25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Střet zájmů českých politiků

Evropský parlament odhlasoval výraznou většinou politickou deklaraci o střetu zájmů Andreje Babiše. Problémem je, že ve střetu zájmů jsou zejména čeští europoslanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 22.6.2020 8:51

Opět se mýlíte.

Kohezní fondy slouží k tomu, abychom se srovnali s úrovní Západu po 40 letech devastace komunistickou stranou a Sovětským Svazem.

Pěkný den.

J. Nevrkla 22.6.2020 8:51

Rozdělování a čerpání dotací je jeden velký korupční chlívek. Nejde zde o odvedenou práci, ale o známosti a podlezavost, je to amoralni a upadkove. Konečně už pryč od toho.

V. Šťastný 22.6.2020 8:49

R^

J. Svoboda 22.6.2020 8:48

Babiš je oligarcha a nemá čisté lustrační osvědčení. Co s tím naděláte? Nic.

Pěkný den.

F. Houžňák 22.6.2020 8:47

Opoziční bonzáci se chovají stejně jako američtí demokrati, olizující boty černým kriminálníkům. Čeští opoziční bonzáci si zase stěžují na Babiše u Evropského parlamentu, spolku největších vyžírků a podvodníků, jaké kdy svět viděl, plného nejrůznějších bolševiků, antisemitů a pedofilů.

P. Čech 22.6.2020 8:34

To si ovšem ten opoblok v rámci své nízkosti a zabedněnosti v jejich sto let starých ideologiích asi neuvědomuje. V tom lepším případě. Jde o to, že pokud si to uvědomuje a přesto koná tak, jak to předvádí, ukazuje jen svou ubohost a naprostou neschopnost vůbec být v politice. A občané to vidí a chápou. Už aby byly nové volby!

P. Čech 22.6.2020 8:30

Předložil jsem argumenty (viz výše) a očekávám, že mi protivníci vysvětlí kde a v čem se ev. mýlím. To, co zde předvádíte Vy není diskuse, ale klasické napadání. Nejen mne.

F. Navrátil 22.6.2020 8:27

Opoblok se prostě snaží vyšplhat k vládě po zádech Evropské unie. Situace se ovšem nezmění do té doby, dokud opoblok nepochopí, že Babiše nelze sundat trestními oznámeními, pouličními kravály ani bonzováním do Bruselu, ale jen prostřednictvím vyhraných svobodných demokratických voleb. Zatím opoblok dělá vše, aby Babiše udržel v sedle a sebe co nejvíce znemožnil.

P. Čech 22.6.2020 8:26

To máte jistě pravdu. Ony totiž ty fondy jsou klasickým socanským úplatkem, pomocí něhož EU drží u "huby" všechny členské státy. Je zásadní ostudou nejen ČR, že občané států většinou nemají možnost vyjádřit svou demokratickou vůli referendem o budoucím členství v EU. Současná EU je totiž zcela jiná a výrazně odlišná od té, do které jsme vstupovali a to na základě demokratického referenda. O přijetí Lisabonské smlouvy už naši občané rozhodovat referendem nesměli. EU před Lisabonskou smlouvou a po ní je "nebe a dudy". Kohezní fondy nechť si EU klidně ponechá. Byli jsme před nimi a jistě budeme i po nich. Ono totiž jakékoliv podplácení se ve svém výsledku nikdy nevyplácí.

J. Svoboda 22.6.2020 8:24

Babiš je oligarcha a nemůže předložit čisté lustrační osvědčení. Račte si sundat růžové brýle a nepřekrucujte fakta, nešťastníku.

Pěkný den.

I. Pávek 22.6.2020 8:24

Děkuji vám pane Čechu za rozšíření mého příspěvku.

P. Čech 22.6.2020 8:19

parlamentní listy, pane Kmoníčku, zásadně nečtu a nenávistné žvásty kolem Čapího hnízda mne vůbec nezajímají. Což takhle napsat v čem a hlavně proč nemám pravdu?

P. Čech 22.6.2020 8:16

Oligarchie je vláda několika (osob). Toť definice podle slovníku cizích slov. Babiš je jeden český občan a tudíž nemůže být vládou několika osob. Babiš je předsedou občanského hnutí, které s přehledem a velmi výrazně vyhrálo volby, přičemž obdržel nejvíce preferenčních hlasů ze všech. Jeho Kainovým znamením je jen jeho členství v předlistopadové KSČ. Takovým členstvím se ovšem honosí i Pithart, Šiklová, a většina současných i ostatních polistopadových našich politiků. Jeho vědomé členství v Stb nebylo soudně prokázáno stejně jako třeba Jiřině Bohdalové, Jiřímu Suchému či Janu Kanyzovi.|To byste si měl především uvědomit, pane Svobodo, dříve, než začnete někoho ostouzet.

P. Kmoníček 22.6.2020 8:15

Čechu, ten "výcuc" z Parlamentních listů a z Čapího hnízda se Vám docela povedl.

J. Svoboda 22.6.2020 8:06

O politické budoucnosti Bureše naši voliči jistě rozhodnou, ale o kohezních fondech pro ČR rozhodne EU. A přitom o ty Burešovi jde.

Pěkný den.

