 3.9.2007 15:12

Re: Chce to pořádnů politicků pičku

a když tam bude opravdu pořádná auau, tak to ji naši vysoce kvalifikovaní politici napříč celým politickým spektrem podpoří. A ještě k tomu všeci političtí lídři a stranické špičky když sa přidajů tak jí určitě vyjde. A eště bych navrhovál Libušu... To je také vysoce kfalifikovaný politik.

Opravdu susteho Janek

I. Laengsfeld 3.9.2007 15:28

Re: JauJau

Dalsi zlodej meho nicku.... I kdyz dnes  je to, co vyjadruje je sice vulgarni, ale

ne jiz v tak kriklavem  protikladu k mym nazorum :-P

oakman 3.9.2007 10:50

Pokud ovšem hodlá vytáhnout z klobouku ušáka Havla, nebude to Austerlitz, nýbrž Waterloo

oakman 3.9.2007 10:49

Tímto způsobem výběru "antiklause" jen Bursík dokazuje, že se rychle učí zákulisní svinstva od "starších a zkušenějších".

Zdá se, že nám přibyl další prázdný žvanil.

Eva D. 3.9.2007 19:44

Re: Tímto způsobem výběru "antiklause" jen Bursík dokazuje, že se rychle učí zákulisní svinstva od "starších a zkušenějších".

Ale nedejte se mýlit, on zase není takový zelenáč, on už pár politických štací taky měl, než zezelenal. Ten už je měl naučené.

jerry 3.9.2007 10:38

Těžko hledat šaška, kterej vyhovuje 3 různým šaškům

Bursíkovi, Paroubkovi a Filipovi.;-(

Jan 3.9.2007 10:59

Re: Těžko hledat šaška, kterej vyhovuje 3 různým šaškům

Filip (a ostatni rudi komousi taktez) bude volit Vaclava Klause. Stejne jako v unoru 2003.