20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Švejnar jako vizir

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Gebauer 25.2.2008 2:28

Proč?

Je naprosto nepochopitelné, že se vždy objeví jacísi oficiální "přežvýkavači" něčeho, co je jasně napsané a každý si to může přečíst sám a sám si utvořit vlastní názor. Vím, nutkání těch, kdož za směrodatnou tiskovinu považovali "Rudé právo", blahé paměti, kde kvalitně čtenáře instruovali jak nebezpečí protisocialistických aktivit "nekalých živlů" je obrovské - zřejmě cítí touhu dnešnímu čtenáři ozřejmit to, co on vinou svého prosťáčkovského myšlení není schopen pochopit! Ale pokud tito komentátoři - přežvýkávači - ještě nezaregistlovali, že je současný p. president již na své poslední presidentské období  právoplatně byl zvolen, měli by se nadále oprostit od používání lubrikačních krémů.   

šakal 25.2.2008 8:05

...Ale no tááák!...

...Klídek, pane... My si to jen trochu užíváme. Asi tak od pozítří už vám dáme s Antiklausem pokoj - teda, esi zas do tý doby nevyleze Švajneraj s nějakým geniálním interview  ;-)

Cedr 25.2.2008 2:07

To se modráčci zase snaží

Bert 25.2.2008 1:29

Nevýhra byla důstojná, soupeř vyhrál jen za pomocí přeběhlíků!!!

Melčák, Pohanka a Snítilý kopli "poctivý rovný" pokutový kop do vlastní sítě!!  Zvolili tak V. Klause prezidentem.:-D:-D

Fafa 25.2.2008 1:57

Jasne Berte,

a kdyz pan Svejnar jeste pred volbou mluvil o tom, ze jej mozna budou volit nekteri volitele z ODS, tak samozrejme nehledal prebehliky, ale konstruktivni statniky, ze? ;-D

Hralo se, jak se hralo. O hlasy z druhe tabora staly obema strany a ta Vase prohrala. Tak se s tim smirte. Volici ODS pred lety taky misto dramatizovani vzniku Unie svobody a reci o prebehlicich proste zajistili svoji strane primereny vysledek v dalsich volbach a dneska moji znovu sveho premiera i prezidenta a cela Unie svobody byla trapnou epizodou. Treba budete mit za pet let prezidenta Svejnara a premiera Paroubka.

all 25.2.2008 1:18

Pardon - "nevýhra"

all 25.2.2008 1:17

Výraz "nepravda"

 a další podobné novotvary opravdu zavedl do češtiny Klaus. Rozhovor se Švejnarem jsem četl a vůbec mi nepřipadal útočný směrem k VK, spíš ho k tomu redaktor nutil a vkládal mu sám odpovědi do úst. Prostě standardní rozhovor. Ale ze všeho se dá něco vytrhnout a dát do jiných souvislostí, že?

Pavel 25.2.2008 2:32

Re: Výraz "nepravda"

Standardní rozhovor s někým, kdo jedná a mluví jako Paroubek.

hamar 25.2.2008 0:42

Pan president má také smysl pro "černý humor"

Cituji: "Klaus v rozhovoru pro pondělní Mladou frontu Dnes prohlásil: “Oni

si už mysleli (lidé podporující Švejnarovo zvolení), že to, co se jim

nepodařilo v roce 1990 s OF, pak v roce 1992 a v letech

1997, 2002 a 2003, že konečně teď dokonají. Ten zvrat od toho konzervativně-liberálního systému založeného na důsledné lidské svobodě

a ne na diktátu vyvolených.“" "Oni" si mysleli, že by to chtělo změnu, a měli pravdu ...

šakal 25.2.2008 0:53

...Nu ano: "Sice jsme to zase projeli, ale morální převaha je na naší straně"...

...;-P  ;-)

Jirka 25.2.2008 0:57

Re: ...Nu ano: "Sice jsme to zase projeli, ale morální převaha je na naší straně"...

;-D;-D;-DR^R^R^;-D;-D;-D

hamar 25.2.2008 1:17

Bohužel jsme to jen projeli ...

... a všichni.

šakal 25.2.2008 1:45

...No, jak myslíte...

...Se stavem Vašich nervů nemohu polemizovat  ;-)

Honza 25.2.2008 10:47

Re: ...Nu ano: "Sice jsme to zase projeli, ale morální převaha je na naší straně"...

To je snad jediný sympatický Paroubův rys, že po všech jeho druhých, morálních či ukradených výhrách, si odnáší trofej ten druhý...

J.M. 25.2.2008 13:55

Re: ...Nu ano: "Sice jsme to zase projeli, ale morální převaha je na naší straně"...

R^

colombo 25.2.2008 8:49

Re: Pan president má také smysl pro "černý humor"

Havel skutečně proti Klausovi intrikoval a intrikuje. Naprostý souhlas se slovy Klause. Bohuže, se mu velikána Kluase nějak nedaří zlikvidovat, že?

šakal 25.2.2008 0:36

...No...ten Švejnarův rozhovor byl strašný,...

...ovšem autor tohoto článku se měl postarat, aby jeho text nevypadal jako tomu rozhovoru téměř rovnocenný ;-P  :-/

šakal 25.2.2008 0:52

...Jenom doplním výhrady...

...Chybí odkaz na původní rozhovor, Švejnarovy výroky jsou místy vyjádřeny jen jakýmsi "shrnutím" a nikoliv přesným citátem daného úseku rozhovoru. ...A to se děje, myslím, ke komentátorově vlastní škodě, neboť některé Švejnarovy výroky by si přesnou citaci opravdu zasloužily a poskytly by tak mnohem dokonalejší materiál pro případnou polemiku!

Tón článku je zbytečně ironický, místy až křečovitě výsměšný. V kontrastu s některými Švejnarovými výroky by zdrženlivost komentátorovy řeči dala podstatně lépe vyniknout duševní prázdnotě a barnumské sebechvále zpovídaného - opět toho komentátor nijak nevyužil!

Sloh dosti nevybroušený, kostrbatě "zaumná" stavba některých vět staví text místy na samu hranici porozumění...

..Takže o Švejnarovi příště lépe - a s citem! ;-)

Jája 25.2.2008 0:35

Jak hluboko lze klesnout.

Četla jsem ten rozhovor a kdyby to nebylo spíš k pláči, tak se u toho válím smíchy. Ovšem ten závěr o jeho ženě, mne tedy fakt dostal. Hlavně, že umí čobogaj, nebogaj. Někdy vážně pochybuji, že Švejnar rozumí česky. Ne, že by neuměl mluvit, ale mám pocit, že mu uniká smysl slov. Rétoriku jakoby převzal od Paroubka, ale možná se mýlím a je mu vlastní.Rv

nosál 25.2.2008 0:31

Celej Švejnar

neví, že "čo bogaj, něbogaj, čáry něbogaj " není česká ale molravská , tuším ze Slovácka, už podle :" přečo stě to neněchali na strédu.."  což tedy rozhodně není česky,ale spíše moravsko-slovensky. A tak je to se Švejnarem se vším. Jo a ta písnička se jmenuje "Na tú svatú Katarinu " .Esli takhle rozumí ekonomice, taks enediovím Klausovu povzdechu nad Švejnarovskými návrhy "ekomonické transformace".