28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 2.3.2010 10:25

rok 1948

JO tak takle nějak to žačalo v roce 1948.Člověk si nekdy položí otázku jestli náhodou nebylo škoda těch událostí 89 roku a raději jme si měli dál užívat reálného socialismu až by časem vyhnil a Češi přežili no na to jsou odbornící od Boha vzatí

J. Láníček 1.3.2010 18:46

A až si založí odbory kapitalisté,

ty budou pro změnu hájit zájmy jejich zaměstnanců. Třeba aby náhodou někoho nenapadlo vracet zákoník práce do předminulého století. Už se našli například takoví koumáci, kteří dávají novému zaměstnanci při podpisu pracovní smlouvy podepsat  zároveň ukončení pracovního poměru dohodou. Datum ukončení PP vyplněno není, to se tam lehce doklepne až dle potřeby. Takové a podobné nápady se zhusta honí hlavou našim chlebodárcům . Takže v čem by se měly shodnout odbory s pravicovými stranami, věru nevím. Až bude hájit zájmy zaměstnanců naše pravice, pak se to zas možná nebude líbit socialistům. Už se na to těším, ten čas určitě není daleko

R. Sedláček 1.3.2010 10:45

Vo co Go!!!!

O

co

se skutečně stávkuje?

V. Kain 1.3.2010 10:25

Odbory nemluví pravdu

To je naprosto normální,že odborářská vrchnost lže.Hlavně když chtějí stávkovat,tak by se nemělo zapomenout na korupci při nákupu pandurů.Je naprosto jasné,že je v tom Paroubek pěkně namočený.

V. Novák 1.3.2010 10:21

Za stávku vždy může ten,

kdo odmítá jednat jinak než pod tlakem - a to byla především ODS.

R. Sedláček 1.3.2010 10:38

Re: Za stávku vždy může ten,

Jestli tohle myslíte vážně, tak až vás to bude tlačit, tak jednejte. (taková hovadina)

V. Novák 1.3.2010 11:34

Re: Za stávku vždy může ten,

Neschopnost diskutovat? Žádný argument? Ani mě nepřekvapuje.

M. Vondráček 1.3.2010 11:46

agument ??

K čemu argument , k Vašemu příspěvku ?? Zkustme mi popsat  podrobněji, k čemu že to by měli Vaši oponenti snášet argumenty :-)

V. Novák 1.3.2010 11:54

Re: agument ??

Například říci (a doložit), že není pravda, že ODS odmítá s odboráři jednat už 4 měsíce. Že je a byla po celou tu dobu ochotná jednat, že dokonce jednání vyvolávala, že nebylo třeba na ni tlačit, aby se vůbec přestala chovat co mrtvý chrobák...

TO bych považoval za relevantní argument -sice lživý, ale aspoň něco, s čím se dá polemizovat.

Kapišto?

Takto jen nedostatkem argumentů potvrzujete, že mám pravdu.

R. Sedláček 1.3.2010 12:01

Re: agument ??

Jak chcete střílet argumenty, když máte pošoupnutý hledí?

V. Novák 1.3.2010 13:20

Re: agument ??

A další dokonale vycizelovaný argument - kde se vy pravičáci učíte diskutovat?

Nevím, nevím, britští konzervativci by z vás asi neměli tu pravou radost...

J. Petrovický 1.3.2010 10:20

Jak je to jinde.

Nevidím nic divného na tom, že odborové organizace májí bliže ke stranám levicovým než ke stranám pravicovým.Ono je to snad v jiných státech jinak ?

R. Sedláček 1.3.2010 7:49

Tradiční hodnoty

To vyznává v předvolebním boji ČSSD a proto tradičně vytahuje špínu na konkurenci (viz VV), slibuje nesplnitelné, lže a také tradičně používá odboráře ve své kampani. Ochotně s nimi jedná (přesto, že si stávku sami objednali) a celému těžce pracujícímu i nepracujícímu národu ukáží, že oni se za nás postaví, oni mají snahu. Za nich se budeme mít skvěle. Zloději jsou ti ostatní (s čestnou vyjímkou KSČM), kteří zvýhodňí jen malou skupinu těch nejbohatších na úkor nás všech.

