25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Tahle vláda neumí vládnout

Vystoupení ministra Blatného na tiskovce ve čtvrtek 4.2. bylo esencí vládní neschopnosti. Ten dobrý muž tam před mikrofony plakal, že se nedaří snižovat hodnotu indexu R a že počet nemocných je vysoký a že vláda se snaží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ž. Říje 9.2.2021 13:14

Vy jste se vrátila z tropů, kde jste usnula na sluníčku, že?

L. Novák 9.2.2021 18:02

;-D R^

A. Forman 9.2.2021 13:22

No nevím, jak je to s demokracií v Německu, kde je "odstřelována" opozice, a co je to vyspělost demokratických států, podle čeho se to měří, kolik to váží ? Jak je to s mírou korupce v závislosti na vytváření korupčního jednání a to přímo zákony ? Ano, je chyba být ve společnosti EU jako byrokratickéhoa nefunkčního molocha se sklonem k diktátu, který jim "darovala" Lisabonská smlouva. Asi tak, čínská dračice a ruská medvědice, nesmíte hned věřit každé ptákovině co vám pověsí na nos.

I. Pávek 9.2.2021 13:14

Tak, kus pravdy. Jenže se ten dům státu nechal před 30 léty otevřený, nezamčený a teď, jak je kompletně vykradený, rozkradený a rabují se zbytky doposud už nemůže být o nějakém suverénnín státu řeči. Ale tak to asi chtěli co tehdy cinkali a později hlasovali pro EU, NATO, rozdělení republiky v naději, že jim někdo bude bude zdarma ládovat pečené holoubata do huby. ;-D

Ž. Říje 9.2.2021 13:15

Přesně tak.

D. Stirsky 9.2.2021 10:59

Nemám rád výraz osobnost, neb novináři z něj učinili floskuli. Ale skutečná Osobnost nám nyní chybí. Babiš jí není. A to nejsem jeho zuřivý odpůrce, jen velký kritik tvrdící, že měl zůstat u své řepky a uzenin. Zeman je zalezlý v Lánech, a ostatní? Holt člověk typu "Havel" chybí. Člověk, který by uměl povzbudit, dodat naději...

J. Fráňa 9.2.2021 11:09

Pro mě byla ODSácká osobnost Jaroslav Kubera. Byl poslední z ODS kdo neblábolil a říkal své názory jasně a hlavně věděl co chce a co ne. I když s ním člověk nesouhlasil, věděl na čem je. Dneska politici umí jen to své "UMÍM SI PŘEDSTAVIT". Hodinu mluví a nic neřeknou.

P. Čech 9.2.2021 12:27

Oni nemají co říci a proto "hodinu mluví". Jsou totiž důsledkem výběru těch nejneschopnějších. Oni totiž ti nejneschopnější jsou dáváni na kandidátky jen proto, že jsou zároveň nejloajálnější svým politických stranám. A tady je zakopán pes. Nikliv v demokracii, která je vládou občanů, ale v politickém systému, ve kterém vládnou politické strany občanům. V systému, ve kterém ústava a volební zákon diktují lidem volit politické strany a ne jejich zástupce. Tady je příčina problémů.

J. Ptáček 9.2.2021 11:30

Zalezlý, nebo jednoduše odložený?

P. Čech 9.2.2021 12:29

Bohužel nášprezident (obecně) nemá téměř žádné pravomoci, které by jej vybízely, aby "vylezl". Zalezlého prezidenta nám opět diktuje ústava.

L. Novák 9.2.2021 18:11

Naštěstí nemá.

P. Čech 9.2.2021 12:16

Havel v podstatě "vládl" ve zcela jiné době. Tedy, když povzbuzoval a dával naději. Dnes by si ani on ani neškrtl. Celý politický systém v ČR je směsicí zmatku a chaosu, směsicí socialismu a anarchie, směsicí nezodpovědnosti politiků politických stran obecně. Všechno toto ovšem vychází z jediné příčiny, jíž je jen a pouze čl. 5 naší ústavy, z volné soutěže politických stran. Z volné soutěže těchto, která bez jakýchkoliv pravidel činí nefunkčními moc zákonodárnou a výkonnou a z nemalé části i moc soudní.

