18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jirát 26.5.2010 14:30

Spoření, které neprospívá

Paní Hybášková oslavuje stavební spořitelny coby garanta spoření obyvatelstva. Avšak v době, kdy je sazba centrální banky 0,75 % a hospodářství bojuje s útlumem, je podpora spoření škodlivá. Lépe by bylo utrácet, aby se peníze točily a hospodářství vydělávalo. I bez stavebního spoření je plno příležitostí ke spoření, s malým úrokem ovšem, ale s dostatečnou zárukou stability. Peníze, které stát dává na stavební spoření, by se moc hodili k podpoře investic do infrastruktury (například).

R. Langer 26.5.2010 12:13

No, stačí mi přečíst první tři věty

o tom, že státní rozpočet nemá nic společného s rozpočtem domácnosti a o tom, že nejdůležitější na státním dluhu je jeho image a nemusím číst dál. V Řecku byla ta image zřejmě posledních 20 let poměrně dobrá, jenom teď se jim to nějak pokazilo, že, paní autorko...? Ach jo... :-(

D. Streit 26.5.2010 9:12

Božemůj

Co ta ženská řekne nebo napíše, je právě naopak!

Stavební spoření je velký podvod, aby daňoví poplatníci platili - pozor, bankám! - aby klienti spořili, nosili peníze do bank a ty ušetřily na úrocích.

F. Pavlis 26.5.2010 10:22

Re: Božemůj

Tak, tak. Z cílové částky 1% zaplatit hned, každý rok stoupající částka za vedení účtu a za 2 výpisy ročně. Za 6 let jsou to bratru nejméně další 3 tisíce.  Z ušetřené částky 100 000 to jsou náhle 4%. Úročeno 2% .  Nebýt příspěvku státu, je to normální zlodějna. Pro spořitelny ale výhodná. Podstupujeme to jen proto, že je to jen malá náplast na  nekonečné danění všeho možného. Přímé, nepřímé,DPH, zelená energie, krizovné na benzinu  e.t.c.  Paní Hybášková se se svým manželem opravdu nalezla...Ale možná jí nerozumím. Pak se ovšem ženě omlouvám.

J. vavruška 26.5.2010 9:12

Pojmy a dojmy

Investiční fond je pořád investiční fond, i když se jmenuje investiční fond spořitelny.  Proto nelze porovnávat stavební spoření se Sporofondem, ale musí se porovnávat s jinými metodami spoření (čili hromadění PENĚZ, nikoliv PODÍLŮ V AKCIÍCH). Paní Hybášková buď nerozlišuje mezi spořením a investicí, a potom vůbec

nemá kvalifikaci pro jakoukoliv veřejnou funkci, kde by o takových

věcech měla rozhodovat, byť i jenom tím způsobem, že nejdřív bude deset

minut hystericky žvanit a potom zvedne ruku. Anebo ten rozdíl chápe, ale úmyslně tady mlží. K čemu by měla sloužit taková hysterická manipulace, to opravdu nechápu. Měl bych volit někoho, kdo na mě neustále něco pokřikuje a stále lže? To bych asi musel být blázen...Mimochodem, na žádném spořícím účtu nebudete platit jako poplatek 1 procento uspořené částky (to je případ stavebního spoření). Takže já říkám: "stavební spoření zrušit". Přesněji řečeno, jeho provázání na státní rozpočet. Stavební spoření na trhu bude i bez státu, pokud se najdou klienti, pro které to bude mít ekonomický smysl. Pokud by se nenašli, tak asi není nikdo, kdo by to potřeboval, a to je pak taky v pořádku.

P. Čulík 26.5.2010 8:38

Nazývejme věci pravými jmény,

stavební spoření jak sama píšete neslouží téměř k financování stavění, ale jako výhodná záložna. Sám to takto s celou rodinou využíváme, dle pořekadla blbý kdo dává, blbější kdo nebere. Takže ta jediná zdanlivě logická myšlenka ve vašem článku, přejmenovat, odstranit příspěvek a zanechat garanci je ale ve skutečnosti nesmysl, protože od toho tu máme banky s pojištěným vkladem a vy jim tímto chcete zavést státní konkurenci pomocí garantovaných úroků, vyšších než stanoví trh. A to budeme platit ze svých daní. Ach jo.

P. Boublíková 26.5.2010 8:45

Re: Nazývejme věci pravými jmény,

Přesně tohle jsme chtěla napsat taky - že vklady v bankách jsou přece až do výše cca 2,5 mio/konto pojištěné a že stavební spoření včetně státního příspěvku se používá na všechno možné. Je to příjemné, což o to, ale je to zbytečné plýtvání státních peněz a zbytečné přerozdělování: jakákoliv podpora plátců daní postrádá smysl, lepší je jim peníze rovnou nechat.

R. Kříž 26.5.2010 7:50

jezkovyvoci....

snad se do parlamentu lidovci nedostanou... to je zoufalstvi...

coz takhle, pani hybaskova, nechat (pravicove populisticky, samozrejme) lidem jejich prachy, at si je utraceji ci spori dle sve svobodne vule? a tem, tkeri se vlastnim zavinenim dostanou do problemu, nepomahat.... at treba prodaji svoji ledvinu....

praxe ukaze, ktere z jednani je vyhodnejsi...

K. Janyška 26.5.2010 7:35

Kajan

Další popletená ! Dýchavičná Hybášková ! Dzp.

P. Boublíková 26.5.2010 9:03

Re: Kajan

Ideová popletenost se snoubí z neznalostí základních faktů běžného života - u politika je to tragédie...

J. Hejna 26.5.2010 9:25

Re: Kajan

To je nejhezčí definice blbosti, jakou jsem dosud kdy viděl.

(I když v 7. pádu má být "s" a ne "z".)

P. Boublíková 26.5.2010 9:30

Re: Kajan

Za hrubku si sypu popel, ale byl to spíš překlep. V čem dělávám chyby doopravdy je "mě - mně":-)

J. Hejna 26.5.2010 21:08

Re: Kajan

Mně je to jedno, mě to nezabije.

Ale překlep "s" na "z" - tomu nevěřím (je to móóc vzdálené).