20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
18.7.2008 23:48

BOBO má pravdu - 1

Dodnes nikdo nezveřejnil, o které majetky se konkrétně se jedná, kde vzala církev lesy a jakou půdu, jaké objekty a na co je chce? Páni faráři je budou obdělávat s věřícími v akci Z? To už tu taky bylo, že si lidé v obcích postavili samoobsluhy v akci Z a pak se prodaly podnikatelům.

2. Když se přijímaly řádové sestry, musely donést do řádu věno (peníze a majetek, které vlastnily), což byly vlastně vynucené dary. Pokud se jedná o dary věřících, RD byly pak vždy prodány, protože šlo jen o příjem do církve. Toto se děje dodnes, kdy se oslovují staří osamělí občané se slibem, že se o ně jejich Charity postarají, aby jim odkázali majetek. Vím o dvou případech, kdy je vyhodili a změnili poskytovatele pečovatelské služby z tohoto důvodu.

3. Po roce 90 se vracely jednotlivým řádům objekty, ve kterých se poskytovaly sociální služby, tj. domovy důchodců nebo ústavy sociální péče, protože kongregace tvrdily, že tyto služby budou dále poskytovat v rámci svého poslání. Co se stalo? Většina z těchto zařízení byla zrušena a pronajata na jiné účely podnikatelským firmám - zase jim šlo jen o finanční příjem.

4. Je také všeobecně známé, že věřících velmi ubývá, ale farářů přibývá.

5. Odluka církve od státu - pokud by si věřící měli platit faráře a jejich režije sami, tak věřím tomu, že by se do kostela chodilo jako do muzea za poplatek a byly by prázdné.