V. Říha 9.2.2021 10:35

Otázkou je, zda zda vláda špatně vládne proto, že vládnout neumí, nebo proto, že jí v tom brání uskupení BOX (bezectný opoziční ksindl), které má jediný cíl: opět se dostat k moci a veřejným zdrojům. Opozice místo toho, aby usilovala o opětné zavedení odpovědnosti mocných, která byla od Velké listopadové sametové revoluce totálně zrušena, a vládu tlačila k činnosti ve prospěch státu a bránila jí v provádění kroků, které integritu a samostatnost státu ohrožují, naopak společnost a stát rozkládá. Odpovědnost odmítá a zájem o stát má jen na úrovni přístupu k veřejných zdrojů.

Rád bych měl zodpovědnou vládu, která se nemusí rozhodovat mezi svými soukromými nebo partajními zájmy a zájmem státu, ale taková tady stejně asi nikdy nebyla. A současná vláda není z těch nejhorších, zvláště v situaci, kdy je o strach pustit si koaličního partnera za záda. Chování uskupení BOX pak nenasvědčuje tomu, že by jeho vláda byla lepší - spíše naopak.

J. Jirka 9.2.2021 10:52

Teď, když známe viníka, můžeme postoupit k potrestání nevinných a odměnění nezúčastněných.

P. Čech 9.2.2021 12:34

"taková tady stejně asi nikdy nebyla".

Nikoliv "asi", ona tady nikdy nebyla skutečně. Vláda je mocí výkonnou a jako taková nemůže efektivně fungovat, pokud je podřízena moci zákonodárné. A aby toho nebylo málo, je podřízena i prezidentovi republiky, který ovšem k této své nadřízenosti nemá ústavou dány téměř žádné pravomoci. Vzniká tak zcela nesourodý a nefunkční politický systém, který bez zcela jiné ústavy a ústavních zákonů nikdy fungovat nebude.

L. Netolická 9.2.2021 12:42

Když má vláda většinu, opozice nic nemůže prosadit. Teď vláda většinu ztrácí kvůli komunistům, opozice si už několik dobrých věcí na vládě vynutila.

V. Říha 9.2.2021 14:10

Bezectná a neschopná opozice, když se dostane k moci, vytvoří jen bezectnou a neschopnou vládu. Nezaregistroval jsem, že by naše parlamentní kakoelita, ať vládní či opoziční, důsledně jednala věcně v zájmu státu, a nikoli především v zájmu svém a své partaje, tedy opět svém. (Platí i pro lokální vlády obcí.)

J. Nevrkla 9.2.2021 9:56

Bohužel vůbec nemám dojem, že by to ODS dělala lépe, a to už je co říct. Všechno na dva týdny zavřít, to je ještě větší šílenost.

P. Čech 9.2.2021 12:37

V současné systému to lépe dělat nelze. Je jen otázkou, zda to není záměr. Pokud by to kdokoliv chtěl dělat lépe, potřebuje k tomu zcela jinou ústavu a zcela jiný volební systém.

J. Nevrkla 9.2.2021 12:49

K rozumnému vládnutí nepotřebujeme jinou ústavu, ale rozumné lidi. Kteří se nebojí případné kritiky ze strany Německa, po kterém se snažíme lokajsky opičit.

P. Čech 9.2.2021 13:10

Žádný rozumný člověk v systému, který diktuje špatná ústava a špatné zákony nemůže upět. Naopak tam, kde funguje kvalitní ústava, mohou ti rozumní lidé svou vůli prosazovat a nakonec i prosadit.

