25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Poláček 9.3.2011 9:21

"zbytečné obavy"

Až na tu etnickou čistku vcelku trefný článek, navíc napsaný ostrým perem. Obzvláště mě povznesla poznámka o českém Hitlerovi. Doporučuji ke zlidovění :-) Sama podstata problému je samo sebou známá, jen si myslím že vzhledem k tolerantní mentalitě naších občanů se ta kaverna musí ještě nějaký pátek nechat hnít aby to pak bouchlo z pořádnou razancí. Konec konců i k pádu Říma napomohlo vysoké zdanění a devalvace měny.

P. Foch 9.3.2011 8:42

Pecunia non olet

Už chybí jen Vespasianova daň z moči, že. Pecunia non olet

P. Čulík 9.3.2011 8:39

Bez odsunu sudeťáků by to nebyl pan Vlk,

to se tam vpašovat musí, jinak dobrý článek, pouze hrubě nesouhlasím se stravenkami. To, že tenhle nesmysl má půlka Evropy ještě neznamená, že je to dobře. Abyste mohl zaplatit staravenkou 80 Kč, musí ji podnik koupit o zhruba 5 Kč dráže a restaurace za ni dostane o 5 korun méně, takže těch zhruba 10 korun dostane Sodexo a podobné "podniky". Pokud vím, točí se v tom miliardy ročně. Co proboha brání tomu, ty peníze vyplatit zaměstnancům rovnou, nebo jim snížit daně, ať si za to ten oběd koupí, kde chtějí? No přece Sodexo a spol., kdo by chtěl přijít o takový kšeft, tisknout papírky a inkasovat 10%"?

V. Vlk 9.3.2011 10:23

Re: Bez odsunu sudeťáků by to nebyl pan Vlk,

Milý pane Čulíku, odsun sudeťáků je faktum,které nelze z našich dějin vyjmout. A už vůbec ne z hospodářských,protože ekonomicky to byla katastrofa. To je na dlouhou diskuzi. Ale jinak co se týče stravenek, je vidět že jste praktickou ekonomikou a provozem nepolíbený. Stravenky používá naprostá většina zaměstnanců co je fasuje k tomu,aby se někde najedla v poledne teplého jídla. To je to, co zaměstnavatel potřebuje. Jde o psychologii a taky o to , že na výši stravenek reaguje trh s "hotovkami" . Ostatně, domnívám se, že právě díky tomuto systému se výrazně zlepšila kvalita stravování v našich hospodách . A taková "hotovka" je z hlediska kvality stravování vždycky lepší než všechny ty "čiken" a macdonaldy"

 

P. Čulík 9.3.2011 10:34

Re: Bez odsunu sudeťáků by to nebyl pan Vlk,

Vážený pane Vlku, já nezpochybňuji, že stravenky používá spousta lidí, včetně mne. Nefasujeme je, polovinu zaplatíme. Nevím, jestli zaměstnavatel potřebuje, abych se najedl teplého jídla, řekl bych, že mu do toho nic není, co jím. Kdo to potřebuje, jsem já, a proto si oběd za stravenky kupuji. Pouze nechápu, proč to musí jít přes stravenky, proč to snížení daňového základu za stravenky plus tu polovinu ceny stravenky mi nemůže podnik vyplatit rovnou a k tomu těch deset korun, co zmizi na tisk a distribuci těch lístečků. Komu jde o zdraví, koupí si oběd bez stravenek. Jestli ty stravenky berete jako donucovací prostředek, aby lidi chodili na "obědy" a nežrali hambáče, tak se podívejte: http://www.mcdonalds.cz/cs/restaurace/stravenky.shtml

T. Kočí 9.3.2011 8:18

Stát vypíše nové daně

Dobrý článek.

J. Bakulová 9.3.2011 8:13

Je vidět,

jak to šlo panu Vlkovi z duše. Má duše taky souhlasí, jen nevím, kudy z téhle šlamastyky pryč.

R. Houška 9.3.2011 7:56

Vážený pane Vlku, na těchto stránkách jsme se mnohokrát

hádali na různá témata.  V otázce, byl-li plošný odsun německého obyvatelstva po II.sv.válce tomuto státu a národu prospěšný či nikoli, se asi neshodneme, ale s tímto Vaším článkem 100% souhlasím a děkuji za něj. Nezbývá než doufat, že si skutečnosti v něm uvedené, uvědomí stále více spoluobčanů, a že jednou uvidíme ty zlodějské zadky zbavené nakradného majetku a  zmalované rákoskou.