19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Strach jménem ANO

Na českou politickou scénu doslova vtrhl nový hegemon. Hnutí ANO obdivuhodně navýšilo svůj volební zisk o 12 % oproti roku 2013, čímž je mezi stranami letos zvolenými do Poslanecké sněmovny největším skokanem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 14.11.2017 10:29

Noční zabijačka.

Když tedy ANO ani Babiš nejsou přímým ohrožením demokracie, jak tvrdí autor, tak co ji ve skutečnosti ohrožuje? V kontextu dnešního úvodníku Astona si stále více myslím, že je to tzv. "kriminalizace politiky"... Mám ale špatný pocit z vlastní argumentace na toto téma během nedávné takzvané diskuzní "Noční zabijačky", kdy jsme se společně s panem Schoříkem neúspěšně snažili uniknout před jednostranností vlastních argumentů. On se bránil, že v je ČSSD v celé té kriminalizační kampani Babiše nevinně, mně se nedařilo zařadit celý problém do širších souvislostí, a pan Balzám na závěr vznesl zajímavou a závažnou otázku - "Kdo je zde vlastně v zajetí magie zla"?. Ta otázka mě zneklidňuje, protože stále visí ve vzduchu. Není totiž vyloučeno, že my všichni... Celá diskuze pritom vznikla na základě těchto myšlenek:

K. Vyšata 14.11.2017 10:16

Kdo má z ANO strach?

Politické nuly strachující se, že přijdou o těch pár křesílek co jim ve sněmovně zůstalo? Zdaleka ne, těch je jen pár a některé strany se vlastně vejdou do nákladního výtahu. Hlavní strach co ochromuje politickou scénu je vidina ztráty desetitisíců postů, dobře placených, které obsadili voliči tradičních stran na základě ekonomického vlivu politiků. A ten vliv padá a nastupuje vliv nový. Proto ta hysterie.

R. Brzák 14.11.2017 9:50

Re: Babiš je darebák, který se snaží

"by měla být efektivnější" - ano, takové přání míváme - a píšeme je Ježíškovi... Pokud nerozumíte, efektivita je spojena s osobní zodpovědností a ta je spojena s hospodařením s vlastnoručně (v potu tváře) vydělanou korunou - což je atribut soukromé firmy, nikoliv státní moci.

R. Brzák 14.11.2017 9:46

už včera jsem tento článek zde "inzeroval" - a jen potvrdím

svou chválu - je to náhled bez hysterie...

V. Klepetko 14.11.2017 9:37

Re: Ohrožení demokracie

"mně":-))))))))

V. Klepetko 14.11.2017 9:36

Re: Ohrožení demokracie

Je otázka, jestli se preci jen na ty hrozby nedíváš tak trochu selektivně. To platí i o mě, mimochodem.

J. Chaloupka 14.11.2017 9:35

No, jestli se mu podaří udělat ve státní správě alespoň

trochu pořádek, tak mu těch pár miliard ze srdce přeji. Ostatně s Klausem a topnými oleji jsme přišli o víc.

V. Klepetko 14.11.2017 9:33

Re: Problém není Babiš,

Co je to za blbost? Třeba nynější pražský předák ANO, pan Říčař, více jak měsíc objížděl základní aňácké organizace a přesvědčoval každého jednotlivého delegáta sněmu o svém programu a své vizi. Sám jsem ho slyšel, pozvali mě na jedno takové setkání. V tajné volbě na krajském sněmu pam získal 71 hlasů, jeho protikandidát - jen 14. Ale bylo z ceho vybírat.

Pane Alda, moje paní byla jedním z těch 71 hlasů. Ujišťuji Vás, že hlasovala protože ji opravdu přesvědčil o své vizi. Ani já ani celá má rodina z toho nemá ani finanční ani žádné jiné výhody, se státní správou ani s Agrofertem nemáme nic společného. Nebo si snad myslíte, že si hlas mé paní na sněmu pan Říčař nějak koupil?

J. Kohoutek 14.11.2017 9:26

Re: Problém není Babiš,

Slůvko "konkrétní" je zde považováno za sprosté slovo. Že vás hanba nefackuje.

Č. Berka 14.11.2017 9:24

Re: Problém není Babiš,

nějaké konkrétní osoby je možno jmenovat? A za kolik si koupili ty posice a jaké posice zastávali předtím, než si koupili ty v ANO?

M. Prokop 14.11.2017 9:24

Re: Babiš je darebák, který se snaží

"Největší strach z Babiše/ANO, mají ti jimž jde o korýtka a budou muset začít makat "

Tím máte na mysli úředníky, jejichž počet Bureš tak zmnožuje?

Efektivita státní správy vytvářením nových spletitých nařízení?

Vy jste snad požil už zrána.

M. Prokop 14.11.2017 9:22

Re: Ohrožení demokracie

Otázka je, co je vlastně přímá hrozba. Mně stačí i plíživá, salámová.

M. Prokop 14.11.2017 9:21

Re: Problém není Babiš,

A shromáždil je právě Bureš. Takže jsme zase zpátky.

A. Alda 14.11.2017 9:19

Problém není Babiš,

problémem jsou lidé kolem něj shromáždění.

Fascinující sbírka grázlů, která si posice v ANO koupila po celé vertikále tohoto "hnutí".

P. Lenc 14.11.2017 9:14

Re: Babiš je darebák, který se snaží

Kotas, i vy jeden vtipálku...