A. Jaroš 22.6.2020 8:06

Pánové, prosil bych vysvětlit jak je to s tím že AB (kterého jsem nikdy nevolil) dostává -podle smyslu všelijakých výkřiku- dotace nenárokové/nárokové jakoby přímo na svuj účet. Dostávají to snad jeho podniky které už/ještě ne/vlastní, kde dělají kromě lidí z RO, PL, SK,UKR taky snad i nějací češi , podniky platí daně v čr (ne v RAJích) zaměstnanci platí daně, odvody, ....jsou zaměstnaní a nepobírají dávky a pod. Teprve až když má podnik nějaký zisk, tak si AB přes fond odškubne svuj podíl a potěší svoji Moniku a vyvěsí prapor na čapáku, tak na co tolik křiku, pro pár drobných grošíku , stojí to vlastně za ten nenávistný řev, anebo jsem úplně mimo mísu a jde nám všem jen o principy, jako tomu hrdinnému Vystrčilovi? Sorryjako, budelíp? až se ho toho AB konečně zbavíme?

P. Čech 22.6.2020 8:04

Máte pravdu. Takového premiéra jsme zde od doby, kdy byl ministerským předsedou Karel Kramář ještě neměli. Premiéra, který hájí zájmy země, jejímž je občanem. Všichni ostatní naši premiéři hájili zájmy především někoho jiného. Babiš hájí zájmy ČR a to proti zájmům klasických politických stran vč. Pirátů. Jde o to, že je nutno konečně otevřeně prohlásit (to Babiš zatím neudělal), že zájmy všech politických stran jednotlivě i dohromady jdou vždy a neustále proti zájmům občanů (jejich demokratické většiny) a tím i proti zájmům jejich státu. Stále více se ukazuje nahota a posléze i nesmysl vlády a moci politických stran jakožto výslednice jejich volné soutěže, spojené s volebním systémem podle zásad poměrného zastoupení.

J. Svoboda 22.6.2020 8:02

Stbácký fízl a oligarcha v čele vlády je pro Čecha maličkost :-/:-/:-/

Pěkný den.

P. Čech 22.6.2020 7:51

"České opozici bych pak doporučoval něco jiného – změnit téma. Střet zájmů jí volby v příštím roce sotva vyhraje."

Tak, tak! Jedna z českých opozic (ODS, TOP 09, KDUČSL Piráti a STAN) kolem sebe kope jako ta chcípající kobyla. V rámci volné soutěže politických stran se chytá každé maličkosti, která by jí pomohla se vrátit na výsluní politiky. Marně! Ona totiž nemá co nabídnout. To, co nabízí jsou jen známé kecy a žvásty v oné politické soutěži za posledních více než 100 let neustále omílané. Lidé už toho mají dost a od klasických politických stran se houfně odklánějí. Stejně je tomu i s EU. Cca 80% lidí si nepřeje členství ČR v této megalomanské, nedemokratické a diktátorské,zelenosocanské společnosti. Společnosti, která žije z rozdělování dotací a za to žádá absolutní loajalitu. Babiš však loajální není, hájí České zájmy a ne zájmy EU. Tak tedy přece je a musí být ve střetu zájmů. Avšak střetu zájmů koho? No přece ve střetu zájmů EU a ČR. EU by si měla uvědomit, že není federálním státem a že zájmy jednotlivých států ji tvořících jsou zde prioritní. Prioritním zde není zájem EU a už vůbec ne nějakého jejího parlamentu a nebo dokonce Komise. Neustále se více a více ukazuje, že ten kdo z této megalomanské a socanské společnosti vystoupí, udělá nejlépe. Velká británie jde příkladem.

I. Pávek 22.6.2020 7:21

To jsou zbytečné diskuze. O panu Babišovi rozhodnou voliči v příštích volbách. A budou hodnotit jeho dosavadní působení v politice, dosavadní plnění volebního programu, jeho vizi pro Českou republiku, jeho ,,tah na branku". Jestli je nebo není v nějakém střetu zájmů 3 milióny voličů pramálo zajímá, nezajímá je ani jeho minulost. Podstatné je co dělá teď pro Česko a jeho zbídačelé obyvatele. A já mu fandím i když nejsem jeho voličem, což se může změnit pokud on změní svůj postoj k EU. A pokud ho změní přibude mu dalších 20-30 % voličů. Je jen škoda, že v hen tej rozvinutej demokrácii nemůže stát řídit jako firmu. A tak se snažte těmi neplodnými kecy okovat jeho dosavadní voliče a přesvědčit další. Bude to dnes tady srandovní, jedovaté sliny budou kapat z obrazovky ale bude to kvalitní hnojivo pro růst ANO cheche ;-D Škoda, že PSA čte jen nepatrný zlomek populace.

J. Svoboda 22.6.2020 7:20

To Agrofertu nevadí, námořníku.

Pěkný den.

J. Svoboda 22.6.2020 7:20

To vy si protiřečíte, Bartoni. O záchranném balíčku vyjednává Babiš a ne europoslanci, ale na ty posíláte "hromy a blesky".

Pěkný den.

P. Zinga 22.6.2020 6:45

"Očekával bych totiž, že se čeští politici v europarlamentu budou snažit o to, aby Česko získalo ze záchranného balíčku EU adekvátní podíl. "

Záchranný balíček nebo chomout s opratěmi? Každé euro z Brusele nás stojí kus naší svobody.

J. Vobr 22.6.2020 5:57

BRILANTNÍ ZHODNOCENÍ ... DÍKY PANE BARTONI

_____________________________

R^R^R^

J. Krásenský 22.6.2020 4:25

Přesně tak.

P. Götze 22.6.2020 0:11

Nejsmutnejsi na tom je, ze nikomu nevadi, ze dotace pobiraji miliardari a velke korporace. Cele se to toci o tom, ze je pobira politicky souper. To je na tom ta nejvetsi absurdita. U tech narokovych dotaci je to do oci bijici.