Terminy stávek a voleb

V. Linhart 1.3.2010 9:11

Re: Tradiční hodnoty

ČSSD ve před volbami vytahuje špínu,slibuje nesplnitelné a nereálné,zatímco ty ostatní strany jenom vytahujou špínu a slibují neprosaditelné a nereálné.Jedni trpí populismem levicovým(dáme vám třináctý důchod,podnikatelé vysávají obyčejného člověka),druzí populismem pravicovým(rovná daň vyřeší většinu ekonomických problémů,dědeček a babička ujídaj´ nám chlebíčka).Vyberte si.V této bitvě nejsou dobří a nebo špatní.Tady jsou jenom komičtí a směšní.

R. Sedláček 1.3.2010 9:39

Re: Tradiční hodnoty

Všechny ostatní politické strany dohromady, co se týče populismu a nesplnitelných slibů, nedosahují dohromady ani 10% výpotků ČSSD. Jinak souhlasím, že politika v celé šíři spektra v ČR je špína. Ovšem diskuze náleží k článku věnovanému zpolitizovaným odborům, což je nepopiratelně opět doména ČSSD.

V. Novák 1.3.2010 10:25

Hlavně že to máte změřeno...

Co taková ODS před minulými volbami naslibovala, to nikdo nemohl splnit - ale chyba je nepochybně na straně ČSSD...

Snad si ti neskalní vzpomenou na plakáty s důchodci, kterým přibyl 1000Kč měsíčně (kam se hrabe "13. důchod"!), spokojenými sestřičkami a nadšenými rodinami s dětmi... Skalní budou opakovat, že socani špatní, socani špatní...

R. Sedláček 1.3.2010 10:36

Re: Hlavně že to máte změřeno...

Pane Novák , 15 tisícový škromachův důchod zatíží ročně rozpočet o 162 miliardy korun. Smlouva ODS s občany z roku 2006 nedopadla moc dobře, a nejen proto, že ODS vládla pouze něco přes 2 roky, ale předvolební program ČSSD z r.2002 dopadl naprosto nulovým výsledkem, protože krátce po volbách B.Sobotka prohlásil, že sliby byly postaveny ma nereálném základě atd. Pokud chcete důkazy, dodám jak na ODS, tak na ČSSD. Je třeba posuzovat obojí objektivněji.

R. Sedláček 1.3.2010 12:30

Re: Pro p.Nováka

Pane Novák, s veškerou úctou a bez urážek si Vám dovoluji na stránkách této diskuze zenechat odkazy na sliby a jejich plnění jak ze strany ČSSD v r.2002, tak ze strany ODS z roku 2006.

Volby

2006

Volby

2002

P. Schon 1.3.2010 10:44

Re: Hlavně že to máte změřeno...

Nováku nějak si nevzpomínám, že by vládla ODS sama.

V. Novák 1.3.2010 11:44

Re: Hlavně že to máte změřeno...

Vládní strana, která neprosadí ze svého programu nic, je vládní stranou jenom kvůli prebendám, korýtkům a moci jež vede k předchozím.

Pokud spojenci v koalici neumožnili ODS realizovat její program, pak měla jít ODS od toho nebo odchodem aspoň pohrozit - však oni by lidovci a zelení vyměkli.

Ve skutečnosti o to vůbec nešlo. ODS se hodilo hodit své nesplnitelné sliby na koalici a sát a sát. Když už zkubicovala volby...

V. Linhart 1.3.2010 10:31

Re: Tradiční hodnoty

Samozřejmě,že odbory jsou lobbystickou skupinou,úzce spolupracující s levicovými stranami(nejen s ČSSD)ale na druhou stranu je to apolitické sdružení,hájící barvy zaměstnanců.Odbory jsou ochotny spolupracovat s každým,kdo je ochoten naslouchat.Nic nebrání pravicovým stranám vejít v jednání s nimi a diskutovat a tupit ostří vzájemného nepochopení.Ovšem to by ze strany naší pravice vyžadovalo alespoň elementární schopnost empatie,a nebo alespoň nepokládat každého,kdo není podnikatel či státem placený byrokrat,za přívníka.Ale to oni,Já I. a jejich parta,nejsou zcela evidentně schopni.A tak jenom štěkají a stejně populisticky jako ČSSD slibují nereálné.Protože neprosaditelné.