J. Nevrkla 9.2.2021 13:45

To si nemyslím. Každá ústava se dá vykládat různě, záleží na tom, kdo ji vykládá a v jaké době, jaké ideologii podlehl. Rychetsky je krystalicky příklad, v jedné době volební zákon jako legislativní šéf napíše, v jiné době shodí jako protiustavni. Zvolenemu parlamentu bych důvěřoval více než soudcům, kteří se i při změnách režimů vždy otočili jako korouhve, aby na rozdíl od politiků vždy v klidu zůstali ve funkcích. Dobře sledují, odkud fouká vítr.

V. Bok 9.2.2021 9:51

Hmm, tahle vláda neumi vládnout...sakra, ktera vlada ODS vc. Koalice s těmi "správnými" vlastně dovládla celé funkční období?

P. Čech 9.2.2021 12:38

Žádná! Proč? protože jí to nedovoluje celkový systém.

J. Fráňa 9.2.2021 9:46

Trochu odbočím. Byl jsem letitý volič ODS, byl jsem i členem. Po příchodu P.Nečase se ODS začala měnit, P.Fiala proměnu dokončil a ODS již není pravicová. Mě politicky sympatičtí lidé jako P.Mach či Robejšek se nedokázali politicky prosadit. Trikolora dle mého nemá šanci na překročení 5% a já nemám koho volit. Manželka se mě nedávno zeptala co pro mě ODS vlastně vybojovala. Snížila výrazně státní dluh? Ne. Snížila daně?Ne. Zjednodušila legislativu? Ne. Ořezala státní správu? Ne. Máš víc svobody? Ne. Máš se lépe? Ne. Tak proč je volit? Pak se zeptala čím mi nějaký politik udělal radost. Ťok sundal dálniční známku z dálnice K.Vary Cheb. Prodloužili technickou na motorku na 4 roky. Za vlády Babiše vzrostla mzda manželky a dcery na téměř dvojnásobek (žena pracuje v domově pro postižené a dcera je zdravotní sestra) a rodičům přidali na důchodu. Teď zrušili superhrubou mzdu a polepšíme si všichni. Tak proč ho nevolit? Zadlužuje zemi? Ostatní to nedělali, třeba ČSSD? Chci pryč z EU. A to ti kromě Okamury někdo slibuje? Ne. Vol Okamuru. Nemůžu, aby mě před migranty chránil poloviční Japonec to nedávám. Tak nechoď k volbám. Já chci volit? Tak vol Babiše, menší zlo jsi volil již mnohokrát. Hezký den všem a snad budou mít lidé jako já zase koho volit.

J. Nevrkla 9.2.2021 9:59

A proč by vás před migranty nemohl bránit poloviční Japonec, když je větší patriot něho jiní? A proč to nehodit Trikolore, když je rozumnější než ostatní?

J. Fráňa 9.2.2021 11:01

Okamurova strana prostě není pro mě a Trikolora neprojde a je to vyhozený hlas. Namítnete, že když si to řekne každý tak Trikolora opravdu neprojde. Mám tu zkušenost se Svobodnými, šli jsme volit a nic. Tam chyběl silný lídr, Mach má dobré myšlenky, ale neumí je prodat. Klaus ml. je zase silný, ale nese si cejch rodiny Klausů a mnoha pravičákům jeho osoba vadí. Mě ne. Zajímá mě co chce a ne kdo je.

J. Nevrkla 9.2.2021 11:06

Já si myslím, že přijdou velké problémy, především ekonomické. Že by měli být u moci lidi se zdravým rozumem, že se po nich zvýší poptávka. A nikoho lepšího se zdravým rozumem než Trikoloru nevidím. Hlasy s novým volebním zákonem rozhodně nepropadnou, na to se nemůžeme vymlouvat.

L. Novák 9.2.2021 18:09

Jo. Ten "rozum" jsem viděl u Klause jun. , když se přidal k socialistické koalici v podpoře omezení obchodů a nabídky zboží "v zájmu soběstačnsti". Trikoloru vidím jako socialistický spolek. Klaus nevolitelný!

J. Nevrkla 9.2.2021 21:12

Trikolora socialisticky spolek? To ziram. I Trump byl tedy socialista, taky chtel vetsi sobestacnost Ameriky.