V. Kotas 14.11.2017 8:40

Re: Babiš je darebák, který se snaží

Ale zajisté že jde, jen je za nimi vidět trochu práce, na rozdíl od těch předchozích.

P. Kmoníček 14.11.2017 8:25

Re: Babiš je darebák, který se snaží

No, a já jsem přesvědčený, že největším nebezpečím pro demokracii je SPD a pokud se alespoň trochu dohodne s ANO, tak to odskáče i velký Babiš.

V. Klepetko 14.11.2017 8:07

Ohrožení demokracie

Nejdříve právníci naformulují zákon - nebo třeba jen nějaké soutěžní pravidlo - takovým způsobem, aby podle něj byla trestně postižitelná nejméně polovina aktérů nějaké běžné činnosti.

Potom si někdo mocný, anonymní a s lidem - údajným zdojem veškeré moci - nijak nesouvisející prostřednictvím "nezávislých" investigativců nechá proklepnout nějakého politika, který se mu nelíbí. A zákonitě se zjistí, že i on před mnoha lety něco dělal podobně jako všichni ostatní, takže se dá lehce zastíhat a možná i zavřít.

V totalitě je pak dotyčný zastřelen za rozbřesku u nějaké zdi. V Rusku dostane jen podmínku, jako Navalný, a zákaz vycházení z domu na mítiny vlastní politické strany. Naštěstí u nás jsme tak daleko ještě nepokročili. Nebo ano? Nechceme snad nechat zavřít politika i s části jeho nejbližších příbuzných na deset let za v minulosti naprosto běžné postupy JENOM proto, že dotyčný dnes není třeba daňový poradce, ale politik? Co jsou to vlastně "politické procesy"? Politický proces... Není to snad způsob, jak zlikvidovat politického oponenta pomocí jeho kriminalizace a justiční ostrakizace dotyčného jako "sprostého podvodníka", pomocí účelového ohýbání práva? Nebo třeba jako "politického korupčníka", který vyhandloval svůj poslanecký mandát za "trafiky"?

Autor má pravdu. Babiš není přímou hrozbou naší demokracii! A tuším, že ta hlavní hrozba pochází z jiného zdroje - ale neumím ho zatím dobře pojmenovat...

P. Rudolf 14.11.2017 6:58

Autore tleskám

Konečně poctivá, věcná, emocí zbavená snaha o posouzení reálné situace na české politické scéně léta páně 2017. Možná má autor pravdu, možná se mýlí, to vše ale ukáže teprve čas.

Jen víc takových analýz!

M. Těhanová 14.11.2017 6:46

Re: Babiš je darebák, který se snaží

Zato Babišovi a jeho fámulusům o korýtka vůbec nejde: Nebuďte naivní.

P. Klíma 14.11.2017 6:29

Dobrá analýza vedoucí k jasně formulovaným závěrům

V. Kotas 14.11.2017 6:06

Re: Babiš je darebák, který se snaží

Ale tak to v kapitalismu chodí, podívejte se po světě. Největší strach z Babiše/ANO, mají ti jimž jde o korýtka a budou muset začít makat ( což dávno zapomněli, nebo nikdy nedělali ). A státní správa, ta by měla být efektivnější, než aparáty soukromých firem, zatím tam v ní panuje socialismus, bez osobní ekonomické odpovědnosti.

L. Novák 14.11.2017 5:37

Babiš je darebák, který se snaží ovládnout stát jako firmu

SVOU firmu.

No a poznámka k jeho spolupráci s StB. Šéf ústavu paměti národa SR se nechal slyšet, že do sporu s Babišem hnal celou kauzu jeho "vyvinění" (agent StB Bureš) proto, že na základě studia archívních materiálů Andreje Babiše je plně přesvědčen o jeho vědomé aktivní spolupráci s StB. Jinak by prý do soudního procesu až k Ústavnímu soudu SR nešel.

P. Maleček 14.11.2017 4:12

Proč mít strach z ANO, když na to stačí Babiš.

Tak prý - "V současné chvíli není argument, který by zdůvodňoval strach z ANO coby přímého ohrožení demokracie".

No, z přímého ohrožení zajisté ne - strach je z její totální likvidace. Tedy pomineme-li jen ponechání demokratické masky prý svobodně volícího, spíš profesionálně oblbnutého občanstva.

A za tím bude už jen tvrdá totalita zájmů jednoho jedince - agenta STB, jednoho z největších dojičů státu a korupčníka (hlavně z dob Zemanova premiérování), dnes trestně stíhaného, ze své podstaty predátorského psychopata Babiše. To kryto +- 80 poslanci ANO, nesvéprávnými figurkami v Babišových rukou.

Kdo tohle nevidí je buď hlupák nebo Babišův poskok, že autore.

M. Jandáková 14.11.2017 0:56

Re: Byst®á:

Spolu zazpívejme, na nočníčku pohačejme, do peřinek UTÍKEJME!!!

M. Jandáková 14.11.2017 0:52

Byst®á:

Všechno už tu stokrát bylo, pro prcky se zhudebnilo, aby byli veselí, až vyrostou v dospělí!

Šla Nanynka do zelí, do zelí, do zelí, natrhala lupení lupeníčka. Přišel na ní Pepíček, rozšlapal ji košíček.

Ty ty ty! Ty ty ty! Ty to budeš platiti!

Já to platit nebudu, nebudu, nebudu, radši se dám na vojnu, na vojničku! ...