R. Sedláček 1.3.2010 10:43

Re: Tradiční hodnoty

Hezky by to vypadalo. Stejně hezky, jako se to krásně čte, ale jak vidno z nedělních OVM a dalších projevů předáků odborových org. Ochota odborů jednat je podmíněna tím, že výsledek bude jediný správný, tedy splněný odborářský požadavek. To pak není jednání. Výroky typu: Máme podporu i ostatních svazů a jestli nám to neprojde, tak bude ještě masivnější stávka. To je vskutku podnět k jednání.

V. Linhart 1.3.2010 11:15

Re: Tradiční hodnoty

Zkuste vést neemocionální diskusi s někým,kdo vás obviňuje z vydírání...To snad ani nejde.Narazí-li na sebe dva berani,zabejčení na svém paloučku,těžko se někam pohnou.Maximálně dostanou infarkt.To je případ i naší pravice,která s odbory zásadně nejedná,a  když,tak kategorickým imperativem.Ať pánové z ODS iniciují vznik nových,jimi řízených odborů,které vezmou vítr z plachet (a též nemalou část odborářských peněz z fondů KOS,určitě námět na přemýšlení),uvidí,kolik na svou stranu získají zaměstnanců.A nebo alespoň ať si s těmi nešťastnými odboráři alespoň průběžně vyměňují stanoviska.A OVM určitou dobu nesleduji,nechci si kazit nedělní oběd.A taky bych si rád  zachoval duševní zdraví alespoň ještě nějakou dobu.Jsem ještě poměrně mlád.

R. Sedláček 1.3.2010 11:49

Re: Tradiční hodnoty

Problém tkví v tom, že odbory o výhodách mají jednat se zaměstnavately.  Ti zase naopak se státem o např. daňových podmínkách. Tady je to postavené na hlavu a odboráři jednají za své zaměstnavatele.

V. Novák 1.3.2010 11:50

Re: Tradiční hodnoty

Pan Sedláček záměrně přeslechl, že odbory se pokoušely jednat už 4 měsíce. Že ČSSD je jediná strana, která jim vůbec odpověděla na jejich iniciativu - a ODS se ozvala až ve chvíli, kdy odboráři pohrozili stávkou - a to včetně data.

Což je standardní způsob "jednání" ODS - když má většinu, válcuje. Když ji nemá - kňučí a obstruuje - tedy stávkuje.

Bendl byl naprosto mimo. Toho tam nastrčili asi proto, že od něj dneska opravdu nikdo nic nečeká (snad s výjimkou jeho samotného) a tedy mu to nemůže uškodit.

R. Sedláček 1.3.2010 12:08

Re: Tradiční hodnoty

Pane Novák, máte to šoupnutý. Před čtyřmi měsící vláda, parlament včetně ČSSD odhlasovaly onu změnu DPH za souhlasu odborů. Bendl byl v té době dávnou minulostí a navíc byl ministrem jen velmi krátce. Další jednání bylo s ČSSD, neboť ostatní strany se na něj nedostavily. Hlavním důvodem bylo to, že problém měl být projednáván 11.3 v parlamentu. Jenže po jednání s ČSSD odbory usoudily, že do voleb už by se to nestihlo a proto je třeba přitlačit (viz.nedělní OVM). Ono se to stejně nestihne, ale po volbách už to opět nebude chtít ani ČSSD a vo vo vo vo tom to je.

V. Novák 1.3.2010 13:24

Re: Tradiční hodnoty

Nepřipadalo mi, že bybyl Bendl v OVM dávnou minulostí. Spíše trapnou přítomností O?D?S -dokonalou ukázkou její vyjednávací schopnosti.

Závidím vám tu křišťálovou kouli, v níž vidíte povolební přání a chování stran. Před volbami 2006 jste ji měl rovněž? A japa se v ní jevila ODS?

R. Sedláček 1.3.2010 14:10

Re: Tradiční hodnoty

Pane Novák, nebuďte jak beran. Už jsem vám v této diskuzi dodal odkazy na volby 2006 a volby 2002. Tak nerbečte a čtěte. Já nejsem příznivec ODS, ale snažím se o objektivitu. (v případě Psaroubka mi to moc nejde). Zkuste to taky.,